Αξιοπιστία Τηλεοράσεων

Dimi1

New member
9 November 2008
17
Χαιρετώ όλη την παρέα.
Εγώ ακόμη βρίσκομαι στην ερευνά και είμαι πολύ καινούργιος στο forum.
Η παλαιά τεχνολογία η Philips με έβγαλε ασπροπρόσωπο ως ποιότητα εικόνας και μακροχρόνια είδα τις tv άλλων να έχουν συνεχόμενα προβλήματα αλλά η Philips αθάνατη χωρίς κανένα πρόβλημα.
Τώρα… δυσκολεύουν τα πράγματα.
Πολλά πρέπει να ερευνήσω.
Σύμφωνα με μια αξιόπιστη Γερμανική εταιρεία ποιοτικού έλεγχου οι Panasonic έρχονται πρώτες.

Εγώ ερευνώ για μια 37-40 η ακόμη και 42 μεταξύ plasma και LCD ακούω διάφορα.
Το ερώτημα πάντα τίθεται Foul HD ή HD ready, plasma η LCD.
Όλα θέλω να τα κάνω και σπορ να βλέπω και DVD και με pc να την συνδέσω και με ηχοσύστημα., μήπως ζητάω πολλά;

Πρόβλημα εκεί πρόβλημα εδώ μήπως πρέπει να παραμείνω στην παλαιά τεχνολογία και να περιμένω μέχρι να τα βάλουν όλα σε ένα.

Re: Απάντηση: Κριτικες τηλεορασεων LCD και Plasma.

Θα βοηθουσε αν μας ελεγες που το διαβασες αυτο για την Panasonic και αν αφορα τις πλασμα η τις LCD τηλεορασεις και για ποια χρονολογια κατασκευης μιλαμε.
H PX80 για παραδειγμα εχει βγει αρκετα αξιοπιστη ενω στην προηγουμενη PX70 το περιπου 40% οσων την αγορασαν στο φορουμ αντιμετωπισε βλαβη στο πανελ μετα απο μερικους μηνες.

Στην Αμερικη σε μια ερευνα τα αποτελεσματα ειναι τα εξης...

Consumer Reports Rates TV Brand Reliability

Consumer Reports In the December issue of Consumer Reports, brand reliability gets put under the microscope for both direct view and rear projection televisions. It is the first time that Consumer Reports has published such a study. The study was conducted over a three year period from 2004 to 2007, and was compiled from a pool of 93,000 submitted product reliability surveys.

Their findings indicate that direct view displays are less prone to failure than rear projection televisions. Their study indicates that their is no significant difference in reliability between LCD and plasma models, but repairs on plasma models were about a third more costly than on LCD. Dell and Hitachi LCDs and Philips plasmas enter the Hall of Shame as most likely to need service of the surveyed brands. Most reliable were Panasonic,
Sony, Sharp, Samsung, Toshiba and JVC
on the LCD side. For plasma, Panasonic, Pioneer and Samsung
took top honors for reliability.

http://aventhusiast.com/video/misc/consumer-reports-rates-tv-brand-reliability

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κριτικες τηλεορασεων LCD και Plasma.

Επιφυλάσσομαι να δώσω την απάντηση την Δευτέρα όπως για το ποια συγκεκριμένα μοντέλα και ποια χρονολογία πάντοτε σύμφωνα με την εταιρία ποιοτικού έλεγχου. Πάντως τα αποτελέσματα για τα διάφορα προϊόντα δημοσιεύονται κάθε μήνα σε περιοδικό που αναφέρεται στα αποτελέσματα αυτής.
Ο λόγος που δεν το δίνω σήμερα είναι γιατί δεν το θυμάμαι καλά αλλά και γιατί είναι γλωσσοδέτης η ονομασία.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κριτικες τηλεορασεων LCD και Plasma.

Μια αλλη ερευνα της JD Power "εδειξε" Sony στις LCD και Pioneer στις πλασμα στην συνολικη ικανοποιηση των καταναλωτων...

JD Power ratings put BRAVIA LCD, Pioneer plasma, and Samsung DLP on top

JD Power and Associates has released the findings of their 2007 Large Screen HDTV Usage and Satisfaction Survey, and there are some very familiar names in the winners of the three categories. As judged on overall satisfaction, picture and sound performance, ease of use, features and styling, the HDTVs were then divided into 37- to 49-inch, 50- to 65-inch and rear projection 50- 72-inch ranges. Sony's BRAVIA LCD line took the smaller category with a five out of five rating in every area, but lost out to Pioneer's plasmas when competition went over 50-inches. Samsung's DLPs won the rear projection award, despite having a lower picture and sound rating than Sony, JVC, and Toshiba. Take a look at the overall results and then let us know how you think your HDTV measures up.

http://www.engadgethd.com/2007/10/10/jd-power-ratings-put-bravia-lcd-pioneer-plasma-and-samsung-dlp/

Χαιρετώ όλη την παρέα.Πρόβλημα εκεί πρόβλημα εδώ μήπως πρέπει να παραμείνω στην παλαιά τεχνολογία και να περιμένω μέχρι να τα βάλουν όλα σε ένα.

Το σιγουρο ειναι αν θες να παρεις TV που προκειτε να την συνδεσεις με PC... να ειναι full HD να γλιτωσεις οποιο overscan λογω περιεργων αναλυσεων που μπορει μια καρτα να μην δεχετε ή να μην στελνει σωστα... οπως 1024x720 1024x1024, 1366x768, κλπ...
Mε 1920x1080 το φαινομενο αυτο ειναι απειροελαχιστο και συνηθως γινεται προβολη 1 προς 1 πιξελ χωρις θολουρες και χαλασμενα γραμματα στο desktop...

htt://www.test.de Stiftung Warentest
Αυτο ειναι το site της Γερμανικης εταιριας ποιοτικου ελεγχου

Δεν ειμαι τεχνικος ουτε θελω να γινω μια TV θελω οσο αφορα με την υψηλη αναλυση μπορει και να εχεις δικιο... Αλλα απο ποια αποσταση μπορεις να παρακολουθησεις μηπως χορευουν τα πιξελ; To θεμα ειναι να μπορεις να αλλαξεις την αναλυση κατα την διαρκεια ενος tv spor για να μπορεσεις να εχεις το επιθυμητο αποτελεσμα. Αυτο δεν το γνωριζω αν γινεται, οπως ειπα στην αρχη τωρα εχω ξεκινησει την ερευνα μου.

Και μαλλον σε λαθος θεμα μπηκα δεν εχω την δυνατοτητα να δωσω παραπανω στοιχεια για κριτικες tv την ερευνα μου κανω.

http://www.test.de Stiftung Warentest
Αυτο ειναι το site της Γερμανικης εταιριας ποιοτικου ελεγχου

Απάντηση: Κριτικες τηλεορασεων LCD και Plasma.

Η ανάλυση της οθόνης δεν αλλάζει, αυτό που αλλάζει είναι το σήμα εισόδου, το οποίο αναλαμβάνει η τηλεόραση να προσαρμόσει στην native ανάλυση του panel της.

Για tv spor, που λες ....αν εννοείς τηλεοπτικές μεταδόσεις (επίγειες ψηφιακές ή αναλογικές και δορυφορικές SD ή HD ), δεν αλλάζει η ανάλυσή τους, παραμένουν όπως μεταδίδονται από τα ανάλογα κανάλια και προσαρμόζονται από την τηλεόραση στην ανάλυση του panel.