Αξιόπιστος Video Converter για αρχείο

xristosmk

New member
30 November 2012
1
Γεια σας!
Διαβάζω το φόρουμ αρκετό καιρό αλλά πρώτη φορά που χρειάστηκε να κάνω κάποιο θέμα.

Εργάζομαι σε περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό. Η καταγραφή των εκπομπών που προβάλλουμε γίνεται σε έναν Η/Υ με κάρτα εγγραφής Blackmagic. Τα avi αρχεία που βγάζει η κάρτα είναι αρκετά μεγάλα σε μέγεθος λόγω και της ποιότητας. Έως τώρα το αρχείο μας το κάναμε με το δωρεάν πρόγραμμα δημιουργίας dvd το Devede. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως κάθε ένα αρχείο βίντεο το κάναμε convert ξεχωριστά σε iso εικόνα έτσι ώστε να είναι δυνατή η εγγραφή του σε dvd δίσκο μέσα σε λίγα λεπτά. Βέβαια το δυσκολότερο είναι στο ότι λόγω δουλειάς καθημερινά είναι αδύνατο να βάζουμε πολλά αρχεία για μετατροπή με αποτέλεσμα να γεμίζει ο σκληρός δίσκος.

Έτσι λοιπόν αναζητώντας μια πιο βολική λύση για να μην χάνουμε πολύτιμο χρόνο προσπαθώντας να βάζουμε μία μία τις εκπομπές για αρχείο με το Devede, ψάχνουμε μήπως υπάρχει κάποιος software converter με τον οποίο μπορούμε να βάλουμε πολλά αρχεία avi ταυτόχρονα για μετατροπή αλλά να μετατρέπονται το κάθε ένα σε ξεχωριστό εικονικό αρχείο dvd iso. Στην τελική εάν δεν υπάρχει- γνωρίζουμε κάτι ανάλογο τότε θα ήθελα να μου αναφέρεται κάποιον αξιόπιστο converter που έχετε χρησιμοποιήσει χωρίς μεγάλες απώλειες στην ποιότητα.

Οποιεσδήποτε γενικές ιδέες όσον αφορά το θέμα δημιουργίας αρχείου μετά την εγγραφή εκπομπής σε avi για την ευκολότερη αναζήτηση των εκπομπών και εγγραφή τους σε δίσκο dvd ανά πάσα στιγμή που ζητηθεί αντίγραφο, καλοδεχούμενες!

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Grass Valley Pro Coder. Πρόκειται για broadcast converter από πολλά formats σε πολλά formats και υποστηρίζει batch proccessing. Δεν είμαι σίγουρος αν φτιάχνει iso αρχεια, σίγουρα υποστηρίζω όμως αρχεία για εγγραφή dvd video. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις και πιο μεγάλες συμπιέσεις από αυτή του MPEG2 encoding.

Χρήστο, νομίζω οτι για αρχείο τηλεοπτικου σταθμού δεν ενδεικνυται η αποθήκευση σε αρχαίο "φορματ διανομής" όπως είναι το DVD (mpeg2 8mbps, 4:2:0).

Βέβαια εξαρτάται τι προδιαγραφές έχει το avi που έχετε ... (ενα κλιπακι δείγμα θα είναι χρήσιμο) ή τί άλλο φορματ μπορεί να βγάλει η Blackmajick.

Αν μπορεί να ταιριάξει με την υπόλοιπη αλυσίδα .... όπως το βλέπω εγώ το αριστο θα είναι συμπίεση σε Mpeg4-avc 4:2:2 576i25 ShotGOP (θα χρειάζεται αισθητά λιγότερο απο 8mbps bitrate) και αποθήκευση σε DVD ή καλύτερα σε σκληρο (αλλά η αναπαραγωγή θα γίνεται αυστηρα απο PC ή συσκευή συμβατή με 4:2:2). Εναλλακτικά κατεβάζεις την ποιότητα σε 4:2:0 και έχεις αναπαραγωγή και απο BluRay player και απο όλα τα media player.

H πρόταση του Photis είναι εγγυημένη αλλά είναι βαρβάτη επαγγελματική.

Κάνε μια επαφή http://www.ob-encoder.com/index.html για Broadcast Sofτware encoder με άριστη ποιότητα (μιλάμε για μεγάλη διαφορά) και πολύ φθηνό επαγγελματικό License ... βέβαια μάλλον θα χρειαστεί δυνατούτσικο κομπιουτερ για realtime συμπίεση.

Batch proccessing υποστηρίζει σίγουρα. Το πιο πιθανό είναι να μπορεί να κάνει την συμπίεση και on the fly παίρνοντας κατευθείαν είσοδο απο την Blackmajic. Πιστεύω οτι θα είναι και αξιόπιστο (δεν εχω ασχοληθεί για να ξέρω σίγουρα) γιατί η δουλειά που το θέλεις (576i) είναι σχετικά ελαφριά.

Ελπίζω να μην βγήκα εκτος θέματος ....

Εναλλακτικά και το flip factory μπορεί να σου κάνει δουλειά.

http://www.telestream.net/flipfactory/overview.htm

Λίγο που το έχω συζητήσει με έναν συνάδελφο από ιδιωτικό κανάλι, μπορεί επισης να κανει batch proccessing και μάλιστα να σου έχει ξεχωριστά outputs για κάθε proccess αν σε ενδιαφέρει και καποια λύση για HiRes-LoRes configuration σε περιπτώση που υποστηριξεις και digital newsroom.

Χρήστο, νομίζω οτι για αρχείο τηλεοπτικου σταθμού δεν ενδεικνυται η αποθήκευση σε αρχαίο "φορματ διανομής" όπως είναι το DVD (mpeg2 8mbps, 4:2:0).

Ηλία μερικές φορές είναι αναγκαίο να αποθηκεύεις όλο σου το πρόγραμμα σε dvd λόγω ΕΣΡ. Εκεί όμως μπορεις να ρίξεις την ποιότητα όσο θες. Φαντάσου ότι για τη συγκεκριμένη αναγκη εμεις αποθηκεύουμε 8 ώρες προγράμματος σε 1 δισκάκι των 4.7GB.

Δοκίμασε τον Super.
Δεν χάνεις τίποτα. Δωρεάν είναι και μετατρέπει οποιοδήποτε format σε οποιοδήποτε format με batch convert.
Φτάνει να ξέρεις κάποια πράγματα όσον αφορά τους encoders ή να έχεις όρεξη για πειραματισμό.

A... Και να καταφέρεις να τον κατεβάσεις, γιατί ναι μεν είναι δωρεάν, αλλά βγάζουν λεφτά από τις βόλτες που κάνεις στη site τους μέχρι να βρεις το link. :p

Αυτος ο SUPER ενω με είχε εξυπηρετήσει πριν χρόνια, την τελευταία φορά που τον δοκίμασα εκανε απαράδεκτη μετατροπή χρησιμοποιώντας h.264 encoder.

Kαι σχεδόν δεν δεχόταν ρυθμίσεις ...

Last edited:
...

Ελπίζω να μην βγήκα εκτος θέματος ....

Ηλία μερικές φορές είναι αναγκαίο να αποθηκεύεις όλο σου το πρόγραμμα σε dvd λόγω ΕΣΡ. Εκεί όμως μπορεις να ρίξεις την ποιότητα όσο θες. Φαντάσου ότι για τη συγκεκριμένη αναγκη εμεις αποθηκεύουμε 8 ώρες προγράμματος σε 1 δισκάκι των 4.7GB.

Αρα μπορεί και να είμαι εκτός θέματος :) :) ..

Πάντως ο Χρήστος έγραψε για συμπίεση με σκοπό το αρχείο του σταθμού και για να σβήσει τα ογκώδη πρωτότυπα, αν κατάλαβα καλά ..

Αρα μπορεί και να είμαι εκτός θέματος :) :) ..

Πάντως ο Χρήστος έγραψε για συμπίεση με σκοπό το αρχείο του σταθμού και για να σβήσει τα ογκώδη πρωτότυπα, αν κατάλαβα καλά ..

Η υπόθεση αρχειοθέτηση όσον αφορά την τηλεόραση ειναι πολύπλοκη και σε καμία περίπτωση μονοσήμαντη. Εχει να κάνει και με το που προορίζεις αυτό που γραφεις. Αν πρόκειται για εσωτερική διανομή τότε το καθορίζεις εσύ πως θα το σώσεις (βασικά στο καθορίζουν οι τρέχουσες τεχνολογίες σε συνάρτηση με το κόστος, αλλά αυτή είναι μια άλλη μεγάλη και πονεμένη συζήτηση). Αν όμως πρόκειται να διανέμεις το υλικό σου σε τρίτους πρέπει να λάβεις υπόψην σου και το τι μπορούν να παίξουν αυτοί. Ή και τι απαιτήσεις έχουν. Στην πρώτη περίπτωση πάντως μια χαρά μέσα είσαι.