Aune S 16

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Aune S 16

για λόγο άγνωστο (διαίσθησης ίσως) εξ αρχής δεν το περίμενα για τόσο καλό όσο διαφημίστηκε.
στα αυτιά μου ακούστηκε λεπτόηχο, χωρίς σώματα και με μαζεμένη εικόνο. Δεν υπερηφανεύτηκε για κανένα σημείο του φάσματος. Ενα καλοβαλμένο βουβάλι το νίκησε κατά κράτος από άκουσμα 3 δευτερολέπτων.
Για 300 ευρώ λόγω του display και αν δεν είχα ήδη βουβάλι ή sueezebox ίσως θα το σκεφτόμουν.
Αλλά και μετά τη σκέψη πάλι θα έπαιρνα κάτι ....για ηχολήπτες.
Ελα να το ακουσεις όπως είσαι. Και πες μου αν τώρα σου ακούγεται λεπτοηχο με το χώρο σχετικα γεμάτο, με τα analysis plus ic και με το vdh mainsserver για ρευματος στα slow φίλτρα. Θα ψιλοψαχνεις τα πρίμα (τα τσικι τσικι) βέβαια και την ευγένεια των vandamme ic.
Αλλα δε θαρθεις. Θα μείνεις με την πρότερη εντύπωση
Καθώς ως γνωστόν τα καλώδια δεν ακούγονται (και ας θυμάσαι ποσο χειρότερα επαιζε με το furutech).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Aune S 16

Ελα να το ακουσεις όπως είσαι. Και πες μου αν τώρα σου ακούγεται λεπτοηχο με το χώρο σχετικα γεμάτο, με τα analysis plus ic και με το vdh mainsserver για ρευματος στα slow φίλτρα. Θα ψιλοψαχνεις τα πρίμα (τα τσικι τσικι) βέβαια και την ευγένεια των vandamme ic.
Αλλα δε θαρθεις. Θα μείνεις με την πρότερη εντύπωση
Καθώς ως γνωστόν τα καλώδια δεν ακούγονται (και ας θυμάσαι ποσο χειρότερα επαιζε με το furutech).

Τώρα θα ξαναπεί ότι η ηχητική αναπαραγωγή εξαρτάται μόνο απο την πηγή, ως εκ τούτου δεν έχει νόημα να το ξανακούσει :grinning-smiley-043

Α, επι την ευκαιρία, αν το πουλήσεις μίλα μου γιατί ρωτάνε διάφοροι ;)

To mytec βρε παίδες θυμάμαι να το αγοράζουν πολλοί πριν δυο χρόνια και να λένε καλά λογία
Τι κατάρα είναι αυτή με τα ψηφιακά
Με το που περνούν δυο χρόνια
:AFADF0:

Μπα, εμένα ένα δικός μου που μάλιστα το πρωτοάκουσε πολύ πολύ πολύ νωρίς, απομακρύνθηκε διακριτικά απο το χώρο ακρόασης :flipout:

To mytec βρε παίδες θυμάμαι να το αγοράζουν πολλοί πριν δυο χρόνια και να λένε καλά λογία
Τι κατάρα είναι αυτή με τα ψηφιακά
Με το που περνούν δυο χρόνια
:AFADF0:
Και εδώ είναι το μεγάλο πρόβλημα Τάσο.
Πόσα να ξοδέψεις για ψηφιακά, όταν όλα αλλάζουν τόσο γρήγορα; :chinscratch:

Νταξ, παιδιά μην το ισοπεδώνουμε. πχ το παλιό esoteric του δρα κουλα σπέρνει και θα σπέρνει για καιρό ακόμα.
Το ίδιο φαντάζομαι και κάποια ακόμα, τις περισσότερες φορές ακριβά, μηχανακια.

Τώρα εμείς της μικρής κατηγορίας τι να πούμε? Προφανώς οι εταιρείες μπορούν και περνούν τεχνολογίες των μεγαλύτερων σε δεύτερο χρόνο και χαιρόμαστε και μεις λίγο ή βελτιώνουν με το σταγονόμετρο για να πολυκαιρήσει η σειρά κτλ
Δεν τα καταφέρνουν όλες εξ άλλου. Κάποιες πάνε μπροστά άλλες πίσω κοκ

Re: Απάντηση: Aune S 16

Νταξ, παιδιά μην το ισοπεδώνουμε. πχ το παλιό esoteric του δρα κουλα σπέρνει και θα σπέρνει για καιρό ακόμα.
Το ίδιο φαντάζομαι και κάποια ακόμα, τις περισσότερες φορές ακριβά, μηχανακια.

