Αξιοπρεπής λύση 5.1 στα 400 ευρώ ?

επειδη εχω πεσει με τα μουτρα στο ψαξιμο, εκανα 2 συνδιασμους και κοστος περι τα 500-550 ευρω και θελω τις εμπειρες γνωμες σας. για κατι παραπανω δεν μπορω γιατι ηδη τα εχω τραβιξει καπως αρκετα.

1η επιλογη
ενυσχητης
PIONEER VSX-819H-K
ηχεια
PIONEER S-V50-G
υπαρχει και η εναλλακτικη για τα PIONEER S-V24-W

2η επιλογη
ενυσχητης
Yamaha RX-V465
ηχεια
Yamaha NS-P270
υπαρχει και η εναλλακτικη για τα Yamaha NS-P280

1η επιλογη
ενυσχητης
PIONEER VSX-819H-K
ηχεια
PIONEER S-V50-G

Κάνε ένα τηλέφωνο στο Pioneer Center. Νομίζω ότι τα συγκεκριμένα τα έχουν συνδεδεμένα για ακρόαση, οπότε μπορείς να τα ακούσεις.

εχω σκοπο να τους παρω αυριο.
εσυ προτεινεις pioneer ή yamaha? ξερω πως και οι δυο εταιρειες ειναι απο τις κορυφαιες στο ειδος.
απο οτι προσεξα τωρα, το pioneer ειναι στα 6Ω σε αντιθεση με το yamaha που ειναι στα 8Ω. επειδη δεν το κατεχω και πολυ το αθλημα, ποια ακριβως η διαφορα?

απο οτι προσεξα τωρα, το pioneer ειναι στα 6Ω σε αντιθεση με το yamaha που ειναι στα 8Ω. επειδη δεν το κατεχω και πολυ το αθλημα, ποια ακριβως η διαφορα?

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=942024&postcount=24

Πάντως δεν θα έχεις πρόβλημα, όποιο και απ' τα δύο σετ ηχείων διαλέξεις.

βασικα ο ενυσχητης γραφει πως ειναι 6Ω ενω τα ηχεια 8Ω (αυτο στην επιλογη pioneer).

επισης, καλο ειναι, ενυσχητης και ηχεια να ειναι της ιδιας εταιρειας, ή δεν παιζει ρολο?

Last edited:
βασικα ο ενυσχητης γραφει πως ειναι 6Ω.........

Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Απλά η Pioneer, όπως και άλλες εταιρείες άλλωστε, μετρά την ισχύ των ενισχυτών της σε αντίσταση 6Ω ώστε να παρουσιάζει μεγαλύτερα νούμερα ισχύος.

Αν έχεις όρεξη για διάβασμα:

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=892307&postcount=35

επειδη εχω πεσει με τα μουτρα στο ψαξιμο, εκανα 2 συνδιασμους και κοστος περι τα 500-550 ευρω και θελω τις εμπειρες γνωμες σας. για κατι παραπανω δεν μπορω γιατι ηδη τα εχω τραβιξει καπως αρκετα.

1η επιλογη
ενυσχητης
PIONEER VSX-819H-K
ηχεια
PIONEER S-V50-G

2η επιλογη
ενυσχητης
Yamaha RX-V465
ηχεια
Yamaha NS-P270
υπαρχει και η εναλλακτικη για τα Yamaha NS-P280

Ως προς τους ενισχυτές, είσαι σε καλό δρόμο.

Αλλά για τα ηχεία, ξανακοίταξε την παραγγελία του σετ της Teufel Kompakt30 που πρότεινα στην πρώτη σελίδα:
http://www.teufel.eu/Homecinema/Kompakt-30.cfm?show=order

Με 179 Ευρώ στην πόρτα σου και κατά πάσα πιθανότητα καλύτερα από τα φθηνά σετάκια των Pioneer και Yamaha.

Απάντηση: Re: Αξιοπρεπής λύση 5.1 στα 400 ευρώ ?

Ως προς τους ενισχυτές, είσαι σε καλό δρόμο.

Αλλά για τα ηχεία, ξανακοίταξε την παραγγελία του σετ της Teufel Kompakt30 που πρότεινα στην πρώτη σελίδα:
http://www.teufel.eu/Homecinema/Kompakt-30.cfm?show=order

Με 179 Ευρώ στην πόρτα σου και κατά πάσα πιθανότητα καλύτερα από τα φθηνά σετάκια των Pioneer και Yamaha.

Εγω αυτό ακριβώς θα έκανα στην θέση του φίλου μας...
Στις χαμηλές τιμές ηχεία Yamaha η Pioneer θα έκανα το παν γιά να τα αποφύγω.

καποια στοιχεια για αυτα τα ηχεια εχουμε?

Το link που σου έβαλα το τσεκάρησες;

Κατά τ' άλλα η Teufel είναι μια γερμανική εταιρία που διαθέτει η ίδια τα προϊόντα της απευθείας και χαίρει μεγάλης εκτίμησης για τα home cinema ηχεία της.
Και σου δίνει και 8 εβδομάδες περιθώριο να αποφασίσεις αν θα τα κρατήσεις...

ναι το ειδα. αλλα δεν βλεπω πουθενα να λεει για watt.

EDIT ακυρο

Last edited:
ειδα τα ηχεια. αλλα θα ηθελα να αποφυγω την αγορα απο το εξωτερικο. οποτε με βλεπω να καταληγω στα pioneer. εκτος αν υπαρχει αλλη λυση απο ελλαδα ομως.

μια ερωτηση για τον ενυσχητη. ο pioneer εχει θυρα usb. ταινιες διαβαζει ή μονο μουσικη?

μια ερωτηση για τον ενυσχητη. ο pioneer εχει θυρα usb. ταινιες διαβαζει ή μονο μουσικη?

Οι ενισχυτές της Pioneer από την θύρα usb υποστηρίζουν αναπαραγωγή αρχείων μουσικής mp3, wav και wma, και αρχεία φωτογραφιών jpeg.

ειδα τα ηχεια. αλλα θα ηθελα να αποφυγω την αγορα απο το εξωτερικο. οποτε με βλεπω να καταληγω στα pioneer. εκτος αν υπαρχει αλλη λυση απο ελλαδα ομως.

Συγνώμη που επιμένω, αλλά γιατι θέλεις να το αποφύγεις;

Η αγορά από Teufel είναι απόλυτα ασφαλής και πολλοί από εδώ μέσα έχουν αγοράσει χωρίς πρόβλημα. Ακόμα και χτυπημένα να σου έρθουν, θα σου ξαναστείλουν άλλα.

Αν έχεις πιστωτική προχώρα άφοβα!

Κρίμα είναι να πάρεις κάτι ακριβότερο και υποδεέστερο (π.χ. τα Pioneer που κοιτάς) γιατί μετά από λίγο καιρό θα τρώγεσαι να τ' αλλάξεις...

στην ουσια, αναφερθικες στους λογους που θελω να το αποφυγω. δεν ξερω ποσο ασφαλης ειναι η αγορα, δεν ξερω τι θα γινει αν ερθει χτυπιμενο καποιο ηχειο, ενα ερθει ελλατοματικο και τι γινετε με θεμα εγγυησης.

Βρε συ Ηλία, μην τα θέλεις κι όλα στο πιάτο!
Κάνε μια αναζήτηση στο forum αρχικά και στο internet μετέπειτα και θα πάρεις τις απαντήσεις σου.

Όταν θέλουμε την καλύτερη δυνατή ποιότητα για τα περιορισμένα λεφτά που θέλουμε να διαθέσουμε, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ξεφύγουμε από την πεπατημένη...