Αξιοπρεπές σετάκι 2.1 για υπολογιστή

Εάν τα έχεις πάνω στο "γραφείο" δεξιά και αριστερά από τον υπολογιστή απομάκρυνε το γραφείο όσο μπορείς από τον πίσω και πλαϊνό τοίχο.

Επίσης προσπάθησε να βρείς κάποιες αντικραδασμικές βάσεις γραφείου, σαν αυτές για παράδειγμα.

Όλες οι άλλες λύσεις κοστίζουν, δυστυχώς...

Πράγματι όσο τα φέρνω πιο κοντά μου μακριά απ'τον τοίχο η κατάσταση φτιάχνει δραματικά, ειδικά και αφού έβαλα τα πλαστικά "ποδαράκια" που'χε μέσα το πακέτο. Οπότε μάλλον προς τα εκεί κρύβεται η λύση.

Πάντως σε τζαζ υλικό και σε μικρά σύνολα που το μπάσο είναι διακριτικό στην πηγή γενικότερα είναι απολαυστικά, τουλάχιστον σε σχέση με οποιαδήποτε 2.1 υλοποίηση έχω δει. Σε συμφωνικό πρόγραμμα, μάλλον θέλει ψάξιμο το πως (και φυσικά το ΑΝ) μπορούν να αποδώσουν όπως θα ήθελα.

Επίσης, μου κάνει εντύπωση το πως βελτιώνεται ο ήχος αυξάνοντας τη στάθμη. Ίσως είναι χαρακτηριστικό της κόρνας της Klipsch.

Last edited:
Τα περισσότερα ηχεία έχουν μια ένταση στην οποία ισορροπούν καλύτερα νομίζω. Και συνήθως τη βάζουν ψηλά σε ένταση. Το ανάποδο μάλλον σπανίζει.

Θα ήταν χρήσιμο να καλύψεις την "πόρτα-γραφείο" με ηχοαποροφητικό υλικό. Το πιο απλό που μπορώ να σκεφτώ είναι μιά κουβέρτα. Δεν είναι βέβαια "ηχοαποροφητικό υλικό" με την αυστηρή έννοια του όρου, ούτε αντικραδασμικό, αλλά δεν χάνεις απολύτως τίποτε να το δοκιμάσεις!

Υποψιάζομαι πως παίζει ρόλο το ότι η πόρτα είναι κούφια. Κατά τα άλλα, ευτυχώς δεν είναι λουστραρισμένη, και γλυτώνω τα χειρότερα. Καλή η κουβέρτα αλλά μετά ψιλοχάνει τον λειτουργικό του ρόλο σα γραφείο. Θα κάνω τις δοκιμές μου πάντως, ίσως να ντύσω με κάποιο υλικό τις περιοχές του γραφείου που δε γράφω αλλά ακουμπάω πράγματα (εκεί που είναι και τα ηχεία δηλαδή).

Πάντως έχουν έναν πολύ μονιτορίστικο ήχο που μ'αρέσει, ιδιαίτερα αναλυτικό, ενώ όλα ακούγονται απίστευτα ζωντανά, ειδικά τα πνευστά δίνουν ρέστα. Αν μαζευτεί το μπάσο θα γουστάρω πολύ άσχημα, ειδικά για τα 140 δολλάρια που έδωσα!

Το γεγονός πως η πόρτα-επιφάνεια είναι κούφια είναι κούφια είναι σοβαρό αρνητικό. Θα πρέπει να δονείται και να μπουμπουνίζει ολόκληρη. Το καλύτερο θα ήταν, αν μπορούσες να την αλλάξεις με μία συμπαγή επιφάνεια. Τέλος πάντων, κάνε τις δοκιμές σου και πες μας.
Μας έχεις κινήσει την περιέργεια! -bye-

Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα: Δονείται, το νιώθω εκεί που κάθομαι, μπουμπουνίζει, και δίνει την αίσθηση του υπερφίαλου ανεξέλεγκτου μπάσου. Δεν είναι τόσο απλό να πάρω μασίφ πόρτα, θα κοιτάξω βέβαια.

Πάντως από χομπίστικη διαστροφή, αύριο λέω να τα στήσω στον πάγκο της κουζίνας, που θεωρητικά είναι μασίφ. Να δω τι ψάρια πιάνουν.

.............

Πάντως από χομπίστικη διαστροφή, αύριο λέω να τα στήσω στον πάγκο της κουζίνας, που θεωρητικά είναι μασίφ. Να δω τι ψάρια πιάνουν.
Δεν πρόκειται για χομπίστικη διαστροφή. Εγώ είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι θα παίζουν καλύτερα!

Η λύση είναι βέβαια κάποιες οικονομικές βάσεις, όπως πρότεινε πιο πάνω ο Panoramious.
Όμως εδώ έχουμε την περίπτωση που αναζητούμε λύσεις μηδενικού κόστους, έτσι δεν είναι; :laugh:

Είσαι στο μυαλό μου... hehe... Ειδικά τον πρώτο χρόνο, μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο του πόσο θα κάτσω εδώ, δεν είμαι για έξοδα. Μετά, με το καλό, θα κοιτάξω να φτιάξω κάτι σοβαρό, μια και οι τιμές εδώ γενικά είναι πολύ καλές, και θα κρατήσω τα klipsch για κάνα iPod στο δωμάτιο μου.

Βασικά αυτά τα Mopad Monitor Isolator Pads, τα βρήκα στο ebay σε τιμή που αξίζει το πείραμα. Πιστεύεις ότι θα απορροφήσουν αρκετό ποσοστό των δονήσεων ώστε να μη μπουμπουνίζει η κούφια πόρτα; Γιατί είναι και η πιο εργονομική λύση, πέρα από οικονομική: Τα ραφάκια αν μπουν θα κάνουν τα ηχεία να είναι κολλημένα στον πίσω τοίχο, ενώ οι βάσεις θα πρέπει να μετακινήσουν όλο το γραφείο πιο έξω για να μπουν από πίσω, και πάλι σχεδόν κολλητά στον τοίχο.

ΥΓ: Το πείραμα δεν πρόλαβα να το κάνω ακόμα, δεν έχω κάτσει καθόλου αυτές τις μέρες.

Τα Mopad Monitor Isolator Pads θα απορροφήσουν κάποιο ποσοστό από τους κραδασμούς. Αν θα είναι αυτό αρκετό για να εξαφανιστούν οι κραδασμοί από μία κούφια πόρτα, που λογικά πρέπει να χοροπηδάει όποτε αναπαράγεται μουσική, δε νομίζω. Πάντως αξίζουν τον κόπο να τα πάρεις, διότι σαν προϊόν αξίζουν και θα σου μείνουν και για μελλοντικές χρήσεις, κάτω από πιο ομαλές συνθήκες...

Υ.Γ. Αναμένουμε αποτελέσματα από τα πειράματα! -bye-

Eμενα παντως η πορτα μου μπουμπουνιζει ακομα και με τα ηχεια πανω στα pads.
Aλλα αυτο συμβαινει μονο στα πολυ μπασατα κομματια και οταν εχω την ενταση στα υψη..

Το μόνο που είχα χρόνο να δοκιμάσω, είναι να βάλω από ένα τυλιγμένο φούτερ κάτω από κάθε ηχείο (:D)... Δεν παρατήρησα κάποια διαφορά. Φυσικά δε μπορώ να θεωρήσω ότι έχει σοβαρη αντικραδασμική δράση ένα...φούτερ, αλλά θα έπρεπε κάτι να κόβει!

Απάντηση: Re: Αξιοπρεπές σετάκι 2.1 για υπολογιστή

Το μόνο που είχα χρόνο να δοκιμάσω, είναι να βάλω από ένα τυλιγμένο φούτερ κάτω από κάθε ηχείο (:D)... Δεν παρατήρησα κάποια διαφορά. Φυσικά δε μπορώ να θεωρήσω ότι έχει σοβαρη αντικραδασμική δράση ένα...φούτερ, αλλά θα έπρεπε κάτι να κόβει!

Eχεις δοκομασει να βαλεις ακιδες στα ηχεια;;;

Θελεις μαζα. Μετρα τη βαση των ηχειων και στις διαστασεις της πηγαινε και κοψε 2 κομματια γρανιτη παχους 1-1,5 ποντο και πανω. Το κοστος ειναι μικρο και διαφορα μεγαλη.

Για να μην ανοίγω νέο θέμα...
Εδώ και 7 χρόνια έχω ένα σετ 2.1 της Altec Lansing, to MX-5021. Την εποχή που αγοράστηκε, κόστιζε περί τα 150 ευρώ. Μια αρκετά αναλυτική δοκιμή του πακέτου εδώ:

http://www.tomsguide.com/us/altec-lansing-mx,review-242.html

Το σετ τροφοδοτείται μέσα από μια κάρτα ASUS Xonar Essence STX (αγορά περί τα 160 ευρώ προ 2-3ετίας).

Το θέμα. Προκειμένου να πετύχω αισθητά καλύτερο stereo ήχο σε ακροάσεις από desktop pc σε σχέση με την παρούσα κατάσταση, σε τι λύσεις θα καταλήγατε, αν ήταν να αλλαχθεί μόνο το πακέτο των Altec Lansing? Με ενδιαφέρει η κατά το δυνατόν άρτια αναπαραγωγή μουσικής, με βασικά ζητούμενα ήχο αναλυτικό, διάφανο, με ασυμπίεστα δυναμικά, καλά διαγραφόμενα χαμηλά, αναλυτικές υψηλές αλλά όχι κουραστικές σε σχετικά υψηλές εντάσεις, με λίγα λόγια έναν ήχο που τείνει προς μόνιτορ.
Χρηματικά θα ήθελα οι προτάσεις να έχουν μια κλιμάκωση, από το δυνατόν καλύτερο (και λογικά ακριβότερο) μέχρι το φθηνότερο δυνατόν που ωστόσο να ηχεί σαφώς καλύτερα σε αναπαραγωγή μουσικής από το τωρινό σύστημά μου. Το υπογούφερ και οι απλά εντυπωσιακές χαμηλές δε με πολυενδιαφέρει.
Ευχαριστώ.

αφού η κάρτα ήχου σου φαίνεται αξιόλογη αλλά δεν παρέχει έλεγχο έντασης, στη θέση σου θα πήγαινα σε λύση σοβαρού μόνιτορ που να δίνει όμως τη δυνατότητα ελέγχου έντασης (έστω gain για να μη γκρινιάζει ο sonus) από ένα ποτενσιόμετρο και για τα δύο ηχεία. Κάτι σαν αυτό:
http://athensproaudio.gr/recording-gr/ixeia-monitor/energa-monitors/adam-a3x.html
Υπόψην πως η τιμή είναι ανά τεμάχιο.
Μια άλλη ενδιαφέρουσα πρόταση είναι αυτό:
http://athensproaudio.gr/hi-fi/ixeia-hifi/hxeia-lifestyle/focal-xs-book-pair-en-el.html
H τιμή αναφέρεται στο ζεύγος. Αν σου είναι εφικτό θα έλεγα να παίρναγες μια βόλτα από το μαγαζί να τα ακούσεις.

Κατ αρχάς ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. H κάρτα παρέχει δυνατότητα ελέγχου στάθμης εξόδου μέσω του λογισμικού ελέγχου της, καθώς επίσης κι αρκετές ρυθμίσεις ήχου αλλά και ισοστάθμισης.
Σε ακόμα χαμηλότερο κόστος (της τάξης των 150-250 ευρώ ανά ζεύγος) υπάρχει κάποια αξιοπρεπής λύση για ενεργά ηχεία με τα χαρακτηριστικά που προανέφερα;

Στη δουλειά έχω τα fostex pm04 που είναι αξιοπρεπεστατα αλλά όχι super. Θα έχεις θέμα με τα ρυθμιστικά όμως. Θες ποτενσιομετρο.

αφού η κάρτα ήχου σου φαίνεται αξιόλογη αλλά δεν παρέχει έλεγχο έντασης, στη θέση σου θα πήγαινα σε λύση σοβαρού μόνιτορ που να δίνει όμως τη δυνατότητα ελέγχου έντασης (έστω gain για να μη γκρινιάζει ο sonus) από ένα ποτενσιόμετρο και για τα δύο ηχεία. Κάτι σαν αυτό:
http://athensproaudio.gr/recording-gr/ixeia-monitor/energa-monitors/adam-a3x.html
Υπόψην πως η τιμή είναι ανά τεμάχιο.
Μια άλλη ενδιαφέρουσα πρόταση είναι αυτό:
http://athensproaudio.gr/hi-fi/ixeia-hifi/hxeia-lifestyle/focal-xs-book-pair-en-el.html
H τιμή αναφέρεται στο ζεύγος. Αν σου είναι εφικτό θα έλεγα να παίρναγες μια βόλτα από το μαγαζί να τα ακούσεις.
Βλέπω Θανάση (Panoramious) τα έχεις μάθει τα θέματα! :laugh:
Για τη συγκεκριμένη περίπτωση θα προτιμούσα τα Focal XS Book, ως πιο Hi-Fi λύση.
Αλλά έχω κι' άλλη πρόταση: XTZ MH-800DSP
Έτσι, για να ξεφεύγουμε από τα καθιερωμένα... :smile:

Στη δουλειά έχω τα fostex pm04 που είναι αξιοπρεπεστατα αλλά όχι super. Θα έχεις θέμα με τα ρυθμιστικά όμως. Θες ποτενσιομετρο.
Μην υποτιμάς τα μικρούλια Fostex! :grandpa:
Εδώ στην Κρήτη που είμαι, τα ταΐζω από τον "μεγάλο" (τον Prism Sound Ορφεύς, που τον πηγαινοφέρνω, όπου κι' αν πάω). Δεν έχεις ιδέα τι αναλυτικότητα έχουν και τι λεπτομέρειες μπορούν να βγάλουν. Δεν έχουν βέβαια τεράστιες εντάσεις, δεν έχουν χαμηλό να σε ταρακουνάει, αλλά παρ' όλ' αυτά κατά τη γνώμη μου συγκαταλέγονται στα κορυφαία ηχεία.
Μ' ένα μικρό Monitor Controller σαν τον TC Electronic Level Pilot θα είναι μία καλή λύση... -bye-