Αξίζει η αγορά 3D TV;

Tomahawk1989

New member
17 February 2008
49
Καλησπέρα! Η αδελφή μου θέλει να αγοράσει τηλεόραση (42 ιντσών max) αλλα είμαστε σε ένα δίλλημα όσον αφορά στο αν αξίζει η αγορά 3D τηλεόρασης αυτή τη στιγμή ή όχι...
Άποψη μου (ίσως και λανθασμένη) είναι να περιμένει μέχρι τα Χριστούγεννα
που θα πέσουν οι τιμές και θα μπορεί να πάρει κάποιο καλύτερο μοντέλο, γιατί το budget της είναι περιορισμένο (1500-1600E).
Σκέφτομαι όμως και το άλλο, δε θα ήταν προτιμότερο να πάρει τώρα μια 37αρα φθηνή (500-600Ε) και σε 2 χρόνια να πάρει 3D όταν θα έχει βγει αρκετό υλικό για 3D προβολές και οι τιμές θα έχουν πέσει κατακόρυφα;
Όσο για το μέγεθος, το περιορίζω στις 37 ίντσες γιατί μετά την αγόρα 3D τηλεόρασης αυτή θα μετακομίσει στο υπνοδωμάτιο.

Εσείς τι προτείνετε;

Απορία, σε πόσο καιρό θα κυκλοφορήσουν οι 3D TVs που δε θα χρειάζονται γυαλιά;

Ευχαριστώ!

3d tv ειναι λιγο ψιλοfail τωρα.Ακριβες ακομα και το κυριοτερο οχι υλικο (υποθετω οτι η αδελφη δεν ειναι φανατικη gamer )
37 ειναι αλλο ενα ψιλοfail γιατι θα πρεπει να ζησεις 1,2 χρονια οπως ειπες με μια μικρη τηλεοραση.
42 max γιατι ? Περιορισμος χωρου, αποστασης θεασης ? Η μηπως γιατι φαινεται μεγαλη ? Αν δεν υπαρχουν τα προηγουμενα μαλλον ειναι μικρη , και μαλλον δεν θα εντυπωσιασει σε 3d .
Eγω θα πηγαινα σε καποια low budget 50'' (πλασμα πιθανοτατα ) που θα ειναι τουλαχιστον αρκετα χορταστικη σαν μεγεθος .Και οταν με το καλο πεσουν οι τιμες , βγει υλικο, λυθουν προβληματα,βλεπεις χωρις γυαλια , βλεπουμε..Το πολυ πολυ να μεταφερθει αυτη στην κρεβατοκαμμαρα (με σε ξενιζει αυτο ).Η στην χειροτερη την δινεις και αγοραζεις μια 37 που σιγουρα θα ειναι καλυτερη απο αυτην που θα παρεις τωρα (θα εχεις χορτασει ομως τις ταινιουλες σου ).Δεν ξερω βεβαια απο δορυφορικα-τηλεοπτικα-3d τι παιζει , και αν σε ενδιαφερει κατι τετοιο.

Last edited:
Φανατική gamer, όχι, δεν είναι, ούτε καν gamer βασικά!
Θέτω σαν όριο τις 37 ίντσες λόγω απόστασης θέασης η οποία είναι στα 2 μέτρα περίπου.
Έχουμε 42αρα στο σπίτι των δικών μου έχω την εντύπωση πως θα ήταν λίγο υπερβολή για τόσο μικρή απόσταση, βέβαια απο την άλλη οι 5 ίντσες δεν είναι και τπτ το σοβαρό...

Εφόσον η αγορά 3D εγκαταλείπεται, ποιά τηλεόραση (maximum 42 ιντσες, χωρίς να αποκλείουμε και 37αρες να έχουμε στα υπ'όψην) θα
προτείνατε με maximum budget τα 700Ε-800E;
Λογικά στρέφομαι σε plasma που είναι πιο παλιά και άρα πιο εξελειγμένη;
Δεν ζητάω κάτι τρελά εξειδικευμένο γιατί η αδελφή μου δε τα πάει καλά με τη τεχνολογία οπότε το μόνο που θα με ενδιέφερε, αν γίνεται, θα ήταν να παίζει mkv, avi κλπ (με υπότιτλους) απο θύρα usb...

