"Autoresolution" plugin στον Dreambox 800

Απάντηση: autoresolution plugin στον Dream 800

Για να είμαστε όμως και πιο αντικειμενικοί, μια 46άρα 100 Hz δεν είναι ακριβώς η τηλεόραση που θα βρει κανείς στα περισσότερα σπίτια...

Για να είμαστε όμως και πιο αντικειμενικοί, μια 46άρα 100 Hz δεν είναι ακριβώς η τηλεόραση που θα βρει κανείς στα περισσότερα σπίτια...
Εχεις δίκιο.
Σε αυτά τα μεγέθη όμως είναι άμεσα ορατά τα συν και πλην της εικόνας κάθε δέκτη.

Alex είμαι κάτοχος μιας 46 FullHD me100HZ(200) και δεν έπαθα την πλάκα μου ούτε στης αρχές του plugin ούτε και τώρα που είναι καλύτερη η εικόνα

οπός έγραψα και στο thread του nemesis δεν είδα διαφορά όταν το έβγαλα

τα κανάλια που βλέπω (πάντα για sd μιλαω γιατί εκεί γίνετε η σύγκριση) έχουν καλή εικόνα ούτος η άλλος και αυτό παίζει ρολό του αλλά μην με παρεξηγήσετε και άλας δεν είπα ποτέ νομίζω ότι δεν έχει διαφορά για αυτό άλλωστε το χρησιμοποιώ σε όλα τα image

δεν μπορεί ώμος ένα plugin να κάνει παπάδες

υσ Βάλτε το σε ένα καλό AV ενισχυτή της τάξης τον 1500 ευρα και πάνω και εκεί θα πάθετε την πλάκα σας στα sd κανάλια (όταν πήγα σε μαγαζί με το δεκτή παραμάσκαλα να το δω μου έφεραν νερό για να συνέρθω ! χα χα χα χα αλλά ήταν ο denon και έκανε και τρία χιλαρικακια, μετα το βάλαμε σε ένα yamaha και εκεί ήταν τεράστια η διαφορά και αυτό σκοπεύω να κτυπήσω αν μπορέσω

Re: autoresolution plugin στον Dream 800

Υπάρχει μήπως κανείς που να ξέρει εάν αυτά που λέγονται σε αυτό το thread ισχύουν και για τον DM8000??

Alex είμαι κάτοχος μιας 46 FullHD me100HZ(200) και δεν έπαθα την πλάκα μου ούτε στης αρχές του plugin ούτε και τώρα που είναι καλύτερη η εικόνα

οπός έγραψα και στο thread του nemesis δεν είδα διαφορά όταν το έβγαλα

τα κανάλια που βλέπω (πάντα για sd μιλαω γιατί εκεί γίνετε η σύγκριση) έχουν καλή εικόνα ούτος η άλλος και αυτό παίζει ρολό του αλλά μην με παρεξηγήσετε και άλας δεν είπα ποτέ νομίζω ότι δεν έχει διαφορά για αυτό άλλωστε το χρησιμοποιώ σε όλα τα image

υσ Βάλτε το σε ένα καλό AV ενισχυτή της τάξης τον 1500 ευρα και πάνω και εκεί θα πάθετε την πλάκα σας στα sd κανάλια (όταν πήγα σε μαγαζί με το δεκτή παραμάσκαλα να το δω μου έφεραν νερό για να συνέρθω ! χα χα χα χα αλλά ήταν ο denon και έκανε και τρία χιλαρικακια, μετα το βάλαμε σε ένα yamaha και εκεί ήταν τεράστια η διαφορά και αυτό σκοπεύω να κτυπήσω αν μπορέσω
Θα προσπαθήσω να μεταφέρω ένα φωτογραφικό δείγμα:
Οι φωτογραφίες αφορούν το σήμα του πρώτου κρατικού καναλιού της Γερμανίας. Κανάλι γνωστό για την καλή ποιότητα εικόνας και το υψηλό Bitrate.
H πρώτη φωτο δείχνει το σήμα με το auto resolution plugin στο off και η δεύτερη στο on.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

autoresolution plugin off
attachment.php

autoresolution plugin on
attachment.php

Attachments

• IMG_8212.resize.jpg
    IMG_8212.resize.jpg
    56.7 KB · Views: 148
  • IMG_8217.resize.jpg
    IMG_8217.resize.jpg
    83.4 KB · Views: 170

Εχεις δίκιο.
Σε αυτά τα μεγέθη όμως είναι άμεσα ορατά τα συν και πλην της εικόνας κάθε δέκτη.

Δεν αμφισβητώ το γεγονός ότι οι περισσότερες από τις σύγχρονες, μεγάλων ικανοτήτων και διαστάσεων τηλεοράσεις έχουν πολύ καλύτερο scaler από τον 800. Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο.
Απλά πρέπει να σημειώσουμε και να γνωριζουν όλοι ότι τελικός κριτής είναι το μάτι του καθενός μας και όλα εξαρτώνται φυσικά από την TV που έχουμε. Οπότε, πιστεύω ότι θα ήταν καλό να καταστήσουμε σαφές ότι το autoresolution plugin είναι ένα χρήσιμο εργαλείο αλλά δεν είναι "πανάκεια" και θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνει δοκιμή για να δει κανείς αν αποδίδει καλά αποτελέσματα.
Οπότε, όπως απάντησα και στους τρεις φίλους που με ρώτησαν το ίδιο και με e-mail, η "de facto" χρήση του συγκεκριμένου plugin δεν είναι πάντα λύση. Κάντε μια δοκιμή, δεν είναι κακό! Ούτε παίρνει πολύ χρόνο. Μόνο έτσι ανακαλύπτει κανείς τι τον ικανοποιεί περισσότερο.

Δε νομίζω να διαφωνεί κανείς με τα παραπάνω.
Αυτό όμως που είναι αναμφισβήτητο είναι η μέτρια έως κακή συμπεριφορά του scaler του δέκτη.
Οποιος θεωρεί ότι έχει καλή τηλεόραση μπορεί να δοκιμάσει το Plugin και συστήνεται η χρήση του.
Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις προτείνεται η δοκιμή του και το αποτέλεσμα θα δείξει αν θα γίνει η χρήση του ή όχι.

Τα περί μέτριου έως κακού scaler δεν τα ισχυρίζομαι μόνο εγώ. Γράφονται σε όλα τα σοβαρά φόρουμ που ασχολούνται με τον δέκτη.
Ομως όλες οι σχετικές καταγραφές πρέπει να φιλτράρονται γιατί δεν είναι όλοι οι κάτοχοι του DM800 το ίδιο έμπειροι στην αξιολόγηση της εικόνας, για πολλούς είναι ο πρώτος τους δέκτης και σίγουρα παίζει τέλεια, ενώ πολλοί δεν κάνουν σωστή χρήση και σύγκριση του plugin.

για να πάθεις πλάκα

δεν είπα ποτέ νομίζω ότι δεν έχει διαφορά για αυτό άλλωστε το χρησιμοποιώ σε όλα τα image

Alex το ζουμ αδικεί την θέση off που έχει μεγαλύτερο ζουμ

Παίδες, οι φωτο δεν είναι ακριβείας, αλλά είναι πολύ κοντά σε αυτό που βλέπει το μάτι.
(και σίγουρα η θέση off δεν έχει μεγαλύτερο ζουμ!)

Δε νομίζω να διαφωνεί κανείς με τα παραπάνω.
Αυτό όμως που είναι αναμφισβήτητο είναι η μέτρια έως κακή συμπεριφορά του scaler του δέκτη.
Οποιος θεωρεί ότι έχει καλή τηλεόραση μπορεί να δοκιμάσει το Plugin και συστήνεται η χρήση του.
Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις προτείνεται η δοκιμή του και το αποτέλεσμα θα δείξει αν θα γίνει η χρήση του ή όχι.

Τα περί μέτριου έως κακού scaler δεν τα ισχυρίζομαι μόνο εγώ. Γράφονται σε όλα τα σοβαρά φόρουμ που ασχολούνται με τον δέκτη.
Ομως όλες οι σχετικές καταγραφές πρέπει να φιλτράρονται γιατί δεν είναι όλοι οι κάτοχοι του DM800 το ίδιο έμπειροι στην αξιολόγηση της εικόνας, για πολλούς είναι ο πρώτος τους δέκτης και σίγουρα παίζει τέλεια, ενώ πολλοί δεν κάνουν σωστή χρήση και σύγκριση του plugin.

Anyway, ναι είναι πασίγνωστο ότι ο 800 δεν έχει ιδιαίτερα ικανό scaler.
Δε νομίζω να σε κατηγόρησε κανείς ότι είναι αποκλειστικά δική σου γνώμη...

Ας μείνουμε λοιπόν στο γεγονός ότι ΠΡΕΠΕΙ να γίνει δοκιμή πριν αποφασίσει κανείς τι θα κάνει. Δεν είναι δεδομένο ότι με τον άλλο ή τον άλλο τρόπο θα δούμε καλύτερη εικόνα σε όλες τις TV.

με newnigma sky uk
autoresolution on (εχει πολλα γραμματα και δεν τα κανω crops)

attachment.php

autoresolution off

attachment.php

κάτοχος μιας panasonic TH-46PZ85 όντος η TV μου έχει χάλια upscaler και εγώ δεν μπορώ να δω της διαφορές
έχω και ένα BD player pionner βεβαία με 1080p και εδω και τρία χρόνια σχεδόν και sony PS3 και η προηγούμενη tv μου ήταν μια JVC 37 DIST με ανάλυση τότε (2000) 1250i και eisa awards
αυτά

Attachments

• vlc 2009-05-01 11-47-29-78.jpg
    vlc 2009-05-01 11-47-29-78.jpg
    52.2 KB · Views: 242
  • vlc 2009-05-01 11-49-53-45.jpg
    vlc 2009-05-01 11-49-53-45.jpg
    51 KB · Views: 243
Last edited:

Με το autoresolution on είδα διαφορά σε ποιότητα εικόνας σε sd κανάλια στην philips 37pf 9731 Το μόνο κακό είναι ότι σε αλλαγή καναλιού hd-sd και αντίστροφα η οθόνη στιγμιαία γίνεται μπλε

Αυτό σημαίνει ότι τα κυκλώματα upscaling και deinterlacing της τηλεόρασης σου είναι ανώτερα από αυτά του Dreambox. Πολύ συχνό φαινόμενο..

Με το autoresolution on είδα διαφορά σε ποιότητα εικόνας σε sd κανάλια στην philips 37pf 9731 Το μόνο κακό είναι ότι σε αλλαγή καναλιού hd-sd και αντίστροφα η οθόνη στιγμιαία γίνεται μπλε

Η 9731 έχει φοβερό upscale σε SD σήματα... Έχω την ίδια και ξέρω...

Η Panasonic 46G15 πρεπει να έχει παρόμοιας ποιότητας scaler με τον 8000 (όχι τον 800) γιατι εδω και 2 μήνες δεν έχω καταφερει να βγαλω ασφαλή συμπεράσματα και να δω ουσιαστική διαφορά με το autoresolution plugin on ή off.
Επιπλέον σε άλλα ίματζ μου μοιάζει να υπερτερεί το on σε άλλα το off! Στο τελευταίο gemini 4.50 που χρησιμοποιώ το τελευταίο διάστημα μου δείχνει μαλλον προτιμότερο το on αλλά επιπλέον ....έχω και χρωματικές διαφορές, δηλαδή έχω πιο ζωντανά χρώματα απο ότι με το rudream! Με λίγα λόγια...έν οίδα ότι ουδέν οίδα!

Εμένα το autoresolution μου έχει χαλάσει κάπως την εικόνα του hd suisse.
Μετά την τελευταία αναβάθμιση του newnigma η εικόνα των Ελβετών έχει γίνει πιο soft στο hd κανάλι, ενώ αντίθετα τα sd έχουν μια οξύτητα εξαιρετική.
Έχω βάλει default output resolution 1080i στον dm8000 και στο autoresolution έχω αφήσει default για τα hd interlaced σήματα και 720p για τα hd progressive σήματα. Τα υπόλοιπα τα έχω 576i.

Η 9731 έχει φοβερό upscale σε SD σήματα... Έχω την ίδια και ξέρω...
εδώκαι καιρό εξαχνα ένα έμπειρο κάτοχο της 9731,για να μου δώσει κάποιες ρυθμίσεις π.χ αντίθεση,χρώμα,ευκρίνεια,dnm,dnr,κλπ.Συγνώμη άμα βγήκα εκτός θέματος

Εμένα το autoresolution μου έχει χαλάσει κάπως την εικόνα του hd suisse.
Μετά την τελευταία αναβάθμιση του newnigma η εικόνα των Ελβετών έχει γίνει πιο soft στο hd κανάλι, ενώ αντίθετα τα sd έχουν μια οξύτητα εξαιρετική.
Έχω βάλει default output resolution 1080i στον dm8000 και στο autoresolution έχω αφήσει default για τα hd interlaced σήματα και 720p για τα hd progressive σήματα. Τα υπόλοιπα τα έχω 576i.
Δε χάνεις τίποτα να ορίσεις και το HD progressive ως default, οπότε θα αναλάβει ο δέκτης να κάνει το upscaling.

εδώκαι καιρό εξαχνα ένα έμπειρο κάτοχο της 9731,για να μου δώσει κάποιες ρυθμίσεις π.χ αντίθεση,χρώμα,ευκρίνεια,dnm,dnr,κλπ.Συγνώμη άμα βγήκα εκτός θέματος

Άνοιξε ένα θέμα στις ρυθμίσεις http://www.avclub.gr/forum/forumdisplay.php?f=60, και πες τι σε ενοχλεί και θες να διορθώσεις...