Aune S 16

Καλησπέρα σας,
χθες διαβάζοντας το νήμα άρχισα να ψάχνω για το dac, και σήμερα το πήρα από το ebay σχεδόν 370 ευρώ. Ένας πωλητής το έχει τόσο φθηνά. Ελπίζω να είναι αυθεντικό..!
Πανο πως ψωνισες απο το ebay; προσπαθω καιρο μα τιποα, στειλε μου πμ αν θελεις. Ευχαριστω

Οχι, δεν θελω να (ξανα)παρω aune, άλλα ψωνια κοιτω

Καλησπέρα Βαγγέλη(;),
Με τον κλασικό τρόπο. Έστειλα χρήματα μέσω paypal στην κοπέλα μου και εκείνη το πλήρωσε με paypal balance. Αλλιώς δεν ξέρω αν μπορεί κάποιος που έχει λογαριασμό σε ελληνική τράπεζα..

Καλησπέρα Βαγγέλη(;),
Με τον κλασικό τρόπο. Έστειλα χρήματα μέσω paypal στην κοπέλα μου και εκείνη το πλήρωσε με paypal balance. Αλλιώς δεν ξέρω αν μπορεί κάποιος που έχει λογαριασμό σε ελληνική τράπεζα..
Εχω ασημαντο balance οποτε δεν.....

Ουτε κοπελλα πια!!!!

Δεν καταλαβες μάλλον. Έχεις κανονικά τα χρήματα στην τράπεζα την ελληνική. Έχεις σύνδεση με την κάρτα (ότι είδους κάρτα) με το paypal. Έχεις δεύτερο λογαριασμό paypal με μια άλλη κάρτα. Στέλνεις στην δεύτερη κάρτα χρήματα (μέσω paypal) από την πρώτη. Πληρωνεις με την δεύτερη κάρτα κανονικά μέσω paypal. Ήμουν πιο ξεκάθαρος;!

Σταύρο δεν υπάρχει περίπτωση να πληρωσω 300 . Κανονικά προβλέπεται το ΦΠΑ + δασμούς κάνα 100αρικο δλδ ακόμα χοντρικά, αν σταματήσει.

Σιγά μην το δώσω. Να πάρω τι; θέλει πανω απο χιλιάρικο για να έχει νόημα. Εκτός απο καμια ευκαιριαρα στα μτχ οπότε θα παίζε αναβάθμιση και στα 700.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το παράξενο είναι πως σε όλα μα όλα τα "σχετικα" που προτείνει το ebay η τιμή είναι Φιξ στα 650.

Δηλαδή εγώ που θέλω να πάρω κάτι από Γερμανία με paypal δεν θα μπορώ παρά μόνο με τον παραπάνω τρόπο;; (σορυ για το off topic)

Αυτή η τιμη δεν υπάρχει.. Ουτε ο αντιπρόσωπος δεν παίρνει τοσο χαμηλά.

Και γω πιστεύω ότι κάποιο λάκκο έχει ή φάβα. Θα δείξει μόλις έρθει. Αν δεν ήταν στη μέση το ebay με το paypal δεν υπήρχε περίπτωση να το τολμησω.

Βαση μιας προσφατης εμπειριας με εκτελωνισμο μου ζητησαν 23% της αξιας με τα μεταφορικα για το φπα και περιπου 60 ευρω εξοδα εκτελωνισμου (για ενα προιον αξιας 200 ευρω περιπου)...οποτε θεωρω βαση τιμης το χειροτερο σεναριο να παιξει γυρω στα 200 οποτε παμε στα 560...σε αυτην την τιμη δεν νομιζω να απεχει και πολυ απο την τιμη που αγοραζει ο προμηθευτης...
Ενα σεναριο παραθετω...δεν ξερω μπορει να λεω και μ@λ@κιες
Θα δειξει...παντως ειναι προκληση η τιμη του

Πληρώσες αλλά τόσα όπως και γω γιατί είχαμε έξοδα εκτελωνισμων, αποθήκευσης κλπ που είναι κοντά στο ποσό που δώσαμε και γι αυτό διπλασιαστηκε. Στην περίπτωση του φίλου θα φάει ένα ΦΠΑ επί του συνόλου, έναν συντελεστή που θα βγει από το είδος του προϊόντος συν τα εκτελωνιστικα. Αυτό δε νομίζω ότι είναι ικανό να διπλασιάζει κάθε πόσο.

Είναι πολλοί οι παράγοντες που καθορίζουν το τελικό κόστος.
Ανάλογα με την περίπτωση μπορεί να χρεωθούν είτε δασμοί (εξαρτάται από τη χώρα προέλευσης) είτε ΦΠΑ.
Με βάση παλιότερη διάταξη ΦΠΑ επιβαλλόταν στα εισαγόμενα εκείνα αγαθά που ανήκαν στην κατηγορία Υπολογιστές-Λογισμικό-Παρελκόμενα (Hardware-Software). Δε γνωρίζω αν έχει αλλάξει αυτό και δεν το έχω ψάξει.

Και φυσικά όλα τα υπόλοιπα έξοδα (εκτελωνισμός, έξοδα αποθήκης, φύλαξης, κλπ,κλπ, κλπ).

Υπάρχει και η περίπτωση να ξεφύγεις και να μην πληρώσεις τίποτε απ' όλα αυτά. Όταν η παραγγελία έρχεται με απλό ταχυδρομείο.Εκεί παίζει σημαντικό ρόλο η τύχη. Μπορεί να παραλάβεις το αντικείμενο κατ' ευθείαν στην πόρτα σου, χωρίς άλλη διατύπωση. Μπορεί όμως και να καθυστερεί πολύ και κάποια στιγμή να λάβεις από το ταχυδρομείο ειδοποίηση για να πληρώσεις διασάφηση. Που μπορεί να είναι για δασμούς ή ΦΠΑ.

Όλα αυτά αποτελούν εμπειρίες μου από ψώνια στο παρελθόν. Πολύ παλιά όμως.
Πρόσφατο δεν έχω κάτι.

Του έστειλα αν μπορεί να το στείλει με απλό ταχυδρομείο (συστημένο). Το βάρος είναι που με προβληματίζει, τα κινητά και τα τάμπλετ που παραγγέλνω για φιλους περνάνε αέρα. Ίσως με στριμώξουν και θα είναι ένα 100άρικο στην καλύτερη.. Εν τω μεταξύ πωλήθηκαν άλλα 2. Μήπως κάποιος τολμηρός από εδώ;