Audyssey MultEQ Editor app

Γύρισα σπίτι, λοιπόν Μιχάλη αυτά τα ήξερα από τότε που είχα τον Denon, ότι δηλαδή επειδή οι συχνότητες ρίχνουν ή ανεβάζουν τη γενική ένταση ενός ηχείου αμέσως μετά το eq ρυθμίζεται η ένταση, επίσης γράφει αν διάβασες να μη διορθώνουμε με ντεσιμπελόμετρο απ τα test tones του ενισχυτη γιατί είναι λάθος, οκ δεκτόν, έλα που εμένα δε χρειάζεται διόρθωση, δείχνουν όλα καραμπάμ 75, δεν είναι άξιο απορίας; Πάω να ψάξω αν μπορώ να βρω pink noise να τα κατεβάσω σε στικάκι να τα βάλω στον ενισχυτή, είμαι περίεργος.
Μιχάλη για το σαμπ τι ήχο χρειάζομαι και σε ποια ένταση θα πρέπει να είναι σε σχέση με τα υπόλοιπα;

Ροζ θόρυβο κατέβασα οπότε μέσω Heos θα το στριμάρω απ τον υπολογιστή, σωστά;

Θα πρέπει να αποσυνδέεις τα ηχεία ενα ενα αν δεν ειναι πολυκάναλο.
Το ιδιο παιζεις και για το sub

To REW έχει πάντως

Master Volume 0db μην ξεχάσεις.
Λογικά θα βάλεις το SPL στα 80 db το ρυθμιστικο ;)

Θα πρέπει να αποσυνδέεις τα ηχεία ενα ενα αν δεν ειναι πολυκάναλο.
Το ιδιο παιζεις και για το sub

Master Volume 0db μην ξεχάσεις.
Λογικά θα βάλεις το SPL στα 80 db το ρυθμιστικο ;)

Ευτυχώς που έχω δύο τελικούς, πρώτα θα ανοίξω τον δικάναλο, θα αποσυνδέσω το ένα ηχείο και θα το βάλω να παίξει, μετά το αντίθετο, μετά θα κλείσω τον δικάναλο και θ ανοίξω τον 5κάναλο, θ αποσυνδέσω όλα τα ηχεί και θα συνδέω ένα ένα αυτό που θέλω να παίξει, σε τι preset όμως; To multi channel δίνει βαρύτητα στα πίσω ηχεία, το neural x είναι ισορροπημένα όλα, να δοκιμάσω με και χωρίς Audyssey φαντάζομαι έ; Μετά και με dynamic eq on και off, μπελάς θα είναι.

Preset ανάλογα του αρχείου, λογικά pcm θα είναι.
Αλλά έτσι δεν θα παίξουν τα περιφερειακά...
Καν το Dolby Digital.

DEQ OFF.

Μονο το Audyssey σε reference.
Με την καμπύλη την δική σου.

Απο το τηλεκοντρολ πατας ενω παιζει ο ήχος Options και θα βγάλει επιλογη, Channel Level Adjust.
Δεν θα πειράξεις τίποτα απο το test tone του AVR. ;)

Σήμερα αποκλείεται πάντως να γίνει, αυτό θα γίνει πρωί Σαββάτου ή Κυριακής που κοιμούνται όλοι γιατί εγώ 365 μέρες το χρόνο ξυπνάω απ τις 6 και θα μαι φρέσκος και ξεκούραστος, για να δούμε.

Σήμερα αποκλείεται πάντως να γίνει, αυτό θα γίνει πρωί Σαββάτου ή Κυριακής που κοιμούνται όλοι γιατί εγώ 365 μέρες το χρόνο ξυπνάω απ τις 6 και θα μαι φρέσκος και ξεκούραστος, για να δούμε.

Ναι και θα τους ξυπνησεις όμορφα κι ώραια με "χιόνια" ερτζιανών. :Banane0::worshippy:

Το αρχείο που έχεις ειναι -20dBFS ?
Δεν κανουν όλα.

Κάτσε να το δεί και ο Pleo να πάρεις και άλλη γνώμη.
Η να σου δώσω σε stick αυτο που έχω που είναι πολυκάναλο κτλ

Κάνε ενα search για Level Matching να έχεις feedback αρκετό.

Πχ το REW έχει generator για pink noise και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις
https://www.roomeqwizard.com/help/help_en-GB/html/siggen.html

Ναι και θα τους ξυπνησεις όμορφα κι ώραια με "χιόνια" ερτζιανών. :Banane0::worshippy:

Το αρχείο που έχεις ειναι -20dBFS ?
Δεν κανουν όλα.

Κάτσε να το δεί και ο Pleo να πάρεις και άλλη γνώμη.
Η να σου δώσω σε stick αυτο που έχω που είναι πολυκάναλο κτλ

Κάνε ενα search για Level Matching να έχεις feedback αρκετό.

Πχ το REW έχει generator για pink noise και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις
https://www.roomeqwizard.com/help/help_en-GB/html/siggen.html

Καλύτερα έτσι, θύμισέ μου αυτό που έχεις εσύ σε στικ πόσα γίγα είναι; Με το rew δεν μου δίνει πολυκάναλο μόνο δικάναλο, μάλλον λόγω κάρτας γραφικών του πι σι; Κάπως πρέπει να κανονίσω να περάσω να το πάρω αλλά δεν με βγάζει ποτέ ο δρόμος μου απ τα μέρη σου.

