Αξιζει η αγορα blueray recorder?

corfu

AVClub Addicted Member
20 October 2006
1,382
ΚΕΡΚΥΡΑ
καλησπερα σας. Δεν ξερω αν ειναι σωστο στην κατηγορια αυτη που ρωταω.

Θελω να ρωτησω, αξιζει η αγορα blueray recorder? ειδα οτι τα αδεια δισκακια των 25GB εχουν φτασει ακομα και τα 3 ευρω το ενα σχεδον. Αν εχω μια ταινια mkv 1080p για παραδειγμα και την γραψω σε ενα τετοιο δισκακι θα παιζει απο το playstation 3 η καποια αλλα blyeray players? η μηπως ειναι καλυτερη λυση να τις εχω σε σκληρο και να τις παιζω με καπιο media player πχ egreat? ποια η γνωμη σας?

Aν δεν υπαρχει η δυνατοτητα να συνδεσεις σκληρο στο playstation (δεν το γνωριζω ) τοτε η καλυτερη λυση ειναι ο media player.

Θελω τις ταινιες μου σε 1080Ρ.... αν λοιπον μια ταινια εχει μο 15Gb τοτε σε εναν 500GB δισκο χωρανε περιπου 30 ταινιες.... αν εγω εγω στην συλλογη μου περιπου 300 ταινιες τοτε θελω περιπου 10 δισκους... και αντε να ψαχνω σε πιον δισκο ειναι η καθε ταινια και βαλε-βγαλε στο pc κλπ... για μενα ειναι πιο πρακτικο να εχω την καθε ταινια στο δισκακι της, το βγαζω απο την θυκη το βαζω στο ps3 και το βλεπω...

E τοτε εδωσες την απαντηση μονο σου :p (αν και ποιος ο λογος να περιοριστει η χωρητικοτητα του δισκου στα 500 gb ? )

Να καταχωρισεις τις 300 ταινιες σου αλφαβητικα, για να τους βρισκεις ευκολα στους σκληρους δικους.
3χ300=900 ευρω σε δισκακια??!!!

Εγώ πάντως έχω εγγραφέα bluray στο HTPC εδώ και 2 χρόνια. Ακόμα ΔΕΝ έχω γράψει το 1ο δισκάκι. Ακόμα και τα δισκάκια bluray που έχω, σπάνια τα βγάζω από την θήκη, προτιμώ να τα αναπαράγω από τον δίσκο.

Αξίζει μόνο και μόνο θέλοντας να κρατήσεις κάποια αρχεία βίντεο υψηλής ανάλυσης ....αρχειοθετημένα.!! Δεν νομίζω πως σε καθημερινή χρήση θα καθόμουν να γράψω σε blueray disks τις ταινίες μου με στόχο να τις ψάχνω μία μία αργότερα να δω που την έχω βάλει για να την δω. Τα έκανα αυτά πριν κάτι χρόνια που τα έγραφα σε dvd's για να τα παίξω στο dvd player. H καλύτερη λύση γι αυτούς που έχουν πολύ υλικό...είναι το NAS.

τα οπτικα μεσα για μενα εχουν πεθανει απλα...με 120 ευρω πλεον περνεις 2tb και σωσεις πολυ πραμα.η ευκολια του να παιζεις οποια ταινια θελεις με λιγα κλικ και ΑΜΕΣΑ χωρις να περιμενεις να φωρτωσει ο δισκος blu ray δεν την αλλαζω με τιποτα.

Σαν μέσο backup για τα BDs μας οι σκληροί δίσκοι είναι μια χαρά.

Αλλά αν έχουμε πρωτογενές υλικό (π.χ. video από videocamera) ο σκληρός δίσκος είναι πολύ κακή ιδέα. Κάποια στιγμή θα πεθάνει ο δίσκος και θα πάρει μαζί του τα πολύτιμα videos μας. Οπότε, backup backup backup!

@FABIAWRC

Ευχαριστώ. Βέβαια μόνος του δεν παίζει. Θες και PC με SATA ή καμιά εξωτερική θήκη (βάλε πχ άλλα 40-50 ευρώ) Αυτός πχ έχει 131. Για αυτό σε ρώτησα για 120. Είπα μην έχασα επεισόδια.

Λοιπόν. Απλή αριθμητική.

Ξεκινάμε με την υπόθεση εργασίας οτι θέλεις ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ να έχεις τις ταινίες σε αρχείο. Θεωρώ επίσης δεδομένο οτι η όποια λύση πρέπει να μην είναι πολύ δύσχρηστη. Αλλιώς δεν έχει νόημα. Υπ' όψην ότι αύριο/μεθαύριο μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα (πχ οι τιμές) κάποιον πραγμάτων.

Πρώτη λύση : Εξωτερικός σκληρός. Standalone 2Tb ~135 ευρώ. Αυτή είναι για μένα η καλύτερη αναλογία Gb/ευρώ. Εάν υποθέσουμε οτι μια ταινία έχει μέγεθος ~10-12 Gb κατά μέσο όρο θα πάρει περίπου 150 ταινίες. Κόστος λιγότερο από 1 ευρώ η ταινία.
Πλεονεκτήματα : Μεταφερσιμότητα. Ευκολία (Παίζουν όπου νάναι πχ PC, media player)
Μειονεκτήματα : Ασφάλεια (Ένα τσαφ και γειά σας)

Σε αυτή την κατηγορία βάζω και συστήματα με 2 δίσκους, με RAID, με ΝΑS κτλ. Κάθε ένα έχει προφανή μεινεκτίματα/πλεονεκτήματα αλλά από το ύφος του topic starter μάλλον δεν ξέρει πάρα πολλά ο άνθρωπος και μάλλον θα τον μπερδέψω, οπότε επίτηδες δεν μιλάω.

Δεύτερη λύση : Blu-ray να γράφει. Δεν έχει, δεν έχει ~140-150 ευρώ θα τα δώσεις. Δισκάκια των 25Gb ~2 ευρω. Εδώ τώρα υπάρχει μια παράμετρος που δεν την σκέφτεσαι άμεσα. Μπορεί ένα δισκάκι να χωράει 25g αλλά οταν γράφεις ταινία-ταινία τότε πολύ πιθανό να γράψεις τα 20 ή τα 22G. Τα άλλα που "περισσεύουν" μπορεί να μην θέλεις να τα γράψεις εαν είσαι μερακλής πχ και θέλεις ΜΟΝΟ κάτι συγκεκριμένο μέσα στο δισκάκι και οχι και κάτι ακόμη απλά για να μην πάει χαμένος ο χώρος. Έτσι βέβαια μειώνεται αρκετά το ποσοστό εκμετάλευσης της χωρητικότητας, πράγμα που σε έναν σκληρό δίσκο ΔΕΝ ισχύει. Με τα παραπάνω θέλω να πω οτι ΔΕΝ είναι 75 δισκάκια 150 ταινίες. Μπορεί να γίνουν και 80, μπορεί και 85.
Αν πούμε 80 (ένα νούμερο για να έχουμε κάποια μέση τιμή) θέλουμε 2Χ80=160 ευρώ τα δισκάκια και 140 πες το γραφτήρι 300 ευρώ. Κοστος ~ 2 ευρώ η ταινία.
Πλεονεκτήματα : Μεταφερσιμότητα (μικρότερη από σκληρό αλλά εν γένει εντάξει). Ασφάλεια. Είναι δισκάκια. Θέλουν προσοχή ως τέτοια.
Μειονεκτήματα :Ευκολία έτσι και έτσι. Τα Blu-ray δεν παίζουν ακόμη παντού.

Και στην δεύτερη λύση υπάρχουν κάποιες παραλλαγές. Και εδώ δεν μπαίνω σε περαιτέρω κουβέντα. Η λογική ίδια. Δεν θέλω να μπερδέψω τον topic starter περαιτέρω.

Σίμος

Στα παραπάνω κόστη φρονώ ότι θα πρέπει να προστεθεί και το κόστος - κάποιου - σοβαρού software, τόσο για την αντιγραφή όσο και για την αναπαραγωγή.

Και μάλιστα αυτή η παράμετρος ίσως να διαφέρει για τα δυο μέσα, σκληρός και εγγραφέας. Για σκεφτείτε το κι αυτό.

Παιδιά μια βοήθεια - γιατί από βδομάδα ξεκινάει και το top gear - σχετικά με πρόγραμμα για μοντάζ στο pc...
Μη φαντάζεστε ότι χρειάζομαι τίποτα φοβερό. Ίσα - ίσα να κόβω τις διαφημίσεις... Υπάρχει κάτι απλό στην χρήση; Εν τω μεταξύ το recorder παροπλίστηκε (αναλογικός δέκτης-και το είχα πληρώσει το 2005 900 ευρώ). Έχω δοκιμάσει τα πάντα ώστε να το συνδέσω με εξωτερικό δέκτη - καλής ποιότητας - αλλά δεν γίνεται τίποτα. Ασε που νομίζω ότι ο δέκτης από μόνος του κάνει καλύτερη εγγραφή. Για καινούργιο recorder δεν το βλέπω. Μάλλον πεταμένα λεφτά, παρόλο που απ´ότι έχω διαβάσει στα τεστ (lg + samsung) έχουν φοβερές δυνατότητες (καμμία σχέση με τα προ πενταετείας). Αυτή είναι και η άποψή μου στο παραπάνω δίλημμα. Δεν υπάρχει υποκατάστατο για το htpc (ίσως μόνο ένα καλό media player να μπορεί να συγκριθεί επειδή είναι εστιασμένο στην αναπαραγωγή ταινιών).

Φίλε Σίμο - πες μου τι ακριβώς δεν κατάλαβες να στο εξηγήσω. Το νήμα δεν θέτει ένα συγκεκριμένο δίλημμα; Γράφω την γνώμη μου. Το θέμα δεν έχει να κάνει με εγγραφές; Ή μήπως τα bluray recorder δεν κάνουν εγγραφή από τηλεόραση (εξού και η αναφορά στο top gear/skai); Δεν βρήκα κάποιο σχετικό νήμα, γι αυτό και απευθύνθηκα σε σας. Με το ύφος όμως ξενέρωσα - γι αυτό και παίρνω πίσω τα παραπάνω περί βοήθειας... Χίλια συγνώμη για το χρόνο σας. Θα το ψάξω στο google...

Φίλε DIM3000C6, μην μας παρεξηγείς..

Απλά, έγραψες σε νήμα για data BD recorders (αυτά που μπαίνουν σε PC), γιαυτό μπερδεύτηκαν τα παιδιά παραπάνω.

Πιο αρμόδια κατηγορία για το δικό σου δίλημμα είναι αυτή: http://www.avclub.gr/forum/forumdisplay.php?f=52