Υ.Γ Μήπως να κάνω καινούργιο θέμα;

αφού δεν είναι καν gamer πάρε μια πλάσμα 42άρα...

όχι για τα 2 μέτρα η 42αρα δεν είναι καθόλου υπερβολή....μόνο να την προσε´χει λίγάκι....

γνώμη μου είναι αφού θα πας και για μεγάλη μετά ..να μην δώσεις πάνω από 600 ευρό...

Και εγώ πιστεύω πως μια πλάσμα 42'' είναι ότι πρέπει. Βρίσκεις LG από περίπου 400 με πάρα πολύ καλή εικόνα και Panasonic ή Samsung λίγο ακριβότερα με επίσης φανταστική εικόνα.
Το 3D προσωπικά, όπου το είδα μου φαίνεται σαν ψεύτικο, με απογοήτευσε - μου θυμίζει τα βιβλία με τα χαρτάκια που σηκώνονται οταν ανοίγει η σελίδα. Άσε που πρέπει να φοράς και γυαλιά για να δεις. Είναι μια αρχή αλλά στην παρούσα μορφή θα το αγόραζα μόνο αν δεν είχα άλλη λύση.

Φετινα μοντελα πλασμα στις 42" ειναι η Panasonic 42U20 και οι LG 42PJ350/550.

LCD για να παρεις αναλογη στις 42" πρεπει να πας σε LED local dimming οπως η LG LE8500 και παλι το αποτελεσμα σε θεμα εικονας δεν ειναι το αναμενομενο.

Δεν ζητάω κάτι τρελά εξειδικευμένο γιατί η αδελφή μου δε τα πάει καλά με τη τεχνολογία οπότε το μόνο που θα με ενδιέφερε, αν γίνεται, θα ήταν να παίζει mkv, avi κλπ (με υπότιτλους) απο θύρα usb...

Μονο οι καινουργιες samsung εχουνε σοβαρο media player που παιζει
mkv με ηχο DTS καμμια αλλη μαρκα.

Δες εσυ την LE40C650

Οπότε καλύτερο είναι να πάω στη Panasonic 42U20 που λέει ο Yperion, γιατί μετά ξεφεύγουμε σε τιμή...

Καλησπέρα! Η αδελφή μου θέλει να αγοράσει τηλεόραση (42 ιντσών max) αλλα είμαστε σε ένα δίλλημα όσον αφορά στο αν αξίζει η αγορά 3D τηλεόρασης αυτή τη στιγμή ή όχι...
Άποψη μου (ίσως και λανθασμένη) είναι να περιμένει μέχρι τα Χριστούγεννα
που θα πέσουν οι τιμές και θα μπορεί να πάρει κάποιο καλύτερο μοντέλο, γιατί το budget της είναι περιορισμένο (1500-1600E).
Σκέφτομαι όμως και το άλλο, δε θα ήταν προτιμότερο να πάρει τώρα μια 37αρα φθηνή (500-600Ε) και σε 2 χρόνια να πάρει 3D όταν θα έχει βγει αρκετό υλικό για 3D προβολές και οι τιμές θα έχουν πέσει κατακόρυφα;
Όσο για το μέγεθος, το περιορίζω στις 37 ίντσες γιατί μετά την αγόρα 3D τηλεόρασης αυτή θα μετακομίσει στο υπνοδωμάτιο.

Εσείς τι προτείνετε;

Απορία, σε πόσο καιρό θα κυκλοφορήσουν οι 3D TVs που δε θα χρειάζονται γυαλιά;

Ευχαριστώ!

Οι στερεοσκοπικές TVs χωρίς γυαλιά μάλλον δεν διαφαίνονται στον ορίζοντα. Καλύτερα πάρε τώρα το καλύτερο που μπορείς.

Το μέγεθος δεν θα πρέπει να σε φοβίζει. Πήγαινε κατευθείαν σε 50+. Είναι το μόνο που δεν πρόκειται να μετανιώσεις.

Επίσης ακόμα και στις τηλεοράσεις ισχύει το ότι "το φτηνό κρέας το τρώνε οι σκύλοι". Ναι μεν τα φθηνα μοντέλα μπορεί φαινομενικά να "τα κάνουν όλα" όμως η διαφορά βρίσκεται στις λεπτομέρειες.

Για τις Panasonic κολλητός που έχει την u20 δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος με την κίνηση (judder).

Οι χρήστες μιας τηλεόρασης μπορεί να είναι δύο ειδών.
1. Θέλουν να βλέπουν τηλεόραση
2. Θέλουν να πάρουν μια τηλεόραση και περιφερειακά και να ασχολούνται μαζί της από χόμπυ
Αν η αδελφή σου ανήκει στην πρώτη κατηγορία, πάρτης μια φτηνή 42'' πλάσμα ή και 50'' ακόμα καλύτερα να ευχαριστηθεί εικόνα. (μιλάω από ίδια πείρα)
Στην κρεβατοκάμαρά σου μπορείς να βάλεις ότι μέγεθος θέλεις. Έτσι κι αλλοιώς η απόσταση είναι συνήθως από 2,5 μέτρα και πάνω.
Επίσης θα διαφωνήσω με το Δημήτρη, οι εταιρείες που αναφέρουμε (Samsung, Panasonic, LG) δεν βγάζουν ''φτηνά κρέατα''. Βγάζουν και φτηνές τηλεοράσεις αλλά αξιοπρεπέστατες.
Είναι κατά τη γνώμη μου υπερβολικό να προτείνουμε προϊόντα ψηλής τιμής σε ανθρώπους που ούτε τα χρειάζονται ούτε και θα καταλάβουν καμμιά διαφορά.

Καλυτερα ενα αυτονομο media player στα 100-130 Ε .Περισσοτερες δυνατοτητες θα εχει , και θα εχει την ευελιξια μεταφορας σε ενα αλλο δωματιο.Μενου ? Το live που εχω το χειριζεται και.. παππους :) Αν εχει αυτη την δυνατοτητα η τηλεοραση βεβαια καλως,αλλα δεν θεωρω οτι πρεπει να ειναι αποφασιστικος παραγοντας για την επιλογη του μοντελου.

Last edited:
Μην εισαι τοσο αρνητικος με τους player των TV. Η αμεσοτητα και απλοτητα στη χρηση τους ειναι σημαντικοι παραγοντες για αγορα TV με player. Δες εδω ενα βιντεο της LG LH5000
http://www.youtube.com/watch?v=HBMUytEQP8E
Ναι, η συγκεκριμενη TV δεν παιζει ηχο dts και δεν παιζει wmv. Αλλά και στον WD TV LIVE που εχω, υπαρχουν προβληματα με τα wmv.
Το εκπληκτικο στην συγκεκριμενη TV ειναι οτι μπορεις να μετακινησεις την μπαρα αναπαραγωγης απο ενα σημειο (πχ αρχη της ταινιας) σε καποιο αλλο (πχ τελος της ταινιας) μεσα σε 1-2" χωρις κολληματα, προβληματα κλπ κατι που ο WD δεν εχει παραμονο να αναπηδα 10λεπτα (και με καθυστερηση).

μονο οι καινουργιες samsung εχουνε media player που παιζει τα παντα και ηχο DTS ολες οι αλλες εχουνε προβληματικους players.
Οποτε οποιος θελει τηλεοραση με player πρεπει να παει σε καποια καινουργια samsung

Επίσης θα διαφωνήσω με το Δημήτρη, οι εταιρείες που αναφέρουμε (Samsung, Panasonic, LG) δεν βγάζουν ''φτηνά κρέατα''. Βγάζουν και φτηνές τηλεοράσεις αλλά αξιοπρεπέστατες.
Είναι κατά τη γνώμη μου υπερβολικό να προτείνουμε προϊόντα ψηλής τιμής σε ανθρώπους που ούτε τα χρειάζονται ούτε και θα καταλάβουν καμμιά διαφορά.

Δεν κατηγόρησα τις μάρκες, αλλά τα φθηνά μοντέλα τους. Άμα έχει budget η κοπέλα 1500, γιατί να της προτείνουμε το απόλυτα φθηνότερο (και χειρότερο) μοντέλο της Panasonic; Να πάρει π.χ. την panasonic G20 στις 50'' αν πρέπει ντε και καλά να πάρει plasma κι όχι LCD.

Δεν κατηγόρησα τις μάρκες, αλλά τα φθηνά μοντέλα τους. Άμα έχει budget η κοπέλα 1500, γιατί να της προτείνουμε το απόλυτα φθηνότερο (και χειρότερο) μοντέλο της Panasonic; Να πάρει π.χ. την panasonic G20 στις 50'' αν πρέπει ντε και καλά να πάρει plasma κι όχι LCD.
Η άποψή σου είναι απόλυτα σεβαστή , απλά εγώ αντιπροσωπεύω μια διαφορετική η οποία λέει να μην αγοράζουμε κάτι παραπάνω από αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε. Πιστεύω ότι και οι δύο απόψεις είναι σωστές, απλώς διαφορετικές.
Το δε σκεπτικό μου το στηρίζω στην εικόνα που βλέπω εδώ και μερικούς μήνες από μια φτηνή ( 599) LG 50'' Plasma. Έχει τόσο καλή εικόνα που αποκλείεται μια τβ 3πλασιας ή και 5πλάσιας αξίας να έχει πάνω από 5 άντε μετά βίας 10% καλύτερη εικόνα. Οπότε καταλήγοντας αν κάποιος θέλει να βλέπει τηλεόραση άντε και κανένα DVD ή BR είναι περιττό να δώσει πολλά λεφτά κατά την ταπεινή μου άποψη.

Για τις Panasonic κολλητός που έχει την u20 δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος με την κίνηση (judder).

Aπο την S20 και πανω εχουν οι Panasonic το συστημα "smooth film" που μειωνει το judder στα 24p. Η U20 δεν εχει καν IFC για τηλεοπτικο σημα οπως ειχε η U10.

Kαι παλι ομως υπαρχουν τηλεορασεις διπλασιας αξιας απο την U20 με παραπονα για την "κινηση" πχ. διαβασε το νημα της C750 η της LE8500.

To κινηση σε εισαγωγικα γιατι το judder δεν το προκαλει η τηλεοραση , υπαρχει εγγενώς στο υλικο λογω χαμηλης συχνοτητας.

Aπο την S20 και πανω εχουν οι Panasonic το συστημα "smooth film" που μειωνει το judder στα 24p. Η U20 δεν εχει καν IFC για τηλεοπτικο σημα οπως ειχε η U10.

Kαι παλι ομως υπαρχουν τηλεορασεις διπλασιας αξιας απο την U20 με παραπονα για την "κινηση" πχ. διαβασε το νημα της C750 η της LE8500.

To κινηση σε εισαγωγικα γιατι το judder δεν το προκαλει η τηλεοραση , υπαρχει εγγενώς στο υλικο λογω χαμηλης συχνοτητας.
Δηλαδη αναμεσα σε υ20 υ10 ??Μαλον καλητερη η υ10 για μπαλα κ τηλεοπτικο λογο της καλητερης κινησης?

Για ενα μεσο καταναλωτη δεν υπαρχει μεγαλη διαφορα.

Για καποιον που κοιταζει συνεχεια τα τραιλερ κατω απο τις διαφημισεις υπαρχει διαφορα υπερ της U10 εφοσον η κινηση απο το καναλι δεν ειναι ομαλη γιατι εχει IFC και την εξομαλυνει.

Απο την γκαμα της Panasonic αυτη την στιγμη θα προτεινα να παρεις την S20 (εχει και IFC και smooth film) αφου η U10 δεν ξερω αν μπορει πλεον να βρεθει λογω καταργησης.