Αξιζει αγορα 3D τηλεορασης αυτην την περιοδο?

Εχτες ημουν στο ΣΑΤΟΥΡΝ στο Αμβουργο και επεσα πανω σε μια ΠΑΝΑΣΟΝΙΚ Πλασμα 65 ιντζες η και παραπανω δεν ξερω αλλα η τηλεοραση ηταν τεραστια !

ειχε απεναντι μια βαση με γιαλια εβαζες το κεφαλι μεσα και εβλεπες........

ειδα και εγω και απο τοτε εχω μεινει αφωνος απο την εικονα και την εμπειρια .....

εδειχνε ενα ντοκυμαντερ μεσα στη θαλασσα και ηταν εκπληκτικο τα ψαρια ηταν λες και ερχονταν στα χερια σου λες και βγηκαν εξω απο την εικονα ...

μετα εδειχνε ΠΑΚ ΜΑΝ ενα παιχνιδι τοσο ζωντανη εικονα που νομιζες οτι ο ΠΑΚ ΜΑΝ κινηγαει εσενα ....

μετα εδειχνε επιδειξη μοδας σε ενα νησι ..... λες και ηταν οι κοπελες μπροστα σου .....

τρομερη εμπειρια !!! και η τηλεοραση βεβαια εδειχνε κορυφαια σαν συσκευη !

εδω εχουν και αρκετες ταινιες παντως .....

τελικα ρε παιδια αξιζει η αγορα τωρα 3d τηλεορασης γιατι σκεφτομαι πολυ σοβαρα να παω για αγορα της πανασονικ 50vt30 και δεν ειναι κ λιγα τα λεφτα..

λογικά θα είναι μια απο τις καλύτερες τηλεοράσεις του 2011. το αν αξίζει εξαρτάται από την οικονομική σου κατάσταση και αν θα μπορείς πχ σε βάθος 2 έτίας να μπορείς να καλύπτεις μια δόση περί τα 100 ευρώ τον μήνα ειδικά στην ρευστή οικονομική κατάσταση που ζούμε.
από την άλλη μεριά είναι και θέμα καταναλωτικών επιλογών. κάποιος μπορεί να θέλει μια πολύ καλή τηλεόραση και κόβει το κόστος της από άλλες αγορές (πχ ρούχα - διασκέδαση κλπ). κάποιος άλλος λέει όλες ίδιες είναι - οι ακριβές χαλάνε και πάει και παίρνει τη φτηνότερη σε προσφορά και χαλάει τα χρήματα του κάπου αλλού.

γενικά τα τεχνολογικά είναι μικρόβια αλλά και σε αυτά υπάρχει το κριτήριο της συμφέρουσας αγοράς ειδικά στις τηλεοράσεις αυτή την εποχή όπου το 3d δεν έχει ξεκαθαρίσει.

κάποιος που τα δίνει απο το περίσευμα του θα πεί κορυφαία μάυρα - αλλο πράγμα η πανασονικ κλπ. κάποιος που στην τρίτη δόση θα ψάχνει να βρεί τα χρήματα θα πεί δεν έπαιρνα την 50PZ550 που ήταν 1100 ευρώ φτηνότερη. έτσι είναι η ψυχολογία της αγοράς.

τα λεφτα ευτυχως μπορω να τα διαθεσω το μονο που με απασχολει ειναι το κατω ποσο αξιζει τωρα η 3d τεχνολογια και αν ειναι αξια αγορας αυτη την στιγμη..θελω τουλαχιστον για την επομενη 5ετια-6ετια να ειμαι ευχαριστημενος..

πάντως είναι 2 διαφορετικά πράγματα η αγορά τηλεόρασης 3d και η αγορά τηλεόρασης 3d panasonic vt30 διότι υπάρχουν τηλεοράσεις 3d (46 και 50) που ξεκινούν από τα 1000 ευρώ. αν μετά από ένα χρόνο είναι ξεπερασμένο το 3d τουλάχιστον των τηλεοράσεων με active glasses το ίδιο ξεπερασμένο θα είναι και το 3d της vt30.
στην vt30 σε σχέση με άλλες plasma (panasonic , lg, samsung) ποντάρεις και στο καλύτερο 2d. το άν αξίζει τη διαφορά τιμής μια μικρή / μεγάλη?? (αναμένουμε review) διαφορά επιδόσεων είναι ένα ερώτημα. και στις επιδόσεις δεν μιλάω μόνο για στάθμες μαύρου και αντίθεση αλλά και για τα περσινά κουσούρια των panasonic.
πάντως αν τελικά αποφάσιζε να βγάλει η panasonic μια v30 στα 1400-1500 ευρώ ή 50άρα θα γινόταν πολύ λιγότερος λόγος για την 50vt30.

όσο για τους τίτλους 3d από τα χριστούγεννα μου έχουν φάει το μυαλό οι πωλητές για τιτλους που έρχονται αλλά βλέπω ότι έρχονται στο εξωτερικό και όχι στην ελλάδα.

Last edited:
το θεμα για μενα ειναι... ΟΚ την πηρες... τι ΑΚΡΙΒΩΣ θα δεις σε 3D???

ποσες ταινιες και ποσα ντοκυμαντερ υπαρχουν που σε ενδιαφερουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ σε 3D???

ποσες ταινιες θα γυριστουν εν μεσω παγκοσμιας οικονομικης υφεσης σε 3D που να αξιζει να δωσεις σημερα σχεδον ενα μηνιατικο παραπανω για να δεις ΚΑΠΟΙΑ στιγμη στο αγνωστο μελλον μια καλη ταινια σε 3 διαστασεις και να την ευχαριστηθεις...

προσωπικα... θα ελεγα... οτι αν εισαι ανετος οικονομικα... τοτε ειναι δικη σου αποφαση...

αν ομως δεν εισαι η αν οι πιθανοτητες ειναι να μην εισαι στο αμεσο μελλον... να στραφεις σε μια G30 ας πουμε και να κρατησεις το μηνιατικο για αλλες βασικες αναγκες...

Εχτες ημουν στο ΣΑΤΟΥΡΝ στο Αμβουργο και επεσα πανω σε μια ΠΑΝΑΣΟΝΙΚ Πλασμα 65 ιντζες η και παραπανω δεν ξερω αλλα η τηλεοραση ηταν τεραστια !
Αυτό είναι το ένα δεδομένο, "ΤΕΡΑΣΤΙΑ" οθόνη και όχι 40'' ή 50''. Επειδή μιλάμε για διαγώνιο, η συνολική επιφάνεια προβολής είναι πολύ περισσότερη.

ειχε απεναντι μια βαση με γιαλια εβαζες το κεφαλι μεσα και εβλεπες........
Δηλαδή σταθερό-μελετημένο σημείο θέασης, γυαλιά με μόνιμη τροφοδοσία ρεύματος, όχι όπου τύχει να είναι ο καναπές και να καθήσω.

ειδα και εγω και απο τοτε εχω μεινει αφωνος απο την εικονα και την εμπειρια .....

εδειχνε ενα ντοκυμαντερ μεσα στη θαλασσα και ηταν εκπληκτικο τα ψαρια ηταν λες και ερχονταν στα χερια σου λες και βγηκαν εξω απο την εικονα ...

μετα εδειχνε ΠΑΚ ΜΑΝ ενα παιχνιδι τοσο ζωντανη εικονα που νομιζες οτι ο ΠΑΚ ΜΑΝ κινηγαει εσενα ....

μετα εδειχνε επιδειξη μοδας σε ενα νησι ..... λες και ηταν οι κοπελες μπροστα σου .....

Ειδικά για αυτή την τηλεόραση φτιαγμένα demo, όχι ταινία από το βιντεοκλάμπ ή ματρόσκα ή τηλεοπτική εκπομπή.

τρομερη εμπειρια !!! και η τηλεοραση βεβαια εδειχνε κορυφαια σαν συσκευη !
Τιμή είχε ;

εδω εχουν και αρκετες ταινιες παντως .....

Με τις παραπάνω παρατηρήσεις θέλω να δείξω ΤΙ χρειάζεται για να μπορέσουμε να δούμε 3D σε τηλεόραση τρέχουσας τεχνολογίας, που δεν προσφέρονται αυτή τη στιγμή...

Αβλεπί 3D
Μετά από ένα ΣΚ απίστευτης αποχαύνωσης με Shaw 3D, Tahitian Wave 3D και Tron 3D, δεν μετανιώνω ούτε λεπτό για την επιλογή που έκανα.
Οι τίτλοι που μπορεί να κατεβάσει κάποιος είναι αρκετοί προς το παρών και όλο έρχονται και καινούργιοι. Καμμία σχέση με κάνα δυο μήνες πριν.

Αξίζει η αγορά και προσωπικά θεωρώ ότι θα επικρατήσουν τα active γυαλιά, τουλάχιστον στα ακριβότερα μοντέλα όπως ειπώθηκε και από άλλο μέλος.
Είχα την ευκαιρία να δω μερικές φορές με παθητικά και απλά δεν υπάρχει σύγκριση.
Επίσης τις περισσότερες φορές αν υπάρχει crosstalk είναι κυρίως θέμα λάθος ρύθμισης του βάθους του 3d. Και εγώ το είχα στο τέρμα νομίζοντας ότι θα είναι καλύτερα αλλά δεν ισχύει κάτι ανάλογο. Αν παίξει κανείς λοιπόν λίγο με τις ρυθμίσεις διορθώνεται αρκετά έως και τελείως σε αρκετές περιπτώσεις. Ανάλογα και με την ταινία.

Δαγκωτό 3d κατ'εμέ.

Αβλεπί 3D
Μετά από ένα ΣΚ απίστευτης αποχαύνωσης με Shaw 3D, Tahitian Wave 3D και Tron 3D, δεν μετανιώνω ούτε λεπτό για την επιλογή που έκανα.
Οι τίτλοι που μπορεί να κατεβάσει κάποιος είναι αρκετοί προς το παρών και όλο έρχονται και καινούργιοι. Καμμία σχέση με κάνα δυο μήνες πριν.

Αξίζει η αγορά και προσωπικά θεωρώ ότι θα επικρατήσουν τα active γυαλιά, τουλάχιστον στα ακριβότερα μοντέλα όπως ειπώθηκε και από άλλο μέλος.
Είχα την ευκαιρία να δω μερικές φορές με παθητικά και απλά δεν υπάρχει σύγκριση.
Επίσης τις περισσότερες φορές αν υπάρχει crosstalk είναι κυρίως θέμα λάθος ρύθμισης του βάθους του 3d. Και εγώ το είχα στο τέρμα νομίζοντας ότι θα είναι καλύτερα αλλά δεν ισχύει κάτι ανάλογο. Αν παίξει κανείς λοιπόν λίγο με τις ρυθμίσεις διορθώνεται αρκετά έως και τελείως σε αρκετές περιπτώσεις. Ανάλογα και με την ταινία.

Δαγκωτό 3d κατ'εμέ.

το ιδιο και εγω ειμαι 100% μαζι σου σε οτι εγραψες και απο την δικη μου εμπειρια πρεπει να ρυθμιζουμε το βαθος εμεις για να εχουμε το τελειο αποτελεσμα εγω το βαζω στο +5 και καμια φορα στο +6

Από την άλλη πάλι, σπάνια βλέπουμε κάποιον να λέει κατόπιν εορτής "πω πω, μαλ@κία αγορά έκανα"... αντίθετα το "καινούριο κοσκινάκι μου..." πάει σύννεφο! ;)

Ελπίζω να λέτε τα ίδια και μετά από 1 χρόνο...

Από την στιγμή που εξασφαλίζεις εξαιρετικό 2d ούτως ή άλλως με μια 3d, η αγορά μια χαρά είναι.
Δεν ανήκω σε αυτούς που πιστεύω ότι κάθε χρόνο η τεχνολογία αλλάζει τόσο σημαντικά και ποσοτικά ώστε να τρελαθώ βλέποντας τεράστιες διαφορές σε ένα μοντέλο του 2011 ή του 2012.
Και αν σε κάνα χρόνο η 3d είναι καλύτερη τόσο πολύ σε σχέση με τώρα, why not. Αυτό δεν θα με κάνει να μην απολαμβάνω όπως τώρα. Πάντα θα υπάρχει κάτι καλύτερο, μέχρι όπως έχω πει και στο παρελθόν να γίνει ολλογραμματική η εικόνα και να μη χρειαζόμαστε καν προτζέκτορες και τηλεοράσεις και να διαδραματίζονται όλα μπροστά μας. Μέχρι τότε έχουμε καιρό.

Αν όμως μιλάμε για τις "τρομερές" και "φοβερές" "εξελίξεις" που έχουν μοντέλα με διαφορά ενός ή δυο ετών, sorry αλλά δεν το νομίζω ότι θα λέω διαφορετικά πράγματα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα επειδή το κοντρόλ μου δεν έχει οθόνη υγρού κρυστάλλου για παράδειγμα.

το ιδιο και εγω ειμαι 100% μαζι σου σε οτι εγραψες και απο την δικη μου εμπειρια πρεπει να ρυθμιζουμε το βαθος εμεις για να εχουμε το τελειο αποτελεσμα εγω το βαζω στο +5 και καμια φορα στο +6

Ακριβώς έτσι:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Αξιζει αγορα 3D τηλεορασης αυτην την περιοδο?

Από την άλλη πάλι, σπάνια βλέπουμε κάποιον να λέει κατόπιν εορτής "πω πω, μαλ@κία αγορά έκανα"... αντίθετα το "καινούριο κοσκινάκι μου..." πάει σύννεφο! ;)

Ελπίζω να λέτε τα ίδια και μετά από 1 χρόνο...

Το 3D δεν είναι κάτι για να το βλέπεις κάθε μέρα.

Αντιθέτως είναι το κερασάκι στην τούρτα, π.χ. εκεί που θα έβλεπες τον τελικό του CH L ή Euroleague σε HD, όσοι έχουν δορυφορική και 3D θα το δουν πολύ ανώτερα και θα το ευχαριστηθούν περισσότερο.

Πάντως εγώ αυτό που είδα ήταν μια κλάση πιο πάνω από το "απλό" HD.

Οπότε αγοράζεις μία πολύ καλή 2D TV με δυνατότητα 3D και την χαίρεσαι διπλά :award:

Να μην έχει ένας στην Τήνο 3d που να τον ξέρω να δω μια ταινία ολόκληρη να βγάλω συμπεράσματα.
Ένας φίλος έχει πάρει μια led samsung 3d αλλά δεν πήρε γυαλιά γιατί έχει ημικρανίες.:HTEHETH63:

Να μην έχει ένας στην Τήνο 3d που να τον ξέρω να δω μια ταινία ολόκληρη να βγάλω συμπεράσματα.
Ένας φίλος έχει πάρει μια led samsung 3d αλλά δεν πήρε γυαλιά γιατί έχει ημικρανίες.:HTEHETH63:
:smash::smash::smash::smash::smash::smash:

ε τότε ανταλλάξτε τις TVs σας :)