Αξια η Αποδοση?

georget

Supreme Member
31 March 2007
3,111
Λευκωσία
Πολυ καλη VS Κορυφαια?
2000 Ευρο VS 4000 Ευρο?
Panasonic TH-50PX70 VS Pioneer PDP-508XD?

Αυτο ειναι το μεγαλυτερο ερωτημα που πρεπει να απαντησω:confused:
Προκειται για μια πολυ καλη Plasma εναντιων ισως τις κορυφαιας 50'' τηλεωρασης. Αξιζει ομως τα διπλασια λεφτα:chinscratch:

Great Value VS Great Performance!:nounder:

Re: Απάντηση: Αξια η Αποδοση?

Παρε την Panasonic. Mε τα 2,000 ευρω που θα γλιτωσεις θα αγορασεις αλλη μια 50αρα Panasonic σε 2-3 χρονια.

Nα απαντήσω εγώ με μερικές ερωτήσεις

Αξίζει τα λεφτά του ενα Rolex ή VC ?
Αξιζει τα λεφτά της μια Ferrari ?
Ενας τελικος Mark Levinson ? (ποτέ δεν ειναι ενας αλλα λέμε τώρα)
Ενα ζευγάρι ηλεκτροστατικά Quad ?

Θεμα απόδοσης και ποιότητας κατασκευής δεν τίθεται, οι σχιστομάτηδες πάλι ξεπέρασαν εαυτους και έβαλαν τον πήχη αρκετά ψηλά (μπορεί να μην φημιζομαστε για τους επικοντιστές μας αλλα... :2thumb22sup: )

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=782695
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=858455

Οπότε θεωρούμε δεδομένο (με οτι ξέρουμε μέχρι στιγμής) οτι το προιόν είναι ΑΡΙΣΤΟ και συζητάμε εαν αξίζει τα λεφτά του. Και εδώ φίλε μου δεν υπάρχουν σωστές και λάθος απαντήσεις.

Ταπεινή μου γνώμη : Εαν ειχα τα λεφτά να τα δώσω για ΤV θα έπαιρνα την Pioneer (σε 3-4 μήνες όμως να μεγαλώσει λίγο το "βρέφος" ). Επειδή ομως δεν μπορώ αβασάνιστα να χώσω 4000+ χιλιάρικα σε μια TV παραβλέποντας άλλες ανάγκες τελικά θα προτιμούσα την Panasonic. Φεύγοντας ομως από το κατάστημα με την Panny υπό μάλης θα έριχνα μια τελευταία κλεφτή ματιά στο αντικείμενο των ονείρων μου (οπως οταν πήρα πρόσφατα ένα καλό value ρολοι παρόλη την χαρά μου φεύγοντας κρυφοκοίταξα το IWC των ονείρων μου λιγο πριν κλεισω την πόρτα του κοσμηματοπωλείου)

Τhis is life :BDGBDGB53:

Last edited:
Τα παραδείγματα που ανέφερες δεν είναι σωστά. Μιλάς για ώριμες τεχνολογίες, με μοντέλα που αλλάζουν σπάνια. Ένας ML 5ετίας δεν είναι διαφορετικός από τον σημερινό, δεν πιστεύω κανέναν να τον χαλάει μια Ferrari και δεκαετίας, και πάει λέγοντας.

Αντίθετα μια τηλεόραση του χρόνου θα είναι ξεπερασμένη. Γι' αυτό πάρε τη Panasonic.

Γιατι δεν κατεβαίνεις ιντσες?
Η οικονομική διαφορά είναι μικρότερη άρα το διλημα ευκολότερο.
Απλά θα βάλεις τον καναπέ σου λίγο πιο κοντά στην τηλεόραση
και θα πάρεις την pioneer να μην έχεις και το παράπονο/αποθυμένο που είχε ο
κύριος Μανιάτης με το ρολόι.
Πέρα απο την πλάκα, 4000 για Tv πολλά δεν ειναι ρε συ?
Πάρε την Panasonic τώρα και σε μερικά χρόνια ,χτύπα των προβολέα των ονείρων σου.
Επειδή στον τίτλο χρησιμοποιείς ,εύστοχα το ρήμα αξίζει.
Εγω θα σου απαντήσω ως εξής:
Για τηλεόραση δεν νομίζω να εκανα το σκ@τ0 μου παξιμάδι,
γιατί το κόστος/ίντσα μου φένεται δυσανάλογο της ποιότητας/ίντσα.
Κακά τα ψέματα ,το χρήμα θα μιλήσει.
O,τι και να σου πουν ,είτε νέοι (όπως εγώ),είτε οι "γκουρού" του είδους ,(αφού εννοείται οτι τις έχεις δει) η απάντηση έχει να κανει με το τι αξία εχουν για σένα τα 2000 ευρώ διαφορά

ωπ....έκανες λάθος....δεν έχω εγώ απωθημένα με τα ρολόγια....ο Γιώργος-παραπάνω-τόγραψε...

με τις Pionner όμως έχω....:worshippy:

Λέει μιά παροιμία :"Ανάλογα με το πάπλωμα και το στρώμα"!!!

Άν περισεύουν τα χρήματα και υπάρχει ωραίος χώρος, μεγάλος, ωραία διακοσμιμένος, τοτε ΝΑΙ PIONEER!!!
Σίγουρα η Pioneer ΔΕΝ είναι 100% πιό καλλή από την Pany. Aλλά είναι status! H ΒΜW 3 είναι σαφώς χειρώτερη από το νέο MONDEO αλλά....
Value for money είναι η Pany σε σχέση με την Pioneer.
Aλλά, άν δεν έχουμε λεφτά, να χρεωθούμε καμμιά 48 δόσεις είτε για τη μία είτε για την άλλη...ΠΟΤΕ!!! Οι τηλεοράσεις έγιναν σαν τους υπολογιστές . Κάθε 18 μήνες θα είμαστε παρωχημένοι.....

Άν περισεύουν τα χρήματα και υπάρχει ωραίος χώρος, μεγάλος, ωραία διακοσμιμένος, τοτε ΝΑΙ PIONEER!!!
Σίγουρα η Pioneer ΔΕΝ είναι 100% πιό καλλή από την Pany. Aλλά είναι status! H ΒΜW 3 είναι σαφώς χειρώτερη από το νέο MONDEO αλλά....
Aλλά, άν δεν έχουμε λεφτά, να χρεωθούμε καμμιά 48 δόσεις είτε για τη μία είτε για την άλλη...ΠΟΤΕ!!! Οι τηλεοράσεις έγιναν σαν τους υπολογιστές . Κάθε 18 μήνες θα είμαστε παρωχημένοι.....

και "σαφως"????
Ποιος το λεει?

Να βαλουμε τα πραγματα σε μια ταξη.
1. Ακομα και το προηγουμενο μοντελο τις Pioneer 507XD ειναι καλυτερο απο το το νεο τις Panny 50PX70.
2, Η νεα Pioneer 508XD ειναι κατα πολυ καλυτερη απο το περσινο 507XD.
3. Ακομα η 508XD ειναι καλυτερη και απο τις FullHD Pioneer PDP-5000EX και Panasonic TH-50PZ700.

Γι'αυτο παιδια εδω εχουμε δυο TVs που απο οτι φαινεται η διαφορα στην ποιοτητα ειναι πολυ μεγαλη, ισως 100%. Γι'αυτο κανει πολυ δυσκολη την αποφαση μου:frown:

Last edited:
Να βαλουμε τα πραγματα σε μια ταξη.
1. Ακομα και το προηγουμενο μοντελο τις Pioneer 507XD ειναι καλυτερο απο το το νεο τις Panny 50PX70.
2, Η νεα Pioneer 508XD ειναι κατα πολυ καλυτερη απο το περσινο 507XD.
3. Ακομα η 508XD ειναι καλυτερη και απο τις FullHD Pioneer PDP-5000EX και Panasonic TH-50PZ700.

Γι'αυτο παιδια εδω εχουμε δυο TVs που απο οτι φαινεται η διαφορα στην ποιοτητα ειναι πολυ μεγαλη, ισως 100%. Γι'αυτο κανει πολυ δυσκολη την αποφαση μου:frown:

Συγνώμη, αλλά 100% καλλίτερη ? Δηλαδή έχει εικόνα 100% καλλίτερη από την Pany? Δηλαδή με κλίμακα από 1 έως 10 άν η Pany έχει 8 και η Pioneer 10 τότε έχουμε 25% πιό καλή...
Αν έχουμε 9 με 10 τότε πάμε διαφορά 11%
Κάτω από 8? Πάντως δεν είναι 5 με 10 ,για να βγεί αυτό που λές.
Και αν δούμε τα τέστ όλων των πηγών 9,4 με 9,2 ούτε 5% διαφορά δεν υπάρχει. Τώρα αυτό το 5% γίνεται στα μάτια 100% μάλλον τεστ απο οφθαλμίατρο χρειαζόμαστε....

Συγνώμη, αλλά 100% καλλίτερη ? Δηλαδή έχει εικόνα 100% καλλίτερη από την Pany? Δηλαδή με κλίμακα από 1 έως 10 άν η Pany έχει 8 και η Pioneer 10 τότε έχουμε 25% πιό καλή...
Αν έχουμε 9 με 10 τότε πάμε διαφορά 11%
Κάτω από 8? Πάντως δεν είναι 5 με 10 ,για να βγεί αυτό που λές.
Και αν δούμε τα τέστ όλων των πηγών 9,4 με 9,2 ούτε 5% διαφορά δεν υπάρχει. Τώρα αυτό το 5% γίνεται στα μάτια 100% μάλλον τεστ απο οφθαλμίατρο χρειαζόμαστε....

Ποια τεστ? Υπαρχουν Τεστ για την 508XD?

Last edited:
Ποια τεστ? Υπαρχουν Τεστ για την 508XD?

Τα τέστ της προηγούμενης γενιάς. Στην έβδομη γενικά δίνουν κάπου τόσο. Αλλά άν δείς τα πρώτα review της έβδομης γενιάς, τα πρώτα της έκτης, τα πρώτα της πέμπτης, σε όλα μα όλα όλοι λένε:

To καλλίτερο μαύρο, το καλλίτερο sd που είδαμε κλπ. και θα συνεχίζουν να το λένε επ´ άπειρον....Ποιά είναι η αναφορά γιά όλους? Κανείς δέ λέι ότι το 10 είναι αυτό και με βάση αυτό κρίνουμε. Άλλα μπάλα...

Και το τέστ το συγκεκριμένο όπως και πολλά άλλα, δε μιλά με νούμερα, αλλά με φιλολογικό κείμενο...και ανάγνωση των τεχνικών χαρακτηριστικών....

Απάντηση: Re: Αξια η Αποδοση?

Πήγαινε www.whatcar.co.uk

Δηλαδή νομίζεις ότι είναι πιό καλή η BMW? Πολύ παρωχημένη σε τεχνολογία είναι λένε οι ειδικοί. Τα Lexus είναι 5 χρόνια τουλάχιστον πιό μπροστά.

Το Lexus. το Mondeo και η 3 δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.
Το Lexus με την BMW ναι, αλλά όχι το Mondeo!
Διαφορετικά target group και φυσικά τελείως διαφορετική φιλοσοφία αυτοκινήτων.
Όσο για την παρωχημένη τεχνολογία.........

Sorry για το :offtopic:

Re: Απάντηση: Re: Αξια η Αποδοση?

Το Lexus. το Mondeo και η 3 δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.
Το Lexus με την BMW ναι, αλλά όχι το Mondeo!
Διαφορετικά target group και φυσικά τελείως διαφορετική φιλοσοφία αυτοκινήτων.
Όσο για την παρωχημένη τεχνολογία.........

Sorry για το :offtopic:
Ψαξε για κριτικές για το νέο Mondeo και θα δείς. Είναι Lexus σε συσκευασία 20,000 ευρώ!!! Απλώς το μυαλό μας το έχει συνδέσει με άλλα... Έτσι και αλλιώς πάνω στο σασί του Mondeo γίνονται οι:
Jaguar X-type, Mazda 6, Volvo S60. Kαι τα τέσσερα είναι δηλαδή το ίδιο με άλλες γραμμές και αλλους (σχεδόν ίδιους) κινητήρες.
Μήπως αυτό δέν συμβαίνει και με τις τηλεοράσεις? Πώς γίνεται μέσα να είναι ίδιες (μόνο εξωτερικά να διαφέρουν) και οι τιμές στις ίδιες ίντσες μέχρι και 50% πιό ακριβές....λόγω μιάς σύνδεσης παραπάνω!

Μα επειδή δυο αυτοκίνητα έχουν το ίδιο πάτωμα-σασί δεν σημαίνει αυτόματα ότι είναι απαραίτητα και ίσων δυνατοτήτων...καμία σχέση!
Έτσι και στις tv, το οτι 2 μάρκες μπορεί να προμηθεύονται το ίδιο πάνελ δεν σημαίνει απολύτως τίποτα!
Παίζει ρόλο και τι τεχνογνωσία βάζει ο καθένας για να καταφέρει να δουλέψει αυτό το πάνελ σωστά!

Υ.γ
Lexus = BMW wannabe, τουλάχιστον στο προηγούμενο μοντέλο! απλά τώρα εξελίχθηκε περαιτέρω ...
Mondeo = ένα καλό all around(εννοώντας οτι ουσιαστικά τα καταφέρνει παντού καλά) αυτοκίνητο.
BMW = φτιαγμένο για να το οδηγείς!μπορεί να'χει κουσούρια(αν έχει), μπορεί οι χώροι να είναι λίγο περιορισμένοι, μπορεί το i drive να είναι η μεγαλύτερη μούφα που έχει φτιάξει η BMW, όμως όλα τα BMW είναι φτιαγμένα για να τα οδηγείς!
Είπαμε... άλλο target group./

Υ.γ2 Και ξανά sorry για το, μερικώς αυτήν την φορά, :offtopic: