Aune S 16

ojmqvt.jpg

Παιδιά ευχαριστώ για τη βοήθεια και τις συμβουλές. Ευχαριστώ και τον Panoramix για την άψογη συναλλαγή. Ίσως κάποια στιγμή φτάσει στα χέρια μου και το Aune.

άντε με γειες :)

Γράψε και εντυπώσεις στο σχετικό thread

Παρεμπιπτόντως, ίδιο dac chip με το Aune νομίζω πως φοράει και το αρκετά ακριβότερο αλλά και πάλι προσιτό με ρεαλιστικά δεδομένα Hegel hd12.
Είχε κανένας κάτοχος του Aune (O Nίκος ας πούμε, λέω γω...) Ευκαιρία να το ακούσει?

Απάντηση: Re: Aune S 16

Παρεμπιπτόντως, ίδιο dac chip με το Aune νομίζω πως φοράει και το αρκετά ακριβότερο αλλά και πάλι προσιτό με ρεαλιστικά δεδομένα Hegel hd12.
?

To Hegel φοράει to ΑΚ 4399,το Aune το ΑΚ4495.

Σήμερα πήγα μια βόλτα το κινεζάκι στον Τζιμισκη για ΑΒ με Εsoteric.

χαχαχαχαχαχ πλάκα κάνω.
Το πήγα μεν το ακούσαμε με το esoteric αλλα όχι ΑΒ, ιεροσυλία. Ούτε ισοστάθμιση, ούτε τίποτα
Το μικρό συνδέθηκε στα γρήγορα με καμια δεκαριά μέτρα rca ως τον ενισχυτή και έπαιξε απο όχι και τόσο καλοστημένο foobar (o Mιχάλης ψιλοαδιαφορεί για τα άυλα).

Στάθηκε πολύ καλά, αν λάβεις υπόψιν σου ότι το σύστημα (copland-atc40-esoteric-καλώδια, αξία κάπου στα 12Κ)
Γενικά μπορείς να διακρίνεις τα χαρακτηριστικά που έχουμε ήδη αναφέρει.
Τα σημεία που imo υστέρησε απο το esoteic ήταν κυρίως ο πιο ζεστός και φυσικός ήχος του, όπως και η καλύτερη απόδοση των χαμηλών.
Επίσης το esoteric, ως όφειλε, πέρασε δύσκολα συριστικά πολύ καλύτερα απο το aune. HiEnd γαρ!

Σου θυμίζει κάτι το παρακάτω φίλε Dalanik?-bye-

"Aν θέλετε να έχει κάποια αξία μια συγκριτική ακρόαση, οπωσδήποτε ισοστάθμιση.
Είναι τόσες οι φορές που έχουν βγει λάθος συμπεράσματα που πλέον είναι απαραίτητη....

... Φυσικά σεβαστό αν θέλετε να κάνετε συγκρίσεις συσκευών με κάποιo/α db διαφορά. Αλλά επέτρεψέ μου, αυτό θα είναι ανευ ουσίας"

Εντελώς φιλικά!

Βρε,εδώ το ένα έπαιζε Αθήνα και το άλλο στην Κόρινθο,η ισοστάθμιση τους μάρανε;:flipout:

Σου θυμίζει κάτι το παρακάτω φίλε Dalanik?-bye-

"Aν θέλετε να έχει κάποια αξία μια συγκριτική ακρόαση, οπωσδήποτε ισοστάθμιση.
Είναι τόσες οι φορές που έχουν βγει λάθος συμπεράσματα που πλέον είναι απαραίτητη....

... Φυσικά σεβαστό αν θέλετε να κάνετε συγκρίσεις συσκευών με κάποιo/α db διαφορά. Αλλά επέτρεψέ μου, αυτό θα είναι ανευ ουσίας"

Εντελώς φιλικά!

Σταύρο μου ίσως είναι τα καλύτερα λόγια που έχω γράψει εδω μέσα.
Φυσικά δεν κάναμε σύγκριση, απλά το άκουσα δίπλα σε ένα μεγαθήριο.
Τα συμπεράσματά μου δεν ήταν βάση σύγκρισης ΑΒ και το αναφέρω.

:ernaehrung004:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κανένα μακρύτερο δεν είχατε;

Δεν είχε ρε φίλε.
Άμα είχε θα βάζαμε και στο εσοτερικ, να του δώσει έκταση στο χαμηλό lol

Ο Μιχάλης έχει μακριά το pc, δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο, εξ άλλου είπα ότι δεν κάναμε ΑΒ.
Το aune σε καλό σύστημα άκουσα και το σύστημα του Μιχάλη.

Καλα ρε σεις, είναι δυνατόν να το σύγκρινα με μηχανάκι στα 4Κ???
Ως που φτάνει είδαμε και πως μπορεί να σταθεί. Αυτό ήταν όλο και η παρεούλα :-)

Μπορουσατε παντα να συνδεσετε με το ίδιο καλώδιο και το εσοτερικ.
Την αλλη φορά :)
Σοβαρά τωρα., 10μ rca πως και βρήκατε πρόχειρα; για κεραίες τα κρατούσε ο Τσιμισκής;

Σαμποτάζ για να ακούγεται καλύτερα το esoteric βρε.
Αν κάναμε ΑΒ θα το έσκιζε το κινεζάκι. :flipout:

Κρατήστε ότι το αούνι τα πήγε καλά σε ακριβό και προσεγμένο σύστημα και αφήστε τα rca.
Aυτό, όπως και η βελτίωση στο στήσιμο του πι σι, θα μπορούσαν ίσως να το κάνουν να ακουστεί ακόμα καλύτερα.

Αύριο θα πάω μια βόλτα απο τον Τάσο (ford focus) να το ακούσω και με pmc fb1... να γράψουμε εντυπώσεις, ή όχι? :flipout:

Αύριο θα πάω μια βόλτα απο τον Τάσο (ford focus) να το ακούσω και με pmc fb1... να γράψουμε εντυπώσεις, ή όχι? :flipout:

Μια χαρά εντυπώσεις να γράψει ο Τάσος.

Re: Απάντηση: Aune S 16

Σαμποτάζ για να ακούγεται καλύτερα το esoteric βρε.
Αν κάναμε ΑΒ θα το έσκιζε το κινεζάκι. :flipout:

Κρατήστε ότι το αούνι τα πήγε καλά σε ακριβό και προσεγμένο σύστημα και αφήστε τα rca.
Aυτό, όπως και η βελτίωση στο στήσιμο του πι σι, θα μπορούσαν ίσως να το κάνουν να ακουστεί ακόμα καλύτερα.

Υπεκφευγεις της ερωτησης. Που στο διαγαλλο τα βρηκατε τα δεκαμετρα τα rca; είχα πάρει καποτε ενα για το σαμπ απο το Νάκα. Χεχεχαχο!

Αν είναι να το συνδεσετε και με τα pmc έτσι να μου λείπει το βύσσινο.
Πες μου οτι το εσοτερικ ηταν συνδεδεμένο και με balanced...
Βασικά γιατί δε βαλατε το εσοτερικ για τρανσπορτ;

Halo... :p
Η δοκιμή έγινε με transport το pc που έχω για file server που εκτελεί και χρέη player σε μαζώξεις.
Για αυτό και το μεγάλο RCA.
Από τα πολύ λίγα που θα μπορούσαμε να ακούσουμε μιας και ο Νίκος το έφερε καθαρά για να παίξουμε, μπορώ να πω ότι είναι ένα αξιοπρεπεστατο DAC, τόσο καλύτερο από βουβάλια σάβρες και συναφή ζωύφια που δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί κανείς για να φτιάξει ένα DIY.
Από εκεί και πέρα, όταν δεν είναι όλα τα καλώδια ίδια, όταν δεν κάνεις ισοστάθμιση, όταν δεν παίζεις ακριβώς την ίδια κόπια του CD και στα δύο, στο μόνο που μπορούμε να αναφερθούμε με ασφάλεια είναι η καλή παρέα και οι μεζέδες που ακολούθησαν. :smile:

Πρίν λίγες ώρες άκουσα και 'γω το Aune του Νίκου,στο σύστημα μου και μάλιστα το κάναμε και ένα άτυπο συγκριτικό με το φρεσκο-αναβαθμισμένο mambo μου το V2,με την απαραίτητη ισοστάθμιση βεβαίως-βεβαίως.

Λοιπόν με μια πρώτη κουβέντα,το μηχανάκι αξίζει και με το παραπάνω τα ''λογικά'' χρήματα του,για να το αποκτήσει κάποιος αυτή την εποχή.

Από τις πρώτες στιγμές της ακρόασης του,μου έκανε εντύπωση ο δυναμικός χαρακτήρας του ήχου που έβγαζε,το πολύ ατακάτο και καθαρό χαμηλό του και ο φυσικός ήχος των φωνητικών,σε αυτά υπερτερούσε,όχι πάρα πολύ,αλλά τόσο ώστε να το καταλάβω και 'γώ,σε σχέση με το αναβαθμισμένο mambo μου.

Όπως μου εξήγησε ο Νίκος αυτό ωφείλεται στον πιο ασυμπίεστο ήχο που βγάζει,σε σχέση με το αναβαθμισμένο mambo,που ο ήχος του είναι πιο επικεντρωμένος σε κάποιο σημείο της ηχητικής σκηνής,ενώ του Aune ''απλώνει'' όμορφα μέσα στην σκηνή που στήνεται μπροστά σου.

Κάπως έτσι το κατάλαβα,καθώς δεν είμαι και ο πιο κατάλληλος στο να αναλύω εκφραστικά τις ηχητικές μου ενυπώσεις.

Όντως,ίσως δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί κάποιος με diy κατασκευή ενός dac,αν δεν το ''έχει'' που λέμε,γιατί αν αναλογισθείς το κόστος ενός αξιόλογου diy-dac,με το ωραίο Hi-end κουτάκι του,τίς καλές τροφοδοσίες του με τον ανάλογο μετασχηματιστή,το καλό usb-interface,καλώδια,φίλτρα,βύσματα κ.α,φτάνεις σε ψηλό κόστος και πλησιάζεις κοντά στο Aune,με τον ολοκληρωμένο ήχο του και τις ευκολίες του.

Αν και 'γώ είχα από την αρχή τα χρήματα,ίσως να πήγαινα σε κάτι παρόμοιο η στο ίδιο το Aune αν μπορούσα και θα είχα ''ησυχάσει'' για αρκετό καιρό με το θέμα dac.

Πραγματικά αξιόλογο μηχανάκι,που αξίζει τα λεφτά του μέχρι τελευταίου σεντ.

Καλορίζικο και καλοάκουστο σε όσους τυχερούς φίλους το έχουν στην κατοχή τους.

Αλήθεια, τα pmc με τι ενισχυτικά τα εχεις;

Τα οδηγεί ένας ολοκληρωμένος της XINDAK (XA-6950) με τρανζίστορ,όχι ο υβριδικός που είναι πιο νέο μοντέλο,2x100W και απ' ότι λέει ο κατασκευαστής τα πρώτα Watt είναι σε τάξη Α,που ίσως αποδεικνείεται στην πράξη και με την μεγάλη θερμοκρασία που ανεβάζει,44 βαθμούς τον χειμώνα και το καλοκαίρι έχει δείξει έως και 54 βαθμούς,μέσα στο σαλόνι που τον έχω,έχει ταιριάξει πολύ καλά με τα pmc-fb1i,απ' ότι έχουν πεί και κάποιοι φίλοι που έχουν ακούσει
τον συγκεκριμένο συνδυασμό,γιατί μάλλον η δική μου άποψη μπορεί να μη είναι και πολύ αντικειμενική,αν και την εμπιστεύτηκα όταν έψαχνα και 'γώ πρίν μερικά χρόνια για να διαλέξω ηχεία και ενισχυτικά που να ταιριάζουν στα ηχητικά μου γούστα.

Συγνώμη για το of topic και καλό μήνα σε όλους τους φίλους.