Αξίζει αυτος ο ενισχυτής;;;;; Μια βοήθεια!!

kiss1

Senior Member
11 August 2006
321
Γεια σας
θα ήθελα την βοήθεια σας....:argue:
Σκοπεύω να πάρω σύντομα προβολέα σχετικά καλό (δεν ξέρω μάρκα κλπ, απλά γύρω στις 2500 Ε. αλλά μάλλον αρκετά μετά τις γιορτές! Βλέπετε όταν είναι περιορισμένα τα χρήματα....όλα τα σκέφτεσαι και τα υπολογίζεις. Δεν έχω ΤΙΠΟΤΑ και λέω να αρχίσω από τον ενισχυτή!!! θέλω να πάρω έναν ραδιοενισχυτή καλό. ένας γνωστός μου πουλάει τον denon 3806 (7καναλο) Εσείς το έχετε;;; τι λέτε για αυτόν τον ενισχυτή. είναι καλός, θα μπορέσει να με βγάλει για 5 και χρόνια;;;; Θα καλύψει έναν μέσο άτομο τόσο στα ακουστικά όσο και στον κινηματογραφικά ζητήματα;;;; Δεν με ενδιαφέρει κάτι ΠΟΛΥ καλό, απλά να έχει HDMI και να μπορεί να "διαβάσει"και το FULL HD (αν έχουν κάποια σχέση οι ενισχυτές με την εικόνα κάποιου dvd) μη γελάτε.....Δεν ξέρω και πολλά πράγματα και ζητώ την βοήθεια σας, σας παρακαλώ.....
Αξίζει τελικά;;;; Τι πρέπει να προσέξω μιας και είναι μεταχειρισμένο;;;:grandpa:
Ευχαριστώ....
Αν όλα πάνε καλά, θα σας ρωτήσω αργότερα και για ηχεία.... Προς το παρών αρχίζω πρώτα με τον κομμάτι του ενισχυτή ..... ένεκα χρημάτων!!!! Δεν βιάζομαι!!!:firstprize:

Μια μικρή βοήθεια σας παρακαλώ..........:bigcry:
και....μια μικρή ερώτηση,δηλαδή αν το πάρω και συνδέσω κάποιον καλό προβολέα ή κάποιο dvd, fullHD, δεν θα παίξει;;;:smash: Επειδή δεν θα κάνει upscaliq σε 1080p αλλά 1080i, θα είναι άχρηστος;;; δεν θα παίζει; ;;
Και όταν λέει ότι η σύνδεση του δεν είναι HDMI 1,3, αλλά η απλή.....τι επιπτώσεις θα έχει στην μετέπειτα πορεία του;;;;:smash:
Μην με παρεξηγείτε που σας κάνω αυτές τις ερωτήσεις, απλά δεν ξέρω και τώρα μαθαίνω σιγά- σιγά!!!:grandpa:
Φυσικά για ηχεία θα πάρω αρκετά καλά που αργότερα θα σας ζητήσω να μου πείτε μερικούς τύπους.....προς το παρών κοιτάζω για τον ενισχυτή.....

αγαπητέ φίλε δεν ξέρω τι ποσό διαθέτεις αλλα πλέον με ένα ποσό μεχρι τις 2000 μπορείς να αγοράσεις πολύ καλά μηχανήματα.Θα σου πρότεινα να μην αγοράσεις τον 3806 καθότι του λείπουν τα τσιπάκια επεξεργaσίας των νέων φορμά που έρχονται μαζί με το bluray η το hd dvd

Αυτή τη στιγμή στην αγορά αρχίζουν και εμφανίζονται οι νέες φουρνιές ενισχυτών και επεξεργαστών εικόνας και ήχου .
Πρέπει λοιπόν να σκεφθείς αν θα βλέπεις σε τηλεόραση η προβολέα (οπότε χρειάζεσαι receiver με ´μία έξοδο HDMI ) Η θα έχεις στο δωμάτιο και tv και projector οπότε θέλεις receiver με δύο εξόδους HDMI.

Στην πρώτη περίπτωση κοιτάς για Pioneer lx70 (πρώτο πρώτο έτσι Argi?),denon 3808,onkyo 875,yamaha 3800.Αυτοί είναι εξοπλισμένοι σαν αστακοί και παίζουν από 1500 εως 2000 ευρώ.

στην δεύτερη περίπτωση μέχρι τα 2500 παίζουν μέχρι τώρα οι onkyo 905 ,denon 4308.

Δώσε στο google τα πιο πάνω μοντέλα δες τον πωπό τους για ναδεις πως θα βολέψεις τις συσκευές σου (Τωρινές και μελλοντικές ),
και εδώ είμαστε

Last edited:
O 3806 είναι ένας τίμιος ενισχυτής. Τον έχω ένα χρόνο τώρα και παίζει αρκετά καλά.
Για τα νέα format θα πρέπει να συμβιβαστείς με την αποκωδικοποίηση του ίδιου του Blue Ray player.
Το μόνο πρόβλημα που είχα ποτέ με τον ενισχυτή αυτόν ήταν η... αντιπροσωπεία. :flipout:

ο 3806 ειναι ποιοτικο μηχανακι !!
ας ειναι παλιο ....
αν τον δουλεψεις με αναλογικες εξοδους απο ενα καλο πλαυερ μονο ετσι λεει !

σε καθε περιπτωση ομως τα καινουργια φορμα θα απαιτησουν καινουργιο ενυσχητη αργα η γρηγορα και καλο ειναι να παρεις εναν καινουργιο να σε βγαλει για καμια εφταετια η και δεκαετια ....

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, απλά για ενισχυτή λέω να πάρω κάτι σε μεταχειρισμένο....ένεκα χρημάτων!!! Ηχεία και προβολέα αργότερα!!! Είπα αυτόν τον ενισχυτή επειδή τον πουλάει ένας γνωστό μου φυσικά πολύ κάτω από 800ε! Έλεγα να τον αγόραζα, έχει 2 εισόδους HDMI και μια έξοδο φυσικά. Δηλαδή πρέπει να έχει 2 εξόδους HDMI;;;;:furious3: για να συνδέσω τον προβολέα;;;; Την τηλεόραση την έχω αλλού, όχι στο σαλόνι όπου θέλω να βάλω τον ενισχυτή και τον προβολέα......
Δηλαδή αργότερα θα έχω προβλήματα όταν θα βλέπω fuilHD, θα μου είναι άχρηστος;;; :bigcry:Δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις .....

Μου έχουν πει απλά να πάρω έναν αξιόλογο ενισχυτή (και εφ όσον δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις, αυτός θα ήταν αρκετός) και να μην λυπηθώ αργότερα για τα ηχεία τα χρήματα (πάντα μέσα σε λογικά πλαίσια).
Δηλαδή αργότερα με νέα φορμα του ήχου, αν θα γίνουν αποκωδικοποίση από το dvd. πειράζει;;;; :ears:Δεν θα έχω καλό ήχο;;;;;
Τέλος αν θα βάλω αργότερα και τηλεόραση και προβολέα εφ όσον θα έχει μια έξοδο HDMI, πως θα τα καταφέρω;;;; Υπάρχει εδώ στην Ελλάδα διακλαδωτής από 1 σε 2 να βγάζει HDMI;;;;
Είπαμε δεν ξέρω από αυτά και ζητάω μια βοήθεια από σας να μην το αγοράσω και...βγει πατάτα!!!!:twoguns:

1) Δεν υπάρχουν πολλοί ενισχυτές με δύο εξόδους HDMI ούτος ή άλλος...
Θα χρειαστείς κάποιο splitter για να βάλεις τον βιντεοπροβολέα σου. Και ναι, υπάρχουν στην Ελλάδα τέτοια μηχανάκια.
2) Αν περάσεις αναλογικά τον ήχο στον ενισχυτή δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Απλά θα πρέπει να βρείς καλό player.
3) Η τιμούλα ακούγεται καλή. Τσίμπα τον. Εγώ τον είχα πάρει καινούργιο 1200 ευρώ πριν από 9 μήνες.

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, απλά για ενισχυτή λέω να πάρω κάτι σε μεταχειρισμένο....ένεκα χρημάτων!!! Ηχεία και προβολέα αργότερα!!! Είπα αυτόν τον ενισχυτή επειδή τον πουλάει ένας γνωστό μου φυσικά πολύ κάτω από 800ε! Έλεγα να τον αγόραζα, έχει 2 εισόδους HDMI και μια έξοδο φυσικά. Δηλαδή πρέπει να έχει 2 εξόδους HDMI;;;;:furious3: για να συνδέσω τον προβολέα;;;; Την τηλεόραση την έχω αλλού, όχι στο σαλόνι όπου θέλω να βάλω τον ενισχυτή και τον προβολέα......
Δηλαδή αργότερα θα έχω προβλήματα όταν θα βλέπω fuilHD, θα μου είναι άχρηστος;;; :bigcry:Δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις .....

Προχώρα άφοβα....σε αυτά τα χρήματα είναι μιά καλή ευκαιρεία γιά το συγκεκριμένο μηχάνημα.
Μόλις τώρα κατάφερα να μπω στο club και με πολύ χαρά βλέπω πλήθος απαντήσεων.

Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για τις πληροφορίες που μου δώσατε.... :idea:Τελικά τον αγόρασα 600ε!!! Δεν έχω τρομερές απαιτήσεις και αυτός από ότι καταλαβαίνω για μένα πολύ είναι...... Δεν με ενδιαφέρει η μεγάλη ένταση κλπ. απλά λίγο μουσική και κυρίως καμία ταινία και τίποτα άλλο!!!!:drummer:
Επειδή δεν ξέρω και πολλά (να μην πω ΤΙΠΟΤΑ), και μου φαίνεται βουνό σαν μια πρώτη ματιά που του έριξα, μάλλον θα χρειαστώ αργότερα την βοήθεια σας!!!!:tdown::tdown::tdown: Δεν έχω ηχεία δεν έχω καλώδια, δεν έχω ΤΙΠΟΤΑ! Δεν έχω ούτε και χρήματα γιατί φτιάχνω λίγο το σπίτι μου.....
Θα ήθελα να μου πείτε τι ηχεία να πάρω.... διαθέτω 1000ε. για 5+1 ηχεία (αργότερα βάζω και τα άλλα δυο)
Ούτε τα βασικά πως να τον συνδέσω δεν ξέρω , τι να πρώτο κάνω....!!!!
Τι μου συμβούλευε να πάρω;;;; σε KEF να στραφώ;;;; Πιο μοντέλο;;; τι να προσέξω;;; Πάντα σε χαλαρούς ρυθμούς γιατί είπαμε ....δεν υπάρχει και πολύ χρήμα......!!!!:argue::argue::argue:

Last edited:
Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για τις πληροφορίες που μου δώσατε.... :idea:Τελικά τον αγόρασα 600ε!!! Δεν έχω τρομερές απαιτήσεις και αυτός από ότι καταλαβαίνω για μένα πολύ είναι...... Δεν με ενδιαφέρει η μεγάλη ένταση κλπ. απλά λίγο μουσική και κυρίως καμία ταινία και τίποτα άλλο!!!!:drummer:
Επειδή δεν ξέρω και πολλά (να μην πω ΤΙΠΟΤΑ), και μου φαίνεται βουνό σαν μια πρώτη ματιά που του έριξα, μάλλον θα χρειαστώ αργότερα την βοήθεια σας!!!!:tdown::tdown::tdown: Δεν έχω ηχεία δεν έχω καλώδια, δεν έχω ΤΙΠΟΤΑ! Δεν έχω ούτε και χρήματα γιατί φτιάχνω λίγο το σπίτι μου.....
Θα ήθελα να μου πείτε τι ηχεία να πάρω.... διαθέτω 1000ε. για 5+1 ηχεία (αργότερα βάζω και τα άλλα δυο)
Ούτε τα βασικά πως να τον συνδέσω δεν ξέρω , τι να πρώτο κάνω....!!!!
Τι μου συμβούλευε να πάρω;;;; σε KEF να στραφώ;;;; Πιο μοντέλο;;; τι να προσέξω;;; Πάντα σε χαλαρούς ρυθμούς γιατί είπαμε ....δεν υπάρχει και πολύ χρήμα......!!!!:argue::argue::argue:

Ηχεία βάσης η δορυφόρους;

κοιτάτε.....Είμαι 45 περίπου χρονών,,,,:grandpa:βλέπετε βιάστηκα να γεννηθώ:flipout: και ασχολούμαι με τα λογιστικά και με το εμπόριο.... Ελάχιστα ξέρω από τέτοια. Ο γιος μου είναι σχετικά μικρός (12 χρονών) οπότε δεν μπορεί να με βοηθήσει και έτσι πρέπει να περάσω όλο αυτό το "λούκι" μόνος μου!!!!:furious3::furious3::furious3:
Αν δεν κάνω λάθος ηχεία βάσεις εννοούμε αυτά που είναι πάνω στο πάτωμα;;; Αν ναι; θέλω να βάλω τα κεντρικά βάσεις.... (κολώνες) και τα πίσω......δεν ξέρω, ίσως και αυτά κάποια στιλάτα κολώνες, ίσως και να τα κρεμάσω στο τοίχο. Εσείς τι μου προτείνεται;;;; Και φυσικά να είναι σχετικά οικονομικά!!!:AFADF0:
Προσπαθώ σιγά - σιγά να οργανωθώ....και αρχίζω από το μηδέν. Έχω αρκετή όρεξη να μάθω, δεν ξέρω καλά Αγγλικά...και σας παρακαλώ πέστε μου πολύ απλά και όχι τεχνικούς όρους γιατί.......είναι σαν να μου λέτε κινέζικα!!!!!
Ελπίζω να μην παρεξηγούμαι....αγαπώ πολύ το χιούμορ!!!!!
:BDGBGDB55:

Δεν πειράζει φίλε μας.......όλοι απο κάπου ξεκινήσαμε και κάπου πάμε.Στην πορεία πολλά μαθαίνουμε ψάχνοντας.Κανείς μας δεν γεννήθηκε παντογνώστης, καλή διάθεση γιά έρευνα και μεράκι χρειάζεται.
Σε ότι αφορά τα ηχεία τώρα συνήθως καλύτερα ηχητικά αποτελέσματα δίνουν τα ηχεία δαπέδου...(ναι αυτά που τοποθετούνται στο δάπεδο),αρκεί να υπάρχει ο διαθέσιμος χώρος μιά και απο την φύση τους δημιουργούν κάποιους χωορταξικούς περιορισμούς.
Στα χρήματα που διαθέτεις ,νομίζω ότι μιά καλή περίπτωση γύρω στα 1.200 ευρώ είναι τα B&W MT-20..(Εαν τα βρείς κάπου...),που όμως αποτελούν την εξαίρεση σε αυτά που είπα πριν αφού είναι δορυφόροι του στύλ Nautilus(μία απο τις καλύτερες σειρές της B&W)τα οποία έρχονται με ένα αρκετά καλό sub.
Τα έχω ακούσει και παίζουν πολύ καλά γιά την κατηγορία τους.
Μία άλη πολύ καλή περίπτωση απο όσα έχω διαβάσει, χωρίς όμως να τα έχω ακούσει ,είναι τα Blue Room Micropod SE, κάτω απο χιλιάρικο, και αυτά δορυφόροι..(άλη μία εξαίρεση...)με υπογούφερ 100w.
Σε κάθε σου πάντως επιλογή, προσπάθησε να ακούσεις πριν αποφασήσεις.
Σε ηχεία σειράς δαπέδου και σε αυτη την κατηγορία τιμής, αξίζει να σταθείς στα εξαιρετικά και στυλάτα Roitster HT-4000 που συνδιάζουν υπογούφερ150w.Με αυτή σου την επιλογή γλυτώνεις και πολλά χρήματα αφού θεωρώ ότι στην αγορά μπορείς να τα βρείς γύρω στο 500άρικο!!!
Πολύ καλές επίσης επιλογές σειράς δαπέδου, μπορούν αν σου προσφέρουν τα monitor audio Radius 90 με υπογούφερ 100w ,και εαν τολμίσεις να φτάσεις τα 1.400 ευρώ περίπου κοίταξε σοβαρά τα Epos ELS5.1 με 300W υπογούφερ!!!και με πάρα πολύ γλυκό άκουσμα.Αυτά είναι τελικώς και η δική μου επιλογή μετά απο όλες τις επιλογές που σου πρότεινα.