-20dBFS στο αρχείο θα θέλει να δει 85dB και όχι 75dB που θα ήθελε με το ενσωματωμένο tone generator του ενισχυτή (γιατί γι' αυτό αυτό είναι -30dBFS) το οποίο όμως επειδή παρακάμπτει το Audyssey δεν το θέλουμε (περιληπτική ανασκόπηση της συζήτησης).

Άρα το ερώτημα είναι πως κάνεις render σε κάθε ηχείο τον τόνο που θα πρέπει να είναι pink noise. Καλή ερώτηση. Τα test tone στα demo disk του atmos στα πόσα -dBFS να είναι άραγε; :p

AIX Records HD Music Sampler 16GB.
THX Calibrator Disc 4.8GB.
Τα παίζεις με το Dune και είσαι κούκλος.
Ένα από τα δύο φυσικά.

Sent from my HUAWEI NXT-L29 using Tapatalk

Ποιο από τα δύο έχει test tone για τα overhead?
Δυστυχώς κανένα.
Μέχρι 7.1 φτάνουν από ότι θυμάμαι.

Τώρα που το λες όμως θα ψάξω σε κάποια στέκια που συχνάζω..

Sent from my HUAWEI NXT-L29 using Tapatalk

Ναι ΟΚ, τα έχω αυτά τα test tones στους blu-ray δίσκους τους original της Dolby, αλλά πως ξέρουμε στα πόσα -db παίζουν;

Λοιπόν, έπαιξα μέχρι πριν από λίγο με την ευκαιρία αλλαγής sub στο σύστημα με τον 2600Η. Από το PB2000, στο PB2000 Pro. Σημαντική βοήθεια και το app της SVS ειδικά για να βρεις τη φάση. Και πολύ καλύτερος έλεγχος στην καινούργια σειρά. Νομίζεις ότι ακούς sealed sub.

Έχουμε και λέμε, η διαφορά με ενεργοποιημένο το Audyssey (θυμίζω το απλό XT, όχι το ΧΤ32 που έχουν τα μεγαλύτερα μοντέλα) είναι η μέρα με τη νύχτα. Χωρίς το Audyssey ο ήχος απλά είναι σε ένα επίπεδο, με το Audyssey ενεργοποιημένο μεγαλώνουν ΟΛΑ!
Λόγω του καλύτερου ελέγχου στο 2000 Pro, κατάφερα επιτέλους να ακούσω - και να μου αρέσει - με ενεργοποιημένο το DEQ. Επειδή βαριέμαι να φτιάχνω curve, προτιμώ την ευκολία του DEQ. Αυτή τη φορά δεν είχα θέμα με το να μη βρίσκω το ιδανικό offset.

Επίσης επιβεβαιώνω και το bug που υπάρχει στο flat. Πράγματι τρέχοντας την εφαρμογή και ρυθμίζοντας και τελιώνοντας με την ισοστάθμιση, όταν επιλέγεται το flat από το μενού του ενισχυτή δεν υπάρχει ήχος. Στα Reference και L/R Bypass δεν υπάρχει το bug.
Μικρό το κακό, καθώς δεν χρησιμοποιώ ποτέ το flat, αλλά το Reference και σπανίως το L/R Bypass. Το bug θα λυθεί κάποια στιγμή με f/w update προφανώς, αν κι εφ' όσον είναι bug και δεν υπάρχει κάποιος ειδικός λόγος που συμβαίνει αυτό.

Δεν ασχολούμαι καθόλου με την ισοστάθμιση εκτός app για να δω αν ισχύει η παραπάνω παρατήρηση με μόνο εργαλείο το μικρόφωνο και τον ενισχυτή.

Αυτά. Πάω να αισθανθώ λίγο chest thumping bass με το PB2000 Pro και ίσως παίξω λίγο με το δικό του EQ, έτσι για το άθλημα... .

Ξανα στειλε το αρχειο απ την εφαρμογη στον ενισχυτη και θα παιξει και το flat. Επι τη ευκαιρια παρακολουθα και την πρωτη μπαρα προοδου που σου βγαζει, αν ξεκινησει απ ευθειας με προοδο καπου στο 30% να εισαι σιγουρος οτι παλι δεν θα παιξει το flat, αν αργησει να ξεκινησει η μπαρα και ξεκινησει απ το 0 θα σου παιξει κανονικα και το flat. Παντως ποτε δεν χρειαστηκε να το λανω τριτη φορα, παντα με τη δευτερη επαιζε και το flat.

Στάλθηκε από το SM-A500FU μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Όντως ισχύει τελικά. Πήγα από την αρχική οθόνη με όλα τα curves όλων των ενισχυτών και από εκεί διάλεξα του 2600 και την έστειλα στον ενισχυτή. Και τώρα έχει κανονικά ήχο και στο flat, ξεκινώντας η μπάρα της αποστολής από την αρχή αυτή τη φορά.

Κώστα γιατί προτιμάς το flat από το reference;
Λεωνίδα γιατί προτιμάς το reference από το flat;
:BDGBDGB53:

Γιατί ακούγεται ένα κλικ πιο ωραίο στον "ζωντανό χώρο" που ακούω, είναι η απάντηση η δική μου.