Τώρα εμείς της μικρής κατηγορίας τι να πούμε? Προφανώς οι εταιρείες μπορούν και περνούν τεχνολογίες των μεγαλύτερων σε δεύτερο χρόνο και χαιρόμαστε και μεις λίγο ή βελτιώνουν με το σταγονόμετρο για να πολυκαιρήσει η σειρά κτλ
Δεν τα καταφέρνουν όλες εξ άλλου. Κάποιες πάνε μπροστά άλλες πίσω κοκ

Καλά ναι το esoteric κλασικά το θυμάμαι να αναφέρεται πάντα ως εξαίρεση του κανόνα – πάσο γιατί εγώ dac χωρίς usb σήμερα το θεωρώ γυμνό.

Απλά σκεπτόμουν ποσό διαφορετικό μπορεί να είναι το θέμα για το aune δύο χρόνια στο μέλλον

Απάντηση: Re: Απάντηση: Aune S 16

Καλά ναι το esoteric κλασικά το θυμάμαι να αναφέρεται πάντα ως εξαίρεση του κανόνα – πάσο γιατί εγώ dac χωρίς usb σήμερα το θεωρώ γυμνό.

Και γω. χωρίς usb και pc, δύσκολα. Καταναγκασμός πλέον.

Απλά σκεπτόμουν ποσό διαφορετικό μπορεί να είναι το θέμα για το aune δύο χρόνια στο μέλλον

Σίγουρα θα θεωρείται ξεπερασμένο Τάσο. Δεν θυμάμαι κάποιο οικονομικό dac να αντέχει. Τα μικρά μάλιστα τελειώνουν και πιο γρήγορα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Aune S 16

Και γω. χωρίς usb και pc, δύσκολα. Καταναγκασμός πλέον.

Σίγουρα θα θεωρείται ξεπερασμένο Τάσο. Δεν θυμάμαι κάποιο οικονομικό dac να αντέχει. Τα μικρά μάλιστα τελειώνουν και πιο γρήγορα.

Ε όχι και καταναγκασμός , το αντίθετο θα έλεγα
Γενικότερα έχω λίγο διαφορετική άποψη

Καταρχάς, ο ήχος που θα σου αρέσει, θα συνεχίσει να σου αρέσει. Δηλαδή δεν είναι απαραίτητα για πέταμα κάτι που μαζί του ευχαριστήθηκες μουσικές.

Σιγουρά έχουν γίνει κάποια άλματα στην τεχνολογία, και σίγουρα τα μηχανάκια που δεν έχουν μια καλή usb σήμερα και αυτά ξεπερασμένα θεωρούνται και με χαμηλή μεταπολιτική αξία – βασικά ψάχνεις να βρεις αγοραστή και οι αγοραστές δεν έρχονται.
Τα μικρά πόσο να χάσουν από την τιμή τους, δεν είναι ότι θα καταστραφείς οικονομικά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Aune S 16

Ε όχι και καταναγκασμός , το αντίθετο θα έλεγα
Γενικότερα έχω λίγο διαφορετική άποψη

Καταρχάς, ο ήχος που θα σου αρέσει, θα συνεχίσει να σου αρέσει. Δηλαδή δεν είναι απαραίτητα για πέταμα κάτι που μαζί του ευχαριστήθηκες μουσικές.

Σιγουρά έχουν γίνει κάποια άλματα στην τεχνολογία, και σίγουρα τα μηχανάκια που δεν έχουν μια καλή usb σήμερα και αυτά ξεπερασμένα θεωρούνται και με χαμηλή μεταπολιτική αξία – βασικά ψάχνεις να βρεις αγοραστή και οι αγοραστές δεν έρχονται.
Τα μικρά πόσο να χάσουν από την τιμή τους, δεν είναι ότι θα καταστραφείς οικονομικά.

Για μένα καταναγκασμός Τάσο. Μια χαρά χαίρομαι με τις μουσικές μου και απο spdif (oppo93 το dac).
Aυτό το πήγαινέλα για το δισκάκι όμως με είχε σκοτώσει! Εδώ και 1-2 χρόνια βλέπω τα CDιά στο έπιπλο, καθάρισμα και άντε γεια.

Το άλλο που λες για το "πέταμα", δεν είναι ακριβώς έτσι για όλους. Προσωπικά αν ακούσω κάτι καλύτερο και μπορώ να το πάρω, παύω να έχω όρεξη για το παλιό.
Λίγο ή πολύ, είναι η λογική του μηχανακια αυτό, το καταλαβαίνω, αλλά έτσι λειτουργεί.
Στη μικρή κατηγορία είναι επίσης πιο εύκολο να συμβεί μιας και η επιβάρυνση όπως είπες δεν είναι τόσο σημαντική.

Αυτό που θεωρώ λάθος είναι να πουλάς επείδή πάλιωσε και μόνο γι αυτό. Εφόσον σε ευαχριστεί imo το κρατάς.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Aune S 16

Τώρα θα ξαναπεί ότι η ηχητική αναπαραγωγή εξαρτάται μόνο απο την πηγή, ως εκ τούτου δεν έχει νόημα να το ξανακούσει :grinning-smiley-043

Α, επι την ευκαιρία, αν το πουλήσεις μίλα μου γιατί ρωτάνε διάφοροι ;)
Όταν εξετάζουμε πηγή, η αναπαραγωγή εξαρτάται απο την πηγή που εξετάζουμε.
Αν θες μπορώ να σου το αναλύσω έτι περαιτέρω. .. ;)

Η πηγή είναι μέρος ενός συστήματος αναπαραγωγής.
Ευτυχής αυτός που μπορεί και καταλαβαίνει την ποιότητα της πηγής, ανεξαρτήτως συστήματος.
Εγώ είμαι δυστυχής προφανώς :flipout:

Όχι μωρέ τι να εξηγήσεις, μην το κουράζουμε. Προφανώς οι αντιλήψεις μας διαφέρουν. Απλό είναι.
Εσύ καταλαβαίνεις σε οποιοδήποτε σύστημα - χώρο κτλ, εγώ μόνο στο δικό μου.
Αν εξηγήσεις αυτό που πιστεύεις, νομίζεις ότι θα αλλάξει αυτό? :p

Όσον αφορά την παλαιότητα πάντως,δεν είναι απόλυτο.
Προσωπικά,με το στυλ που μου αρέσει,όσο ακούω,τόσο πιο πίσω πάω χρονικά.
Ειδικά στα θέματα μεσαία και σώματα.

Δώσεμου 1704 με τίποτα τουμπανιασμένες τροφοδοσίες κι ας είναι και 5ετίας
Βήμα είμαι από συγκεκριμένο ντιούικο-που-δεν-χρειάζεται-να-είσαι-ντιούης (μόνο κουτί θέλει ουσιαστικά).

Επιμένω πάντως,πως με την μόδα των υπεραναλύσεων αλλά παράλληλα χωρίς την μεταλλική γεύση των προηγούμενων ετών και το ξύρισμα που πήγε στεφάνι,το Aune είναι αξιοπρεπέστατο.Δεν κουράζει σε καμία περίπτωση κι αυτό είναι από τα πρώτα που κοιτάζω σε μια πηγή.

Εγώ ευτυχώς έχω πολύ λιγότερες απαιτήσεις.

Μου αρέσει η υπερανάλυση, το απύθμενα βαθύ και περιγραφικό χαμηλό, τα ανεξάντλητα επίπεδα βάθους στην εικόνα και τα σταθερά εστιασμένα είδωλα με απόλυτη καθαρότητα ακόμα και σε πολύ μεγάλες εντάσεις.

Επίσης τα εκρηκτικά ακαριαία δυναμικά και η τρομακτική φυσικότητα μαζί με αβίαστη ροή επιπέδου κορυφαίας βινυλιακής πηγής.

Το πρόβλημα είναι ότι τα θέλω όλα αυτά σε συσκευή κάτω των 2k ... :)

Αν και offtopic διότι δεν έχω ακούσει το aune , πιστευω πως λόγω διαφορετικών αντιλήψεων είναι ανώφελο και να διαφωνούμε αλλά και να εκφραζουμε επαναλειμμένα πάγιες απόψεις πως κάτι σίγουρα είναι ή δεν έιναι καλό επειδή απλά άρεσε ( ή δεν) σε μάς και στους φίλους μας διότι έτσι δημιουργείται κλίμα υπέρ ή κατα μιας συσκευής.

Για παράδειγμα εγώ στο σύστημα μου έχω ακούσει απο ντούικα με ψαγμενες τρφ. διακριτά κλπ , καθώς και mytek , naim v1 , ndac , wadia , και ενώ όλα σίγουρα ειχαν "κατι να πουν" , μπορώ να πω πως εύκολα με κέρδισε hands down το mytek απο την πρώτη στιγμή που το άκουσα. Η ροή , το "ξεμπλεγμα" που κάνει στην σκηνή και τα μικροδυναμικά στα μεσαία , με έκαναν και κρέμασα σαγόνι... Δεν βαρέθηκα ποτέ με αυτό το μηχανάκι όταν με άλλα καποιες φορές με έπαιρνε κάπως ο ύπνος... Βέβαια μπορεί και ο υβριδικός μου ενισχυτής να κρύβει κάποιες "ψηφιακές" αδυναμίες του , δεν ξέρω , αλλά τελικά όποτε σε dac διαβάζω σχόλια του στυλ "κατάλληλο για πολύωρες ακροάσεις" , ένα "ωχ" αναβλύζει απο μέσα μου...

Τέλος έχω ακούσει και το ifi micro σε άλλο σύστημα , και μόνο καλά λόγια έχω να πω για αυτό το μηχανάκι .

Last edited: