AVclub -Παρουσίαση νέων 4Κ & 2Κ προβολέων SONY

Τελικά πήρα μια τζούρα απο sony 4K, ανευ σουβλακίων :flipout:

Καλά τα προβόλια και τα 4Κ αλλά και πολλά προβλήματα στη θέαση...
τζαντεροκίνηση, χρωματικές αποκλίσεις, καμένα μαύρα κτλ... θέλει καλιμπράρισα για να τα δείς όλα, αλλά και πάλι δεν τρελένομαι.

(Σαν λίγοι να 'μασταν ή μου φάνηκε?)

Α, ναι ξέσχασα!
Μπέρδευε και η στερεοφωνία, απο την μία ο Πανμαν απο την άλλη ο Παπαβας.. όσοι ήταν στο κένρο πρέπει να υπέφεραν λολ

Last edited:
Τελικά πήρα μια τζούρα απο sony 4K, ανευ σουβλακίων :flipout:

Καλά τα προβόλια και τα 4Κ αλλά και πολλά προβλήματα στη θέαση...
τζαντεροκίνηση, χρωματικές αποκλίσεις, καμένα μαύρα κτλ... θέλει καλιμπράρισα για να τα δείς όλα, αλλά και πάλι δεν τρελένομαι.

(Σαν λίγοι να 'μασταν ή μου φάνηκε?)

Α, ναι ξέσχασα!
Μπέρδευε και η στερεοφωνία, απο την μία ο Πανμαν απο την άλλη ο Παπαβας.. όσοι ήταν στο κένρο πρέπει να υπέφεραν λολ

Άμα ήταν τίποτα ντάκια θα έγραφες σεντόνια, τώρα μου το παίζεις...Λάκωνας!! Γράψε 2 κουβέντες καλέ!!:smash:

Στο δια ταυτα και επειδη για να μπει το 4Κ στα σπιτια μας θα χουν βγει 2-3 νεα μοντελα, ειναι καλυτεροι οι σονυ απο της αντιστοιχης κατηγοριας JVC η DLP στην θεαση HD,δεν εχει γινει Α-Β συγκριτικο αλλα απο την εμπειρια σας τι θα λεγατε?εκτος αν ειναι ατοπη η ερωτηση...

Last edited:
Σιγά βρε παιδιά, μην σπρώχνεστε να γράψετε...ένας ένας!!:flipout:

Άντε βρε τεμπελχανάδες γράφτε δυο κουβέντες. Του Βας θα μπουν στο translator μιας και θα συνδυάσει, πολιτικά, αθλητικά, γαστριμαργία και ήχο.:D

Χατζ δε μπορεί να βγει συμπέρασμα.
Πόσοι έχουμε αρκετή εμπειρία από 4Κ, με τι υλικό και που/πως το είδαμε...

Τα μηχανάκια χτες ήταν και ακαλιμπράριστα. Οπότε τι να γράψουμε?

Αυτά Νίκο!! Τι υλικό είδατε, από τι απόσταση (είπατε ότι η οθόνη ήταν 130άρα), πως σας φάνηκαν συνολικά τα προβόλια σε απόδοση, φως, κόντραστ, κίνηση κ.λ.π.

Οκ, σίγουρα το καλιμπράρισμα θα βοηθήσει τα μέγιστα, ωστόσο, μια πρώτη γνώμη δεν είναι κακό να υπάρχει.

Υποθέτω πως κανά πατερνάκι δεν έπαιξε, ε??

Καλά, καλά..μην βαράτε!!:smash:

οκ γενικά λοιπόν και σε αναμονή των πιο έμπειρων.

πρόλαβα στο τέλος κανα μισάωρο-τρία τέταρτα.
είδα πολύ λίγο τον laser (μάλλον σε 1080 υλικό), με τις χαιρετούρες κτλ δεν μπορώ να τον κρίνω (δεν εντυπωσιάστηκα πάντος)

ο 1100 είχε πολύ πολύ φως, ζωντάνια και πολύ καλά μαύρα (λίγα nits εννοώ).
Επίσης πολύ καλή ευκρίνεια, ασυνήθιστα καλή για μένα που δεν έχω όμως εμπειρίες απο μεγάλη οθόνη.
Στα αρνητικά, σε γρήγορη κίνηση θόλωνε και στα χαμηλέ ire δεν υπήρχε πληροφορία.
Επίσης χρωματικά ήταν φανερό ότι είχε πάρει προς το κόκκινο.

o 500άρης ήταν εξίσου καλός αλλά χωρίς την ευκρίνειά του μεγάλου.
Τα ίδια προβλήματα σε κίνηση και μαύρο.
Το χρώμα ήταν κάπως καλύτερο (λάδιζε λίγο στα μάτια μου)

Και οι δύο στα μάτια ενός τηλεορασάκια υποφέρουν απο κόντραστ...

Σε κίνηση κάτι δεν πήγαινε καλά σε όλους. σε γρήγορη κίνηση μετρούσες τα καρέ...

Συνθήκες χώρου.
Κοντά στο πανί το ταβάνι ήταν μαύρο και είχε μασκαριστεί η δεξιά πλευρά με μαύρη κουρτίνα. Αριστερά ο τοίχος ήταν στα 5-6 μέτρα.
κάθησα διαγωνίως, περίπου στα 4 μέτρα.
Επίσης το πανί δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο (G1, 130").

Προφανώς με τις σωστές ρυθμίσεις και αναπαραγωγή υλικού θα είναι άλλα μηχανάκια και θα δικαιολογήσουν την τιμή τους βέβαια.

Παρέλειψα να ευχαριστήσω του ευγενικούς κύριους της sony που μας φιλοξένησαν και μας έδωσαν την ευκαιρία για τη θέαση των νέων προβολέων της sony καθώς και τα παιδιά που συντόνιισαν την όλη εκδήλωση!

Πάντα τέτοια και ραντεβού στο επόμενο! :a0210:

Να 'σαι καλά, Νίκο. Είδατε μόνο κλιπάκια βίντεο ή και ταινιών? Θέλω να πω, το πρόβλημα στην κίνηση που διαπίστωσες ήταν σε υλικό βίντεο ή φιλμ?

Tα ιδια κλιπακια με περισυ επαιξαν. ? Θυμαμαι ενα τρενο που εβγαινε απο ενα τουνελ και ο Μπαμπης χαζευε τα δεντρα που εμφανιζοταν τοτε.

Να υποθεσω οτι τα κλιπ απο ταινιες ηταν καποιο upscale. ?