Περί BluRay support, δεν πιστεύω τα περί ιδεολογίας. Είμαι σίγουρος ότι είναι καθαρά οικονομικό θέμα. Ο Jobs έβαλε κάτω τα νούμερα: από τη μία έχουμε το διόλου ευκαταφρόνητο κόστος του να φτιάξεις software BD player (στα PCs το παλεύουν 3 χρόνια τώρα και πρόσφατα αρχίσαμε να έχουμε πραγματικά πλήρες support), από την άλλη έχουμε την πραγματική απειλή του BD στο iTunes shop, οπότε είναι no brainer η επιλογή του. Και πουλάει και ιδεολογία για να μην τον κράξουν οι πελάτες του.
Aυτό είναι ηλίου φαεινότερο... το κουφό είναι πως οι πελάτες όντως δεν τον κράζουν... Καλά τα καβούρια στις τσέπες του Jobs αλλά ό,τι παραπαρδέλες και να λέει, δεν αλλάζει την πραγματικότητα ότι το bluray είναι μέσο που έχει επικρατήσει. Απορώ πως δε θέλουν να το καταλάβουν οι υποστηρικτές του.
Επίσης, αν το Internet ήταν τόσο κακό και "πηγμένο στους ιούς για PCs" θα έπρεπε κάθε φορά που φορτώνουμε μια σελίδα να μας ξεσκίζει το antivirus μας στα μηνύματα ότι καθάρισε ιούς.
Αυτό δεν συμβαίνει. Σχεδόν ποτέ. Εκτός αν πάμε γυρεύοντας. Ξέρεις τι εννοώ.. Όλοι ξέρουν τι εννοώ...
Οπότε, αυτά τα "ο υπάλληλος άνοιξε μια τυχαία σελίδα στο net και κόλλησε όλο το δίκτυο ιούς" μου ακούγονται πολύ τραβηγμένα.. και μάλλον ο υπάλληλος αν έκανε αυτό που φαίνεται ότι έκανε, έπρεπε όντως να απολυθεί.
Καλά αυτά είναι οι γνωστές μυθοπλασίες περί pc που παίρνουν φωτιά, κολλάνε, είναι γεμάτα ιούς κλπ...
Προσωπικά ζω με Mac και με PC ταυτόχρονα τα τελευταία 15-20 χρόνια. Το τελευταίο pc που μου δημιουργούσε προβλήματα με κολλήματα κλπ ήταν το 2000 επί windows 98... Ήταν μια μυστήρια σύνθεση μάλιστα που είχα φτιάξει μόνος, με components που ήξερα ότι δε λειτουργούσαν σωστά μεταξύ τους αλλά είχα αποφασίσει να το ρισκάρω και να περιμένω σωστούς drivers... Έκτοτε, τα pc μου δουλεύουν αψεγάδιστα, χωρίς κολλήματα και με σφαιράτη απόδοση. Όπως είπα εξάλλου, τo PC τριετίας που έχω, αγορασμένο τότε κάτω από 1000 ευρώ τεχνολογικά είναι ανώτερο του σημερινού "μικρού" iMac.
Φωτιά έχει πάρει ένα pc μια φορά που ο ίδιος το.... βραχυκύκλωσα ως πρωτάρης κατσαβιδάκιας...

Πρόβλημα υλικού έχω αντιμετωπίσει τόσο με pc όσο και με mac, η μόνη διαφορά είναι ότι στο pc μπόρεσα να το αντιμετωπίσω μόνος με 6 ευρώ ανταλλακτικό και 5 λεπτά προσωπικού χρόνου, κάτι που δε θα μπορούσα να κάνω στο mac αφού..... απαγορεύεται να τον αγγίξω..

Ιός ΠΟΤΕ δεν με έχει προβληματίσει ως τώρα, έχω μόνιμα εγκατεστημένο το avast, δωρεάν, πανάλαφρο, είναι σα να μην υπάρχει, αλλά σπάνια βρίσκει κάτι να διορθώσει.
Αν λοιπόν έχετε ένα pc το οποίο συνεχώς κολλάει και δε σας αφήνει να κάνετε τη δουλειά σας, πηγαίντε το στο service, κάποιο πρόβλημα υπάρχει. Αλλιώς, κάτι δεν κάνετε σωστά, λυπάμαι!!!
Last edited: