Aune S 16

Απάντηση: Re: Aune S 16

Χθες εκανα την πρωτη "σοβαρη¨ακροαση του Aune με πηγη το cd p Musical Fidelity 3.5, σε αμεση συγκριση με αναλογικη (απ´ευθειας στον ενισχυτη) και ψηφιακη συνδεση (εχει τετοιες το MF) cdp+ dac . ΟΥΔΕΜΙΑ sxesh μεταξυ τους ο ηχος! Δεν ξερω αν ηταν ο σωστος τροπος συνδεσης/συγκρισης μα η αναλογικη απο το cdp...καταργειται!
Παραμενει το προβλημα με το foobar (μεσω υπολογιστη, ο ηχος ειναι ο τυπικος στα 44!)πο θελει ορθο σεταρισμα*, ενω δεν ακουσα απο το media player λογω ελλειψης μονιτορ.
Ο συντοπιτης Βαγγελης Κ. που το ειχε επι 3ημερο, μιλησε με τα καλυτερα λογια (το επαιξε με mac ανευ προβληματων).

* κατι τρεχει με αυτο: το σεταρισα οπως λεει ο sokmav στο σχετικο θεμα, αλλα οταν ξαναανοιξα τον φορητο, ειχε κρασσαρει και το προγραμμα! Αντε παλι απο την αρχη!

Re: Απάντηση: Re: Aune S 16

Με το mac και audirvana + 1.5 κανένα προβλημα τα καταλάβρνε όλα. Στο foobar αλλάζε αυτόματα στις αναλύσεις του pcm και δεν καταλάβενε το dsd, ενω ο foobar εδειχνε dsd. To μηχανημα ξέρει πολύ καλά να κάνει την δουλειά του, σωστά αληθινός ήχος σε σωστή τιμή.

Βαγγέλη,τι έξοδο ορίσατε στο foobar;
Σετάρατε μετά το foo_dsd_asio στην επόμενη καρτέλα σύμφωνα με τις δυνατότητες του Aune;

Επίσης, καλό είναι ο φούμπαρ να στηθεί από την αρχή, με όλα τα απαιτούμενα πλαγκ-ινς ... η πρακτική αυτή μου έχει λύσει κάθε φορά τα όποια προβλήματα είχα κατά καιρούς με καινούργια ντακ ... ιδιαίτερο πρόβλημα είχα με ένα παλαιώτερο πλαγκ ιν για sacd το οποίο δημιουργούσε κάποια δυσλειτουργία όταν αργότερα εγκατέστησα το γνωστό για sacd της sourceforge ...

Παραμενει το προβλημα του να μην παιζει ...dsd! Οι ρυθμισεις γινονται κατα τα του Sokmav (και ξενων sites) αλλα τιποτα - αν ομως βαλεις ως SACD/output mode το PCM μετατρεπονται σε pcm και παιζουν. Αυτο συμβαινει και στους δυο υπολογιστες (φορητο 7ετιας και συγχρονο desctop i7), λετε να συμβαινει αυτο που λεει το μανιουαλ στο τελος περι usb (οπως μου ειπε και ο Σωκρ.);
Οι εχοντες και κατεχοντες...help!

Και εγώ στα ίδια είμαι, με pcm τα sacd, αλλά δεν έχω μπει ακόμα στη διαδικασία δοκιμών ελλείψει χρόνου.
Ίσως το ΣΚ να δοκιμάσω και βλέπουμε.

Ναι, το αναφερει και το μανιουαλ στο τελος πως τα 8 εχουν θεμα οδηγων usb...αλλα που ειναι αυτοι;;;;

win7 εγώ, αλλά όπως είπα δεν έχω κάνει ρυθμίσεις, θα το δω το ΣΚ.

επίσης στο manual, στη τελευταία σελίδα, γράφει αυτό:

"4. When installing USB2.2 drive program, it needs to set the certificate manually. Under WIN8 system cerificate must be set in advance, specific installation guidance or drive could be found on the manual installation."

Τι λένε για certificate? Υποψιάζομαι ότι εννοούν ότι οι drivers τους δεν είναι signed (certified?) από την MS οπότε χρειάζεται μια ειδική διαδικασία για να εγκατασταθούν (τίποτα τρομερό.. υπάρχουν βιντεάκια στο youtube τα οποία δείχνουν τη διαδικασία).

Εσείς που έχετε πρόβλημα στα Win 8, όταν περνάγατε τους drivers σας έβγαλε κανένα περίεργο μήνυμα λάθους; Το device γενικά το βλέπουν κανονικά τα Windows?

Μα καλά ούτε στα win10 η MS δε θα υποστηρίζει usb2audio ?

Πάλι 3rd party driver θα θέλουν ?

Δε ξέρω τι κάνει αυτή η thesycon ακόμα ανάμεσα μας

Και πραγματικά το driver coming soon για win10 μου έκατσε πολύ άσχημα

could be found on the manual installation.
Και που ειναι αυτοι;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τι λένε για certificate? Υποψιάζομαι ότι εννοούν ότι οι drivers τους δεν είναι signed (certified?) από την MS οπότε χρειάζεται μια ειδική διαδικασία για να εγκατασταθούν (τίποτα τρομερό.. υπάρχουν βιντεάκια στο youtube τα οποία δείχνουν τη διαδικασία).

Εσείς που έχετε πρόβλημα στα Win 8, όταν περνάγατε τους drivers σας έβγαλε κανένα περίεργο μήνυμα λάθους; Το device γενικά το βλέπουν κανονικά τα Windows?
Δεν βγαζει κανενα λαθος , αναγνωριζεται και παιζει κανονικα σε...PCM (και τα dsd)!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κι ομως στην εγκατασταση του XMOS-Stereo-USB-Audio-Class2-Driver-3023(v2.23.0) αναφερεται οτι:
USB Audio 2.0 Stereo Driver setup information file
;
; This file supports:
; Windows XP
; Windows Vista Windows Vista x64
; Windows 7 Windows 7 x64
; Windows 8 Windows 8 x64
; Windows 8.1 Windows 8.1 x64
και παρακατω
"XMOS USB Audio"=_Install, USB\VID_20B1&PID_3023
"XMOS XS1-L1 (ST)"=_Install, USB\VID_20B1&PID_0002
"XMOS XS1-L2 (ST)"=_Install, USB\VID_20B1&PID_0004
"XMOS XS1-U8 Proto (ST)"=_Install, USB\VID_20B1&PID_0006
"XMOS XS1-U8 DJ (ST)"=_Install, USB\VID_20B1&PID_0008
"XMOS XS1-U8 MFA (ST)"=_Install, USB\VID_20B1&PID_000A
"XMOS XS1-U16 (ST)"=_Install, USB\VID_20B1&PID_000C

Τι στο καλο install κανει;

ΟΥΠΣ - WIN 8.1 Χ32 δεν υποστηριζει;

Ρε συ ήθελα να στο πω από πριν. Μήπως έβαλες την 64-μπιτη έκδοση ενώ έχεις winx86? (32-μπιτη)

Βρήκα λίγο χρόνο και αφού φρέσκαρα τον οδηγό του Σωκ για το dsd στο foobar, πέρασα τα αρχεία (ξέχασα ένα dll ευτυχώς υπάρχουν και οι γηραιότεροι και με ένα τηλ λύθηκε) και δοκίμασα. Βεβαιώνω και εγώ ότι έχω ένδειξη dsd.

Πιο αναλυτικά, με foobar output: 'ASIO: foo_dsd_asio' και DoP:
- dsd64 - ok
- dsd128 - ok
- dsd256 - no
- pcm όλες οι αναλύσεις έως 32/384 - οκ
- Resampling (SoX) - οκ

πέραν του ότι δεν παίζει πάνω απο 128 και DSD Native όλα καλά λοιπόν.
Τα μόνα άλλα προβλήματα αφορούσαν αποκλειστικά το foobar, στο οποίο σε dsd δεν υπάρχει decklicker και δεν λειτούργησε το spectrum.

+++
Βαγγέλη εφόσον το παλέψατε με τον θείο, ρυθμίσεις κτλ, μάλλον τα 8άρια σου φταίνε.

Βαγγέλη,παίζει μια χαρά με τις ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις που κάναμε και στο δικό σου.

Οπότε πρέπει να βρεθεί άκρη με τους οδηγούς των 8αριών,εκεί είναι το θέμα.

Θα το ψαξω αυριο, μολις γυρισαμε απο...χικ...στην υγεια μας!!!

Ρε συ ήθελα να στο πω από πριν. Μήπως έβαλες την 64-μπιτη έκδοση ενώ έχεις winx86? (32-μπιτη)

Kαλημερα σε ολους. Μια δεν ειναι η εκδοση του Foobar?

Kαλημερα σε ολους. Μια δεν ειναι η εκδοση του Foobar?

Για τους οδηγούς λένε Βαγγέλη.
Μήπως υπάρχουν ξεχωριστές εκδόσεις για 32άρια και 64άρια;