Auzen X-Meridian 7.1 μόλις έσκασε μύτη!!

• Φωτογραφική συνάντηση στην Αθήνα!

Αυτό το Σάββατο, στις δέκα το πρωϊ (10:00) στο Πάρκο Τρίτση. Λεπτομέρειες και συμμετοχές εδώ.

Αυγερινός Παπαδάκης

AVClub Addicted Member
29 November 2006
1,621
Νέα Ιωνία, Αθήνα
Μόλις παρέλαβα το δωράκι μου από φίλο που κατοικεί μόνιμα στις Η.Π.Α. και το "μόνο" που χρειάστηκε να κάνω ήταν να την "εκτελωνίσω". Τρομερή εμπειρία, να την αποκτήσετε όλοι, αλλά για μία μόνο φορά στην ζωή σας. Φτάνει και περισσεύει! Όποιος θέλει να μάθει κάτι ρωτάει...Λοιπόν στο θέμα μας τώρα.
Παραθέτω το link το οποίο έχει διάφορα reviews και φωτογραφίες της κάρτας και σας μεταφέρω μόνο αυτό που άκουσαν τ' αυτιά μου. Η μοναδική εμπειρία που είχα μέχρι τώρα ήταν οι καρτούλες της Creative (Soundblaster, Audigy και η πρόσφατη X-Fi) και οι διάφορες υλοποιήσεις από Motherboard Realtek, Soundmaχ κ.λ.π. Με απλά λόγια η καρτούλα δεν έχει καμία σχέση σε ποιότητα ήχου, ειδικά στις αναλογικές τις εξόδους με καμία απ' τις προηγούμενες. Δεν θα αναφέρω τα διάφορα Dts, Dolby Digital live κ.λ.π. συστήματα αποκωδικοποίησης στα οποία το custom made τσιπάκι της C-Media (Oxygen HD CMI8788 Audio Processor) κάνει καταπληκτική δουλειά αλλά αυτό που πραγματικά με άφησε άφωνο είναι τα 5Vrms (Differential DAC output with gain adjustment / approximately full swing from +/- 8V dual power supply), τα οποία παραδίδονται στις αναλογικές εξόδους της κάρτας με αποτέλεσμα πρωτοφανές στάθμες ήχου με την ανάλογη άνεση και φυσικά καθαρότερο ήχο που είναι και το ζητούμενο. Νομίζω πωε σε μουσική ακρόαση τολμώ να πώ πως είναι μακράν καλύτερη της ακριβότερης Creative και την κάνει ιδανική για HTPC's. Τεστάρισμα σε παιχνίδια και ταινίες δεν πρόλαβα ο άνθρωπος αλλά να είστε σίγουροι πως θα επανέλθω. Κρίμα που δεν αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα απο κάποια εταιρεία διότι με κόστος 199$ U.S θα ήταν κελεπούρι.
Υ.Γ. Οι οδηγοί και το συνοδευτικό Software είναι εξαίσιοι και σίγουρα βάζουν τα γυαλιά στην κα. Creative.

Ελα βρε Θανο, ολα ετοιμα τα θελεις .....( πλακα κανω ).

Δες ενα review εδω

http://www.nvnews.net/reviews/auzentech_xmeridian/index.shtml

box.jpg

contents.jpg

ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ:

Η κάρτα αυτή σε Vista μπορεί να παίξει το ρόλο του προενισχυτή όπως οι κλασσικοί consumer A/V της αγοράς???

Τα Vista, αν δεν κανω λαθος, εχουν ηδη ενα ενσωματωμενο τετοιο συστημα διαχειρισης ηχου, οπου κοβεις χαμηλα, βαζεις delay Κλπ αρκει να εχει βγει σωστος driver για vista.

Η δικια μου καρτα ηχου (Audiotrak Prodigy 7.1. HiFi), αν και δεν τα εχει στον driver για XP, το κανει με επαγγελματικα plugins ηχου (console, Frequency allocator κλπ)

ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ:

Η κάρτα αυτή σε Vista μπορεί να παίξει το ρόλο του προενισχυτή όπως οι κλασσικοί consumer A/V της αγοράς???

Με ένα ΝΑΙ ή με ένα ΟΧΙ τί λέτε?
Μπορεί π.χ. αυτή η κάρτα να αντικαταστήσει ως προενισχυτή τον Yamaha-2600 που έχω π.χ???

Μπορεί π.χ. αυτή η κάρτα να αντικαταστήσει ως προενισχυτή τον Yamaha-2600 που έχω π.χ???

Αν έχει καλό αναλογικό στάδιο, με σοβαρές δυνατότητες οδήγησης (δεν φτάνουν μόνο τα πολλά V στην έξοδο, πρέπει να έχει και χαμηλή αντίσταση εξόδου), και τα Vista όντως έχουν αρκετές ρυθμίσεις για EQing, crossover, και time delays (θα τα τσεκάρω αυτά αργότερα στα Vista σπίτι), τότε πιθανότατα ναι.

Απάντηση: Re: Auzen X-Meridian 7.1 μόλις έσκασε μύτη!!

Ξεκαθαρα ΟΧΙ.

Μια καρτα δεν εχει ποτε τις εισοδοεξοδους ενος προενισχυτη -bye-

Πάντως για μένα αυτό θα ήταν ένα ΠΟΛΥ καλό αποτέλεσμα των HTPC.
Και είναι και ζητούμενο.
Δεν θεωρώ ότι κάτι που κάνει ένα customer A/V amplifier δεν μπορεί να το κάνει ένα κομπιούτερ, απλά δεν είναι τόσο ψαγμένο.

Ξεκαθαρα ΟΧΙ.

Μια καρτα δεν εχει ποτε τις εισοδοεξοδους ενος προενισχυτη -bye-

Kαι μην ξεχνάμε ότι μία εσωτερική κάρτα Η/Υ όσο καλή και αν είναι, είναι υποχρεωμένη να δουλέψει μέσα σε ένα εξαιρετικά "βρώμικο" περιβάλλον από ηλεκτρικές και ηλεκτρομανητικές παρεμβολές μέσα στο κουτί του PC. Εχουμε διακοπτικό τροφοδοτικό, επεξεργαστή, ρολόϊ σε αρκετά GHz, μοτέρ από ανεμιστήρες, από σκληρούς δίσκους, πλάϊ της μπορεί να δουλεύει μία VGA με full επιταγχυντές εικόνας, στο διπλανό slot μπορεί να βρίσκεται ένα modem ή μια κάρτα δικτύου... Ε, όλα αυτά δεν είναι και ότι καλύτερο για τον αναλογικό ήχο, όσο φιλότιμες προσπάθειες κι αν κάνει η καρτούλα.
Τα πράγματα είναι σαφώς ευνοϊκότερα με τις εξωτερικές USB ή firewire κάρτες που δουλεύουν σε πιο "καθαρό" περιβάλον εκτός case Η/Υ.