Αξιοπρεπής λύση 5.1 στα 400 ευρώ ?

iparout

Established Member
23 February 2010
107
Χαίρετε.

Ανακαινίζω το σπίτι και θέλω να στήσω ένα αξιοπρεπές σύνολο home cinema. Έχω καταλήξει στην P50U10E για τηλεόραση αλλά, όντας ολίγον άσχετος με το θέμα, θέλω βοήθεια στην επιλογή συστήματος για πολκάναλο ήχο.. Θα βλέπω 50% ΤV και 50% hd υλικό (mkv files μέσω κάποιου media player, πιθανότατα του wd tv live που το έχει ένας φίλος και είναι ικανοποιημένος ή του xtreamer). Δεν θα με πείραζε βέβαια να υπάρχει και η δυνατότητα αναπαραγωγής BlueRay, αν αυτό δεν επιβαρύνει πολύ την τιμή.. Πάντως BlueRay δισκάκια πιθανότατα δεν θα βλέπω καθόλου.

Το budget είναι σφιχτό, γύρω στα 400 ευρώ, κι αυτό μετά από αρκετή σκέψη..

Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιες λύσεις ?

Ευχαριστώ πολύ.

To what it's worth, ο χώρος είναι περίπου 9,5 τετραγωνικά μέτρα και η απόσταση από την τηλεόραση γύρω στα 4 μέτρα..

Re: Απάντηση: Αξιοπρεπής λύση 5.1 στα 400 ευρώ ?

Στο ποσο αυτο θα ειναι και το media player?
Παντος με αυτο το ποσο προβλεπω να πας σε λυση all in one.

Όχι, 400 ευρώ χωρίς το media player. Σε all-in-one λύση το βλέπω να πηγαίνω αλλά ποια άραγε ? Προτάσεις ευπρόσδεκτες..

Όχι, 400 ευρώ χωρίς το media player. Σε all-in-one λύση το βλέπω να πηγαίνω αλλά ποια άραγε ? Προτάσεις ευπρόσδεκτες..

Μην πας σε λύση all-in-one. Θα το μετανιώσεις! Είναι από τις περιπτώσεις που "το φθηνό είναι ακριβό" και θα το καταλάβεις μετά από λίγο.

Μπορείς να παραγγείλεις κατευθείαν από την Teufel το σετάκι 5.1 ηχείων Kompakt 30, με κόστος 179 Ευρώ μαζί με τα μεταφορικά:
http://www.teufel.eu/Homecinema/Kompakt-30.cfm?show=order

Με τα υπόλοιπα 220 Ευρώ που σου περισσεύουν μπορείς να πάρεις κάποιον εξαιρετικό για τα λεφτά του AV ενισχυτή από τις ευκαιρίες που βγαίνουν κατά καιρούς στις αγγελίες. Ενδεικτικά δες την παρακάτω αγγελία που τρέχει για έναν Yamaha RX-V1500 σε άλλο forum (διευκρινίζω ότι δεν γνωρίζω τον πωλητή):
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=78558&highlight=yamaha+rx-v1500

Αν δεν σου αρέσει η λύση του μεταχειρισμένου (που σίγουρα θα σου προσφέρει εξαιρετική ποιότητα) μπορείς να φέρεις έναν Onkyo TX-SR307 από Γερμανία:
http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/1434113_-tx-sr307-onkyo.html
Ή να περιμένεις κάποια ευκαιρία από καταστήματα που ξεστοκάρουν κάποιο μοντέλο AV ενισχυτή που αλλάζει κι έτσι να αγοράσεις με 200 Ευρώ έναν ενισχυτή των 300-400 Ευρώ.

Ότι και να κάνεις, η διαφορά σε ποιότητα σε σχέση με οποιοδήποτε σύστημα all-in-one θα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ!

Tα ηχεια που προτεινεις ειναι περισσοτερο για pc κατα την γνωμη μου. Νομιζω οτι αυτα θα ηταν καλυτερα αλλα με τα ρεστα δεν περνει ενισχυτη. Γι αυτο το λογο μιλησα για all in one λυση (ασχετα αν για τα γουστα μου δεν ειναι αποδεκτη).

Tα ηχεια που προτεινεις ειναι περισσοτερο για pc κατα την γνωμη μου. Νομιζω οτι αυτα θα ηταν καλυτερα αλλα με τα ρεστα δεν περνει ενισχυτη. Γι αυτο το λογο μιλησα για all in one λυση (ασχετα αν για τα γουστα μου δεν ειναι αποδεκτη).

Όχι δεν είναι ηχεία για PC. Ο χώρος που θα τοποθετηθούν είναι μόλις 9,5 τετραγωνικά, όπως μπορείς να διαβάσεις παραπάνω, οπότε θα είναι επαρκέστατα.
Σίγουρα αυτά που προτείνεις θα είναι καλύτερα, αλλά ο φίλος iparout θέτει ως άνω όριο αυστηρά τα 400 Ευρώ, οπότε δεν έχει νόημα να ξοδέψει τα 349 (με τα μεταφορικά) στα ηχεία, γιατί με τα υπόλοιπα δεν αγοράζει παρά μόνο πασατέμπο... :chinscratch:

Η πρόταση μου έχει γίνει με βάση το αυστηρό όριο των 400 Ευρώ και με σκοπό να αποφύγει ο φίλος τα "ψεύτικα" (και σε ποιότητα και σε ήχο) συστηματάκια all-in-one. Για να είμαστε λοιπόν ρεαλιστές, εσύ πιστεύεις ότι υπάρχει σύστημα all-in-one σε αυτά τα λεφτά που θα παίξει καλύτερα (ή έστω θα πλησιάσει) το συνδυασμό Kompakt 30 + Yamaha RX-V1500 (ή Onkyo TX-SR307);

Αν ο προϋπολογισμός τελικά "ξεχειλώσει", το ξανασυζητάμε...

Last edited:
Thanks και πάλι για τις απαντήσεις...

Τρία πράγματα :

1) Είμαι ολίγον άσχετος, οπότε η ερώτηση μπορεί να φανεί αστεία.. Σε περίπτωση που παίξει η πρόταση του φίλου charisma (ενισχυτής και ηχεία), τα dvd από πού θα παίζουν ?

2) Θα προτιμούσα κάποια λύση που τα ηχεία (τουλάχιστον τα δεξιά και αριστερά surround που τοποθετούνται πίσω), να είναι mountable σε τοίχο γιατί δεν έχω χώρο !

3) Αν παρ'όλα αυτά επιλέψω all-in-one λύση, ποια είναι η best value for money σε αυτά τα λεφτά ?

Thanks once again !

Tα είπαμε και δίπλα στις τηλεοράσεις. Αν είναι να δώσεις μέχρι 400 ευρώ, μην πάρεις τίποτα απ' τα συστήματα με ενσωματωμένο DVD Player, θα είναι πεταμένα χρήματα. Δώσε 100 ευρώ παραπάνω, και πάρε το Samsung που σου είχα τελευταίο στην λίστα.

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1121816&postcount=3

Ετσι θα έχεις:

- DVD Player
- BD Player
- HD Audio
- Ethernet

Tα είπαμε και δίπλα στις τηλεοράσεις. Αν είναι να δώσεις μέχρι 400 ευρώ, μην πάρεις τίποτα απ' τα συστήματα με ενσωματωμένο DVD Player, θα είναι πεταμένα χρήματα. Δώσε 100 ευρώ παραπάνω, και πάρε το Samsung που σου είχα τελευταίο στην λίστα.

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1121816&postcount=3

Ετσι θα έχεις:

- DVD Player
- BD Player
- HD Audio
- Ethernet

Μάλιστα.. Ερώτηση.. Τα πίσω surround ηχεία του συγκεκριμένου είναι mountable σε τοίχο ? Γιατί, δυστυχώς, δεν υπάρχει χώρος για να είναι στο πάτωμα !

Thanks και πάλι για τις απαντήσεις...

Τρία πράγματα :

1) Είμαι ολίγον άσχετος, οπότε η ερώτηση μπορεί να φανεί αστεία.. Σε περίπτωση που παίξει η πρόταση του φίλου charisma (ενισχυτής και ηχεία), τα dvd από πού θα παίζουν ?

2) Θα προτιμούσα κάποια λύση που τα ηχεία (τουλάχιστον τα δεξιά και αριστερά surround που τοποθετούνται πίσω), να είναι mountable σε τοίχο γιατί δεν έχω χώρο !

3) Αν παρ'όλα αυτά επιλέψω all-in-one λύση, ποια είναι η best value for money σε αυτά τα λεφτά ?

Thanks once again !
Απαντήσεις στα δύο πρώτα ερωτήματα:

1) Αναφέρθηκες σε χρήση 50% TV και 50% HD μέσω media player τύπου WD TV Live ( το οποίο διευκρίνισες ότι είναι εκτός του προϋπολογισμού των 400 Ευρώ). Ως εκ τούτου, συμπέρανα ότι δεν σε ενδιαφέρει το DVD (αφού δεν μπορεί να παίξει HD υλικό). Εξάλλου θα δεις ότι δεν πρόκειται να ξαναχρησιμοποιήσεις DVD, μόλις δεις τις πρώτες σου ματρόσκες (mkv).
Αν παρόλ' αυτά επιμένεις στο DVD, καθότι για ενισχυτή και ηχεία θα έχεις ξοδέψει περί τα 380 Ευρώ, δώσε κι άλλα 30 να πάρεις κάποιο φθηνό, αφού ούτως ή άλλως σε ποιότητα θα είναι πολύ κατώτερο του WD.

2) Η Teufel έχει ειδικές βάσεις τοίχου για τα Kompakt 30, με άρθρωση σε δύο άξονες (που σημαίνει ότι μπορείς να τα βάλεις να κοιτάνε όπου ακριβώς θες) έναντι 25 Ευρώ το ζευγάρι.

Για το τρίτο ερώτημα, δεν έχω κάτι να σου συστήσω...

http://www.pixmania.gr/gr/gr/4212153/art/yamaha/oyiiei-home-cinema-av-411.html

εγω επειδη ο χωρος ειναι μικρος κ επειδη πηγα σε κατι παρομοιο θα σου προτεινα αυτο.Και αν θες στο μελλον παιρνεις αλλα 2 καλα ηχεια κ τα κανεις μπροστινα.Υποστηριζει την τελευταια τεχνολογια ηχου,παιρνεις κ ενισχυτη κ στην τελικη ειναι και yamaha.Δε νομιζω οτι θες κατι παραπανω.Ο ηχος ειναι κρυσταλλο κ απο ενταση απλα θα σου πω οτι δεν το φτανω ουτε στη μεση.

Δεν είναι και άσχημη η παραπάνω λύση. Απλά θα χρειαστείς άλλα 150 ευρώ για ένα BD Player και πιθανόν βάσεις για τα εμπρός ηχεία (αν δεν έχεις που να τα τοποθετήσεις).

αυτα, παιζει να τα βρουμε ελλαδα?

Last edited: