αξιιζει να μπλεξω με τελικους ή να παω σε av και ενεργά studio monitors?

puntix

New member
6 November 2009
95
Ποια ειναι η γνωμη σας για ακρoαση jazz με πηγή > av yamaha a5000 > με ενεργα studio monitor (2xadam a77) εχει κανεις καποιο παρόμοιο setup και αν ειναι ευχαριστημένος?
Το μπατζετ περίπου στο 3χίλιαρο.

Σκεφτομαι να τον αγορασω μεταχειρισμενο είμαι με μια τηλεόραση και ενα αδειο σαλονι! Δεν εχω στησει ηχοσυστήματα ούτε εχω καποια εμπιρεία επι του θεματος μονο εχω ασχοληθει με ηχογραφήσεις και ηρθε η ωρα να φτιαξω το πρωτο μου συστημα stereo γιατι κατα βαση θα ακουω ηχογραφισεις stereo ο χωρος ειναι 30 τετραγωνικαη αποσταση ακροασης 2 μετρα το πολύ.Ειδος μουσικης Jazz , blues space rock,

av ενισχυτές και δικάναλος ήχος απαιτήσεων,απαγορεύεται,αυστηρώς και δια ροπάλου
Ναι ομως θα εχω ισσοσταθμιση με τον προενυσχιτή με ενεργα το θεμα ειναιαν θα με κουρασουν εχω δουλεψει με 2 χ6,5 samson και ακουγα αρκετο καιρό μουσικη με αυτόν τον τρόπο αλλα απο την καρτα ηχου με asio drivers ειχε καλη πιστοτητα αλλα ξυριζαν αλλα τωρα με τον av μου φαινετε καλη ιδέα αφου θα εχω απολυτο ελενχοκαι καλο εκουαλαιζερ του av αλλα δεν ειναι και πολυ σαλονατα..

Τον cx-a 5000 με τα ess sabre 9016 τον πολυκάναλο pre εννοεις; Αυτός υπάρχει ήδη ή θα τον αγορασεις;​
ναι με 2 τετοια μονιτορ ενα αριστερα και ενα δεξιά https://www.thomann.de/gb/adam_a77x_a.htm?ref=search_rslt_a77_263994_0

Last edited:
Δεν ξέρω κι εγώ... Πηγή τι θα εχεις; pc;
Δηλαδή με ενα teac ud 503 και κάποιο καλό software ισοστάθμισης τύπου dirac (ΑΝ το χρειαστείς) είμαι σχεδόν σίγουρος οτι θα εχεις καλυτερο αποτέλεσμα.
Ο χώρος πόσος είναι; Ρωταω γιατί με το teac δε νομιζω να μπορείς μελλοντικά να βάλεις sub woofer.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δες και αυτό

Μαλλον καποιο καλό midiaplayer η καποιο dac σαν αυτο που αναφερεις , απο αναζητησεις μου αρεσαν πάρα πολυ τα
JBL Studio 580 ,

Δηλαδή με ενα teac ud 503 και κάποιο καλό software ισοστάθμισης τύπου dirac (ΑΝ το χρειαστείς) είμαι σχεδόν σίγουρος οτι θα εχεις καλυτερο αποτέλεσμα.
Ο χώρος πόσος είναι; Ρωταω γιατί με το teac δε νομιζω να μπορείς μελλοντικά να βάλεις sub woofer.

sub δεν νομιζω οτι θα χρειαστώ άμεσα αν και θα ηθελα στο μελλον να εχω και dolby για την τηλεόραση, όσο για τον χώρο ειναι σαλοκουζινα περίπου 35 τετραγωνικά.

https://youtu.be/Nz3EOjFEct0 ο συγκεκριμενος εχει 2 ενισχυτες και ενα playstation 1

Last edited:
Αν το βρήκες σε καλή τιμή (τελευταία τιμή καινούργιου που κυκλοφόρησε στο ίντερνετ ήταν γύρω στα 1500) είναι ενδιαφέρουσα περίπτωση ο Yamaha. Θα έχεις και πολυκάναλο και dac και διόρθωση ακουστικής.
Τώρα για τα μόνιτορ, αφού ο Yamaha έχει XLR μπορείς να τα οδηγήσεις και balanced. Το μόνο που πρέπει να σκεφτείς είναι ότι τα ενεργά θέλουν και παροχή ρεύματος. Στα μπροστά θα βάλεις μπαλαντέζα, στα πίσω έχεις μπρίζα κοντά; Ή εκτός από τα interconnect θα πρέπει να τρέχεις και τροφοδοσίες;
Για τα ίδια τα ηχεία, βλέπω ότι είναι σχεδιασμένα για να μπαίνουν οριζόντια πάνω στην κονσόλα. Συνήθως αυτά είναι υπολογισμένα για ακρόαση από μικρή απόσταση. Μήπως δεν είναι η κατάλληλη λύση για να ακούς από μεγάλη απόσταση στο σαλόνι;

Μου αρέσει που το ολο σκεπτικό ξεκινάει απο ενεργά,οποτε σαν απάντηση στην ερώτηση του νηματος εγω θα σου έλεγα "ναι" στα ενεργά χωρίς αμφιβολία.
Το κομμάτι πίσω τους ειναι που θελει λιγο σκέψη ομως. Αν η πηγή ειναι αποκλειστικά ντακ κι αφου ενδιαφέρεσαι μονο για δικαναλο εγω θα σου έλεγα να προτιμήσεις κάτι σε στυλ Dirac για την ισοστάθμιση σου.
Πιο απλό setup έτσι και αποφεύγεις τυχόν εσωτερικές μετατροπές (απο 44.1 σε 48 πχ ) που μπορει να κάνει ο πολυκαναλος.

Στην ψηφιακή αναπαραγωγή ο χρονιαμός ειναι πολυ σημαντικός και μεγάλο κομμάτι του σχεδιασμού αφορά τα ρολόγια που εκτός και προγραμματιζόμενα ειναι ταγμένα να παίζουν το καθένα την δικη του οικογένεια συχνοτήτων. Δωρεάν γεύματα σε τέτοια περιπτωση δεν υπαρχουν (τις μετατροπές εννοώ ) οποτε θα σου έλεγα να εξετάσεις καλα αυτο το κομμάτι. Ειδικά απο την στιγμή που το σύστημα προβλέπεται άκρως αναλυτικό αν κρίνουμε απο τα ηχεια,άλλωστε για αυτή την δουλεια έχουν φτιαχτεί.

Ναι σε ενεργά, όχι σε AV. Θα πρότεινα ενα dac με XLR εισόδους κι ψηδμφιακη αναπαραγωγή μέσω υπολογιστή με remote έλεγχο και ψηφιακή ιςοσταθμιση στον υπολογιστή.

Και φυσικά η ενεργή ισοστάθμιση καλό ειναι να ακολουθήσει την παθητική φροντίδα του χώρου αν υπάρχει η δυνατότητα επεμβάσεων.

Re: Απάντηση: αξιιζει να μπλεξω με τελικους ή να παω σε av και ενεργά studio monitors

av ενισχυτές και δικάναλος ήχος απαιτήσεων,απαγορεύεται,αυστηρώς και δια ροπάλου

βασικά εξαρτάται και από το τι αυτιά έχει ο καθένας.... :)

Έχει κι αλλού πορτοκαλιές

Απ' ό,τι βλέπω, στην τιμή συμπεριλαμβάνονται και οι βάσεις της IsoAcoustics η τιμή των οποίων αγγίζει στην Ελλάδα τα 180 ευρώ!

Ποιος είναι ο αντιπρόσωπος των ενεργών της Dynaudio; Ο ίδιος που φέρνει και τα παθητικά;

Απάντηση: Re: Απάντηση: αξιιζει να μπλεξω με τελικους ή να παω σε av και ενεργά studi

βασικά εξαρτάται και από το τι αυτιά έχει ο καθένας.... :)

και να μην τα έχει τ'αποκτά με το χρόνο,οπότε συνετές κινήσεις,διαφορετικά υπάρχει κόστος!

Αν το βρήκες σε καλή τιμή (τελευταία τιμή καινούργιου που κυκλοφόρησε στο ίντερνετ ήταν γύρω στα 1500) είναι ενδιαφέρουσα περίπτωση ο Yamaha. Θα έχεις και πολυκάναλο και dac και διόρθωση ακουστικής.
Τώρα για τα μόνιτορ, αφού ο Yamaha έχει XLR μπορείς να τα οδηγήσεις και balanced. Το μόνο που πρέπει να σκεφτείς είναι ότι τα ενεργά θέλουν και παροχή ρεύματος. Στα μπροστά θα βάλεις μπαλαντέζα, στα πίσω έχεις μπρίζα κοντά; Ή εκτός από τα interconnect θα πρέπει να τρέχεις και τροφοδοσίες;
Για τα ίδια τα ηχεία, βλέπω ότι είναι σχεδιασμένα για να μπαίνουν οριζόντια πάνω στην κονσόλα. Συνήθως αυτά είναι υπολογισμένα για ακρόαση από μικρή απόσταση. Μήπως δεν είναι η κατάλληλη λύση για να ακούς από μεγάλη απόσταση στο σαλόνι;
o yamaha αυτη την στιγμη που μιλαμε παιζει στα 2500 και ειναι ο συγκεκριμενος https://www.athensproaudio.gr/el/yamaha-cx-a5000-black.html αλλα εχω την δυνατοτητα να τον αγορασω μεταχειρισμενο στα 1600 δεν ξερω που βρηκες αυτήν την τιμή που γράφεις .., το προβλημα με την τροφοδοσία τον πίσω ηχείων σε περιπτωση που θελω πολυκαναλο μπορεί να λυθει , διοτι εχω δαπεδο laminate αλλα εχω αφησει και πρίζες καλωδιων για παθητικά δεν ειναι πρόβλημα αυτό.

θα ηθελα και μια γνωμη για τα jbl 580 και με τι τελικο - προενισχυση μπορώ να τα οδηγίσω, έχεις κανεις εμπιρεία με τα συγκεκριμένα?

o yamaha αυτη την στιγμη που μιλαμε παιζει στα 2500 και ειναι ο συγκεκριμενος https://www.athensproaudio.gr/el/yamaha-cx-a5000-black.html αλλα εχω την δυνατοτητα να τον αγορασω μεταχειρισμενο στα 1600 δεν ξερω που βρηκες αυτήν την τιμή που γράφεις .., το προβλημα με την τροφοδοσία τον πίσω ηχείων σε περιπτωση που θελω πολυκαναλο μπορεί να λυθει , διοτι εχω δαπεδο laminate αλλα εχω αφησει και πρίζες καλωδιων για παθητικά δεν ειναι πρόβλημα αυτό.

θα ηθελα και μια γνωμη για τα jbl 580 και με τι τελικο - προενισχυση μπορώ να τα οδηγίσω, έχεις κανεις εμπιρεία με τα συγκεκριμένα?

O 5000 έχει αντικατασταθεί απο τον 5100 ο οποίος καινούργιος κανει περίπου τα ίδια (μην σου πω και λιγότερο)

Για μτχ 5000 τα 1600 ειναι παρά πολλά