Auzentech Auzen X-Meridian 7.1 sound card- Ομαδική Αγορά

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
17,348
Aνοίγω αυτό το θέμα για να δούμε τι ενδιαφέρον υπάρχει για την αγορά της ποιοτικότερης, όπως προκύπτει από όλα τα review, μαρτυρίες κλπ, κάρτας ήχου της αγοράς.

http://www.auzentech.com/site/products/x-meridian.php

Έχω ήδη κοιτάξει το θέμα και έχω κάνει κάποιες επαφές ώστε να μπορούμε να την δούμε και στην Ελλάδα.

Η τιμή της λογικά θα παίζει περί τα 200 Ευρώ (με ΦΠΑ) αλλά το ακριβές νούμερο θα το ξέρουμε αφού δούμε ακριβώς τι ενδιαφέρον υπάρχει.

Όποιος λοιπόν ενδιαφέρεται, με δεδομένη αυτή την τάξη μεγέθους τιμής, ας το αναφέρει (το συντομότερο δυνατόν κατά προτίμηση) για να δούμε που βρισκόμαστε.

Last edited:
Να κάνω μία γρήγορη ερώτηση για να μην κουράσω
με ερωτήσεις του στυλ πόσο καλή είναι κ.ο.κ.

Εάν πάρουμε σαν δεδομένα ότι από πλευρά απόδοσης,
στάθμες, ποιότητα κ.ο.κ είναι ΟΚ, θα ήθελα να ρωτήσω
κατα πόσο η συγκεκριμένη κάρτα είναι future proof και
συμβατή με όλα τα νέα φορμά ήχου που έρχονται.

Μπορεί η ερώτηση να είναι απλή και η απάντηση της
γνωστή σε όλους, αλλά επειδή είμαι από τους τύπους
που δεν μου αρέσει να αλλάζω κάτι κάθε 2-3 χρόνια
και γενικά δεν είμαι και πολύ γνώστης των νέων πραγμάτων,
θέλω να είμαι σίγουρος ότι τουλάχιστον με τα γνωστά
νέα φορμά θα είμαι ΟΚ.

Εάν υπάρχει κανα σχετικό με την εν λόγω κάρτα thread
εδώ please ένα link.

Last edited:
Από την στιγμή που αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ποιότητα των αναλογικών της σταδίων, δεν τίθεται θέμα future proof.

Την αποκωδικοποίηση δλδ των εκάστοτε σημάτων την κάνει το player μας (πχ PowerDVD) και δίνει το αποκωδικοποιημένο σήμα στην κάρτα η οποία απλώς το αναπαράγει.

Και εννοείται φυσικά ότι κάτι τέτοιο γίνεται ήδη με όλα τα νέα φορμα ήχου (DD+, DD TRUE HD, DTS-HD, DTS-HD MASTER AUDIO).

Εγω να πω οτι ενδιαφερομαι ή θα με παρετε με τις πετρες?

Εγω να πω οτι ενδιαφερομαι ή θα με παρετε με τις πετρες?

Γιατί καλέ; Απ’ όσο ξέρω ‘μπουκώματα’ και ‘γκριζαρίσματα’ δεν κάνει η κάρτα :p

Σοβαρά πάντως, μία παράκληση μόνο (χωρίς παρεξήγηση): Το ενδιαφέρον να είναι σοβαρό (το λέω με την έννοια ότι πρέπει να προγραμματιστεί η παραγγελία).

Από την στιγμή που αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ποιότητα των αναλογικών της σταδίων, δεν τίθεται θέμα future proof.

Την αποκωδικοποίηση δλδ των εκάστοτε σημάτων την κάνει το player μας (πχ PowerDVD) και δίνει το αποκωδικοποιημένο σήμα στην κάρτα η οποία απλώς το αναπαράγει.

Και εννοείται φυσικά ότι κάτι τέτοιο γίνεται ήδη με όλα τα νέα φορμα ήχου (DD+, DD TRUE HD, DTS-HD, DTS-HD MASTER AUDIO).

Σύριε σε ευχαριστώ. Με κάλυψες πλήρως.

Εάν η τιμή γίνει πιο ελκυστική
με ενδιαφέρει η περίπτωση.

-bye-

Επειδη ειμαι ασχετος με το τι κανει αυτη η καρτα (αφενως), και αφεταιρου δεν εχω HTPC (στο μελλον ομως ισως), αν με 1,5 κουβεντες μπορεις να μου εξηγησεις την χρηση της, θα απαντησω στην πρωτη σου ερωτηση.

ναι αλλα μηπως να περιμενουμε λιγο να παραλαβει τωρα κοντα καποιος για να ειμαστε σιγουροι οτι η καρτα δεν κανει κανα προβλημα με τα αναλογικα της θεματα....και κλαιμε μετα ολοι εδω παρεα τα 200?

Last edited:
ναι αλλα μηπως να περιμενουμε λγιο να παραλαβει τωρα κοντα καποιος για να ειμαστε σιγουροι οτι η καρτα δεν κανει κανα προβλημα με τα αναλογικα της θεματα....και κλαιμε μετα ολοι εδω παρεα τα 200?

