Aune S 16

Σ'ευχαριστω που το επιβεβαιωνεις. Ελπιζω να ταιριαξει με τα ATC ηχεια κ ενισχυτη μου. Κ σας ευχαριστω επισης για την ενημερωση για την πολυ καλη τιμη που κανει ο εδω εισαγωγεας.

Να κανω 2-3 ερωτησεις. Το στρογγυλο κουμπι στη μεση μοιαζει με εντασης ηχου, αλλα ωστοσο οταν το περιστρεφω η ενταση δεν αλλαζει Τι ρολο παιζει τοτε? (εκτος κι αν ειναι μονο για ακουστικα, που δεν τα εχω δοκιμασει).
Οταν εχουμε συνδεμενο σε προενισχτη το Aune με coaxial βλεπω οτι παιζει αρχεια 24/192. Υπαρχει καποιο μειονεκτημα σε σχεση με τη USB? Την οπτικη που δοκιμασα επαιζε εως 24/96. Αρχεια DSD δεν δοκιμασα ακομη, ελπιζω απο την COAXIAL να μην εχει προβλημα.
Τα φιλτρα που γραφετε πως ενεργοποιουνται? Γιατι δεν βλεπω κατι σχετικο στην προσοψη.

Το στρογγυλό κουμπί είναι μονο για ακουστικά. Α! Και πιεζοντας το μέσα αλλαζεις τα φιλτρα. Η usb υλοποίηση του είναι "υπερσύγχρονη" και είναι κρίμα να μη χρησιμοποιειται. Αλλά περί ορεξεως.

Να ρωτήσω κι εγώ κι εγώ κάτι που είδα τελευταία;
Βλέπω πως για το digital isolation του USB χρησιμοποιεί ένα Adum 3441.
Το συγκεκριμένο είναι high speed (150 Mbps ) κι όχι full speed (480 Mbps ).

Τι παίζει εκεί,το έχει δει κανείς;Πως τα καταφέρνει;Ρωτάω γιατί ψαχνόμαστε καιρό για full speed λύσεις (είναι πολύ ακριβές ),αν αυτό τα καταφέρνει απλώς με high speed να δούμε πως το κάνει.

Από τα λίγα που ξέρω, δεν νομίζω να δημιουργείται κανένα πρόβλημα.
Δεν κάνει isolation στο usb data για να έχει θέμα ταχύτητας, αλλά το isolation είναι σε επίπεδο i2s όπου είναι αδιάφορο.

Αυτό που αναφέρεις θα είχε νόημα εάν το isolation ήταν σε επίπεδο usb data, όπου πράγματι θα υπήρχε θέμα και μάλιστα τα περισσότερα usb isolation που γνωρίζω στα σταματάνε στα 96KHz ακριβώς για αυτό το λόγο.

Εδώ αυτό που πράγματι διαφοροποιεί τα πράγματα είναι τι χαρακτηριστικά ακριβείας εισαγάγει στο σήμα και πόσο περιορίζει την αύξηση του jitter,

Re: Απάντηση: Aune S 16

...
Οταν εχουμε συνδεμενο σε προενισχτη το Aune με coaxial βλεπω οτι παιζει αρχεια 24/192. Υπαρχει καποιο μειονεκτημα σε σχεση με τη USB? Την οπτικη που δοκιμασα επαιζε εως 24/96. Αρχεια DSD δεν δοκιμασα ακομη, ελπιζω απο την COAXIAL να μην εχει προβλημα.
Τα φιλτρα που γραφετε πως ενεργοποιουνται? Γιατι δεν βλεπω κατι σχετικο στην προσοψη.
Όλα "σχεδόν" τα σύγχρονα DAC δουλεύουν στο 100%των δυνατοτήτων τους από την usb σύνδεση.
Δεν θυμάμαι από μνήμης τα specs αλλά πολύ πιθανό η coaxial σύνδεση να μην πηγαίνει πάνω από 192...
Για τα φίλτρα πατάς παρατεταμένα το κεντρικό κουμπί και ανοίγει το μενού

Last edited:
Αν συνδεόταν σε κάποιο SACD player το οποίο δέχεται εξωτερικό dac με coax δε θα μπορούσε;

Και μιας και λοιπον ειναι κριμα η usb toy Aune να ...σκουριαζει, εκτος απο λαππτοπ με τι αλλο μεσον μπορουμε να το ταισουμε απο την usb?
Εχω παρει το Mede8er (800 & 1000) επειδη μ αρεσει ο τροπος που εμφανιζουν τους φακελους. Ομως απ εδω εχω δωσει κατ αρχας οπτικη και μετα με coaxial. Υπαρχει τροπος να συνδεθει και με usb? Αντε να παρουμε και κανενα χαινταδικο καλωδιο usb!

