AUZEN PRELUDE 7.1 - REVIEW

θα διαφωνησω στην κατηγοριοποιηση του audio cd με τα συμπιεσμενα φορματ του dd & dts, μιας και δεν υπαρχει καμμια συγκριση.
Οπως επισης θεωρω, οτι η εκτιμηση μιας καρτας ηχου, πρεπει να ξεκινησει απο μια καλη ηχογραφηση σε cd.
Καθ οτι μια τετοια, θετοντας σαν δεδομενο οτι γινεται σε στουντιο,με τα καλυτερα μικροφωνα κλπ,κλπ, ειναι σαφως καλυτερη απο οποιοδηποτε ηχο ταινιας με ηχογραφησεις οχι τοσο προσεγμενες...Η δειγματοληψια δεν ειναι το παν εξαλλου :)

Η ακροαση με τον Sony, θεωρω οτι ειναι κριτηριο, γιατι δεν εχει Dac...(η τουλαχιστον δεν χρησιμοποιουνται)
Ειναι ψηφιακος σε ολα τα σταδια εισοδου και ειδικα στα ψηφιακα...(εκτος απο τα τελικα σταδια εξοδου).
Αυτο φυσικα συμβαλλει στην φλατ αναπαραγωγη. Και σιγουρα το φλατ δεν εντυπωσιαζει κανεναν,αλλα πρακτικα, ετσι ειναι το σημα στο φυσικο του.
Τωρα, αν η αναλογικη εκδοχη χρωματιζει, εκει συμφωνω. Αλλα δεν ηταν μονω χρωμα η διαφορα,ηταν και συχνοτητες και καθαροτητα.

Αυριο θα βαλω και τη Meridian πανω, οποτε θα λυθει το μυστηριο.
Διατηρω καποιες αμφιβολιες για το αν θ ακουσω καλυτερα, μιας και τα default opamps της Prelude ειναι καλυτερα(εστω τα φροντ).

Θα δουμε συντομα...

Η κατηγοριοποίηση του CD σαν ‛απλό’ σήμα δεν έχει να κάνει τόσο με την σύγκριση με τα DD, DTS (τα οποία προφανώς είναι κατώτερα) – δεν γράφτηκε ίσως σωστά – όσο με το γεγονός ότι περνάει από SPDIF.

Η αμφιβολία μου δλδ έγκειται στο πως ένα σήμα μέσω SPDIF ακούγεται τραγικά χειρότερα από έναν καλό ενισχυτή όμως ο SONY σε σχέση με το ANALOG IN πάλι από τον ίδιο ενισχυτή.

Επίσης αυτό που είπα ότι θα είχε νόημα η σύγκριση των αναλογικών εξόδων της Prelude και αντιστοίχων άλλης πηγής (πχ Meridian) και όχι μεταξύ του SPDIF και τον αναλογικών εξόδων της ίδιας κάρτας (ανεξαρτήτως των όσων αναφέρονται παραπάνω – του κατά πόσο δλδ είναι αναμενόμενα ή μη).

Είναι γνωστό εξάλλου ότι διαφορές μεταξύ SPDIF διαφορετικών πηγών δεν μπορεί παρά να είναι το λιγότερο ελάχιστες.

Τα opamps δεν είναι τα μόνα που κάνουν δουλειά στην όλη ποιότητα του αναλογικού τμήματος καθώς φυσικά παίζουν ρόλο και τα υπόλοιπα κομμάτια και το όλο circuit design.

Μου κάνει εντύπωση πάντως που έχεις αμφιβολίες για το εάν θα ακούσεις καλύτερα με την Meridian γιατί θυμάμαι ότι όταν είχαμε συζητήσει δεν σου έκαναν εντύπωση τα αποτελέσματα του review.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, όπως ήδη έγραψα και στο review, μία 2η (και παραπάνω) γνώμη είναι καλό να υπάρχει (ειδικά σε τέτοια θέματα).

Εχω μια elite pro "πειραγμενη"... δλδ με τα opamps που εχει η meridian (aka LM4562 της National Semiconductor) αλλα με τα "μαμα" DACs και εναν μεγαλυτερο power cap. Θες και μπορεις να κανεις και μια συγκριση με την δικια μου?? Η σιγκριση της Prelude με την elite pro "μαμα" ειναι λιγο ανιση μιας και τα Opamps της elite (aka JRC NJM2114) ειναι για τα μπαζα...

Ενδιαφέρον.

Ετοιμάζουμε και κάτι άλλο.

Ίσως να συνδυάσουμε και αυτό.

Mια ερωτηση παρακαλω....

Θελω μια καρτα να ακουσω 80 % μουσικη μεσω pc-καρτα ηχου-ενισχυτη-ηχειων ...και 20 % κανα game αμα εχω ορεξη.....

Η creative οπως ξερουμε καλη και αγια αλλα οχι τοσο για μουσικη...αλλη μαρκα δεν εχω δοκιμασει στο pc μου αλλα εχω ακουσει σε αλλο...

Και τωρα ρωταω ποια θα ηταν η καλυτερη λυση....

1.Να παρω μια ψιλοφτηνη creative (πχ x-fi gamer) για games αντε και κανα dvd + μια usb καρτα (μεχρι 100 ε ..πχ καμμια audiotrack maya ex5 ....η καμμια m-audio μεταχειρισμενη... για μουσικη ..συνολο κανα 160-170 )
η

2.Να παρω την παραπανω να τα συνδυασω ολα ?

Τι θα κανατε....ποια λυση θα προτιμουσατε ? Η κατι αλλο....

Σημειωση..για μουσικη και μονο h x-fi xtreme music δεν μου αρεσε σε σχεση με την aydigy 4 που ειχα...

Last edited: