Σε συνέχεια ενός ακόμα πολύπαθου thread (
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=15402) θα ήθελα να αναφέρω τα εξής:
Καταρχήν διευκρινίζω ότι αυτό είναι το μοναδικό μου post το οποίο γίνεται απλώς για να αποφύγω πιθανές παρεξηγήσεις από μέλη που δεν γνωρίζουν. Δεν έχω ούτε το χρόνο ούτε τη διάθεση και ούτε φυσικά την παραμικρή υποχρέωση να απαντώ στο τι κατεβαίνει στο μυαλό του καθενός και αποφασίζει να το γράψει δημοσίως.
Η απόφαση αυτή είναι συνειδητή και έχοντας γνώση ότι θα ακολουθήσουν ένα σωρό απαντήσεις από γνωστούς και μη ʽαγνώστουςʼ.
Όποιος μπορεί να καταλάβει ή έχει ήδη καταλάβει ή θα καταλάβει με την παρούσα απάντηση και καμία περαιτέρω εξήγηση δεν είναι αναγκαία για κάποιον που είναι καλοπροαίρετος.
Με τους κακοπροαίρετους και δυστυχώς είναι προφανές ότι αυτοί υπάρχουν, δεν θα ασχοληθώ (και δεν το λέω με την έννοια της υπεροψίας, απλώς με την έννοια του ότι κάτι τέτοιο απλούστατα δεν θα είχε νόημα).
Λοιπόν, για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους:
Οι βασικές δραστηριότητες της εταιρίας μου δεν έχουν την παραμικρή σχέση με το αντικείμενο του forum. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχω αναφέρει τίποτα για το θέμα.
Από εκεί και πέρα, αν και θα μπορούσα να εξηγήσω περισσότερα πράγματα (τα οποία σίγουρα θα ʽερωτηθούν με διάφορους τρόπουςʼ ακολούθως) δεν θα το κάνω και λόγω έλλειψης χρόνου αλλά φυσικά και επειδή δεν έχω την παραμικρή υποχρέωση να δώσω αναφορά δημοσίως.
Παρόλα αυτά και προς αποφυγή παρεξηγήσεων ή επίλυση αποριών, όποιος θέλει μπορεί να ρωτήσει ότι θέλει κατ´ ιδίαν και φυσικά θα λάβει απάντηση.
Το ότι κατά καιρούς μπορεί να έχω εξυπηρετήσει μέλη του forum δεν αλλάζει κάτι καθώς αυτό γίνεται αποκλειστικά και μόνο κατόπιν δικής τους επικοινωνίας και επιθυμίας (και συνήθως από σύσταση γνωστού γνωστού κλπ).
Τονίζω τον όρο ʽεξυπηρέτησηʼ γιατί, αν και προφανώς σέβομαι και το τελευταίο cent του οποιουδήποτε, αν κάποιος νομίζει στην εποχή που ζούμε και με τον πόλεμο τιμών που παίζει (online και offline) η ενασχόληση μίας εταιρίας με ένα forum του οποίου το θέμα δεν έχει να κάνει με την βασική δραστηριότητά της, μπορεί να αποβεί κερδοφόρα απλώς πλανάται πλάνη οικτρά.
Η ενασχόληση με το forum είναι προφανώς χομπίστικου χαρακτήρα και μόνο. Αν το έβλεπα εμπορικά προφανώς θα σταματούσα άμεσα την ενασχόλησή μου γιατί απλώς αυτή οδηγεί σε άμεση οικονομική ζημιά (και από άποψη κατανάλωσης χρόνου και από άποψη κόστους προϊόντων που αγοράζονται ουσιαστικά για προσωπικό χόμπι ή / και παρουσίαση στο forum – πράγματα ουσιαστικά άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους).
Το έγραψα και αρχικά: Το γεγονός ότι η Meridian που πρώτος προ καιρού ανέδειξα καλύτερη από την Prelude δεν είναι εμπορεύσιμη λέει κάτι σε κάποιους;
Μάλλον όχι γιατί παρότι το διάβασαν και τους το ξαναθύμισα και ενώ το thread είχε επανέλθει στο θέμα του αυτοί προτίμησαν, ως συνήθως και κατά την πάγια τακτική τους, να ξεκινήσουν πάλι τις γνωστές φασαρίες.
Αν κάποιοι δεν έχουν τι να κάνουν και απλώς χρησιμοποιούν τα φορα για να βγάζουν τα, μη τεχνικής φύσης και σχετικά με τους σκοπούς του forum, απωθημένα τους ή ψάχνονται για συνομωσίες, απάτες και εκμεταλλεύσεις των μελών και μη ή απλώς τρώγονται με τα ρούχα τους, θα τους έλεγα απλώς ότι δεν είμαστε υποχρεωμένοι να τους ανεχόμαστε καταστρέφοντας ένα σωρό ωραία θέματα και προσπάθειες .
Συμπαθάτε με για το απότομο της γλώσσας αλλά η υπομονή έχει και τα όριά της.
Εμ τρέχουμε και τρώμε τον χρόνο μας για να κάνουμε μεν το κέφι μας αλλά και να μεταδώσουμε γραπτώς και δημοσίως όποια γνώση μπορούμε να αποκομίσουμε από τις εμπειρίες μας, εμ αγοράζουμε προϊόντα με σχεδόν αποκλειστικό σκοπό την δοκιμή και την παρουσίαση τους (με άμεσο οικονομικό και μη κόστος) στο τέλος θα είμαστε και μ@λ@κες και θα βγαίνουμε ως ´έμποροιʼ που πάνε να εκμεταλλευτούν οικονομικά το forum;
Ε, δεν λέει αγαπητοί.
Ακόμα πιο απογοητευτικό είναι να βλέπεις ανθρώπους που γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις να παίζουν ένα θέατρο παραλόγου πίσω από το πληκτρολόγιό τους και να ανάβουν φωτιές με υπονοούμενα και σπόντες παίζοντάς το ηθικολόγοι την στιγμή που είτε ξέρουν πως ακριβώς έχουν τα πράγματα (και τα οποία δεν έχουν φυσικά καμία σχέση με όσα υπονοούνται) είτε μπορούν να το μάθουν με ένα απλό τηλεφώνημα.
Όχι μόνο δλδ δεν βοηθάνε στην αποκατάσταση της αλήθειας, από την στιγμή που την γνωρίζουν, αλλά την υπονομεύουν κιόλας (παρέα με την υπόληψη και την ηθική άλλων μελών).
Όποιος θέλει κοιτάει την ουσία και όποιος θέλει κρύβεται πίσω από το ʽτυπικόʼ της υπόθεσης (ακόμα και εάν αυτό είναι παράλογο ή δεν στέκει καν και απλώς κάποιοι το βαφτίζουν ʽτυπικόʼ) και το πληκτρολόγιό του και συνεχίζει να τρώγεται με τα ρούχα του.
Εκτός αυτού με αυτό τον τρόπο, εκτός του εαυτού τους, προσβάλλουν την νοημοσύνη ή / και την ηθική ακεραιότητα μελών που συμμετέχουν στην ʽαπάτηʼ (πχ του Τάκη και του Δημήτρη στην προκειμένη περίπτωση).
Και αν πάση περιπτώσει, ας σκεφτούν το απλούστατο: Με αυτή την λογική καταστρέφουν προσπάθειες που και τους ίδιους ωφελούν.
Και αυτό το υπογραμμίζω γιατί γνωρίζω μέλη (και προφανώς δεν αναφέρομαι στον εαυτό μου) τα οποία πρωτοστατούν στην προώθηση του forum και σκίζονται να οργανώσουν πράγματα που ούτε στο εξωτερικού έχουμε δει, τα οποία απλώς με την επανάληψη αυτών των καταστάσεων χάνουν το κέφι τους για την συνέχιση της προσπάθειάς τους.
Αυτά τα ολίγα από εμένα και όποιος θέλει να καταλάβει θα καταλάβει.
Προτείνω από εδώ και πέρα να προσπαθήσουμε όλοι να βλέπουμε τα πράγματα πιο θετικά και να επικεντρωνόμαστε στα θέματα των νημάτων.
Νομίζω ότι αυτό θα είναι για το καλό του forum και κατ' επέκταση όλων μας.
Over and Out