AV ενισχυτής Sony TA-VA80ES

harisma23

Senior Member
18 June 2006
434
Πωλείται ο πεντακάναλος ενισχυτής Sony TA-VA80ES σε πραγματικά άψογη κατάσταση. Παρότι παλαιό κομμάτι (6 ετών αν δεν κάνω λάθος) είναι φτιαγμένος σαν τανκ με ποιότητα κατασκευής και υλικά αντίστοιχα του γνωστού CD player της Sony 50ES (είναι της ίδιας γενιάς). Βεβαίως είναι προφανές ότι δεν διαθέτει καμία από τις σύγχρονες ευκολίες (HDMI, αυτόματη ρύθμιση με μικρόφωνο κτλ.) ούτε καν μάλιστα DTS (είναι μόνο Dolby Digital). Από την άλλη έχει πολλά προγράμματα DSP (που εγώ πολύ σπάνια χρησιμοποιώ) και πολύ καλή ποιότητα ήχου (ειδικά σε direct). Περιττό να πω ότι όλα λειτουργούν άψογα πάνω του (χωρίς περίεργους θορύβους και παράσιτα) , δεν έχει χρειαστεί ποτέ να επισκεφτεί το σέρβις και ο συνδυασμός εμφάνισης και απτής ποιότητας κατασκευής θα έκανε πολλούς "ακριβούς" σύγχρονους ενισχυτές να ντρέπονται. Highlights : το motorised πορτάκι της πρόσοψης που καλύπτει τα περισσότερα ρυθμιστικά και τα φωτιζόμενα σα led κουμπάκια αφής πάνω στο πορτάκι.

Τιμή: 320 Ευρώ - Τηλ. : 6945550863

Άντε και μια ακόμα έκπτωση στην τιμή: 270 Ευρώ για να βρει ευκολότερα νέο σπίτι.

Phono έχει, είναι όμως μόνο ενισχυτής και όχι ραδιοενισχυτής. Στην ίδια γενιά (ή μάλλον ελάχιστα μεταγενέστερος) υπήρχε ραδιοενισχυτής, ο STR-DA50ES, ο οποίος είχε μεν κάποιες παραπάνω ευκολίες αλλά ήταν και υποδεέστερος ηχητικά (π.χ. ο 80 έχει mosfet σε όλα τα κανάλια ενώ ο 50 μόνο στα δύο μπροστινά, αν θυμάμαι καλά). Εμφανισιακά ο 50 με τον 80 μοιάζουν πολύ και ο δικός μου είναι μαύρος. Μόλις μπορέσω θα ανεβάσω και φωτογραφία.

Last edited:
Αν πωληθεί ο ενισχυτής, μετά θα μπει προς πώληση και ο πολύ καλός δέκτης Sony ST-SE700. Έχει καλό ήχο και το Advanced Reception Circuit, στην ουσία έναν υπολογιστή ο οποίος μπορεί να ελέγχει συνεχώς το σήμα από 2 διαφορετικές κεραίες (έχει 2 εισόδους) και να επιλέγει το βέλτιστο σήμα.

Απάντηση: Re: AV ενισχυτής Sony TA-VA80ES

Άντε και μια ακόμα έκπτωση στην τιμή: 270 Ευρώ για να βρει ευκολότερα νέο σπίτι.
Με ενδιαφέρει. Αν είναι όντως σε καλη κατάσταση (αλήθεια το remote control παίζει;) τον αγοράζω. Στείλε μου pm για να κανονίσουμε συνάντηση...

Re: Απάντηση: Re: AV ενισχυτής Sony TA-VA80ES

Με ενδιαφέρει. Αν είναι όντως σε καλη κατάσταση ( αλήθεια το remote control παίζει; ) τον αγοράζω. Στείλε μου pm για να κανονίσουμε συνάντηση...

Έχεις pm.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: AV ενισχυτής Sony TA-VA80ES

Έχεις pm.

Μια τελευταία απορία πριν κανονίσουμε να βρεθούμε.

«Κατέβασα» το manual του ενισχυτή, προσπαθώντας να καταλάβω αν μου κάνει ή όχι και δυστυχώς δε μπόρεσα να βγάλω άκρη. Συγκεκριμένα, τον ενισχυτή τον θέλω για να τον συνδέσω μέσω μιας ψηφιακής ομοαξονικής σύνδεσης (digital coaxial S/PDIF) σε μια τηλεόραση. Η έξοδος της τηλεόρασης είναι όμοια με την ψηφιακή ομοαξονική εξόδο που έχουν τα DVD player (νομίζω ότι το format που μεταφέρουν αυτές είναι bitstream ή PCM αν μεταφέρουν Dolby Digital) και θα συνδεθεί βέβαια στην LD coaxial in του TA-VA80ES. Η απορία μου είναι αν ο TA-VA80ES μπορεί να δεχτεί S/PDIF σήματα σε αυτή την είσοδο. Πουθενά στο manual δεν διευκρινίζει κάτι τέτοιο. Δεν γνωρίζω, δυστυχώς, αν οι αντίστοιχες έξοδοι των Laser Disk ήταν τέτοιες.
Αλήθεια, εσύ έχεις συνδέσει κάποιο DVD player σε αυτή την είσοδο; «παίζει» και αποκωδικοποιεί και το Dolby Digital κανονικά;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: AV ενισχυτής Sony TA-VA80ES

Αλήθεια, εσύ έχεις συνδέσει κάποιο DVD player σε αυτή την είσοδο; «παίζει» και αποκωδικοποιεί και το Dolby Digital κανονικά;
Ναι, έχω συνδεδεμένο DVD player στον ενισχυτή με coaxial και βεβαίως αποκωδικοποιεί Dolby Digital. Ούτως ή άλλως, ο ενισχυτής είναι σε χρήση, οπότε όταν βρεθούμε θα τον δεις και ακούσεις να παίζει με όλες τις δυνατές συνδέσεις που σε ενδιαφέρουν.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία - πωλήθηκε.
Μεγεία Παναγιώτη κι εύχομαι να σε ικανοποιήσει τόσο όσο κι εμένα όλα τα χρόνια που τον είχα στην κατοχή μου.

Υ.Γ. Παναγιώτη, αν θες στείλε μου σε pm το τηλέφωνό σου ή πάρε με. Ξεχάσαμε κάποιες τάπες για optical εισόδους και νομίζω ότι πρέπει να έχω κάπου και το manual. Περιμένω κι εντυπώσεις...