AVR μέχρι 1400 ?

Johnkokk

Senior Member
20 June 2006
479
Αν δεν είναι σε σωστή κατηγορία, προφανώς ας μεταφερθεί.

Λοιπόν μέχρι σήμερα είμαι ακόμα με εναν Pioneer AX10 για όσους θυμούνται ακόμα :)
Δυστυχώς άρχισε τις γεροντικές ασθένειες (περίεργο :) ) τύπου κλείνω "μόνος μου", ακόμα και σε μεσαίες στάθμες.Χώρια που μάλλον είναι καιρός για μια μικρή αναβάθμιση νομίζω.
Ο χώρος μου δεν επιτρέπει πολλά πολλά ( κι ουτε προβλέπεται στο ορατό μέλλον), οπότε ενα setup με 7+1 ηχεία, είναι υπεραρκετό.
Λύσεις τύπου 15 ηχεία γύρω γύρω κι αλλα 10 απο πάνω, καλά θα ήταν αλλά...δεν.

Προς το παρόν κλίνω προς τον MARANTZ 60, αλλά αν υπάρχει κάτι εναλλακτικό σε τέτοιο μπατζετ (1300-1400) το συζητάω.
Η ακόμα κι αν είναι κατάλληλος ο Marantz γι αυτο που θελω.

Ευχαριστώ.

Αν δεν είναι σε σωστή κατηγορία, προφανώς ας μεταφερθεί.

Λοιπόν μέχρι σήμερα είμαι ακόμα με εναν Pioneer AX10 για όσους θυμούνται ακόμα :)
Δυστυχώς άρχισε τις γεροντικές ασθένειες (περίεργο :) ) τύπου κλείνω "μόνος μου", ακόμα και σε μεσαίες στάθμες.Χώρια που μάλλον είναι καιρός για μια μικρή αναβάθμιση νομίζω.
Ο χώρος μου δεν επιτρέπει πολλά πολλά ( κι ουτε προβλέπεται στο ορατό μέλλον), οπότε ενα setup με 7+1 ηχεία, είναι υπεραρκετό.
Λύσεις τύπου 15 ηχεία γύρω γύρω κι αλλα 10 απο πάνω, καλά θα ήταν αλλά...δεν.

Προς το παρόν κλίνω προς τον MARANTZ 60, αλλά αν υπάρχει κάτι εναλλακτικό σε τέτοιο μπατζετ (1300-1400) το συζητάω.
Η ακόμα κι αν είναι κατάλληλος ο Marantz γι αυτο που θελω.

Ευχαριστώ.
Για κοίτα τις τιμές σε αυτό το site, με τα λεφτά που δίνεις τi παίρνεις..... https://www.elektrowelt24.eu/shop/AV-Receiver:::1.html

Denon 3800H και Pioneer LX 505 σε αυτά τα χρήματα.
Ο Pioneer λίγο πιο δυνατός και ο Denon λίγο πιο εξελιγμένος.
Dirac στον Denon επί πληρωμή από την πρώτη άδεια μέχρι την bass control, στον Pioneer το έχεις από το κουτί του αλλά δεν φτάνει μέχρι bass control.

Σε Marantz αντίστοιχο μηχάνημα θα βρεις από τον Cinema 50, όχι τον Cinema 60 που είναι μικρότερων δυνατοτήτων μηχάνημα,

• Like
Reactions: Panoramix
Denon 3800H και Pioneer LX 505 σε αυτά τα χρήματα.
Ο Pioneer λίγο πιο δυνατός και ο Denon λίγο πιο εξελιγμένος.
Dirac στον Denon επί πληρωμή από την πρώτη άδεια μέχρι την bass control, στον Pioneer το έχεις από το κουτί του αλλά δεν φτάνει μέχρι bass control.

Σε Marantz αντίστοιχο μηχάνημα θα βρεις από τον Cinema 50, όχι τον Cinema 60 που είναι μικρότερων δυνατοτήτων μηχάνημα,

Ειχα την εντύπωση οτι ο Μarantz 60 ειναι της ιδιας κατηγοριας με τον 3800h.

H χρήση θα είναι 90% ταινιες-10% μουσική κι ο χώρος το πολύ να σηκώσει τα 3 μπροστα +2 surround + 2 front height ή κάπως έτσι. και ενα sub

Ειχα την εντύπωση οτι ο Μarantz 60 ειναι της ιδιας κατηγοριας με τον 3800h.

H χρήση θα είναι 90% ταινιες-10% μουσική κι ο χώρος το πολύ να σηκώσει τα 3 μπροστα +2 surround + 2 front height ή κάπως έτσι. και ενα sub

Ο Cinema 60 είναι κατά βάση ένας Denon 2800H με εξόδους προενίσχυσης για όλα τα κανάλια και HDAM. Διαφέρει αρκετά εσωτερικά και με τον 3800Η και με τον αντίστοιχο Cinema 50.

Έτσι κι αλλιώς σήμερα θα κοιτάξεις να πάρεις κάτι που να μπορεί να έχει Dirac.

Ο αριθμός καναλιών ισχύος και επεξεργασίας είναι δευτερεύων θέμα. Αυτό που θέλεις κατ' αρχάς είναι στιβαρό ενισχυτή και Dirac.

Μην σε μπερδεύει ο αριθμός των καναλιών στην κουβέντα και πόσα θα χρησιμοποιήσεις τελικά. Είναι αποπροσανατολιστικό να κοιτάς τα κανάλια.

Δεν είναι όπως παλιότερα ο χώρος του Home Cinema. Σε αυτήν την τιμή εννιακάναλο μοντέλο κοιτάς και όχι επτακάναλο, ασχέτως πόσα κανάλια θα χρησιμοποιήσεις.
Η ποιότητα του ενισχυτή μας ενδιαφέρει πρωτίστως σε σχέση με το διαθέσιμο budget.

Last edited:
Πηγαινε στον 3800 στα 850 ευρω στην πορτα σου(απο elecktrowelt αξιοπιστο μαγαζι εχουμε ψωνισει πολες φορες),γλυτωνεις 500 ευρω στην τσεπη σου και τελειωνει η υποθεση.

Aν ας πουμε ανεβαινε το μπατζετ, θα κοιτούσα προς denon 4800 η Marantz 50 ? Ξερω οτι ο 50αρης ειναι αντιστοιχος του 3800, ως πλατφόρμα, αλλά ας πούμε θα είχε νόημα η συγκριση 4800 με 50άρη, ή εστω και κάποιον άλλον στο ανεβασμένο μπάτζετ ?

Πόσο ανεβασμένο; Γιατί κάποια στιγμή φτάνεις σε pioneer LX805 αν βάλεις λίγο ακόμα όπου εκεί γενικώς τα έχεις όλα, και bass control με μια μικρή επιβάρυσνη.

Μεταξύ 4800Η και Cinema 50 εγώ θα διάλεγα την καλύτερη πλατφόρμα εσωτερικά, όπως εξ' άλλου έχει παρουσιαστεί εδώ από εμένα αναλυτικότατα στις διαφορές της, που είναι και made in Japan.

Λοιπόν καταρχάς ας αλλάξει κάποιος mod τον τίτλο σε "Marantz ή Denon για νεο ενισχυτή", ξερω γω.

Οι τελικές σκέψεις μου είναι οι παρακάτω.

Μarantz 40 (πολύ οριακά).
Μarantz 50
Denon 4800

Aν εξαιρέσουμε λοιπόν το θέμα made in japan, που οκ καλό είναι, αλλά στην τελική εφόσον μια εταιρία κυκλοφορεί ενα προιόν με τ όνομα της, φαντάζομαι δεν μπορεί να ειναι ελλατωματικο λόγω κατασκευής σε τρίτες χώρες.

Βλέπω οτι ουσιαστικά το κέρδος στον cinema 40, σε σχέση με τον 50, είναι κάτι rca είσοδοι για παλιοτερες συσκευες που δεν μου χρειάζονται, ελάχιστα μεγαλύτερη ισχύς(αν παω σε ενεργά ηχεία όπως σκέφτομαι, ψιλοαδιάφορο) και δεύτερη οθόνη κάτω απ το πορτάκι(αυτό συν).
Δεν ξέρω αν είναι πιο value ο 50άρης τελικά σε σχέση με τον 40 (η ψάχνω εγω κάτι να πιαστώ για τον πιο προσιτό 50άρη).

Ο Denon εχει μεγαλύτερη οθόνη (που είναι συν), αλλά ενδεχομένως λιγότερο ποιοτικός(?) απ τον marantz ?

Oπότε με δεδομένο οτι η θέση ακρόασης ειναι περιπου στα 2.30μ, και τον θελω κυρίως για ταινίες, ποιά θεωρείτε οτι είναι η πιο ορθολογική απόφαση ?

Εχω διαβάσει τις παρουσιάσεις απ τον pleo, αλλά αν κάποιος έχει ακούσει και τους 2, ισως μπορεί να βοηθήσει.

Ευχαριστώ.

Υπάρχει μέλος που πήγε από τον 4800Η στον Cinema 40 και έμεινε ευχαριστημένος από την αλλαγή. Τα τελικά στάδια είναι διαφορετικά στην πλατφόρμα 4800Η/Cinema 40 από την πλατφόρμα 3800Η/Cinema 50.

Κάθε υλοποίηση πλατφόρμας σε Marantz είναι πιο ποιοτική από την αντίστοιχη πλατφόρμα της Denon. Το δίλλημα πάντα όμως είναι ότι η ποιοτικότερη πλατφόρμα της Marantz πάντα είναι κοντά σε τιμή στην αμέσως πιο πάνω πλατφόρμα που υλοποιείται σε Denon.
Αφού κοιτάς αυτούς τους τρεις, πήγαινε στον καλύτερο, δηλαδή στον Cinema 40 για να μην έχεις κατόπιν της αγοράς καμία δεύτερη σκέψη.

Και στην προενίσχυση μεταξύ των μοντέλων υπάρχει διαφορά. Σε περίπτωση που πας σε ενεργά ή εξωτερικούς τελικούς.

HDAM.PNG