"Autoresolution" plugin στον Dreambox 800

Απάντηση: autoresolution plugin στον Dream 800

Κατι ψιλοασχετο στο plugin στο μενου του newnigma εκει που λεει το autoresolution και μπαινεις και λεει Π.Χ 720i PAL λιγο πιο κατω ειναι μια επιλογη που οταν αλαζεις καθε καναλι βγενει πανω αριστερα και λεει π.χ scart 50HZ κ.τ.λ ομως μετα απο 5 με 6 καναλια που αλλαζεις αυτο δεν βγενει πια.Γιατι??

Re: autoresolution plugin στον Dream 800

σε αυτο εχεις απολυτα δικιο και δεν το δωσα βαση αλλα για να το δωσουμε βαση πρεπει να παιξουμε λιγο με τον δεκτη και σε αλλα για να βγαλουμε το αποτελεσμα οποτε το βραδυ εχουμε δουλεια να κανουμε για να περνα η ωρα

Δεν ξερω γιατι το κανει αλλα το κανει ακομα πολλη σπαστικο!!!!!

Λοιπόν έπαιξα λίγο ακόμα με το autoresolution και κατάλαβα πως δουλεύει 100%.

Συμπεράσματα:
1) Επέλεξα σε 576i content να μου βγάζει 576i . Σαφώς υπάρχει καλύτερη ευκρίνεια, όμως παρατήρησα προβλήματα deinterlacing στην κίνηση. Είναι αυτές οι οριζόντιες γραμμές που φαίνονται ξεκάθαρα π.χ. στην μπάρα που τρέχει κάτω κάτω στα κανάλια. Λύση; απλά επέλεξα το out να είναι στα 576p . Ετσι παραμένει η ευκρίνεια ΧΩΡΙΣ το πρόβλημα των γραμμών. Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει στην δική μου TV (Sharp XD1).

2) Για να δείτε πως είναι με χρήση και χωρίς χρήση η εικόνα με το autoresolution, ΜΗΝ το κάνετε off το autoresolution. Απλά επιλέξτε π.χ. σε ένα content την ανάλυση, για παράδειγμα στo 576i να βγαίνει σε 576i και πατήστε το πράσινο OK. Επειδή οι αλαγές δεν γίνονται realtime , επιλέξετε ένα κανάλι HD 1080 και αμέσως αριστερά πάνω θα δείτε να γράφει DVI 1080i 50hz . Αν τσεκάρετε το info της τηλεόρασης θα γράφει 1080i. Μετά επιλέξτε πάλι το SD κανάλι και θα δείτε πάλι πάνω αριστερά να γράφει DVI 576i50hz.Αν τσεκάρετε το info της τηλεόρασης θα δείτε να γράφει 576i (το είχε πει και ο Αλέξης). Αν θέλετε να δείτε πως είναι να δίνει 1080i σε SD κανάλι , επιλέξτε content 576i σε out 1080i και κάντε την εναλλαγή των καναλιών για να πάρει την αλλαγή του setting.

Το μειονέκτημα του να δίνει ο δέκτης διαφορετικές αναλύσεις αναλόγως την ανάλυση του καναλιού, έχει ως αποτέλεσμα να αργεί λίγο να δείξει εικόνα όταν αλλάζει από SD σε HD.

Το μειονέκτημα του να δίνει ο δέκτης διαφορετικές αναλύσεις αναλόγως την ανάλυση του καναλιού, έχει ως αποτέλεσμα να αργεί λίγο να δείξει εικόνα όταν αλλάζει από SD σε HD.
Το αποτέλεσμα όμως αποζημιώνει, ειδικά σε μεγάλες TV και προβολείς.
Εγώ μπορώ να ζω με αυτό.

μα τόσο καιρό εγώ γιατί δεν έμπαινα σε αυτό το φόρουμ να λύσω και να κουβεντιάσω με ανθρώπους σοβαρούς σαν και εσάς και έσπαγα το κεφάλι μου εδώ και εκεί ,μπράβο σου κύριε Τάσο αυτό που έκατσες και έκανες δίνη τροφή σε εμάς τους χομπιστες να ασχοληθούμε ακόμα ποιο πολύ με την τρελά μας για τον δέκτη αυτόν , ήθελα να ρωτήσω τώρα εμείς που δεν έχουμε τηλεόραση με ευκρίνεια ή τηλεόραση τελευταίας τεχνολογίας αν κάνω τον κόπο και ασχοληθώ με όλα τα παραπάνω που λέτε θα δούμε διάφορα ,τα λέω όλα αυτά διότι είμαι άσχετος και θα ήθελα παρά πολύ να μάθω

Απάντηση: Re: autoresolution plugin στον Dream 800

μα τόσο καιρό εγώ γιατί δεν έμπαινα σε αυτό το φόρουμ να λύσω και να κουβεντιάσω με ανθρώπους σοβαρούς σαν και εσάς και έσπαγα το κεφάλι μου εδώ και εκεί ,μπράβο σου κύριε Τάσο αυτό που έκατσες και έκανες δίνη τροφή σε εμάς τους χομπιστες να ασχοληθούμε ακόμα ποιο πολύ με την τρελά μας για τον δέκτη αυτόν , ήθελα να ρωτήσω τώρα εμείς που δεν έχουμε τηλεόραση με ευκρίνεια ή τηλεόραση τελευταίας τεχνολογίας αν κάνω τον κόπο και ασχοληθώ με όλα τα παραπάνω που λέτε θα δούμε διάφορα ,τα λέω όλα αυτά διότι είμαι άσχετος και θα ήθελα παρά πολύ να μάθω

Αν υποθέσω ότι έχεις κλασσική τηλεόραση CRT , τότε επέλεξε στο autoresolution να σου βγάζει στην έξοδο την ίδια ανάλυση που έχει και στο content. Σε κάθε περίπτωση , όπως λέει και ο Αλέξης μπορείς να πειραματιστείς και να δεις με τα ιδια σου τα μάτια τις διαφορές, οι οποίες είναι εμφανέστατες.

Υ.Γ. Απλά.... Τάσος -bye-

Αλέξη, κι εγώ έτσι θα τ' αφήσω κι ας αργεί λίγο να δείξει εικόνα. Δηλαδή αν δεν υπήρχε το autoresolution θα έπρεπε να πηγαίναμε στα A/V settings και να αλλάζαμε την ανάλυση στο output αναλόγως την ανάλυση του κανλιού που βλέπουμε;

Εμένα πάλι άλλοτε αργεί κι άλλοτε πάει σφαίρα. Μήπως τελικά δεν φταίει μόνο το plugin για την αργοπορία στην εναλλαγή των καναλιών?

Re: Απάντηση: Re: autoresolution plugin στον Dream 800

Αν υποθέσω ότι έχεις κλασσική τηλεόραση CRT , τότε επέλεξε στο autoresolution να σου βγάζει στην έξοδο την ίδια ανάλυση που έχει και στο content. Σε κάθε περίπτωση , όπως λέει και ο Αλέξης μπορείς να πειραματιστείς και να δεις με τα ιδια σου τα μάτια τις διαφορές, οι οποίες είναι εμφανέστατες.

Υ.Γ. Απλά.... Τάσος -bye-
οκ τάσο το βράδυ έχω με τι να ασχοληθώ

Εμένα πάλι άλλοτε αργεί κι άλλοτε πάει σφαίρα. Μήπως τελικά δεν φταίει μόνο το plugin για την αργοπορία στην εναλλαγή των καναλιών?

Πάνο, αργεί ΜΟΝΟ όταν αλλάζεις από SD σε HD κανάλια, δηλαδή σε κανάλια με διαφορετική ανάλυση. Προφανώς ψάχνει να κάνει χειραψία εκ νέου η TV με τον δέκτη γι' αυτό. :flipout:
Αν κάνεις zapping σε SD κανάλια δεν αργεί.

Απάντηση: Re: autoresolution plugin στον Dream 800

Αν υποθέσω ότι έχεις κλασσική τηλεόραση CRT , τότε επέλεξε στο autoresolution να σου βγάζει στην έξοδο την ίδια ανάλυση που έχει και στο content.
Παίδες το plugin δεν έχει νόημα σε σύνδεση scart γιατί ο δέκτης υποβιβάζει τα πάντα αυτόματα σε 720Χ576. Αυτές είναι οι δυνατότητες του scart.

Οι μετατροπές ανάλυσης μέσω του autoresolution plugin μπορούν να λειτουργήσουν μόνο σε σύνδεση DVI ή Component.

Λογικο ακουγεται παντος εγω εχω ακομα το προβλημμα με τις πληροφωριες πανω αριστερα!!!!

Αυτο φταιει????

Re: Απάντηση: Re: autoresolution plugin στον Dream 800

Παίδες το plugin δεν έχει νόημα σε σύνδεση scart γιατί ο δέκτης υποβιβάζει τα πάντα αυτόματα σε 720Χ576. Αυτές είναι οι δυνατότητες του scart.

Οι μετατροπές ανάλυσης μέσω του autoresolution plugin μπορούν να λειτουργήσουν μόνο σε σύνδεση DVI ή Component.
αυτο καταλαβα και εγω τωρα αλεξ τσαμπα πεδευομε πεθερα ερχομε χρημα θελω 4000 ευρω να παρω τηλεοραση:flipout::flipout:

Οι νέες εκδόσεις του Plugin λειτουργούν καλά με τα νέα Images αλλά, ισοπεδώνουν τις HD αναλύσεις. Λείπει η δυνατότητα εξόδου 720 -> 720 και 1080 -> 1080. Η επιλογή είναι ενιαία για τα HD φορματ κάτι που σημαίνει ότι έχουμε διαθέσιμες δύο επιλογές. 720 για όλα ή 1080 για όλα. Και η αδυναμία του scaler του δέκτη, είναι γνωστή..

Στα θετικά συγκαταλέγεται η επιλογή εξόδου 1080p24, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο στην αναπαραγωγή αρχείων .mkv

Πάντως σε μια δοκιμή του new enigma, αυτη η νεα μορφη του plugin ειναι λιγο απογοήτευση, ειδικά οταν μεταξυ τηλεορασης και δεκτη μεσολαβει ποιοτικο μηχανημα στο upscaling...

Μολις δκιμασα και το τελευταιο nabilo και ειδα οτι το συγκεκριμενο plugin ειναι στην γνωστη αναλυτικη του μορφη. οποτε αυτη η καινουρια μορφη πρεπει να ειναι εκδοση της ομαδας του newenigma.

χρονια πολλα σε ολα τα παιδια και καλη χρονια.
εχω τον dm7025 και ειδα οτι εχει το plugin του autoresolution το εχει δοκιμασει καποιος με καλωδιο scart-component; να δουμε αν αξιζει τον κοπο να παρουμε καλωδιο ευχαριστο.-bye-