Να ευχαριστήσω κι εγώ με τη σειρά μου τους ανθρώπους της SONY για την πολύ ωραία παρουσίαση και την άψογη φιλοξενία και βεβαίως τον Μανώλη Καστρουνή για το τρέξιμο και την υπομονή του.
Για να είμαι ελικρινής είδα αυτό που περίμενα να δώ, μικρή αλλά ευχάριστη έκπληξη ο νέος πρωτοποριακός AV της SONY που ανοίγει το δρόμο και μας δείχνει τα πράγματα που έρχονται. Ο απόλυτος αυτοματισμός σε μια all in one λύση και σε λογικό κόστος. Αυτό το κομμάτι όμως χρειάζεται από μόνο του ειφική παρουσίσαη.
Στους προβολείς τώρα...
Ο Laser μας απασχόλησε σχετικά πολύ λίγο, ένας data προβολέας με πάρα πολύ φώς ίσως έχει ενδιαφέρον για ανθρώπους που κάνουν παρουσιάσεις σε πολύ δύσκολες συνθήκες και μη ελεγχόμενους χώρους αλλά για τρελαμένους "προβολάκηδες" το ενδιαφέρον είνα μόνο ακαδημαϊκό.
Ο 40-άρης είναι πολύ καλό μηχάνημα, πολύ ωραία χρώματα, μεγάλο του όπλο η μεγάλη φωτεινότητα αλλά η κατηγορία που "παιζει" οικονομικά είναι δύσκολη και ο ανταγωνισμός μεγάλος. Για να έχω πλήρη άποψη θα ήθελα να τον δω πιο επισταμένα και σωστά ρυθμισμένο.
Οι 4Κ τώρα, τα "μεγάλα παιδιά".....
Εμένα μου άρεσαν. Ο 500 πολύ και ο 1100 πάρα πολύ. Μια χαρά ευκρίνεια είχαν, εντυπωσιακά "ζωντανοί" και με άπλετο φώς. Δεν ξέρω τι δεν άρεσε σε κάποιους φίλους, δεν ξέρω τι ακριβώς περίμεναν να δούν και πια είναι η αναφορά τους, αλλά μην ξεχνάμε οτι βλέπαμε προβολείς κι όχι τηλεοράσεις. Άλλο Ντοστογιέφσκυ κι άλλο miss Raksevsky. :silly:
Βέβαια αυτή είναι η πρώτη εντύπωση απο δυο προβολικά πρωτοπόρους στα 4Κ και αυτό που είδαμε και κριτικάρουμε είναι μια πρώτη εντύπωση, αυτός είναι και ο λόγος που δεν είμαστε αυστηροί.
Τι να σχολιάσω; Τα χρώματα σε δυο αρύθμιστους προβολείς; Ή το μαύρο; Αν δεν τους δω όπως πρέπει δεν μπορώ να είμαι απόλυτος. Απ´ αυτά τα λίγα που είδα και μπόρεσα να καταλάβω είναι οτι τα χρώματα μ´ ένα καλό καλιμπράρισμα έρχονται εύκολα, το μαύρο όμως, αν και πάρα πολύ καλό, αμφιβάλω αν θα φτάσει στα επίπεδα των κορυφαίων JVC.
Ερωτηματικά έχω για την κίνηση. Στα στατικά πλάνα η ευκρίνεια ήταν άψογη αλλά στην κίνηση η εικόνα θόλωνε. Μάλλον χρειάζεται τερατώδης επεξεργαστική ισχύ για να "κουμαντάρεις" τα 4Κ σε κινούμενη εικόνα. Επίσης, ξέρωντας οτι οι προβολείς κλειδωναν στα 30 Hz, θα ήθελα να ήξερα αν το υλικό ήταν στα 30 η στα 60.
Για το υλικό 1080p (Spiderman) που ήταν remaster δεν μπορώ να βρω δικαιολογία αφού οι προβολείς κλείδωναν κανονικά στα 24. :nounder:
Όπως και να έχει πάντως πιστεύω οτι τα δυο μηχανάκια της SONY είναι δύο εξαιρετικά δείγματα των πραγμάτων που έρχονται αν και λίγο πρώϊμα με ότι αυτό μπορει να σημαίνει. Θεωρώ οτι η SONY είναι προτωπόρος σε θέματα τεχνολογίας στους προβολείς κι αυτό έχει και το τίμημά του. Κυκλοφορεί πρωτοποριακά μηχανάκια αλλά σε πολύ ψηλές τιμές και - μοιραία - με κάποιες ελλείψεις.
Το ίδιο είχε γίνει και πριν σχεδόν μια δεκαετία με τον εκπληκτικό Qualia και τον Ruby. Εξαιρετικά μηχανήματα, έργα τέχνης θα τα έλεγα εγώ, για πρώτη φορά με λάμπα Xenon, σε αντίστοιχες τιμές με τον 1100 ο Qualia και τον 500 o Ruby αλλά ούτε ο ένας ούτε ο άλλος κλείδωναν στα 24.
Σταματάω τώρα γιατί κουράστηκα να γράφω και να παρακολουθώ ταυτόχρονα τηλεόραση, μπορεί να γράφω και βλακείες...
Καληνύχτα...