AVS JVC DLA-RS1 Review...

Ουσιαστικά δεν διαφωνούμε επί της ουσίας αλλά επί της διατύπωσης. Το σχήμα που παραθέτεις δεν νομίζω πως έχει σχέση με την προβολή υπό γωνία. Το σχήμα δείχνει απλώς το μέγεθος της οθόνης που μπορείς να επιτύχεις σε συνδιασμό με την απόσταση προβολής.

Οταν εγώ ακούω προβολή υπό γωνία καταλαβαίνω ότι ο οριζόντιος ή ο κάθετος άξονας του προβολέα σε σχέση με την οθόνη δεν είναι παράλληλοι. Φαντάζομαι πως αυτό που εννοείς εσύ όταν λές "υπό γωνία" εννοείς την οριζόντια ή την κάθετη μετατόπιση του προβολέα σε σχέση με την οθόνη αλλά χωρίς να χάνεται η παραλληλότητα. Στην περίπτωση μετατόπισης έχει εφαρμογή το lens shift χωρίς να επηρεάζει την γεωμετρία, ενώ στην προβολή υπό γωνία όπως την εννοώ εγώ δημιουργούνται παραμορφώσεις στην γεωμετρία (τραπέζιο).

Επί της ουσίας εξακολουθώ να διαφωνώ πως το lens shift μπορεί να επηρεάζει την ποιότητα της εικόνας.

Μπάμπη λες να έφτασε η στιγμή που θα πηδήξει ο καβαλάρης με το άλογο πάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού;

Δεν ξέρω αν θα πηδήξει ο ακέφαλος καβαλάρης στο τραπεζάκι, αυτό που ξέρω όμως σίγουρα είναι οτι στις εναλλαγές σκοτεινού-φωτεινού πρόσεχε τα ματάκια σου.
Καλού κακού πάρε κι ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου κι άσε τους άλλους να λένε οτι δεν έχει αρκετό φώς...
icon6.gif

Re: Απάντηση: AVS JVC DLA-RS1 Review...

Ουσιαστικά δεν διαφωνούμε επί της ουσίας αλλά επί της διατύπωσης. Το σχήμα που παραθέτεις δεν νομίζω πως έχει σχέση με την προβολή υπό γωνία. Το σχήμα δείχνει απλώς το μέγεθος της οθόνης που μπορείς να επιτύχεις σε συνδιασμό με την απόσταση προβολής.

Οταν εγώ ακούω προβολή υπό γωνία καταλαβαίνω ότι ο οριζόντιος ή ο κάθετος άξονας του προβολέα σε σχέση με την οθόνη δεν είναι παράλληλοι. Φαντάζομαι πως αυτό που εννοείς εσύ όταν λές "υπό γωνία" εννοείς την οριζόντια ή την κάθετη μετατόπιση του προβολέα σε σχέση με την οθόνη αλλά χωρίς να χάνεται η παραλληλότητα. Στην περίπτωση μετατόπισης έχει εφαρμογή το lens shift χωρίς να επηρεάζει την γεωμετρία, ενώ στην προβολή υπό γωνία όπως την εννοώ εγώ δημιουργούνται παραμορφώσεις στην γεωμετρία (τραπέζιο).
Σωστά.
Απλώς αναφερόμουν στο πως μόνο υπό γωνία (όχι μετατόπιση) μπορείς να λύσεις προβλήματα στην εγκατάσταση (όπως αυτό της 2ης version της φωτό του Μπάμπη)
Επί της ουσίας εξακολουθώ να διαφωνώ πως το lens shift μπορεί να επηρεάζει την ποιότητα της εικόνας.
Διάβασες τις απαντήσεις στο Link που έδωσα (πχ συγκεκριμένα την απάντηση του Μπάμπη) ;

Αρχική Δημοσίευση από Τακης Σωτηροπουλος
I tested this on my 103” Vutec Silverstar, and the image just jumped off the screen....

Μπάμπη λες να έφτασε η στιγμή που θα πηδήξει ο καβαλάρης με το άλογο πάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού;

Ναι...αμε..!!!!!!!!-bye-
Αν δεν κανω λαθος..αυτη η οθονη(Vutec Silverstar)κατι μου θυμιζει.....
Πρεπει να εχει κερδος(gain)πανω απο 2...και βγαινει μεχρι 6 gain....!!!!!!!

Ειχα δει μια παλαιοτερα.....τρομερη..!!!!!!!!:flipout: :flipout: :flipout:

Εαν εχουν βγει οι foto που ειδα στο avsforum με αυτη την οθονη.....υπαρχει δικαιολογια γιατι ειναι ετσι οι fotos....:flipout: :flipout:

Δεν μπορω να φανταστω πως μπορει να δειχνει μια τετοια οθονη και κυριολεκτω. Εγω εχω 1.2 κερδος και φωσφωριζει στα νεκρα σημεια αμα η ταινια δεν πιανει ολο το πανι.

Απάντηση: Re: AVS JVC DLA-RS1 Review...

Δεν μπορω να φανταστω πως μπορει να δειχνει μια τετοια οθονη και κυριολεκτω. Εγω εχω 1.2 κερδος και φωσφωριζει στα νεκρα σημεια αμα η ταινια δεν πιανει ολο το πανι.

Δειχνει ωραια τρισδιαστατη εικονα φιλε μου....βγαζει εξω την εικονα....
Απο εκει και περα μην την ψαχνεις....
Περι ορεξεως κολοκυθοπητα....και ειναι απολυτα σωστο.....
Την σημερον ημερα οτι γουσταρεις το χεις.....λεφτα να εχεις ομως..-bye-

Δεν ξέρω αν θα πηδήξει ο ακέφαλος καβαλάρης στο τραπεζάκι, αυτό που ξέρω όμως σίγουρα είναι οτι στις εναλλαγές σκοτεινού-φωτεινού πρόσεχε τα ματάκια σου.
Καλού κακού πάρε κι ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου κι άσε τους άλλους να λένε οτι δεν έχει αρκετό φώς...
icon6.gif

+1-bye-

Απάντηση: Re: AVS JVC DLA-RS1 Review...

Δειχνει ωραια τρισδιαστατη εικονα φιλε μου....βγαζει εξω την εικονα....
Απο εκει και περα μην την ψαχνεις....
Περι ορεξεως κολοκυθοπητα....και ειναι απολυτα σωστο.....
Την σημερον ημερα οτι γουσταρεις το χεις.....λεφτα να εχεις ομως..-bye-

Υπαρχουν τροποι να δεις ωραια και τρισδιαστατη εικονα, ακομα να "βγει κι εξω", χωρις να βαλεις υπερβολικες οθονες....:grinning-smiley-043