Αξιολόγηση Ενισχυτή ( Τεχνικά Και Ουσιαστικά Κριτήρια )

Status
Not open for further replies.
Ειναι η πρωτη φορα που μου γινεται "παρατηρηση " για αυτο και οφειλω να ομολογησω οτι εχει καποια βαση το αναφερω παρα πολυ συχνα .θεωρω την τοποθετηση σου ευστοχη .

Επειδη ομως γραφω στο ξενο φορουμ απο το 2003 και στα ελληνικα απο το 2006 πολλες φορες εχω παρατηρησει καποιους να ""δηλωνουν" οτι αντικατεστησαν τους μεγαλους πυκνωτες σε καποια μηχανηματα και ολα καλα ενω την περισσοtερη ζημια την κανουν οι μικροι ισως για αυτο φροντιζω να το αναφερω και εκει και εδω αρκετα συχνα .

Τελος καλο ειναι να γινει και μια διακριση διοτι και στις επισκευες αλλα και στο φορουμ υπαρχουν διαφορα μηχανηματα καποια απο αυτα ανοικουν στα vintage και κουβαλανε 3 δεκαετιες πισω τους και καποια αλλα ειναι νεοτερα 5-8-10 ετων ο κανονας εκει λεει οτι στα vintage και με 30 χρονια πανω στο κεφαλι τους η "σκουπα" ειναι υποχρεωτικη ενω στα υπολοιπα η νεοτερα θα πρπει να γινεται μονο σε περιπτωση που υπαρχει πραγματικη αναγκη .

Λαμβανωντας σοβαρα την υποδειξη σου αυτη την στιγμη κανω "σκουπα " σε εναν NAD 3020 B του οποιου τους πυκνωτες θα κρατησω στην ακρη και σε καποια αργοτερη φαση εντος εβδομαδας θα δημοσιευσω μια μετρηση σε χωρητικοτητα και ESR απο ολους για να παρουμε μια ιδεα τι παιζει στο πληρες φασμα .

Ευχαριστω για το feedback ειναι χρησιμο να ακουγεται και θα το λαβω σοβαρα υποψιν .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Νιωθω την αναγκη να σου ζητησω συγνωμη αν με τα γραφομενα μου σου κανω ζημια στην επαγγελματικη σου ιδιοτητα, ποσο μαλλον στις δυσκολες ημερες που ζουμε.
Ισως εγραψα αυτα τα λιγα υπερασπιζομενος τους αλλους συναδελφους σου που περνουν και αυτοι δυσκολες ωρες και δεν εχουν την εξοικειωση με το ιντερνετ και τα φορουμ.
Οι αναφορες σου σε τεχνικα θεματα ειναι χρησιμες για ολους.-bye-

πάντως προσωπικά αν είχα μηχάνημα 20 και 30 ετών (έχω) και ήθελα να το πάω στο σέρβις για "φρεσκάρισμα" και μου υποδεικνυόταν 1-2 -5 ζορισμένοι πυκνωτές σίγουρα θα τους άλλαζα και τους άλλους 35 ώστε να έχω κάτι σχεδόν "του κουτιού"

(και αυτό προτίθεμαι να κάνω, αν ποτέ βρω τον χρόνο να καταπιαστώ)

Κανενα απολυτως προβλημα αγαπητε Στεργιο ευστοχες λογικες και ευγενικες παρατηρησεις ειναι παντα καλοδεχουμενες και σαφως βοηθανε στο να γινουμε ολοι καλυτεροι στον τομεα μας .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

παραλληλο νημα στο ξενο φορουμ για να παρουμε μερικες πληροφοριες και απο το εξωτερικο οπου ενας Σουηδος εχει ανεβασει φωτο απο τον ιδιο ενισχυτη ... οπου η εικονα ειναι σχεδον ιδια ,με τα παξιμαδια , τα μονωτικα κλπ αλλα σε αυτη την "εκδοση" δεν υπαρχει πλακετακι soft start απο οσο μπορει καποιος να διε απο την φωτο ...

Οσο παει η εικονα κομπλαρει στο οτι ολα αυτα που εχω αναφερει ηταν μαλλον στανταρ πρακτικη για την ΥΒΑ σε εκεινη την σειρα και εκεινα τα χρονια ...

http://media.photobucket.com/image/...ifi_shock/YBA/FINALI/showimg_QlLrfT9HwM9q.jpg

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Εγώ προσωπικά (είδα το σχέδιο που μου έστειλες) και ανοιγμένο που τον έχω δει, δεν υπάρχει τίποτα που να δικαιολογεί το
εξωφρενικό ποσό απόκτησης! Στις φωτογραφίες σου, κάνει μπαμ ότι έχει μπει χέρι στον ενισχυτή, ειδικά το σημείο με τις κακοτεχνείες
στις κολλήσεις τα λέει όλα, δεν μπορώ να διανοηθώ ότι το συγκεκριμένο προιόν έφυγε σε αυτή την χάλια κατάσταση από το εργοστάσιο!
Γιά τα περί ήχου του δεν μπορώ να σχολιάσω, αλλά από τις μετρήσεις του, υποθέτω ότι είναι εντέχνως γλυκόηχος! Δεν έχω να πω
κάτι άλλο και δεν θα σχολιάσω τα πέρι πυκνωτών που αναφέρθηκαν, σε άλλο νήμα μπορεί, όχι εδώ! -bye-

παραλληλο νημα στο ξενο φορουμ για να παρουμε μερικες πληροφοριες και απο το εξωτερικο οπου ενας Σουηδος εχει ανεβασει φωτο απο τον ιδιο ενισχυτη ... οπου η εικονα ειναι σχεδον ιδια ,με τα παξιμαδια , τα μονωτικα κλπ αλλα σε αυτη την "εκδοση" δεν υπαρχει πλακετακι soft start απο οσο μπορει καποιος να διε απο την φωτο ...

Οσο παει η εικονα κομπλαρει στο οτι ολα αυτα που εχω αναφερει ηταν μαλλον στανταρ πρακτικη για την ΥΒΑ σε εκεινη την σειρα και εκεινα τα χρονια ...

http://media.photobucket.com/image/...ifi_shock/YBA/FINALI/showimg_QlLrfT9HwM9q.jpg

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

showimg_QlLrfT9HwM9q.jpg

Βλέπω και CAT5 καλωδιάκι στα σήματα ή κάνω λάθος? :flipout:

μπορει να ειναι και λεπτο μονοκλωνο καλωδιο ποιος ξερει αν δεις λιγο τις κολλησεις στα rca και στις μπορνες και εκει φαινεται λιγο τσαπατσουλεια για εργοστασιακο μηχανημα

ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΠΡΑΜΑ ......

Σας μεταφερω την απαντηση που μολις πηρα απο διανομεα της ΥΒΑ στην Γαλλια ... ( ειναι ο ιδιος τυπος που μου υποσχεθηκε οτι θα μεταφερει το μηνυμα μου στον mr YBA )

Dear sir,

I see and share your concern about the numerous problems you are facing with this YBA amplifier.
As you may noticed we are only resellers and YBA company no longer exists in France. The only service we can deal with regards the YS201 server that we should soon be able to work on.
I have no memory that our company sold this amplifier and i have no answer or good advice i can give you at the moment. I heard YBA should come back on the market this year and , i hope, will be able to help you and your customer.
I will try to transfer your request to someone who may help.

Best regards,

Cordialement,
Gil Petuaud letang
LesChaisEnchantes
Chateau Montjouan
1côte du piquet
33270 Bouliac
0556200547/0683877112
www.leschaisenchantes.com

a écrit :

Απάντηση: Re: Αξιολόγηση Ενισχυτή ( Τεχνικά Και Ουσιαστικά Κριτήρια )

Ολα καλα. Το κλεισαμε το μαγαζι και δεν θυμομαστε τιποτα!!!!!!

Re: Απάντηση: Re: Αξιολόγηση Ενισχυτή ( Τεχνικά Και Ουσιαστικά Κριτήρια )

Ολα καλα. Το κλεισαμε το μαγαζι και δεν θυμομαστε τιποτα!!!!!!

Κάποιος έγραψε για "σοβαρή" και "καταξιωμένη" εταιρία :flipout::flipout::flipout:

ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΠΡΑΜΑ ......

Σας μεταφερω την απαντηση που μολις πηρα απο διανομεα της ΥΒΑ στην Γαλλια ... ( ειναι ο ιδιος τυπος που μου υποσχεθηκε οτι θα μεταφερει το μηνυμα μου στον mr YBA )

Dear sir,

I see and share your concern about the numerous problems you are facing with this YBA amplifier.
As you may noticed we are only resellers and YBA company no longer exists in France. The only service we can deal with regards the YS201 server that we should soon be able to work on.
I have no memory that our company sold this amplifier and i have no answer or good advice i can give you at the moment. I heard YBA should come back on the market this year and , i hope, will be able to help you and your customer.
I will try to transfer your request to someone who may help.

Best regards,

Cordialement,
Gil Petuaud letang
LesChaisEnchantes
Chateau Montjouan
1côte du piquet
33270 Bouliac
0556200547/0683877112
www.leschaisenchantes.com

a écrit :

Καλά, παρακολουθούσαμε όλο το νήμα, περιμέναμε πώς και πώς:ears:, για να δούμε αυτό; :flipout::flipout::flipout:

Αυτη τη συζήτηση μπορεις να την εξετάσεις από πολλές μεριές
αν εχει μπει χέρι
αν ηταν ντεμο
αν σκοπίμως δεν μετράει καλά
αν παίζει καλά
αν αξίζει τα χρηματα που ζητάει
αν οι πυκνωτες αισθάνονται καλά ξάπλα
αν γειωσανε τη γείωση
αν τα παξιμάδια κάνουν καλό στον εξαερισμό
αν τα xlr θέλουν μπανάνα
αν ο καταγγέλλων είναι αντικειμενικός
αν το κάνει.... για να μας αλλάξει τα πυκνωτάκια
αν η υπεράσπισης εχει κάποιο όφελος
αν ειναι ιδιαιτερος ο κατασκευαστής
αν γείωσε την εταιρία του
αν οι υπολοιποι της υποστηριξης, την γειωσανε και αυτοί
αν οι νέοι ιδιοκτήτες δεν φροντίζουν στο μεσοδιάστημα

:popcorn:

Υ.Γ. Σάκη κάνε τους σε παρακαλώ μία ερώτηση αν τα νέα και παλιά μοντέλα είχαν γείωση,
ίσως μπορέσουν να απαντήσουν.

Last edited:
Αυτη τη συζήτηση μπορεις να την εξετάσεις από πολλές μεριές
αν εχει μπει χέρι
αν ηταν ντεμο
αν σκοπίμως δεν μετράει καλά
αν παίζει καλά
αν αξίζει τα χρηματα που ζητάει
αν οι πυκνωτες αισθάνονται καλά ξάπλα
αν γειωσανε τη γείωση
αν τα παξιμάδια κάνουν καλό στον εξαερισμό
αν τα xlr θέλουν μπανάνα
αν ο καταγγέλλων είναι αντικειμενικός
αν το κάνει.... για να μας αλλάξει τα πυκνωτάκια
αν η υπεράσπισης εχει κάποιο όφελος
αν ειναι ιδιαιτερος ο κατασκευαστής
αν γείωσε την εταιρία του
αν οι υπολοιποι της υποστηριξης, την γειωσανε και αυτοί
αν οι νέοι ιδιοκτήτες δεν φροντίζουν στο μεσοδιάστημα

:popcorn:

Υ.Γ. Σάκη κάνε τους σε παρακαλώ μία ερώτηση αν τα νέα και παλιά μοντέλα είχαν γείωση,
ίσως μπορέσουν να απαντήσουν.

Καλό ! ! ! :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Δεν εχω καταλάβει το μπερδεμα
Είναι η διαφορετική κατασκευαστική προσέγγιση ή κάποιο τεχνικό πρόβλημα που δημιούργησε ή θα μπορούσε να δημιουργήσει ενα σοβαρότερο πρόβλημα?

Πολύ περίεργη η απάντηση!!! Τι εννοεί ο ποιητής? Η YBA έκλεισε, ή η YBA δεν αντιπροσωπεύεται πλέον στην Γαλλία???
Γαλλική δεν είναι ή κάνω λάθος?? Θα τρελαθούμε τώρα!!!
Είναι ντροπή γιά εταιρία με τέτοιο (καλό) παρελθόν (και φήμη) να συμβαίνουν τέτοια πράγματα!
Πάντως επιμένω, ο ενισχυτής έχει μαίμουδιαστεί από κάποιον ή κάποιους (αδιάφορο ποιούς, εκτός αν πρόκειται γιά
πατάτα της ΦΛΟΞ (ΥΒΑ)), που δεν διανοούμαι να το πιστέψω!!!

Re: Απάντηση: Αξιολόγηση Ενισχυτή ( Τεχνικά Και Ουσιαστικά Κριτήρια )

συγχωρέστε με αν η παρέμβασή μου είναι το αυτονόητο. Μια προσπάθεια επικοινωνίας με την YBA στις δ/νσεις emails που δίνονται εδώ έγινε/δεν είναι εύκολο να γίνει αν δεν έχει γίνει?

http://www.yba.fr/fcontact.html

Status
Not open for further replies.