AVCHD smart encoding (επιτέλους)

Steliosfan

AVClub Enthusiast
13 August 2006
720
NeverLand
Προς ενημέρωση σας, η sony πρόσφατα κυκλοφόρησε την νέα έκδοση του Sony Vegas (Sony Vegas 9 Pro), η οποία κάνει encode μόνο ότι έχετε "πειράξει" ή βάλει transition στο timeline, όσον αφορά στα αρχεία από κάμερες AVCHD.

Δοκίμασα την έκδοση 64bit και ομολογώ ότι είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος και χαρούμενος!!!

Πλέον τα 40 λεπτά βίντεο θέλουν μόνο ένα τέταρτο.... :D οπότε η δημιουργία AVCHD δίσκων, μονταρισμένων όπως θέλω, μου παίρνει συνολικά 30 λεπτάκια

:D

Προς ενημέρωση σας, η sony πρόσφατα κυκλοφόρησε την νέα έκδοση του Sony Vegas (Sony Vegas 9 Pro), η οποία κάνει encode μόνο ότι έχετε "πειράξει" ή βάλει transition στο timeline, όσον αφορά στα αρχεία από κάμερες AVCHD.

Δοκίμασα την έκδοση 64bit και ομολογώ ότι είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος και χαρούμενος!!!

Πλέον τα 40 λεπτά βίντεο θέλουν μόνο ένα τέταρτο.... :D οπότε η δημιουργία AVCHD δίσκων, μονταρισμένων όπως θέλω, μου παίρνει συνολικά 30 λεπτάκια

:D

Είσαι άρχοντας !!!!!!!!!!! Στέλιο ευχαριστούμε πολύ...
Αρχίζει το ψάξιμο και έρευνα αγοράς για Sony Vegas 9 Pro τώρα...
icon12.gif

Είσαι άρχοντας !!!!!!!!!!! Στέλιο ευχαριστούμε πολύ...
Αρχίζει το ψάξιμο και έρευνα αγοράς για Sony Vegas 9 Pro τώρα...
icon12.gif

Άστα αυτά Μπάμπη εσύ και δες εδώ!!!

elo_ws_image_gallery_6.jpg

Τί κάνει αυτό ρε συ Πάνο; Εγώ δεν θέλω μετατροπή, επεξεργασία θέλω.

Όλα τα κάνει Μπάμπη. Καταρχήν σε real time μπορείς να περάσεις στο MAC υλικό από κάμερα AVCHD και να κόψεις και να ράψεις, πριν ακόμα κάνεις το rendering!!! Μετά το rendering θα το κάνεις στο 1/4 του χρόνου που θα χρειαζόσουν! Έχει δικό του συνοδευτικό software, αλλά το καλό είναι ότι συνεργάζεται άψογα με όλα τα γνωστά προγράμματα επεξεργασίας video, όπως iMovie, Final Cut Express, Final Cut Studio Pro...
Σε 15 μέρες που θα το έχω στα χέρια μου (θέλει προπαραγγελία από την rainbow βλέπεις) θα μπορώ να σου πω περισσότερα και να το κάνω και μια παρουσίαση.

Προς το παρόν μπορείς να διαβάσεις τα χαρακτηριστικά του στο επίσημο site της ELGATO όπως και να δεις διάφορα βίντεο στο youtube.

Άντε μπράβο... Κάνε το test και γράψε μας τις εντυπώσεις να δούμε τι παίζει.
Αλλά.... :hmmmm2: εσύ ρε αθεόφοβε τι το θές αυτό; Την NV30 δεν έχεις;:chinscratch:

Άντε μπράβο... Κάνε το test και γράψε μας τις εντυπώσεις να δούμε τι παίζει.
Αλλά.... :hmmmm2: εσύ ρε αθεόφοβε τι το θές αυτό; Την NV30 δεν έχεις;:chinscratch:

Ναι, αλλά μην ξεχνάς και την υπόθεση της επιτάχυνσης του rendering, που είναι 4 φορές πιο γρήγορο με αυτό το εξάρτημα :antlers:
Διαφορετικό να περιμένεις 1 ώρα και άλλο να περιμένεις 15 λεπτά :a0210:
Αλλά θα είμαι και μελλοντικά εξασφαλισμένος με προοπτική αγοράς AVCHD βιντεοκάμερας. :grinning-smiley-043
Συν του ότι υποστηρίζει όλα τα formats ωιδεο, ακόμα και mkv!!!

Re: Απάντηση: AVCHD smart encoding (επιτέλους)

Ναι, αλλά μην ξεχνάς και την υπόθεση της επιτάχυνσης του rendering, που είναι 4 φορές πιο γρήγορο με αυτό το εξάρτημα :antlers:
Διαφορετικό να περιμένεις 1 ώρα και άλλο να περιμένεις 15 λεπτά :a0210:
Αλλά θα είμαι και μελλοντικά εξασφαλισμένος με προοπτική αγοράς AVCHD βιντεοκάμερας. :grinning-smiley-043
Συν του ότι υποστηρίζει όλα τα formats ωιδεο, ακόμα και mkv!!!

Πάνο, το gadgetάκι φαίνεται promising αλλά όχι για AVCHD. Tα AVCHD είναι αρχεία και δεν χρειάζονται capture. Επίσης στην περίπτωση του νέου vegas εφόσον θες να μοντάρεις, δεν γίνονται re-encode.

Δηλαδή είναι όπως παλιά που τα dv avi γινόντουσαν render σε dv avi σε χρόνο DT και τα σημεία που καθυστερούσαν μόνο ήταν όπου υπήρχαν transitions ή/και αλλαγές. Απλά το πρόγραμμα αναγνωρίζει ότι κάνεις re-render στο ίδιο format και αποφεύγει την επανασυμπίεση.

Ως εκ τούτου, 1 ώρα βίντεο AVCHD που κανονικά με μια μικρή αλλαγή μόνο θα έκανε ώρες re-render τώρα θα κάνει λεπτά... Συνολικά?

Transfer από κάμερα σε σκληρό - ανάλογα την διάρκεια/μέγεθος, θα πω 5 λεπτά
Render με τις αλλαγές που κάναμε - 15 λεπτά
Create AVCHD Disc - 5 λεπτά

μιλάμε για ένα μισάωρο ώστε να έχεις 1 ώρα HD Video σε AVCHD Disc.... NOT BAD ;)

Μα το ίδιο ακριβώς κάνει Στέλιο κι αυτό που λέω εγώ. Υπάρχει στο iTunes broadcast με αναλυτική παρουσίαση που δείχνει ακριβώς αυτό που λες.
Δεν βρήκα απλώς κάτι παρόμοιο στο youtube για να το δείτε.
Απλώς το Sony Vegas είναι για windows ενώ αυτό που αναφέρω είναι αποκλειστικά για mac.

Re: Απάντηση: AVCHD smart encoding (επιτέλους)

Πάνο, το gadgetάκι φαίνεται promising αλλά όχι για AVCHD. Tα AVCHD είναι αρχεία και δεν χρειάζονται capture. Επίσης στην περίπτωση του νέου vegas εφόσον θες να μοντάρεις, δεν γίνονται re-encode.

Δηλαδή είναι όπως παλιά που τα dv avi γινόντουσαν render σε dv avi σε χρόνο DT και τα σημεία που καθυστερούσαν μόνο ήταν όπου υπήρχαν transitions ή/και αλλαγές. Απλά το πρόγραμμα αναγνωρίζει ότι κάνεις re-render στο ίδιο format και αποφεύγει την επανασυμπίεση.

Δεν είναι ακριβώς όπως με τα DV, αλλά περίπου... Για να είμαστε ακριβείς, το καινούριο Vegas κάνει rendering μόνο στα GOP που έχουν υποστεί αλλαγές, ακόμα κι αν αυτές είναι ένα απλό cut. Και πάλι σε γλυτώνει από πολύ χρόνο...

χαιρετε κι απο μενα .κι εγω οντας κατοχος μιας sony sr11 εδω και μια εβδομαδα παλευω με το αγνωστο avchd format ..
για 10 λεπτα video to vegas εκανε μια ωρα ..απλα ενωσα καποια clips χωρις πολλα transitions ..
ειμαι και λιγο ασχετος με το vegas μεχρι προτινος δουλευα με το premiere kai minidv..
οταν κανετε export se dvd ποιο φορματ επιλεγετε?
εγω εβαλα επιλογη :burn blue ray disc --mainconcept---1920x1080-50i--- 25 Mbps audio :sonywave 64 .....
Πειτε αν κανω καμια βλακεια ..Eσεις πως σωζετε τα clips σας kαι πως τα βλεπετε μετα ?
σορρυ αν το κουρασα ..

φίλε μου καλώς ήλθες στην κατηγορία.

Το sony vegas το χρησιμοποιεί κυρίως ο Γιάννης Σπύρου. Ψάξε τα μηνύματά του σε αυτή την κατηγορία και το πιθανότερο είναι να βρεις αυτό που ζητάς.

Και ό,τι θέλεις... ελεύθερα.

χαιρετε κι απο μενα .κι εγω οντας κατοχος μιας sony sr11 εδω και μια εβδομαδα παλευω με το αγνωστο avchd format ..
για 10 λεπτα video to vegas εκανε μια ωρα ..απλα ενωσα καποια clips χωρις πολλα transitions ..
ειμαι και λιγο ασχετος με το vegas μεχρι προτινος δουλευα με το premiere kai minidv..
οταν κανετε export se dvd ποιο φορματ επιλεγετε?
εγω εβαλα επιλογη :burn blue ray disc --mainconcept---1920x1080-50i--- 25 Mbps audio :sonywave 64 .....
Πειτε αν κανω καμια βλακεια ..Eσεις πως σωζετε τα clips σας kαι πως τα βλεπετε μετα ?
σορρυ αν το κουρασα ..

dvd θες να κάνεις render ή avchd/blu ray? Αν θες avchd επιλέγεις το Sony AVC 1920x1080 και τότε δουλεύει το smart render (Καθώς τα αρχεία της SR11 είναι ακριβώς αυτά)

Φιλοι με σωζετε οντως παει σφαιρα !!
το τελικο αρχειο πως μπορω να το κανω δισκακι για να το παιζω στο htpc μου?

τα βαζω ολα τα κλιπς διαδοχικα σε ενα τρακ ,το πρωτο κλιπ το περναει στο φτερο χωρις compression αλλα μετα παει frame frame ...αποτελεσμα 1 ωρα για 10 λεπτα ....καμια ιδεα?

Έμενα πάντως δεν μου αρέσει να με "περιορίζουν" όσον αφορά τα φορμάτ...:
HD 720p:
Video: H.264 Main Profile, 10 Mbps max., 1280×720 pixels at 30 fps max., Audio: AAC-LC, stereo, 160 Kbps, 48 kHz (Note: If the source movie is larger than 1280×720 it will be scaled to fit within 1280×720 preserving aspect ratio. Resolution is maintained if 1280×720 or smaller. Frame rate is maintained when 30 fps and smaller.)

HD 1080p:
Video: H.264 Main Profile, 10 Mbps max., 1920×1080 pixels at 30 fps max., Audio: AAC-LC, stereo, 160 Kbps, 48 kHz

Χάθηκε ο κόσμος να στο κάνει AC-3 ??? (που παίζει και παντού???)

αντώνη, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στο Vegas. Μπορείς να κάνεις customize όποιο προφίλ θες.

godjet, 1 ώρα για πόσο video? Επίσης είχες πολλά transitions? Αν κατάλαβα καλά το πρώτο κλιπ γίνεται smart ενώ τα υπόλοιπα μετά το πρώτο transition ¨οχι ?

επίσης δεδομένου ότι έχεις την SR, έχεις βάλει processing το 32bit Full Range για να υποστηρίζεται το xvYCC / x.v.Color?

επίσης δεδομένου ότι έχεις την SR, έχεις βάλει processing το 32bit Full Range για να υποστηρίζεται το xvYCC / x.v.Color?
σορυ το εξηγεις λιγο αυτο ?πως το ρυθμιζω?

οσο για transition δεν εβαλα για να δω αν κανει smart rendering...se 10 lepto clip