Last edited:

ποιος σου ειπε οτι ενα τετοιο μηχανακι παει αχρηστο;;;;;;

απλα θα το οδηγεις αναλογικα τον ηχο στα χαι ντεφινισια και βλου ρευ .....

στα κανονικα δισκακια ντι βι ντι κανονικα ψηφιακα οπως κανουμε και τωρα .....

την εικονα δεν χρειαζεται να την περνας απο τον ενυσχητη !

και αμα θες 2 HDMI υπαρχουν και αδαπτορες νομιζω που βγαζουν 2 η και 3 .......

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.....:SFGSFGSF:
Τα ηχεία δορυφόροι και γενικά την σειρά της B&W MT θα την αποκλείσω....
πολύ ωραία από εμφάνιση είναι τα Roitster HT- 4000 αλλά δεν ξέρω κατά πόσο αξιόλογα είναι. Εσείς τα έχετε ακούσει;;; ή κάποιος γνωστός σας;;;;;
θέλω να σας κάνω κάποιες "χαζές" ερωτήσεις πάντα χωρίς παρεξήγηση.:furious3:
1) τον ενισχυτή πρέπει οπωσδήποτε να τον συνδέσω με την τηλεόραση για να του κάνω setap;;;(να μπαίνω στο μενού και να κάνω της ρυθμίσεις;;;;) Δεν γίνεται χωρίς τηλεόραση;;; Επειδή την τηλεόραση την έχω σε άλλο δωμάτιο και στο σαλόνι θα μπει θα έχω μόνο το προβολέα (αργότερα θα τον πάρω, και κάποιο cd. ) προς το παρών για ελάχιστους μήνες θα ακούω μόνο ράδιο και σιγά - σιγά προσθέτω.......
2) πρέπει να ηχεία να είναι όλα τα ίδια;; (ίδια μάρκα);; Δεν μπορώ να τα "παντρέψω" με άλλη μάρκα;;; θέλω πχ τα μπροστινά να βάλω όσο το δυνατόν πιο όμορφα, στιλάτα κλπ αλλά και αξιόλογα, τα πίσω.....ή κολώνες, ή δορυφόροι (τα μικρά) που θα τα κρεμάσω αν είναι μικρά. Μπορώ να πάρω τα 3+1 ηχεία πρώτα πάντα αξιόλογα και στιλάτα και μετά τα αλλά;;; Τι μου συμβουλεύεται;;;;; Η θα μπλέξω με συνδέσεις και αναλογίες και επειδή είμαι "άσχετος" θα μπερδευτώ παραπάνω;;;;;:smash:
Μη μου λέτε για καλώδια και συνδέσεις και αξεσουάρ...... αυτά αργότερα. ΔΕΝ ΒΙΑΖΟΜΑΙ! και δεν θέλω να ανχοθώ επειδή δεν τα ξέρω. ...
Ότι πληροφορία μου δίνεται, σας ευχαριστώ πολύ και μου είναι πάρα πολύ χρήσιμες.
σας ευχαριστώ!!!