AUZEN MERIDIAN VS PRELUDE (REVIEW V.2) + ΣΥΓΚΡΙΣΗ OPAMPS MERIDIAN

Ποιες η διαφορές στο κόστος μεταξύ των δυο ? και ερώτημα αξίζει κάποιος να επένδυση χρήματα για τι διάφορα που θα πάρει από κάτι ποιο φθηνό ?

Στις αγγελιες υπαρχει μια Meridian (καινουργια) στα 130

ο μαγαζατορας που μου εδωσε τις τιμες μου ειπε οτι η πρελουντ παιζει πολυ καλυτερα, και η τιμη της μιας σε σχεση με της αλλης δεν ειναι πολυ μακρια
μηπως εχει δικιο?

ο μαγαζατορας που μου εδωσε τις τιμες μου ειπε οτι η πρελουντ παιζει πολυ καλυτερα, και η τιμη της μιας σε σχεση με της αλλης δεν ειναι πολυ μακρια
μηπως εχει δικιο?

γι αυτο καναμε το Μινι-τεστ Argi..

θα ηταν ιδανικο να συγκριθουν και με αλλες καρτες (οχι απαραιτητα x-fi) ...καμμια m-audio , καμμια aydiotrack , καμμια e-mu...klp
Ας μην ηταν ειδικευμενες καρτες..ας ηταν περισσοτερο ''multimedia''

PX Αξιξει να δωσει καποιος 247 ε για μια prelude η και meridian η να παρει μια revolution , η prodigy,hi fi με 100 ε ? Ποση διαφορα θα δει ?
Και αυτη η διαφορα δικαιολογει + 100-150 ε ?

Αυτο ακριβως εννοουσα Meletov

Εγω να σας πω, οτι δεν περιμενα οτι οι διαφορες θα ηταν τοσο ευκολως αντιληπτες σε εμενα τουλαχιστον που δεν ειμαι φανατικος του ηχου αλλα κυριως της εικονας....
Μεταξυ των 2 καρτων, η X-Meridian ηταν σαφως αναλυτικοτερη, με καλυτερο διαχωρισμο και δυναμικα. Με το που βαζαμε την X-Prelude, ηταν σαν να επεφτε μια "κουρτινα" μποστα στα ηχεια: πιο μουντος & ασαφης ηχος..
Στα Opamps τα πραγματα ηταν πιο δυσκολα, αλλα και εκει διεκρινα διαφορες: Τα 4562 εφεραν το καλυτερο αποτελεσμα στο συστημα του Συριου, καθοτι "γλυκαιναν" τον ηχο στις υψηλες (οπου τα ηχεια του ακουγονταν λιγο "τσιριχτα") χωρις ομως να χανει ο ηχος την αναλυτικοτητα του, ενω με εντυπωσιασε η ομοιογενεια του ηχου.
Βεβαια, οπως ειπαν και τα παιδια, μπορει σε ενα αλλο συστημα η αλλαγη των OPAMPS να φερει ακριβως αντιθετα αποτελεσματα.Γι'αυτο χρειαζεται ο επι τοπου πειραματισμος..

Μολις συνειδητοποιησα οτι τα LM4562 opamps ειναι τα ιδια με αυτα που οι περισσοτεροι Αμερικανοι κατοχοι της XMeridian ειχαν προτιμησει (συμφωνα με αυτα που λεει το σχετικο thread στο Avsforum)! Αρα, μαλλον δεν ακουγαν τα αυτακια μας "πουλακια"!
icon10.gif

Αφου δεν υφίσταται πλέων η meridian νομίζω οτι θα ήταν χρήσιμο ενα συγκριτικό της prelude με την κορυφαία x-fi.
Συνεχίζει η prelude να είναι καλλίτερη απο τις x-fi;

Αν επαναληφθει εγω θα προτεινα κι αλλες συμμετοχες.

Οι καρτες που προτεινε ο meletov φαινονται καλη περιπτωση.Ισως και η ASUS

Γνωμη μου ειναι οτι με πολλες καρτες χανεται η μπαλα και δεν θυμομαστε πως επαιξε ποια. Εδω με δυο ζοριστηκαμε με τα βαλε-βγαλε...

Απάντηση: Re: Απάντηση: AUZEN MERIDIAN VS PRELUDE (REVIEW V.2) + ΣΥΓΚΡΙΣΗ OPAMPS MERI

Ο μαγαζάτορας μήπως δεν είχε πχ να πουλήσει πλέον Meridian αλλά μόνο Prelude…..;
ο μαγαζατοτρας ειχε και απο τις 2
δεν αμφισβητω καποιον απο τους 2 απλα μιας και δεν εχω προσωπικη αποψη απλα αναρωτιεμαι

Επίσης:

Do the math….

Μην είσαι σίγουρος Ντίνο, μπορεί ο Τάκης και ο Δημήτρης να παίρνουν ποσοστά από πωλήσεις Meridian που δεν υπάρχουν πλέον :p
''

Γνωμη μου ειναι οτι με πολλες καρτες χανεται η μπαλα και δεν θυμομαστε πως επαιξε ποια. Εδω με δυο ζοριστηκαμε με τα βαλε-βγαλε...

Σωστα. Μπορει να γινει ευκολοτερα και με σαφεστερη εικονα, οταν εχεις 2 η και τρια πισακια με αλλες καρτες και το ιδιο υλικο και αλλαζεις γρηγορα πηγη -bye-.

Next time ισως....

Μολις συνειδητοποιησα οτι τα LM4562 opamps ειναι τα ιδια με αυτα που οι περισσοτεροι Αμερικανοι κατοχοι της XMeridian ειχαν προτιμησει (συμφωνα με αυτα που λεει το σχετικο thread στο Avsforum)! Αρα, μαλλον δεν ακουγαν τα αυτακια μας "πουλακια"!
icon10.gif

Ψτ, πλακιτσα μας κανεις ?
Το θεμα ειναι ανοιγμενο απο τις 22 Γεναρη -bye-, και εισαι απο εκεινους που ενδελεχως διαβαζουν avs ! :p

Για την ιστορια, κι αν ειναι ευκολο, πειτε μας σε τι συστημα ακουσατε τις καρτουλες και με τι υλικο (εκτος των dreamgirls )!

Ψτ, πλακιτσα μας κανεις ?
Το θεμα ειναι ανοιγμενο απο τις 22 Γεναρη -bye-, και εισαι απο εκεινους που ενδελεχως διαβαζουν avs ! :p
Βεβαιως, αλλα ειναι αδυνατο να θυμαμαι απ'εξω και τα νουμερα OPAMPS που προτεινονται!
Ειπαμε διαβαζω AVS , δεν το αποστηθιζω! :p