Avantgarde Uno-nano

Γιώργο φυσικά και συμφωνώ οτι ο JJ δεν αντιπροσωπεύει την single ended κατηγορία με απόλυτα hi end κριτήρια
απλά για την κατηγορία του τον θεωρώ οτι είναι ενα τίμιο μηχάνημα

Γιά το θέμα που έβαλα περί ηχείων
πιστεύεις οτι ενα μηχανάκι single ended και ενα push pull στην ίδια κατηγορία τιμής θα ακουστούν το ίδιο????
με τα avantgarde?
ή μήπως το push pull γενικά είναι καλύτερο οταν το ηχείο δεν είναι ενός δρόμου??
και το single ended δένει περισσότερο με μονόδρομα ηχεία??

Αν η ισχύς του καλού single-ended συμβαδίζει με τις προδιαγραφές του ηχείου, ίσως να είναι "σπατάλη" το push-pull, ή αλλιώς το καλύτερο push-pull στον κόσμο δεν ξεπερνάει το καλύτερο single-ended στον κόσμο σε ποιότητα.

Σταύρο τα avantguard παίζουν άριστα, με άριστα SET.
Αν έχεις χρόνο ψάξε στο διαδίκτυο, ποιός έκανε γνωστά τα avantguard στην Αμερική, την πορεία της εταιρείας μετά την επιτυχία στην Αμερική και τι ματσάρισμα έκαναν οι Αμερικάνοι το οποίο και έμεινε ιστορικό.

Απο καλα ματασρισματα, θυμαμαι τα ΒΑΤ και τα Audiopax88

Εχω την εντύπωση οτι έχουμε ξεφύγει απο το θέμα το οποίο δεν είναι αν τα set ειναι καλύτερα απο τα push pull
το ζητούμενο για εμένα είναι αν το ηχείο avantgarde παίζει καλύτερα με ενισχυτές που πλησιάζουν τα όρια του δηλαδή εως 50 βατ
επαναλαμβάνω τις προδιαγραφές του ηχείου ενισχυτές μεγαλύτεροι απο 10 εως 50 βατ

ποιός ενισχυτής είναι ο σωστός σε ισχύ για τα ηχεία αυτά?

και κατ επέκταση του θέματος ποιός ενισχυτής τελικά οδηγεί καλύτερα τα ηχεία
που εχουμαι
ο μικρός σε ισχύ ή ο μεγάλος
ασχετα αν είναι λάμπα-τρανσιστορ κλπ

οταν το ηχείο μας πχ έχει προδιαγραφές απο 100 εως 500 βατ
και εμείς αγοράζουμε έναν ενισχυτή στα 200 βατ
είναι το καλύτερο ματσάρισμα???

Θεωρητικό ερώτημα άσχετα απο τιμή μηχανημάτων

Για τα jj kai γω θεωρω οι ειναι τιμια μηχανηματα (οπως και του Τσακιριδη που ειχα).
Πιστευω ομως οτι αν φτανει η ισχυ, τα ΣΕΤ ειναι καλυτερα, (πολυ θα ηθελα ν´ακουσω τα μονομπλοκ της Air Tight me τις 211)
ειδικα αν το προγραμμα ειναι φωνες ή μικρα συνολα.

Για τα μονοδρομα πιστευω το αντιθετο, οτι τους πηγαινουν περισοτερο τα πους-πουλ γιατι γενικα εχουν καλυτερα ακρα απο τα ΣΕΤ, που λειπουν στα φουλρειντζ.

Κάτσε ρε φίλε να ξεκαθαρίσουμε κάτι μεταξύ μας

οταν γράφω μονόδρομα εννοώ τα full range
εσύ για πιά λές
ποιά θεωρείς ενος δρόμου????

Αν η ισχύς του καλού single-ended συμβαδίζει με τις προδιαγραφές του ηχείου, ίσως να είναι "σπατάλη" το push-pull, ή αλλιώς το καλύτερο push-pull στον κόσμο δεν ξεπερνάει το καλύτερο single-ended στον κόσμο σε ποιότητα.

Σταύρο τα avantguard παίζουν άριστα, με άριστα SET.
Αν έχεις χρόνο ψάξε στο διαδίκτυο, ποιός έκανε γνωστά τα avantguard στην Αμερική, την πορεία της εταιρείας μετά την επιτυχία στην Αμερική και τι ματσάρισμα έκαναν οι Αμερικάνοι το οποίο και έμεινε ιστορικό.

Μιάς και με βάζεις σε βαθεία νερα θα ηθελα να μου εξηγήσεις
ποιά θα πρέπει να είναι η ισχύς του καλού single-ended ???
που θα συμβαδίζει με τις προδιαγραφές του ηχείου
σε σχέση με την ισχύ ενα push pull???

στην περίπτωση των ηχείων μου
το πάνω απο 10 βατ ή το γύρω στα 50??

Δυστυχώς δεν με ενδιαφέρει αν τα avantgarde τα έκανε γνωστά ο όποιος κύριος στην Αμερική εργαψε review ουτε το τι set up είχε
γιατί δεν διάβάζω περιοδικά ηχου

Όσο πιο πολλά, τόσο το καλύτερο από θέμα οδήγησης, αρκεί να μπορεί ο ενισχυτής να παράσχει και το ανάλογο ρεύμα, γιατί ως γνωστόν, σε κάθε υποδιπλασιασμό της αντίστασης (του ηχείου) καταναλώνουμε 2πλάσιο ρεύμα, το οποίο αν δεν μπορεί να δώσει ο ενισχυτής, ρίχνει (στη καλύτερη) λίγο την τάση του με αποτέλεσμα χαμηλότερη SPL και μη ομαλή απόκριση...
Σκέψου επίσης πως καλό είναι να έχουμε και minimun 3db headroom και πως για κάθε +3db χρειαζόμαστε 10πλάσια ισχύ. Βάλτα κάτω και με βάση τα χαρακτηριστικά του ηχείου σου και τις επιθυμητές στάθμες στην θέση ακρόασης και υπολόγισε...δεν σε βλέπω να τη γλιτώνεις με κάτω από 500W ανά κανάλι...:BDGBGDB55:

Δυστυχώς δεν με ενδιαφέρει αν τα avantgarde τα έκανε γνωστά ο όποιος κύριος στην Αμερική εργαψε review ουτε το τι set up είχε
γιατί δεν διάβάζω περιοδικά ηχου

Σταύρο, δεν μιλώ για ριβιούερ, αλλά για τον άνθρωπο που πρώτος έκανε εισαγωγή τα AG στην Αμερική και με τέτοια επένδυση έπρεπε να παρουσιάσει κάτι καλό και μάλιστα κατάφερε ουρές και δίκτυο dealers που ποτέ πριν δεν είχαν τέτοιου τύπου ηχεία. Μετά από αυτό έγινε η εταιρεία τόσο γνωστή.
Αν σε ενδιαφέρουν τα ηχεία σου, ψάξε την ιστορία τους και μπορεί να μάθεις παραπάνω πράγματα που μπορεί και να σε ωφελήσουν σχετικά με αυτά.
Μάλιστα επειδή σου αρέσει και η επικοινωνία μπορεί και να τον βρεις ιντερνετικά.....

Όσο για την ισχύ των single-ended ξέρεις καλά ότι σημαντικό ρόλο παίζουν και οι μετασχηματιστές, έχω δει διάφορες υλοποιήσεις με 1 845 στο κανάλι να οδηγούν εντελώς διαφορετικά το ίδιο ηχείο.

Εν κατακλείδι αν το ηχείο σου οδηγείται από SET, οφείλεις στον εαυτό σου να το ψάξεις ΙΜΗΟ. Αν πάλι, νομίζεις ότι το pushpull έχει την ίδια ποιότητα με set, πάρε PP.

Φιλικά
Γιώργος

Κάτσε ρε φίλε να ξεκαθαρίσουμε κάτι μεταξύ μας

οταν γράφω μονόδρομα εννοώ τα full range
εσύ για πιά λές
ποιά θεωρείς ενος δρόμου????

Και γω το ιδιο εννοω..........

Kαι για να εξηγήσω και να απαντήσω στο θέμα σου συγκεκριμένα:
Κοίταξα το διάγραμμα εμπέδησης του ηχείου σου, στο οποίο είδα πως η ελάχιστη αντίσταση του δεν κατεβαίνει κάτω από 6Ω, όπερ και είναι λογικό να θεωρήσουμε ως ελάχιστη αντίσταση του φορτίου που θα κλιθεί να οδηγήσει ο ενισχυτής τα 6Ω.
Η ονομαστική ισχύ του ηχείου σου είναι 50W.
Συνεπώς, ο ενισχυτής που θα οδηγάει σωστά το ηχείο σου πρέπει να είναι σε θέση να ανεβάσει τέτοια τάση (βόλτ), ώστε να αναγκάσει το φορτίο (ηχείο) να τραβήξει τόσο ρεύμα (αμπέρ), ώστε να καταναλώσει ισχύ 50W.
Πρώτα λοιπόν, πρέπει να προσδιοριστεί η τάση και το ρεύμα που χρειάζονται για να οδηγήσουν φορτίο 6Ω, ώστε αυτό να καταναλώσει 50W.
P=V^2/R => V=√PR = √50X6 => V=17.32Volt
και I=V/R => I=2.88Ampere

Άρα θέλεις ενισχυτή που να μπορεί να ανεβάσει στην έξοδό του τάση 17.32V και οδηγώντας φορτίο 6Ω να δώσει ρεύμα 2,88Α.
Kαι πράγματι: P=VxI=17.32Vx2.88A=50W
Τί ονομαστική ισχύ όμως πρέπει να έχει στα 8Ω ώστε να είναι σίγουρο πως στα 6Ω θα βγάζει 50Watt? Πόση είναι αυτή η τάση?
V=IxR = 2.88x8 => V=23.4volt
και P=V^2/R = 531/8 => P=66watt

Άρα, αν ο ενισχυτής μπορεί να αποδώσει 66W/8Ω, τότε σίγουρα μπορεί να αποδώσει 50W/6Ω, και να οδηγήσει σωστά το ηχείο σου.
Βέβαια, αυτό είναι το ελάχιστο που χρειάζεσαι για σωστή οδήγηση, γιατί επειδή το ηχείο δεν είναι αμιγώς ωμικό φορτίο χρειάζεσαι ακόμα μεγαλύτερη ισχύ...

Καταλαβαίνεις τώρα γιατί σου αρέσει περισσότερο ο ισχυρότερος ενισχυτής?

Last edited:
Σταύρο, δεν μιλώ για ριβιούερ, αλλά για τον άνθρωπο που πρώτος έκανε εισαγωγή τα AG στην Αμερική και με τέτοια επένδυση έπρεπε να παρουσιάσει κάτι καλό και μάλιστα κατάφερε ουρές και δίκτυο dealers που ποτέ πριν δεν είχαν τέτοιου τύπου ηχεία. Μετά από αυτό έγινε η εταιρεία τόσο γνωστή.
Αν σε ενδιαφέρουν τα ηχεία σου, ψάξε την ιστορία τους και μπορεί να μάθεις παραπάνω πράγματα που μπορεί και να σε ωφελήσουν σχετικά με αυτά.
Μάλιστα επειδή σου αρέσει και η επικοινωνία μπορεί και να τον βρεις ιντερνετικά.....

Όσο για την ισχύ των single-ended ξέρεις καλά ότι σημαντικό ρόλο παίζουν και οι μετασχηματιστές, έχω δει διάφορες υλοποιήσεις με 1 845 στο κανάλι να οδηγούν εντελώς διαφορετικά το ίδιο ηχείο.

Εν κατακλείδι αν το ηχείο σου οδηγείται από SET, οφείλεις στον εαυτό σου να το ψάξεις ΙΜΗΟ. Αν πάλι, νομίζεις ότι το pushpull έχει την ίδια ποιότητα με set, πάρε PP.

Φιλικά
Γιώργος

Γιώργο δεν είμαι υπέρμαχος των push pull αλλά ούτε και των set γιατί πιστεύω οτι και οι δύο σχεδιάσεις ενισχυτών εχουν και καλά και κακά
το οτι το ηχείο θα οδηγηθεί απο ενα καλό set γύρω στα 50 watt είμαι σίγουρος
απλά έπεσε στα χέρια μου ο mactone των 50 watt και το θέμα το έβαλα περισσότερο για να καταλάβω τι γίνεται γενικά με τα ηχεία και το πόσα watt θέλουν γιά να φορτώσουν σωστά

Για τα jj kai γω θεωρω οι ειναι τιμια μηχανηματα (οπως και του Τσακιριδη που ειχα).
Πιστευω ομως οτι αν φτανει η ισχυ, τα ΣΕΤ ειναι καλυτερα, (πολυ θα ηθελα ν´ακουσω τα μονομπλοκ της Air Tight me τις 211)
ειδικα αν το προγραμμα ειναι φωνες ή μικρα συνολα.

Για τα μονοδρομα πιστευω το αντιθετο, οτι τους πηγαινουν περισοτερο τα πους-πουλ γιατι γενικα εχουν καλυτερα ακρα απο τα ΣΕΤ, που λειπουν στα φουλρειντζ.

Εντάξει
Αλλά για ανταλλαγή απόψεων και μόνο
εσυ μου λές οτι σε ενα ηχείο με ενα fullrage μεγάφωνο θα εβαζες ΡΡ ενισχυτή μπάς και ακούσεις άκρα
και οτι σε ένα 3δρομο ηχείο θα έβαζες εναν set ενισχυτή με κάποιο κούρεμα πάνω και κάτω βασισμένος στο οτι το ηχείο κάτι θα παίξει πάνω και κάτω λόγω των τριών δρόμων

εγώ πάλι θα έκανα το αντίθετο
εχοντας ένα full range ηχείο που ειναι καρυφαίο γιά εμένα σαν επιλογή γιά μικρά σύνολα και φωνές που γράφεις θα το ματσάριζα με εναν κορυφάιο σε σχεδίαση ενισχυτή
φτιαγμένο γιά αυτή την δουλεία που είναι οι set ενισχυτές
χωρίς να με ενδιαφέρουν τα άκρα πάνω ή κάτω

Και το αντίθετο
με ενα 3δρομο ηχείο θα έβαζα εναν ΡΡ
γιά να μπορώ να ακούσω τι κάνει το ηχείο σε ολο το φασμα

Kαι για να εξηγήσω και να απαντήσω στο θέμα σου συγκεκριμένα:
Κοίταξα το διάγραμμα εμπέδησης του ηχείου σου, στο οποίο είδα πως η ελάχιστη αντίσταση του δεν κατεβαίνει κάτω από 6Ω, όπερ και είναι λογικό να θεωρήσουμε ως ελάχιστη αντίσταση του φορτίου που θα κλιθεί να οδηγήσει ο ενισχυτής τα 6Ω.
Η ονομαστική ισχύ του ηχείου σου είναι 50W.
Συνεπώς, ο ενισχυτής που θα οδηγάει σωστά το ηχείο σου πρέπει να είναι σε θέση να ανεβάσει τέτοια τάση (βόλτ), ώστε να αναγκάσει το φορτίο (ηχείο) να τραβήξει τόσο ρεύμα (αμπέρ), ώστε να καταναλώσει ισχύ 50W.
Πρώτα λοιπόν, πρέπει να προσδιοριστεί η τάση και το ρεύμα που χρειάζονται για να οδηγήσουν φορτίο 6Ω, ώστε αυτό να καταναλώσει 50W.
P=V^2/R => V=√PR = √50X6 => V=17.32Volt
και I=V/R => I=2.88Ampere

Άρα θέλεις ενισχυτή που να μπορεί να ανεβάσει στην έξοδό του τάση 17.32V και οδηγώντας φορτίο 6Ω να δώσει ρεύμα 2,88Α.
Kαι πράγματι: P=VxI=17.32Vx2.88A=50W
Τί ονομαστική ισχύ όμως πρέπει να έχει στα 8Ω ώστε να είναι σίγουρο πως στα 6Ω θα βγάζει 50Watt? Πόση είναι αυτή η τάση?
V=IxR = 2.88x8 => V=23.4volt
και P=V^2/R = 531/8 => P=66watt

Άρα, αν ο ενισχυτής μπορεί να αποδώσει 66W/8Ω, τότε σίγουρα μπορεί να αποδώσει 50W/6Ω, και να οδηγήσει σωστά το ηχείο σου.
Βέβαια, αυτό είναι το ελάχιστο που χρειάζεσαι για σωστή οδήγηση, γιατί επειδή το ηχείο δεν είναι αμιγώς ωμικό φορτίο χρειάζεσαι ακόμα μεγαλύτερη ισχύ...

Καταλαβαίνεις τώρα γιατί σου αρέσει περισσότερο ο ισχυρότερος ενισχυτής?

Φίλε σε ευχαριστώ
που μπήκες στον κόπο να εξηγήσεις κάποια πράγματα σχετικά με τα ηχεία
και τα watt πιστευω οτι βοηθησες αρκετά ολο τον χώρο
και πάλι ευχαριστώ

Εντάξει
Αλλά για ανταλλαγή απόψεων και μόνο
εσυ μου λές οτι σε ενα ηχείο με ενα fullrage μεγάφωνο θα εβαζες ΡΡ ενισχυτή μπάς και ακούσεις άκρα
και οτι σε ένα 3δρομο ηχείο θα έβαζες εναν set ενισχυτή με κάποιο κούρεμα πάνω και κάτω βασισμένος στο οτι το ηχείο κάτι θα παίξει πάνω και κάτω λόγω των τριών δρόμων

εγώ πάλι θα έκανα το αντίθετο
εχοντας ένα full range ηχείο που ειναι καρυφαίο γιά εμένα σαν επιλογή γιά μικρά σύνολα και φωνές που γράφεις θα το ματσάριζα με εναν κορυφάιο σε σχεδίαση ενισχυτή
φτιαγμένο γιά αυτή την δουλεία που είναι οι set ενισχυτές
χωρίς να με ενδιαφέρουν τα άκρα πάνω ή κάτω

Και το αντίθετο
με ενα 3δρομο ηχείο θα έβαζα εναν ΡΡ
γιά να μπορώ να ακούσω τι κάνει το ηχείο σε ολο το φασμα

Ο.Κ. γουστα ειναι αυτα........