"Autoresolution" plugin στον Dreambox 800

Re: autoresolution plugin στον Dream 800

Άνοιξε ένα θέμα στις ρυθμίσεις http://www.avclub.gr/forum/forumdisplay.php?f=60, και πες τι σε ενοχλεί και θες να διορθώσεις...
Άπλα θα ήθελα να μου γράψεις άμα μπορείς της δικές σου ρυθμίσεις,μια και έχουμε και οι δυο ίδια τηλεόραση και ίδιο δέκτη

Άπλα θα ήθελα να μου γράψεις άμα μπορείς της δικές σου ρυθμίσεις,μια και έχουμε και οι δυο ίδια τηλεόραση και ίδιο δέκτη

Ναι άλλα άμα τις γράψω εδώ είμαστε off-topic. Φωτεινότητα 45-49 (ανάλογα τι θες να δεις και μέχρι 53 πάει αν θες "shadow detail", αντίθεση 69. Αν την θες πιο φωτεινή 75 - το πολύ 80). Όμως η πιο βασική ρύθμιση που έκανα ήταν στην ισορροπία των rgb συνιστωσών στο χαμηλό μέρος του φάσματος, και απαλλάχτηκα από την κοκκινωπή απόχρωση του μαύρου - που η δική σου μπορεί να μην έχει φυσικά...)
:offtopic:

Απάντηση: autoresolution plugin στον Dream 800

καλημερα σε ολους , προσφατα απεκτησα τον δρεαμ 800 και ειναι συνδεμενοσ σε τηλεοραση 46 σαμσουνγκ . ο δρεαμ εχει σοφτ το 0400, θα ηθελα αν μπορειτε πως μπορω να ρυθμησω το δεκτη να βλεπω καλυτερα σε κανονικα καναλια γιατι τα χαι ντεφινισιον προς το παρων ειναι πολλυ λιγα . . επειδη δεν καταλαβα και πολλα πραγματα αποτην συζητηση που υπαρχει ηδη ... ευχαριστω για την κατανοηση

Re: Απάντηση: autoresolution plugin στον Dream 800

καλημερα σε ολους , προσφατα απεκτησα τον δρεαμ 800 και ειναι συνδεμενοσ σε τηλεοραση 46 σαμσουνγκ . ο δρεαμ εχει σοφτ το 0400, θα ηθελα αν μπορειτε πως μπορω να ρυθμησω το δεκτη να βλεπω καλυτερα σε κανονικα καναλια γιατι τα χαι ντεφινισιον προς το παρων ειναι πολλυ λιγα . . επειδη δεν καταλαβα και πολλα πραγματα αποτην συζητηση που υπαρχει ηδη ... ευχαριστω για την κατανοηση

Ποιό είναι το σοφτ 0400? Δεν φαντάζομαι να ειναι το επίσημο;
Αν βαλεις κάποιο ανεπίσημο λογισμικό και συνδεσεις τον δεκτη στο ίντερνετ θα κατεβασεις το plugin autoresolution και θα το κάνεις enabled, ενω μπορείς και κατα περιπτωση να δώσεις δικές σου ρυθμίσεις για την τελική ανάλυση που θα εξάγεται απο τον δέκτη

Καταρχήν πρέπει να αναβαθμίσεις τον δέκτη σου. Η έκδοση που φοράει είναι πολύ παλιά.
Οταν το κάνεις θα μπορέσεις να κατεβάσεις το plugin online και να το ρυθμίσεις ανάλογα.

Αν θυμάμαι καλά δε λειτουργεί με την έκδοση 4.00, θέλει νεότερη..

καλησπερα το κατεβασα το aytoresolytion αλλα, δεν μπορω να βρω μια τετοια ρυθμηση που να δινει τηνμεγιστη δυνατη καλυτερη εικονα στα μη χαι δεφινισιον καναλια. τωρα με την ρυθμηση 1080ι σε ολα τα καναλια εχω την καλυτερη εικονα, εχετε να μου προτεινεται καποια ιδιετερη ρυθμηση? ευχαριστω για το ενδιαφερων

Δενμπορεί να σου προτείνει κανείς τίποτα. Το δικό σου μάτι θα κρίνει την εικόνα που βλέπει.
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πειραματιστείς.
Ορισε στα SD κανάλια σήμα εξόδου 576 i ή p και δες την εικόνα. Ακολούθως όρισε πάλι τα SD κανάλια ως "default", τιμή που αντιστοιχεί στην ρύθμιση που έχεις κάνει στα AV Settings (συνήθως 1080i).

Τα δικά σου μάτια βλέπουν την εικόνα και αποφασίζουν. Εδώ που τα λέμε ποια τηλεόραση έχεις?

καλησπερα και παλι εχω 46 τησ σειρασ 8 samsung. ευχαριστω

Ε, δε το συζητάμε. Θα αφήσεις την τηλεόραση να κάνει το upscaling.
Συνεπώς θα ορίσεις τα SD ως 576p, τα HD progressive 720p και τα HD Interlace "default"

Στις AV ρυθμίσεις του δέκτη θα ορίσεις σήμα εξόδου 1080i.

ευχαριστω για το ενδιαφερων καλο βραδυ

Παίδες καλησπέρα,θα ήθελα και εγώ να δοκιμάσω το συγκεκριμένο plugin μήπως δώ καλύτερη εικόνα γιατί πραγματικά είμαι απογοητευμένος απο την ποιότητα(tv panasonic plasma).Το πρόβλημα είναι ότι σαν νέος και εντελώς σταβάδι δεν ξέρω πως να κατεβάσω το plugin(:nounder:) και και όσο και αν έψαξα δεν κατάφερα να βγάλω άκρη..Οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή!

Παίδες καλησπέρα,θα ήθελα και εγώ να δοκιμάσω το συγκεκριμένο plugin μήπως δώ καλύτερη εικόνα γιατί πραγματικά είμαι απογοητευμένος απο την ποιότητα(tv panasonic plasma).Το πρόβλημα είναι ότι σαν νέος και εντελώς σταβάδι δεν ξέρω πως να κατεβάσω το plugin(:nounder:) και και όσο και αν έψαξα δεν κατάφερα να βγάλω άκρη..Οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή!
μενου-plugins-πρασινο κουμπι-systemplugins

Απάντηση: Re: autoresolution plugin στον Dream 800

μενου-plugins-πρασινο κουμπι-systemplugins
Να προσθέσω μόνο ότι για να λειτουργήσει σωστά το plugin (ακόμα και το να εμφανιστεί στις επιλογές) το Image θα πρέπει να είναι σχετικά πρόσφατο.

Για ποια Panasonic plasma μιλας; Γιατι εγω έχω την 46G15 και είμαι πολύ ευχαριστημένος απο την εικόνα του 8000 σ αυτήν (που θεωρητικά με χρήση του autoresolution είναι αντίστοιχη του 800αρη). Το plugin το κατεβαζεις και το εγκαθιστάς μέσω ίντερνετ απο το download plugins, που συνήθως προκύπτει πατώντας πράσινο και ξανα πράσινο πλήκτρο στο τηλεκοντρόλ. Υποθέτω ότι υπάρχει στους σερβερς όλων των ίματζ, δεν τα έχω δοκιμάσει όλα βέβαια, οπότε πες και ποιό ίματζ φοράει ο δέκτης σου για να δούμε αν πράγματι υπάρχει

Για ποια Panasonic plasma μιλας; Γιατι εγω έχω την 46G15 και είμαι πολύ ευχαριστημένος απο την εικόνα του 8000 σ αυτήν (που θεωρητικά με χρήση του autoresolution είναι αντίστοιχη του 800αρη). Το plugin το κατεβαζεις και το εγκαθιστάς μέσω ίντερνετ απο το download plugins, που συνήθως προκύπτει πατώντας πράσινο και ξανα πράσινο πλήκτρο στο τηλεκοντρόλ. Υποθέτω ότι υπάρχει στους σερβερς όλων των ίματζ, δεν τα έχω δοκιμάσει όλα βέβαια, οπότε πες και ποιό ίματζ φοράει ο δέκτης σου για να δούμε αν πράγματι υπάρχει
Καλημέρα,έχω την 46G10.Το κατέβασα το plugin και το ρύθμισα σύμφωνα με κάποιες οδηγίες που βρήκα αλλά δεν είδα αξιοσημείωτη διαφορά.Δεν μου αρέσει η εικόνα που βλέπω!Το θέμα είναι(και δεν νομίζω ότι είναι ιδέα μου)
ότι σε κοντινά πλάνα(πχ πρόσωπα)η εικόνα είναι πολύ καθαρή,ενώ το μεγάλο πρόβλημα είναι όταν βλέπω πχ ποδόσφαιρο ή μπάσκετ ,ώρες ώρες η εικόνα είναι σαν να βλέπω βιντεάκι απο το youtube!

Καλημέρα,έχω την 46G10.Το κατέβασα το plugin και το ρύθμισα σύμφωνα με κάποιες οδηγίες που βρήκα αλλά δεν είδα αξιοσημείωτη διαφορά.Δεν μου αρέσει η εικόνα που βλέπω!Το θέμα είναι(και δεν νομίζω ότι είναι ιδέα μου)
ότι σε κοντινά πλάνα(πχ πρόσωπα)η εικόνα είναι πολύ καθαρή,ενώ το μεγάλο πρόβλημα είναι όταν βλέπω πχ ποδόσφαιρο ή μπάσκετ ,ώρες ώρες η εικόνα είναι σαν να βλέπω βιντεάκι απο το youtube!

Η μόνη διαφορά που έχει η τηλεόραση σου απο την δική μου είναι στο ιντερνετ, στην εικόνα απ όσο ξέρω είναι ολόιδιες. Η δεύτερη διαφορα που έχουμε ειναι ότι εγω εχω τον 8000 που έχει σίγουρα καλύτερο scaler απο τον 800.
Εγω όπως έγραψα δεν έχω καταφερει να δω κάποια ορατή διαφορά με το autoresolution plugin on ή off, και η εξήγηση που δίνω ειναι ότι ο σκαλερ του 8000 είναι ενδεχομένως ιδίας ποιότητας με τον σκαλερ της τηλεόρασης, εσυ όμως θαπρεπε νομίζω με τον 800 να δεις διαφορά, αφου ο σκαλερ του 800αρη είναι για τα μπάζα!
Απο εκει και πέρα βέβαια υπάρχουν δορυφορικά κανάλια...κάκιστης ποιότητας βίντεο που δεν μπορεί φυσικά να τα σώσει κανένας σκαλερ, όπως υπάρχουν και πολλές ρυθμίσεις στην τηλεόραση για να πάρεις καλύτερη εικόνα (για παραδειγμα μία σίγουρη για μένα σ αυτήν την τηλεόραση είναι η μείωση του χρώματος κατα τουλάχιστον 3 μονάδες, απο 30 που είναι default σε 27 και αλλες που δεν θυμάμαι τωρα). Εγω πάντως σε καλά SD κανάλια και φυσικά σε HD κανάλια παίρνω απο την τηλεόραση πολύ καλή εικόνα καθώς και αξιοπρεπέστατο μαυρο και το μόνο μειονέκτημα είναι το κλασσικό μειονέκτημα των plasma, ότι δηλαδή σε συνθήκες έντονου φωτισμού δεν δείχνουν καλά, σε αντίθεση με την υπεροχή τους σε συνθηκες χαμηλού φωτισμού.

:violent-smiley-011:Όσο αναφορά την ποιότητα εικόνας σε 800 η 8000 σκούρα τα πράματα σε TV νέας τεχνολογίας
Αν αναζητείτε πραγματικά καλή εικόνα γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να κοιτάξετε για κάποιο άλλο δέκτη και μιλάω για εκείνους που θέλουν ποιότητα και δεν συμβιβάζονται με τίποτα πάνω σε αυτό το θέμα
Σίγουρα τα ονειροκουτια έχουν πολλές δυνατότητες αλλά στο θέμα εικόνας οι γνώμες σε όλα τα forume που έχω διαβάσει είναι 70% αρνητικά σχόλια
Βέβαια υπάρχει ένα φανατισμένο κοινό που υποστηρίζει το αντίθετο και κανένας δεν μπορεί να πάει κόντρα σε αυτό :violent-smiley-011:

:violent-smiley-011:Όσο αναφορά την ποιότητα εικόνας σε 800 η 8000 σκούρα τα πράματα σε TV νέας τεχνολογίας
Αν αναζητείτε πραγματικά καλή εικόνα γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να κοιτάξετε για κάποιο άλλο δέκτη και μιλάω για εκείνους που θέλουν ποιότητα και δεν συμβιβάζονται με τίποτα πάνω σε αυτό το θέμα
Σίγουρα τα ονειροκουτια έχουν πολλές δυνατότητες αλλά στο θέμα εικόνας οι γνώμες σε όλα τα forume που έχω διαβάσει είναι 70% αρνητικά σχόλια
Βέβαια υπάρχει ένα φανατισμένο κοινό που υποστηρίζει το αντίθετο και κανένας δεν μπορεί να πάει κόντρα σε αυτό :violent-smiley-011:

Εχεις δοκιμάσει προσωπικά και συγκρίνει εικόνα σε τηλεόραση νέας τεχνολογίας απο 800/8000 καθώς και διάφορους άλλους δέκτες και το λες; Προσωπικά έχω δει και καλύτερη εικόνα αλλά και χειρότερη απο τον 8000 στην τηλεόραση που αναφέρω και μιλάω και για sd και για hd κανάλια. Αυτός που ειχε ...κάκιστη εικόνα ήταν ο dream500 και ειδικά ο ορίτζιναλ, όπου πράγματι ...δύσκολα μπορούσες να βρεις χειρότερη σε άλλο δέκτη, αλλά ο 8000 τουλάχιστον έχει αξιοπρεπέστατη εικόνα, έστω κι αν με τα λεφτά που στοιχίζει θάπρεπε να έχει την απολύτως καλύτερη!
Αυτό δεν έχει να κάνει με φανατισμένο κοινό που υποστηρίζει τους dream (υπάρχει και φανατισμένο κοινό...εναντίον τους!) αλλά και με διάφορα υποκειμενικά κριτήρια, με συνήθεια σε συγκεκριμένο στυλ εικόνας (εμένα πχ δεν μου αρέσει να βλέπω έντονα χρώματα, αλλά είμαι πολύ αυστηρός στο σωστό μαύρο) κλπ κλπ
Τεσπα, σεβαστη και η αντίθετη άποψη πάντως, όσους δεν τους καλύπτουν οι 800/8000 στην εικόνα ας πάρουν κάτι άλλο...σίγουρα υπάρχουν και άτομα που σε θέματα εικόνας θέλουν το απολύτως καλύτερο (τωρα μην ρωτήσετε ποιο ειναι αυτό, δεν το γνωρίζω, εμενα με καλύπτει ο 8000)