"Autoresolution" plugin στον Dreambox 800

Απάντηση: Re: autoresolution plugin στον Dream 800

χρονια πολλα σε ολα τα παιδια και καλη χρονια.
εχω τον dm7025 και ειδα οτι εχει το plugin του autoresolution το εχει δοκιμασει καποιος με καλωδιο scart-component; να δουμε αν αξιζει τον κοπο να παρουμε καλωδιο ευχαριστο.-bye-
Σε τι οθόνη βλέπεις με τον 7025?

Απάντηση: autoresolution plugin στον Dream 800

Ωραία. Σε 46άρα βλέπω κι εγώ, συνεπώς από την component θα δεις διαφορά ακόμα και αν δεν δουλεύει το Plugin.

Ομως για καλή σου τύχη λειτουργεί και στην component. Βέβαια θα πρέπει να προσθέσεις και ένα ζεύγος καλώδια RCA για τον ήχο.

Ανεξάρτητα απο το plugin, θα έπρεπε να έχεις ήδη αντάπτορα scart -> component. ;)

Re: autoresolution plugin στον Dream 800

ok σ' ευχαριστω θα το δοκιμασω και θα σου πω ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ........-bye-

Alex, αν είσαι στον δέκτη δεν δοκιμάζεις το autoresolution να δεις αν δουλεύει απροβλημάτιστα στο νέο gemini4.00; Επειδή είναι πολύ σημαντικό αυτό το plugin, αν δεν παίζει μην κάνω αναβάθμιση τζάμπα.

μόλις το εγκατέστησα στο νέο gemini4.00 και έχουν αλάξει οι επιλογές. Τα έχω αφήσει στο default όλα και δεν γυρνάει η ανάλυση με αποτέλεσμα χάλια εικόνα στα sd κανάλια.
Εχω δώσει επίσης και αναλύσεις 576i και 576p και πάλι δεν αλλάζει ανάλυση και τα βγάζει όλα 1080i.

λύθηκε το μυστήριο. επρεπε να κάνω restart τον δέκτη.

Με την επιλογή default τελικά εννοεί ότι να δίνει την ανάλυση που είναι δηλωμένη στο βασικό menu A/V settings.

Οι νέες εκδόσεις του Plugin λειτουργούν καλά με τα νέα Images αλλά, ισοπεδώνουν τις HD αναλύσεις. Λείπει η δυνατότητα εξόδου 720 -> 720 και 1080 -> 1080. Η επιλογή είναι ενιαία για τα HD φορματ κάτι που σημαίνει ότι έχουμε διαθέσιμες δύο επιλογές. 720 για όλα ή 1080 για όλα. Και η αδυναμία του scaler του δέκτη, είναι γνωστή..

Alex, όχι. Και εξηγούμαι:
Οσα HD κανάλια έχουν ανάλυση 1280 Χ 720 όπως το κορυφαίο HD SUISSE , είναι στην ουσία 720p ανάλυση. Αρα συγκαταλέγεται στην κατηγορία HD progressive mode

Οσα HD κανάλια έχουν ανάλυση 1920 Χ 1080 είναι πάντα 1080i. Αρα συγκαταλέγονται στην κατηγορία HD interlaced mode.

Επομένως αν σετάρεις το autoresolution όπως το έκανα εγώ θα έχεις ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα όπως και στην προηγούμενη έκδοση του plugin: μόλις βρίσκει κανάλι 1280 Χ 720 θα δίνει έξοδο 720p και μόλις βρίσκει κανάλι 1920 Χ 1080 θα δίνει 1080i. Ετσι κι αλλιώς ο δέκτης δεν βγάζει 1080p.

Για δοκίμασε το κι εσύ.

attachment.php

Attachments

• photo1.jpg
    photo1.jpg
    65.5 KB · Views: 1,964

To deinteralacer mode το έχω στο on διότι στο off και στο auto παρατήρησα εμφανώς προβλήματα στα sd κανάλια όπως π.χ. "πριονάκια".

Ο dreambox έχει καλό deinterlacer, από scaler πάσχει.

Τάσο, έχεις δίκιο με τις ρυθμίσεις του plugin. Ετσι είναι. Αδικα το κατηγόρησα..
Το μόνο που μένει είναι να λειτουργεί και σωστά.
Πάω για τσεκ.

Και τελικά λειτουργεί άψογα σε όλα τα δορυφορικά κανάλια διαφόρων αναλύσεων.
Θα μελετήσω το θέμα του αποπλέκτη και την επιλογή on - off.

- Πάντως το plugin δεν φαίνεται να λειτουργεί σωστά στην αναπαραγωγή αρχείων .mkv
Σε ταινία 720p η ανάλυση παρέμεινε στα 720Χ576, δηλαδή στο τελευταίο SD κανάλι που έβλεπα πριν πάω στον media player.
Θα δοκιμάσω με μια ταινία 1080p να δω την συμπεριφορά στο περιβόητο 1080p24

Δεν το χω δουλεψει καθολου μου την ειχε δωσει με το παραθυρο πανω αριστερα που ελεγε scart π.χ και την αναλυση!!

εγω δεν το εχω δοκιμασει ποτε αυτο το plugin..ειναι τοσο χρησιμο?σιγουρα η 9830 εχει καλυτερο scaller..αλλα παρεμβαλεται κ ο ενισχυτης..που στελνει κι αυτος σε 1080..

Και εγώ αν είχα μια τηλεόραση με τόσο καλό scaler όπως η 9803, θα ήθελα να βγάζει ο δέκτης την εγγενή (native) ανάλυση που εκπέμπει το κάθε κανάλι. Και νομίζω ότι αυτό ακριβώς κάνει αυτό το άρθρωμα (plugin)... Σωστά;

Απάντηση: Re: autoresolution plugin στον Dream 800

Και εγώ αν είχα μια τηλεόραση με τόσο καλό scaler όπως η 9803, θα ήθελα να βγάζει ο δέκτης την εγγενή (native) ανάλυση που εκπέμπει το κάθε κανάλι. Και νομίζω ότι αυτό ακριβώς κάνει αυτό το άρθρωμα (plugin)... Σωστά;

Σωστά.

Εγώ έχω Sony 40Χ3500 να πω την αλήθεια δεν είδα σχεδόν καμιά διαφορά με το συγκεκριμένο plugin.

Εχει διαφορά.
Για να δεις ότι το autoresolution είναι απενεργοποιημένο τέσταρε ότι σε SD κανάλι (576 ανάλυση) το Info της τηλεόρασης δείχνει 1080i.
Για να δουλέψει το autoresolution κάνε εναλλαγές μεταξύ SD και HD καναλιών. Δεν δουλεύει αυτόματα με το ΟΚ.

για να πάθεις πλάκα σημαίνει οτι η tv σου είναι σουπερ ντουπερ ουαου και εχει πολύ ανώτερο upscaler από το 800

KURO έχεις ?

για να πάθεις πλάκα σημαίνει οτι η tv σου είναι σουπερ ντουπερ ουαου και εχει πολύ ανώτερο upscaler από το 800

KURO έχεις ?
Δεν είναι απαραίτητο να είναι KURO η TV για να δεις τις διαφορές. Ολες οι 46άρες LCD με 100Ηz έχουν καλύτερο scaler από τον 800.