Αξίζει ακόμα και τώρα η αγορά της Canon 5D..;

eniac

Established Member
31 December 2006
102
Καλησπέρα! Θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με το ερώτημα του τίτλου.

Είμαι ήδη (ευτυχής) κάτοχος μιας Sony A6000 με φακούς sel50f18 και sel18200.
Όλες μου οι ανάγκες καλύπτονται άριστα με το παραπάνω σύνολο.

Έχω βρεί όμως μια μεταχειρισμένη Canon 5D σε άριστη κατάσταση με ~80.000 clicks και μαζί με original battery grip + 2 μπαταρίες
σε αρκετά δελεαστική τιμή (~350 ), ώστε να σκέφτομαι να την αγοράσω για να "παίξω" λιγάκι και με ένα FF dslr σώμα (λογικά θα το συνδυάσω αρχικά με έναν 35mm 1.8 φακό).

Πιστεύετε ότι αξίζει η αγορά της;

Όσο την είχα, προτιμούσα να της βάζω χειροκίνητους φακούς με ανταπτορες και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό για τα μάτια μου. Αν την πάρεις πρόσεξε μόνο τις αλλαγές φακών να γίνονται σε κλειστούς χώους, γιατί ο αισθητήρας της λερώνεται για πλάκα

έχω κάνει παρόμοια αναζήτηση πριν λίγους μήνες σε ένα θέμα που λεγόταν "προβληματισμοί" αν θυμάμαι καλά.
Προσωπικά αποφάσισα πως δεν αξίζει Full Frame γενικότερα αν μιλάμε για κανονικά χρήματα.
Αλλά η τιμή που τη βρήκες είναι αρκετά χαμηλή οπότε δεν έχεις πολλά να χάσεις.
Εγώ κοιτούσα Nikon D700 που είναι Full Frame και την έβρισκα στα 700 ευρώ.
Κατέβασα και αρχεία από δίαφορες full frame.

Κατέληξα και απέδειξα και στον εαυτό μου ότι αυτό που πραγματικά αξίζει είναι να κάτσεις και να μάθεις καλή επεξεργασία εικόνας στο post processing.
Βρες σεμινάρια photoshop. Προτείνω τον phlearn.
Επίσης σεμινάρια και βιβλία για φωτισμό με φλας κτλ.
Επίσης σεμινάρια και βιβλία για κάποιες βασικές αρχές και μία αλλαγή σκέψης αναφορικά με τη "σύνθεση" σε μια φωτογραφία.
Εγώ ακόμα διαβάζω και μελετώ και λόγω έλλειψης χρόνου θα μου πάρει καιρό ακόμα.

Υ.Γ. επίσης να ξέρεις τελικά μετράει περισσότερο ο φακός. Ακόμα και παλιά που είναι η 5D, αν της βάλεις έναν φακό καλύτερο από τον 18-200 που έχεις στη Sony (πανευκολο να βρεις καλυτερο φακο), θα δώσει καλύτερα αποτελέσματα.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Δυστυχώς λόγω έλειψης ελεύθερου χρόνου, μόλις τώρα βρήκα την ευκαιρία να σας απαντήσω!

Τελικά αποφάσισα να μην προχωρήσω στην αγορά της 5D.

@peperr ξέχασα να το αναφέρω... Έχω Canon FD 50mm f/1.4 (απο εποχής χρήσης με NEX5) και παίρνω εκπληκτικά αποτελέσματα...

@dstil Το post processing είναι κάτι που πραγματικά με ενδιαφέρει αρκετά και ήδη προσπαθώ να έχω αρκετή τριβή με αυτό.
Με την πρώτη ευκαιρία (καθώς όπως ανέφερα ο ελεύθερος χρόνος είναι ελάχιστος) θα ψάξω για αντίστοιχα σεμινάρια!

Και πάλι σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και τη συμμετοχή σας!