+4

ναι αλλα μηπως να περιμενουμε λγιο να παραλαβει τωρα κοντα καποιος για να ειμαστε σιγουροι οτι η καρτα δεν κανει κανα προβλημα με τα αναλογικα της θεματα....και κλαιμε μετα ολοι εδω παρεα τα 200?

οπα

δεν το κάνεις πιο λιανά για μας τους αδαείς :antlers:

Επειδη ειμαι ασχετος με το τι κανει αυτη η καρτα (αφενως), και αφεταιρου δεν εχω HTPC (στο μελλον ομως ισως), αν με 1,5 κουβεντες μπορεις να μου εξηγησεις την χρηση της, θα απαντησω στην πρωτη σου ερωτηση.

Ντινο τι ειπαμε παιδι μου? :argue:

οπα

δεν το κάνεις πιο λιανά για μας τους αδαείς :antlers:

εννοω οτι επειδη ο αναλογικος ηχος φαινεται ναναι το επομενο σκαλοπατι για τα HTPC μας ας μην βιαστουμε αγοραζοντας μαζικα κατι τοσο ακριβο αλλα οχι σιγουρα το ενδεδειγμενο.

Και με οσους συζητω ξερετε οτι την συγκεκριμενη καρτα την εχω βαλει στο ματι πριν απο ολους.....αλλα απλα επιφυλασσομαι

κοντος ψαλμος αλληλουια ....

Ντινο τι ειπαμε παιδι μου? :argue:

Καλως!

Καλες αγορες ευχομαι.

Spcav, δεν με ενδιαφερει.

Σορρυ για την - περιττη - παρεμβαση μου

Παιδιά, για να τα κάνουμε απλά τα πράγματα:

Καταρχήν όσον αφορά την αγορά, ας εκφράσει ενδιαφέρον όποιος ξέρει σίγουρα με βάση τα υφιστάμενα δεδομένα τιμής (δεν νομίζω άλλωστε ότι θα κάνουν κάποια σημαντική διαφορά τα +/- 10-20 Ευρώ).

Επαναλαμβάνω ότι μιλάμε για οργάνωση παραγγελίας και δεν μας παίρνουν οι ‛φλου’ απαντήσεις.

Όσον αφορά τα αναλογικά της στάδια, τι θέμα να υπάρχει, δεν καταλαβαίνω.

Αναλογικά είναι, τα καλύτερα γενικώς, απ’ ότι έχω διαβάσει, έχει (και από πολύ ακριβότερες), δεν καταλαβαίνω τι θέμα μπορεί να υφίσταται.

Ότι σήμα την ταΐσεις (από το player) θα παίξει (με την καλύτερη δυνατή ποιότητα – γι’ αυτό άλλωστε την συζητάμε).

Επίσης, οι οδηγοί της φαίνονται από τους πιο πλήρεις.

Από αυτά που διαβάζω, η γνώμη μου είναι ότι για όποιον έχει HTPC και θέλει να απολαύσει στο έπακρο την ποιότητα ήχου που προσφέρουν τα νέα φορμα, είναι η καλύτερη επιλογή (και μάλιστα σε καλή τιμή).

Καλως!

Καλες αγορες ευχομαι.

Spcav, δεν με ενδιαφερει.

Σορρυ για την - περιττη - παρεμβαση μου

α να χαθεις που παρεξηγηθηκες κι ολας......:grinning-smiley-043

Ουτε εγω ενδιαφερομαι στην παρουσα φαση αν θελετε προχωρηστε παιδες.....

Θα την παρω πακετο με τον Ντινο αργοτερα που θα βγει Meridian Mark II:BDGBDGB53:

α να χαθεις που παρεξηγηθηκες κι ολας......:grinning-smiley-043

Ουτε εγω ενδιαφερομαι στην παρουσα φαση αν θελετε προχωρηστε παιδες.....

Θα την παρω πακετο με τον Ντινο αργοτερα που θα βγει Meridian Mark II:BDGBDGB53:

Ενταξει, το αφοδευσαμε το νημα.

Με τι να πρωτοπαρεξηγηθω να λες εσυ, που ολο σπρωχνοντας με πας -bye-

Εγώ πάντως είμαι μέσα.. Άντε γιατί έχουν σπάσει τα νεύρα μου με την κωλοκάρτα.... Να τελειώνουμε να κλείσω και το κουτί...

Re: Απάντηση: Auzentech Auzen X-Meridian 7.1 sound card- Ομαδική Αγορά

Εγώ πάντως είμαι μέσα.. Άντε γιατί έχουν σπάσει τα νεύρα μου με την κωλοκάρτα.... Να τελειώνουμε να κλείσω και το κουτί...

εσυ ρε δεν την εχεις ηδη παραγγειλει?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Auzentech Auzen X-Meridian 7.1 sound card- Ομαδική Αγορά

εσυ ρε δεν την εχεις ηδη παραγγειλει?

Ναί, αλλά άλλο παρήγγειλα κι άλλο παρέλαβα.
icon9.gif