Να κανω 2-3 ερωτησεις. Το στρογγυλο κουμπι στη μεση μοιαζει με εντασης ηχου, αλλα ωστοσο οταν το περιστρεφω η ενταση δεν αλλαζει Τι ρολο παιζει τοτε? (εκτος κι αν ειναι μονο για ακουστικα, που δεν τα εχω δοκιμασει).

Όλα "σχεδόν" τα σύγχρονα DAC δουλεύουν στο 100%των δυνατοτήτων τους από την usb σύνδεση.
Δεν θυμάμαι από μνήμης τα specs αλλά πολύ πιθανό η coaxial σύνδεση να μην πηγαίνει πάνω από 192...
Για τα φίλτρα πατάς παρατεταμένα το κεντρικό κουμπί και ανοίγει το μενού

Το receiver του aune είναι πάνω στο γνωστό WM8805. Αυτό θέτει από μόνο του τις προδιαγραφές που φθάνουν μέγιστο 192KHz συχνότητα δειγματοληψίας.
Η optical είναι πολύ περίεργη υπόθεση, απαιτεί και από την πλευρά του εκπομπού (trasmitter) υψηλές προδιαγραφές καθώς και στο καλώδιο σύνδεσης, διαφορετικά υποβιβάζεται η μέγιστη συχνότητα δειγματοληψίας.

Και μιας και λοιπον ειναι κριμα η usb toy Aune να ...σκουριαζει, εκτος απο λαππτοπ με τι αλλο μεσον μπορουμε να το ταισουμε απο την usb?
Εχω παρει το Mede8er (800 & 1000) επειδη μ αρεσει ο τροπος που εμφανιζουν τους φακελους. Ομως απ εδω εχω δωσει κατ αρχας οπτικη και μετα με coaxial. Υπαρχει τροπος να συνδεθει και με usb? Αντε να παρουμε και κανενα χαινταδικο καλωδιο usb!

Το πιο πιθανό όχι, εκτός και εάν έχει κυκλοφορήσει καμία χακεμένη έκδοση fw του Medeger που δίνει τη δυνατότητα να εξάγει μουσικό σήμα (streaming) μέσω usb.

Από τα λίγα που ξέρω, δεν νομίζω να δημιουργείται κανένα πρόβλημα.
Δεν κάνει isolation στο usb data για να έχει θέμα ταχύτητας, αλλά το isolation είναι σε επίπεδο i2s όπου είναι αδιάφορο.

Αυτό που αναφέρεις θα είχε νόημα εάν το isolation ήταν σε επίπεδο usb data, όπου πράγματι θα υπήρχε θέμα και μάλιστα τα περισσότερα usb isolation που γνωρίζω στα σταματάνε στα 96KHz ακριβώς για αυτό το λόγο.

Εδώ αυτό που πράγματι διαφοροποιεί τα πράγματα είναι τι χαρακτηριστικά ακριβείας εισαγάγει στο σήμα και πόσο περιορίζει την αύξηση του jitter,

Η απάντηση σε έβαλε σε μπελά ήδη αν δεν το κατάλαβες!:flipout:
(Δυο τροφοδοτικά ακομα λοιπόν,έτσι; )

Αν σε πιάνω, εάν σκέπτεσαι το isolation να γίνει πάνω στο usb data, γίνεται αλλά θα έχεις περιορισμό στη δειγματοληψία.

Αν δεν με απατά η μνήμη μου είναι και ο μοναδικός λόγος που δεν έχει εφαρμοστεί ευρέως αυτή η λύση.

Οοοχι,για ίδια εφαρμογή λέω.
Αν και δεν εχω διαβάσει αν και τι δουλεια κάνει αν εφαρμοστεί στο I2S.
Λες να;

Σωκράτη δεν σε πιάνω που πας να το εφαρμόσεις.
Εάν μιλάς για το Aune που είναι το θέμα του νήματος, εφαρμόζει isolation στο i2s σήμα από το XMOS του πριν το στείλει στο FPGA FIFO του.

Κάτι που κάνουν αρκετά dac, προσπαθώντας να αποκόψουν το θόρυβο που περνάει μέσω του usb σήματος. Δεν είναι κάτι το καινούργιο, είναι η κλασική και δοκιμασμένη συνταγή για το i2s σήμα.

Last edited: