Avforums OLED TV shootout 2021,sponsored/organised by Philips

xavito

Moderator
Staff member
29 October 2008
9,597
-Promoted: Help decide which OLED is King …and win a Philips 65OLED+936...https://www.avforums.com/threads/help-decide-which-oled-is-king-…and-win-a-philips-65oled-936.2383662/

-Philips OLED TV shootout at Abbey Road Studios - The Results!...https://www.avforums.com/news/philips-oled-tv-shootout-at-abbey-road-studios-the-results.19300

94243f5cf2a69a692247bb4e4a38e589_3x3.jpg

The results are in...:

-So the results of the Calibrated and Filmmaker Mode section in SDR and HDR were as follows :

Set D - 4% of the vote
Set C - 18% of the vote
Set A - 24% of the vote
Set B - 26% of the vote
No Preference - 28% of the vote

So the winner was no preference, which is what we would expect given how good all the TVs are and that the purpose of calibration is to match screens to a given standard.

-Moving to the Vivid section of the evening the same clips were played again and repeated like the calibrated section so people could move around the room to change viewing distance and angles.

The results for the Vivid Mode section were :

Set D - 4% of the vote
Set B - 9% of the vote
No Preference - 12% of the vote
Set A - 22% of the vote
Set C - 53% of the vote

-Finally, we have the combined results for both sections of the evening which were:

Set D - 4% of the overall vote
Set B - 17% of the overall vote
No Preference - 20% of the overall vote
Set A - 23% of the overall vote
Set C - 36% of the overall vote

Once the results had been announced it was time to reveal the TVs behind the letters and these were :

Set A : Panasonic 65-inch JZ2000
Set B : 65-inch LG G1
Set C : Philips 65-inch OLED+936
Set D : Sony 65-inch A90J

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

πηγή: avforums.com

• Like
Reactions: johnkout7
Το τρολ ειναι η εμφανιση αμηχανιας να φανταστω...😀
Στην ουσια μιλαμε για μια αντικειμενικα πληρη σε χαρακτηριστικα τηλεοραση μαζι με ηχομπαρα B&W και Ambilidht x4. Οσον αφορα παντα την Philips oled 936+.
Ας αφησουμε καλυτερα ομως τους αριθμους απο τις μετρησεις να μιλανε.

Να αναφερθει πως η μετρηση εγινε με καλυμενα γυρω απο τις τηλεορασεις τα χαρακτηριστικα ωστε η μετρηση να μην εχει "ονομαστικο" χαρακτηρα, ως προς την καθε μια εταιρια απο τις τεσσερις, αλλα το αποτελεσμα της εικονας και των μετρησεων καθ'αυτα και μονον. Μια αντικειμενικοτατη κατ' εμε συγκριση.
Αρα το τρολ ηταν ακυρο κυριοι.
Και δεν ειναι η γνωμη μου. Ειναι το αποτελεσμα.

Στην ουσια μιλαμε για μια αντικειμενικα πληρη σε χαρακτηριστικα τηλεοραση μαζι με ηχομπαρα B&W και Ambilidht x4. Οσον αφορα παντα την Philips oled 936+.

Να αναφερθει πως η μετρηση εγινε με καλυμενα γυρω απο τις τηλεορασεις τα χαρακτηριστικα ωστε η μετρηση να μην εχει "ονομαστικο" χαρακτηρα, ως προς την καθε μια εταιρια απο τις τεσσερις, αλλα το αποτελεσμα της εικονας και των μετρησεων καθ'αυτα και μονον. Μια αντικειμενικοτατη κατ' εμε συγκριση.
Εκει στη Philips κανετε τιποτα ευκολιες σε δοσεις για τη τηλεορασαρα σας;

Δεν εκπροσωπω την Philips αν αυτο υπαινισεσσαι. Το να εισαι φιλαθλος μιας ομαδας δεν σημαινει οτι στην ομαδα αυτη εργαζεσαι. Ενα παραδειγμα ειναι για να εξηγησω τα αυτονοητα. Καποιοι χρειαζεται να τους τα εξηγεις φαινεται...

Είναι συλλεκτικές οι Philips.. 100 κομμάτια ανά μοντέλο βγάζουν και γίνονται ανάρπαστα.

Εάν θέλετε σωστό shootout, ορίστε
και εννοείται δεν είναι η Philips νικήτρια.

Εάν θέλετε σωστό shootout, ορίστε
και εννοείται δεν είναι η Philips νικήτρια.
Ο Vincent δίνει τα ρέστα του πάλι. Το καλύτερο συγκριτικό.

Το γέλιο είναι ότι όλες φοράνε panel της LG DISPLAY.

Προσωπικά για ταινίες θεωρώ καλύτερη την JZ2000, για gaming την G1 και ενδιάμεση λύση σε αυτές τις 2 αλλά αρκετά αλμυρή οικονομικά την A90J.

Η Philips είναι μια κατηγορία μόνη της με το ambilight.

Οι διαφορές μεταξύ oled τηλεοράσεων είναι αμελητέες με "ερασιτεχνικά μάτια".

Βάσει κόστους (VFM) εννοείται LG oled.

Ζηλεύω βέβαια το heatsink που ήταν αρχική πατέντα της Pany.

Με Xbox SX , PS5 και Soundbar (eArc) είναι μονόδρομος για μένα η LG με τα 4 hdmi 2.1 slots.

Last edited:
  • Like
Reactions: billpeppas

Στις μετρήσεις η Philips βάζω στοίχημα οτιδήποτε πως δεν βγαίνει on top, σίγουρα με την καμμία στο ίδιο επίπεδο με την JZ2000.
Δεν πιστεύω πως πιάνει ούτε και την C1.

Ο τρόπος που έκαναν το τεστ, και περισσότερα τα συμπεράσματα τους είναι εντελώς προβληματικός.

Όσο και το ambilight σε OLED :D

• Like
Reactions: Lobo10
Προφανως billpeppas αποδοκιμαζεις την συγκεκριμενη δοκιμη-συγκριση. Οπως και το αποτελεσμα που δεν ηταν, στα ματια των ειδημων που παρευρισκονταν εκει, "ονομαστικο".
Οπως, επισης και ολους οσους παρευρεθηκαν εκει ως τεχνικοι, ειδημονες, reviewers.
Στην Ελλαδα το εχουμε αυτο. Ειμαστε εξυπνοτεροι και πιο πονηροι απο τους αλλους. Ειναι στο dna μας.

• Haha
Reactions: billpeppas
Προφανως billpeppas αποδοκιμαζεις την συγκεκριμενη δοκιμη-συγκριση. Οπως και το αποτελεσμα που δεν ηταν, στα ματια των ειδημων που παρευρισκονταν εκει, "ονομαστικο".
Οπως, επισης και ολους οσους παρευρεθηκαν εκει ως τεχνικοι, ειδημονες, reviewers.
Στην Ελλαδα το εχουμε αυτο. Ειμαστε εξυπνοτεροι και πιο πονηροι απο τους αλλους. Ειναι στο dna μας.
Ο Βασίλης είναι επαγγελματίας calibrator φίλε με όλο το σεβασμό, όχι χομπίστας όπως εμείς, ούτε οπαδός κάποιου κατασκευαστή.

Έχει καλιμπράρει εκατοντάδες οθόνες και έχει την απαραίτητη τεχνογνωσία ώστε να εκφέρει γνώμη και όχι άποψη σαν και μας.

Last edited:
Τί ακριβώς συζητάμε και αμφισβητούμε; Η τηλεόραση, στη σύγκριση αναφοράς ήρθε τρίτη ανάμεσα σε 4. Ούτε πρώτη, ούτε δεύτερη. Προτελευταία. Δεν διαφωνούμε με αυτό. Τα περί τρολ ας μην τα απαντήσω γιατί δεν θέλω να φέρω σε δύσκολη θέση τους διαχειριστές.

Δεν εχω σκοπο να κουρασω το νημα. Ειλικρινα.
Μαλλον διαβαζετε καποιο αλλο review και οχι αυτο που παρατεθηκε στην αρχη με καλυμενα τα λογοτυπα των Τηλεορασεων σε μια πρωτοβουλια του avforums.com.
Ειναι φυσικο να εχει μπερδευτει καποιος γιατι ο συνφορουμιτης pontios αναρτησε και ενα shotout του Vincent. Αν κοιταξετε πιο πανω θα το δειτε.
Το νημα ομως ξεκινησε με το review του avforums.com. Ετσι δεν ειναι?
Επισης δεν εχω σκοπο να μειωσω καποιον ο οποιος ειναι επαγγελματιας calibrator. Σεβαστη η αποψη του.
Αυτο, ομως δεν αναιρει φυσικα την γνωμη μου οπως και το δικαιωμα μου να θεωρρω για την πρωτη-ξαναλεω- πρωτη αναρτηση του avforums.com οτι η Philips εχει στο συνολο την πρωτη θεση. Παντα με φιλικη διαθεση και πιστευοντας οτι αναλυαμε παραλληλα και το review του Vincent μπερδευοντας τις συνολικες αποψεις.
Φιλικα, Δημητρης.

The results are in...:
-So the results of the Calibrated and Filmmaker Mode section in SDR and HDR were as follows :
Set D - 4% of the vote
Set C - 18% of the vote
Set A - 24% of the vote
Set B - 26% of the vote
Αυτά από πού είναι; Από το review του Vincent; Δεν νομίζω.

Αυτά από πού είναι; Από το review του Vincent; Δεν νομίζω.

Πάντως και εμένα μου έκανε μεγάλη εντύπωση το συγκεκριμένο. Πως στο συγκριτικό της Philips η Α90J βγήκε τελευταία με μόνο ένα 4% να την προτιμούν όταν στο συγκριτικό του Vincent στην κατηγορία Best Home Cinema TV βγήκε δευτέρη με οριακή διαφορά από την πρώτη Panasonic.

Το να υπάρχουν μικρές διαφορές είναι λογικό αλλά εδώ μιλάμε ότι το ένα συγκριτικό την έχει πατώσει ενώ στο άλλο βγήκε σχεδόν η καλύτερη. Κάτι δεν κολλάει...