Αξίζει ATI 2600 ΧΤ αναβάθμιση για 1600 PRO?

dkazaz

Senior Member
15 August 2007
306
Athens
Αποδεικνύοντας ότι είμαι πάντα πίσω από την τεχνολογία :sleepey: (ή τουλάχιστον η τσέπη μου είναι) σκέφτομαι να πάρω μια ΑΤΙ 2600ΧΤ AGP για να αντικαταστήσω την Χ1600 που έχω τώρα. Το HTPC έχει AGP και αυτή θα είναι μάλλον η τελευταία του αναβάθμιση. :bigcry:

Χρησιμοποιώ το μηχάνημα για να βλέπω DVD, MKV x264 se 720p, WMV HD (720p) αν και μερικές ταινίες μου είναι 1080ρ.
Η 1600 παίζει το 720ρ μια χαρά, και το 1080ρ αποδεκτά (ο επεξεργαστής είναι P4 2,8 χρονισμένος στα 3,5), αλλά πιστεύω ότι αν το βάλω να παίξει HDDVD / BluRay δε θα ανταπεξέλθει.

Το ερώτημα μου είναι, θα έχω μεγάλο όφελος πηγαίνοντας από την 1600 στην 2600 ΧΤ?

Με ενδιαφέρει μόνο βελτίωση σε video / HD, καθόλου παιχνίδια.

Προβληματίζομαι γιατί ξέρω ότι γίνονται διαφορές πατέντες για να παίξουν αυτές οι καινούργιες κάρτες σε AGP και φοβάμαι τις γνωστές επιπλοκές, κολλήματα κτλ.

Μπορούν οι πιο πεπειραμένοι να με συμβουλέψουνε?
Ευχαριστώ πολύ!

Λοιπόν εγώ δοκίμασα την Gecube 2400 pro AGP , δεν είχε πρόβλημα ( εκτός από τους drivers του CD που δεν έδειχνε εικόνα , έβαλα τους 7.10 και παίζει μια χαρά ) Ο Νίκος Κρυωνάς πήρε την 2400 pro PowerColor και δεν του έπαιξε ποτέ σωστά ... Αυτά γνωρίζω προς το παρόν ...

Εαν θες να βλέπεις BR disks τότε να κάνεις την κίνηση , αξίζει ! Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ 2400 και 2600 σε απόδοση BR - HD DVD disks ...

Ποσο μαλλον μεταξυ 1600 2400 που αναφερετε ο φιλος !!

Προχωρας κανονικα !!

Τώρα μπερδεύτηκα... τη 2400 δεν την σκέφτηκα. Υπάρχει σε AGP ,αλλά δεν έχει τόσο σοβαρή διαφορά τιμής με τη 2600ΧΤ (50 έναντι 100 ευρό) και λέω να πάρω ότι πιο δυνατό υπάρχει, αφου δεν βρώ άλλο AGP προϊόν στο μέλλον πια. This is the end for AGP...

Τώρα, για το θέμα του video acceleration, θυμάμαι που διάβασα ότι η 2600ΧΤ έχει το πιο πλήρες UVD, και ήχο στο HDMI, κτλ...

Δυστυχώς τώρα δεν βρίσκω το thread...

Μπορει κανείς να επιβεβαιώσει?

Εννοείς δηλαδή ότι η 2600 δεν αξίζει τα λεφτά της? Αν είναι έτσι να πάρω την 2400, αλλά μόνο αν έχουν ακριβώς τις ίδιες δυνατοτητες σε video...

Μόλις κάρφωσα την 2400 προ ati σε pci e και είδα το φώς μου , αντικατέστησα
την on board intel gm 33 γιατί νόμισα οτι έιχα μυοπία!!! (τόσο χάλια !!!) επίσης έχει και hdmi out που παίζει υπέροχα! ακόμα και στην 32αρα σόνυ

Τώρα μπερδεύτηκα... τη 2400 δεν την σκέφτηκα. Υπάρχει σε AGP ,αλλά δεν έχει τόσο σοβαρή διαφορά τιμής με τη 2600ΧΤ (50 έναντι 100 ευρό) και λέω να πάρω ότι πιο δυνατό υπάρχει, αφου δεν βρώ άλλο AGP προϊόν στο μέλλον πια. This is the end for AGP...

Τώρα, για το θέμα του video acceleration, θυμάμαι που διάβασα ότι η 2600ΧΤ έχει το πιο πλήρες UVD, και ήχο στο HDMI, κτλ...

Δυστυχώς τώρα δεν βρίσκω το thread...

Μπορει κανείς να επιβεβαιώσει?
ναι! ετσι είναι

Τελικά έχω άλλη μια απορία - υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην 2600 PRO και 2600 ΧΤ
σε video (όχι 3D)?

Ρωτάω γιατί βρίσκω την 2600 ΧΤ με DVI/VGA, ενώ την 2600 PRO την βρίσκω με Dual DVI που νομίζω είνα καλύτερο γιατί το DVI γίνεται VGA με ανταπτοράκι, αλλά το αντίθετο όχι... Εξάλου έχω το ΠΣ συνδεδεμένο και με τηλεόραση (HDMI) DVI και με μόνιτορ (DVI).

Δεν νομίζω να υπάρχει διαφορά σε video. Αλλά, σίγουρα υπάρχει σε 3D.

Όσο για τις εξόδους DVI, δεν θα έπρεπε να δυσκολεύεσαι να βρεις κάρτα 2600ΧΤ με δυο εξόδους DVI.. βρωμάει ο τόπος!

π.χ. η δικιά μου..

vga_productimage_gv-rx26t256h_big.jpg

Εεεεε...... Όχι ακριβώς..

Όντως, σε AGP τα πράγματα είναι δύσκολα.

Μάλλον οι εταιρείες θεωρούν ότι δεν υπάρχουν motherboards AGP τεχνολογίας τα οποία μπορούν να εκμεταλλευτούν τις επιπλέον επιδόσεις της ΧΤ. Οπότε δεν το κυνηγάνε.

Εεεεε...... Όχι ακριβώς..

Όντως, σε AGP τα πράγματα είναι δύσκολα.

Μάλλον οι εταιρείες θεωρούν ότι δεν υπάρχουν motherboards AGP τεχνολογίας τα οποία μπορούν να εκμεταλλευτούν τις επιπλέον επιδόσεις της ΧΤ. Οπότε δεν το κυνηγάνε.

σε επιασα αδιαβαστο-bye-