"Autoresolution" plugin στον Dreambox 800

Re: Απάντηση: Re: autoresolution plugin στον Dream 800

Εχεις δοκιμάσει προσωπικά και συγκρίνει εικόνα σε τηλεόραση νέας τεχνολογίας απο 800/8000 καθώς και διάφορους άλλους δέκτες και το λες; Προσωπικά έχω δει και καλύτερη εικόνα αλλά και χειρότερη απο τον 8000 στην τηλεόραση που αναφέρω και μιλάω και για sd και για hd κανάλια. Αυτός που ειχε ...κάκιστη εικόνα ήταν ο dream500 και ειδικά ο ορίτζιναλ, όπου πράγματι ...δύσκολα μπορούσες να βρεις χειρότερη σε άλλο δέκτη, αλλά ο 8000 τουλάχιστον έχει αξιοπρεπέστατη εικόνα, έστω κι αν με τα λεφτά που στοιχίζει θάπρεπε να έχει την απολύτως καλύτερη!
Αυτό δεν έχει να κάνει με φανατισμένο κοινό που υποστηρίζει τους dream (υπάρχει και φανατισμένο κοινό...εναντίον τους!) αλλά και με διάφορα υποκειμενικά κριτήρια, με συνήθεια σε συγκεκριμένο στυλ εικόνας (εμένα πχ δεν μου αρέσει να βλέπω έντονα χρώματα, αλλά είμαι πολύ αυστηρός στο σωστό μαύρο) κλπ κλπ
Τεσπα, σεβαστη και η αντίθετη άποψη πάντως, όσους δεν τους καλύπτουν οι 800/8000 στην εικόνα ας πάρουν κάτι άλλο...σίγουρα υπάρχουν και άτομα που σε θέματα εικόνας θέλουν το απολύτως καλύτερο (τωρα μην ρωτήσετε ποιο ειναι αυτό, δεν το γνωρίζω, εμενα με καλύπτει ο 8000)

Χαίρομαι που είσαι ικανοποιημένος με το δέκτη
Το ποστ που έκανα παραπάνω μετέφερα απλά την άποψη μου και δεν θα ήθελα να έρθω σε αντιπαράθεση με κάποιο μέλος ακόμα και μαζί σου μια και αναφέρεσαι σε εμένα
Πάντως σε ένα κλώνο 500αρι συγκεκριμένα έναν optibox η εικόνα στα sd κανάλια με ικανοποίησε αρκετά θα έλεγα
Άσχετα που το Moter οπότε ήθελε προχώραγε

Re: autoresolution plugin στον Dream 800

θα ορίσεις τα SD ως 576p, τα HD progressive 720p και τα HD Interlace "default"

Στις AV ρυθμίσεις του δέκτη θα ορίσεις σήμα εξόδου 1080i.

εμένα στο τελευταίο gemini το hd progressive mode δεν έχει επιλογή 720 (έχει και άλλος αυτό το "πρόβλημα"; ), οπότε έβαλα στα a/v settings 720p, και στο plugin για hd interlace mode- 1080 (στο prog/ve -defaul). Και τώρα, η ερώτησις :p
Tι θα κάνατε, θα το αφήνατε έτσι, ή θα βάζατε το δέκτη (8000) σε 1080 και τις 2 hd ρυθμίσεις του plugin στα default ??!

εμένα στο τελευταίο gemini το hd progressive mode δεν έχει επιλογή 720 (έχει και άλλος αυτό το "πρόβλημα"; ), οπότε έβαλα στα a/v settings 720p, και στο plugin για hd interlace mode- 1080 (στο prog/ve -defaul). Και τώρα, η ερώτησις :p
Tι θα κάνατε, θα το αφήνατε έτσι, ή θα βάζατε το δέκτη (8000) σε 1080 και τις 2 hd ρυθμίσεις του plugin στα default ??!

αν στα a/v settings εχεις βαλει 720p τοτε το default στο autoresolution ειναι 720p

τα SD ως 576p, τα HD progressive 720p και τα HD Interlace "default". Στις AV ρυθμίσεις του δέκτη θα ορίσεις σήμα εξόδου 1080i.

έβαλα στα a/v settings 720p, και στο plugin για hd interlace mode- 1080 (στο prog/ve -default).

Αυτό θέλω να καταλάβω. Τα δυο παραπάνω ουσιαστικά ταυτίζονται ή ου; Διότι αν βάλω στο plugin τις 2 ρυθμίσεις του hd - default, τότε τα 720 θα γίνονται upscale (με τις AV ρυθμίσεις σε 1080i)

Απάντηση: autoresolution plugin στον Dream 800

Χρησιμοποίησε στο plugin αυτές τις ρυθμίσεις:

attachment.php

Στις AV ρυθμίσεις θα ορίσεις την μέγιστη ανάλυση, δηλαδή 1080i. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει το plugin.

Last edited:

Δηλαδή, αν πχ ένα κανάλι είναι στα 720ρ το κουτί θα το αφήσει απείραχτο; δεν θα το πάει στο 1080ι ;
Τι γίνεται στην περίπτωση που υπάρξει 1080ρ; θα το κατεβάζει στα 720;

Αναφέρομαι πάντα στο παράδειγμα που έδωσες με screenshot. Νομίζα ότι είχα καταλάβει την φιλοσοφία του αλλά μάλλον έχω μπερδευτεί περισσότερο!

Re: Απάντηση: autoresolution plugin στον Dream 800

Δηλαδή, αν πχ ένα κανάλι είναι στα 720ρ το κουτί θα το αφήσει απείραχτο; δεν θα το πάει στο 1080ι ;
Τι γίνεται στην περίπτωση που υπάρξει 1080ρ; θα το κατεβάζει στα 720;

Αναφέρομαι πάντα στο παράδειγμα που έδωσες με screenshot. Νομίζα ότι είχα καταλάβει την φιλοσοφία του αλλά μάλλον έχω μπερδευτεί περισσότερο!

ναι θα το αφήσει απείραχτο και δεν θα το πάει στο 1080ι
αν το 1080ρ ειναι 24,25,30Hz τοτε το αφηνει ετσι αλιως το παει 1080i

Alex, σ' ευχαριστώ για τις απαντήσεις, αλλά πρόσεξε λίγο την περίπτωση

εμένα στο τελευταίο gemini, το hd progressive mode δεν έχει επιλογή 720 (έχει και άλλος αυτό το "πρόβλημα"; ),
οπότε έβαλα στα a/v settings 720p, και στο plugin για hd interlace mode- 1080 (στο prog/ve άφησα -defaul).

ΔΕΝ έχω επιλογή 720 στο plugin!

Αυτό θέλω να καταλάβω. Τα δυο παραπάνω* ουσιαστικά ταυτίζονται ή οχι;

*οι ρυθμίσεις που ανέβασε ο Τάσος και αυτό που έκανα γω (...) ?

Θύμισε μας πρώτα την φυσική ανάλυση της τηλεόρασης σου και το μέγεθος της.

Anyway, μεταφέρω τις δικές μου ρυθμίσεις. Ο δέκτης τροφοδοτεί μέσω HDMI Switch μια Samsung LED 1080p & DLP προβολέα 1080p
Εννοείται ότι οι τιμές ικανοποιούν τις δικές μου απαιτήσεις και ο καθένας τις προσαρμόζει ανάλογα με τις ανάγκες του.
Αυτό που ζητάω από τον δέκτη είναι να περνάει κάθε σήμα όπως ακριβώς το δέχεται και παρακάμπτω τον scaler του. Ο αποπλέκτης (deinterlacer) του τα πάει μια χαρά.

attachment.php

attachment.php

Attachments

• autoresolution_plugin_setup II.jpg
    autoresolution_plugin_setup II.jpg
    61.2 KB · Views: 2,776
  • Dream800_AV_setup II.jpg
    Dream800_AV_setup II.jpg
    39.1 KB · Views: 3,327
Last edited by a moderator:

Αυτό που ζητάω από τον δέκτη είναι να περνάει κάθε σήμα όπως ακριβώς το δέχεται και παρακάμπτω τον scaler του

Εδώ σε μία πρόταση ο Alex εξηγεί ακριβώς ποιο είναι το νόημα της ύπαρξης και χρήσης του autoresolution plugin. Δεν χρειάζονται περαιτέρω οδηγίες αν καταλάβει κανείς αυτό και διαβάσει προσεκτικά τις επιλογές στην οθόνη...

ΔΕΝ έχω επιλογή 720 στο plugin!

Το έλεγξα και έχω κανονικά σε Gemini 4.70
Κάτι άλλο συμβαίνει αλλά δεν έχει και πολύ σημασία. Πολύ σωστά το παρέκαμψες αλλάζοντας τη default επιλογή στα A/V settings.

Επίσης για να μη δημιουργείται σύγχυση, όπου στο Plugin επιλέγουμε "default" ο δέκτης εξάγει την ανάλυση που έχουμε επιλέξει στα av settings.

Εγραψε ο technisat:
"ΔΕΝ έχω επιλογή 720 στο plugin!"

Το έλεγξα και έχω κανονικά σε Gemini 4.70
Κάτι άλλο συμβαίνει αλλά δεν έχει και πολύ σημασία. Πολύ σωστά το παρέκαμψες αλλάζοντας τη default επιλογή στα A/V settings.

Είναι λογικό να μην έχει επιλογή 720p στο plugin γιατί στα av settings (προφανώς) έχει επιλέξει έξοδο 720p.
Οπότε η default έξοδος για αυτή την περίπτωση είναι το 720p.

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: autoresolution plugin στον Dream 800

Εγραψε ο technisat:
Είναι λογικό να μην έχει επιλογή 720p στο plugin γιατί στα av settings (προφανώς) έχει επιλέξει έξοδο 720p.
Οπότε η default έξοδος για αυτή την περίπτωση είναι το 720p.

Πο ρε Alex, πως αλλιώς να τα γράψω, για να καταλάβεις...
Τεσπα, ευχαριστώ dimfil !!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: autoresolution plugin στον Dream 800

Πο ρε Alex, πως αλλιώς να τα γράψω, για να καταλάβεις...
Τεσπα, ευχαριστώ dimfil !!!!
Ρε φίλε τι να γράψεις. Εχεις καταλάβει ότι μόνο εσύ δεν έχεις επιλογή 720p?
Κάποια πατάτα κάνεις.
Αυτό προσπαθώ να σου πω τόσην ώρα..

Όπως στα λέει ο Alex είναι φιλε μου.
Αν εσύ τώρα έχεις στα AV settings πχ 576p και στο autoresolution δεν έχεις 720p κανε ένα reboot η restart το enigma και θα δεις και την επιλογή για 720p

πως μπορω να περασω χειροκινητα το autoresolution plugin γιατι δεν το εχει στα Addons το DreamElite OpenBlackHole BH 1.4