Voreios
Supreme Member
- 18 January 2007
- 4,750
Υπάρχουν εξαιρετικά ρολόγια με αυτόματους ελβετικούς μηχανισμούς ΕΤΑ 2824 και 2892 και χρονογράφοι με ETA valjoux 7750 σε πολύ καλές τιμές. Για το αιθητικό κομμάτι ισχύει το "περι κολοκυθόπιττας".
Για τιμές γύρω στο χιλιάρικο μπορείς να δεις εδώ και για τιμές γύρω στο πεντακοσάρικο εδώ.
Κατα τη γνώμη μου οι ρέπλικες έναν σκοπό έχουν: την εξαπάτηση του "απέναντι" (καθότι εμείς γνωρίζουμε τί φοράμε).
Και αυτό φυσικά μόνο όταν ο απέναντι είναι μυρωδιάς. Διότι ο ψαγμένος έχει καταλάβει τη ρέπλικα πιό γρήγορα και απο τον αντιπρόσωπο.
Δεν ειναι για όλους έτσι, εγω αν τελικά πάρω την ρεπλίκα (καποια μεταξύ αυτών που μου αρέσουν) θα λεω σε όλους ότι πρόκειται για ρεπλίκα! Οταν αυτά που μου άρεσαν έχουν απο 6 χιλιάρικα μέχρι ....52 είναι προφανές ότι και να θέλω δεν μπορω να αγοράσω το ορίτζιναλ αφού....δεν θα έδινα ποτέ πάνω απο 200 ευρώ για ρολόι, όταν και με αυτά των 8 ευρω του Lidl κάνω την δουλειά μου (αντίθετα στον τομέα των δορυφορικών που με ενδιαφερει έχω τον ακριβότερο δέκτη στα 900 ευρώ και δεν θα έπαιρνα ποτε μαιμού αντίγραφο, παρόλο που οι περισσότεροι για λόγους κόστους προτιμούν τις μαιμούδες....)
Το βασικό στο ρολόι ειναι να αρέσει σε μένα, υπάρχουν και πανάκριβα που δεν θα τα φορούσα με τίποτε, αυτή την στιγμή φοράω ένα Pierre Bousset....των 10 ευρω, απο σειρά απομιμήσεων γνωστών παλιών ρολογιών που ειχε βγαλει στα περίπτερα η Hachette πριν 5-6 χρόνια! Εχω ενα πολύ ακριβότερο Timberland που μου έκαναν δώρο και δεν το φοράω!