Αξιζει η αγορα blueray recorder?

Re: Απάντηση: Αξιζει η αγορα blueray recorder?

Παιδιά μια βοήθεια - γιατί από βδομάδα ξεκινάει και το top gear - σχετικά με πρόγραμμα για μοντάζ στο pc...
Μη φαντάζεστε ότι χρειάζομαι τίποτα φοβερό. Ίσα - ίσα να κόβω τις διαφημίσεις... Υπάρχει κάτι απλό στην χρήση; Εν τω μεταξύ το recorder παροπλίστηκε (αναλογικός δέκτης-και το είχα πληρώσει το 2005 900 ευρώ). Έχω δοκιμάσει τα πάντα ώστε να το συνδέσω με εξωτερικό δέκτη - καλής ποιότητας - αλλά δεν γίνεται τίποτα. Ασε που νομίζω ότι ο δέκτης από μόνος του κάνει καλύτερη εγγραφή. Για καινούργιο recorder δεν το βλέπω. Μάλλον πεταμένα λεφτά, παρόλο που απ´ότι έχω διαβάσει στα τεστ (lg + samsung) έχουν φοβερές δυνατότητες (καμμία σχέση με τα προ πενταετείας). Αυτή είναι και η άποψή μου στο παραπάνω δίλημμα. Δεν υπάρχει υποκατάστατο για το htpc (ίσως μόνο ένα καλό media player να μπορεί να συγκριθεί επειδή είναι εστιασμένο στην αναπαραγωγή ταινιών).

Έχω μείνει παγωτό κυριολεκτικά από την συμπεριφορά γι' αυτό και κάνω quote το αρχικό μήνυμα. Να μην θεωρήσει κάποιος δλδ οτι είναι κόψε ράψε δικά μου. Το παραθέτω ΑΥΤΟΥΣΙΟ.

Έχουμε και λέμε
1 Το θέμα ΕΔΩ ( σε ΑΥΤΟ το topic) είναι άποψη(-εις), για το ΑΝ αξίζει η αγορά blueray recorder. Εσύ ΞΕΚΙΝΑΣ με το να ζητήσεις βοήθεια για πρόγραμμα montage (!!!)

2 AN θεωρήσουμε οτι έχεις παραγράφους στο κείμενό σου, λες ΜΕΤΑ "...Εν τω μεταξύ το recorder παροπλίστηκε (αναλογικός δέκτης-και το είχα πληρώσει το 2005 900 ευρώ). Έχω δοκιμάσει τα πάντα ώστε να το συνδέσω με εξωτερικό δέκτη - καλής ποιότητας - αλλά δεν γίνεται τίποτα. Ασε που νομίζω ότι ο δέκτης από μόνος του κάνει καλύτερη εγγραφή..."

ΠΟΙΟ recorder ; Ανέφερες τίποτα για recorder στην πρώτη πρόταση ; Μέχρι εδώ το είχα διαβάσει τρείς φορές γιατί νόμιζα οτι κάτι δεν βλέπω

Στο καπάκι μας λες για την τραγική εμπειρία σου να μην μπορείς να συνδέσεις το recorder (Αυτό που ...λέγαμε) με κάποιον εξωτερικό δέκτη.
ΤΩΡΑ μάλιστα. ΤΩΡΑ είναι ΞΕΚΑΘΑΡΟ τι εννοείς.
Μαλλον ΕΓΩ είμαι ανίκανος να κατανοήσω τι θέλεις να πεις.

3 AN θεωρήσουμε οτι έχεις παραγράφους στο κείμενό σου, λες ΜΕΤΑ "...Για καινούργιο recorder δεν το βλέπω. Μάλλον πεταμένα λεφτά, παρόλο που απ´ότι έχω διαβάσει στα τεστ (lg + samsung) έχουν φοβερές δυνατότητες (καμμία σχέση με τα προ πενταετείας)..."

Ειδικά τώρα είσαι εντός θέματος. ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΩ. Μας πληροφορείς οτι δεν βλέπεις να παίρνεις καινούριο recorder, κατόπιν ότι αυτά έχουν φοβερές δυνατότητες κτλ (ΕΔΩ υπάρχει υποψία "εντός θέματος")

4 Το τελειωτικό χτύπημα, στην ανικανότητά μου να διακρίνω την συνέχεια στον λόγο/σκέψη σου έρχεται στο τέταρτο κομμάτι όπου γράφεις "...Αυτή είναι και η άποψή μου στο παραπάνω δίλημμα. Δεν υπάρχει υποκατάστατο για το htpc.."Αυτό θα το αφήσω ασχολίαστο.

5 Όταν δε σου γράφω από κάτω "...Ρε φίλε, από αυτά που γράφεις εσύ καταλαβαίνεις τίποτα ;.." παρεξηγιέσαι κιόλας

Εγώ λέω οτι δεν έχεις καμμιά απολύτως κουλτούρα, σχετικά με το ΠΩΣ γράφουμε σε/στα φόρουμ. Δεν μπαίνω ΚΑΝ στην διαδικασία αν κατάλαβες ή έκανες διαχωρισμό ανάμεσα σε "φέτα"/standalone Blu Ray recorders. Δεν έχει καμιά σημασία εξάλου.

Σίμος

Χρόνια πολλά Δημήτρη

EAN πχ είχες γράψει περίπου ως εξής

Δεν νομίζω οτι η αγορά recorder έχει νόημα. Μάλλον είναι πεταμένα λεφτά, παρ' όλο που απ´ότι έχω διαβάσει στα τεστ τα καινούρια (lg + samsung) έχουν φοβερές δυνατότητες (καμμία σχέση με τα προ πενταετείας).

Εγώ φερ ειπείν είχα αγοράσει ένα recorder και το είχα πληρώσει, το 2005, 900 ευρώ. Έχει αναλογικό δέκτη και δεν κατάφερα να κάνω εγγραφές.(Σημ. μάλλον αυτό εννοείς. Ακόμη δεν είμαι σίγουρος έτσι όπως το έγραψες) Έχω δοκιμάσει τα πάντα ώστε να το συνδέσω με εξωτερικό δέκτη - καλής ποιότητας - αλλά δεν γίνεται τίποτα.
Άποψή μου είναι οτι δεν υπάρχει υποκατάστατο για το htpc (ίσως μόνο ένα καλό media player να μπορεί να συγκριθεί επειδή είναι εστιασμένο στην αναπαραγωγή ταινιών).

ΥΓ : Ξέρει κανένας να προτείνει κάποιο καλό πρόγραμμα για Video editing ; Μη φαντάζεστε ότι χρειάζομαι τίποτα φοβερό. Ίσα - ίσα να κόβω τις διαφημίσεις... Υπάρχει κάτι απλό στην χρήση;

EAN πχ είχες γράψει περίπου ως εξής τότε πιθανώς να ήταν και πιο αντιληπτό τι ακριβώς προσπαθείς να μας πείς

Εδώ θα ξαναβάλω το κέιμενο που έγραψες εσύ για να φανεί η διαφορά
Παιδιά μια βοήθεια - γιατί από βδομάδα ξεκινάει και το top gear - σχετικά με πρόγραμμα για μοντάζ στο pc...
Μη φαντάζεστε ότι χρειάζομαι τίποτα φοβερό. Ίσα - ίσα να κόβω τις διαφημίσεις... Υπάρχει κάτι απλό στην χρήση; Εν τω μεταξύ το recorder παροπλίστηκε (αναλογικός δέκτης-και το είχα πληρώσει το 2005 900 ευρώ). Έχω δοκιμάσει τα πάντα ώστε να το συνδέσω με εξωτερικό δέκτη - καλής ποιότητας - αλλά δεν γίνεται τίποτα. Ασε που νομίζω ότι ο δέκτης από μόνος του κάνει καλύτερη εγγραφή. Για καινούργιο recorder δεν το βλέπω. Μάλλον πεταμένα λεφτά, παρόλο που απ´ότι έχω διαβάσει στα τεστ (lg + samsung) έχουν φοβερές δυνατότητες (καμμία σχέση με τα προ πενταετείας). Αυτή είναι και η άποψή μου στο παραπάνω δίλημμα. Δεν υπάρχει υποκατάστατο για το htpc (ίσως μόνο ένα καλό media player να μπορεί να συγκριθεί επειδή είναι εστιασμένο στην αναπαραγωγή ταινιών).

Αυτά

Σίμος

σχετ. με #22)
Μαθήματα γραμματικής/συντακτικού από κάποιον που μάλλον έχει μείνει πολλά χρόνια στην ίδια τάξη (σχετ.σημ. υπάρχει και η κοινωνική μόρφωση). Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το πρώτο post δεν ήταν και τόσο ακατανόητο (εξελίχθηκε όμως σε τραγικό λάθος η κίνηση μου να ζητήσω βοήθεια). Ο φίλος Δ. Δημητρακούδης κατάλαβε το λάθος μου (το που μπερδεύτικα δηλαδή) και με διόρθωσε. Εσύ δεν κάνεις λάθη; Προς τι όλο αυτό το κατεβατό; Μέσα από ένα post έβγαλες χίλια συμπεράσματα για το ποιόν μου. Είσαι πραγματικά χαρισματικός. Ξερεις να κρίνεις ανθρώπους. Με ξεμπρόστιασες... εμένα το άσχετο... Από την στεναχώρια δεν θα κοιμηθώ σήμερα... Κύριε Σίμο, το "τράβηξες" χωρίς λόγο.

Υ.Γ. Ευχαριστώ για τα προκαταβολικά "χρόνια πολλά"!

Βρε παιδιά, δεν χρειάζεται να το τραβάμε τόσο..

Έγινε μια παρανόηση, τα βρήκαμε, πάμε παρακάτω.. Μην χαλάτε τις καρδιές σας για ψύλλου πήδημα.

Υ.Γ. Το "χρόνια πολλά" πήγαινε σε μένα.. ;) τόσο εύκολα γίνονται παρεξηγήσεις! :smile:

Δεν πρόκειται καν να μπω στην λογική διαλόγου. Ότι είχα να πω το είπα. Το όποιο επίπεδο του καθενός φαίνεται ξεκάθαρα από τον τρόπο που όλοι μας χειριζόμαστε την γλώσσα.

Θέλω να παρακαλέσω τον Δημ. Δημητρακούδη να κάνει quote κομμάτι κειμένου μου όπου να γράφω κάτι στο ύφος του (ΔΕΝ είπα "και το ήθος")

"...Μαθήματα γραμματικής/συντακτικού από κάποιον που μάλλον έχει μείνει πολλά χρόνια στην ίδια τάξη..."

Σίμος

Το συνεχίζεις - έτσι;
Τώρα δεν έχω επίπεδο και δεν ξέρω να χειρίζομαι και την ελληνική...
Να δούμε τι άλλο θα ακούσω επειδή τόλμησα να κάνω ένα (λάθος) post στο συγκεκριμένο νήμα! Συνηθισμένο φαινόμενο στην εποχή μας... Να ανάγει κάποιος την προσωπική του ακούσια ή εκούσια άγνοια για πρόσωπα και πράγματα, σε γνώμονα ηθικής και αξιολογικής κρίσης.
Δεν πρόκειται να ασχοληθώ περισσότερο - αρκετά.
Φίλε Δ. Δημητρακούδη ευχαριστώ για την ψύχραιμη στάση καθώς και για την ανεκτικότητα...

Γιατί να υπάρχει δίλημμα;

Η δική μου πρόταση είναι να γίνονται και εγγραφές σε δισκάκια, όπως και να διατηρούνται κάποιοι σκληροί με ταινίες. Έτσι έχεις τα καλά και από τους δυο κόσμους.

tzo το αν υπάρχει ή όχι δίλημμα έχει σχέση (για μένα) με ποια προδιαγραφή/προαπαιτούμενο βάζεις.

1 Εάν έχεις προσωπικά video υλικό από δικές σου λήψεις κτλ, υπάρχει περίπτωση εσύ να τα βάλεις σε Hard disk ; Δισκάκι και πάλι δισκάκι (και 2 και 3 ανάλογα με το τι επίπεδο παράνοιας έχει ο καθένας μας) Θα δώσω ένα προσωπικό παράδειγμα. Πριν από ~10 χρόνια είχα την τύχη να ακούσω την γιαγιά μου σε ηχογράφηση από μπομπινόφονο. (Ταινία από ~40 χρόνια). Είχα πολύ μεγάλη τύχη διότι και το μέσο είναι ευπαθές και στις ταινίες του θείου γινόταν το έλα να δεις από γράψε σβήσε. Αν η εγγραφή είχε γίνει σε σκληρό δίσκο με γράψε σβήσε 40 χρόνια δύσκολα θα άντεχε ο δίσκος. Σε δισκάκι σίγουρα θα είχα πιο πολλές πιθανότητες (και πάλι 100% δεν δίνω)

2 Εάν μιλάμε για ταινίες κατεβασμένες από το Internet (γιατί η σκληρή αλήθεια αυτή είναι) τότε δεν χρειάζεται καν αντίγραφο. ΑΝ πραγματικά θέλεις να την ξαναδείς, ξανακατεβάζεις την ταινία. Σιγά μην μιλάει κανένας εδώ για back up που έκανε στις ταινίες που αγόρασε.

3 Εάν μιλάμε για τις αγαπημένες μας/σας/τους ταινίες που τις ψιλοβλέπουμε που και που, με ένα δίσκο και ~ 100 ευρώ, είσαι παραπάνω από σούπερ. Πόσες ταινίες θα είναι αυτές 50-60. Άντε 100. Μια χαρά χωράνε σε ΕΝΑΝ δίσκο.

Αυτά. Τόσο απλά
Σίμος

tzo το αν υπάρχει ή όχι δίλημμα έχει σχέση (για μένα) με ποια προδιαγραφή/προαπαιτούμενο βάζεις.

1 Εάν έχεις προσωπικά video υλικό από δικές σου λήψεις κτλ, υπάρχει περίπτωση εσύ να τα βάλεις σε Hard disk ; Δισκάκι και πάλι δισκάκι (και 2 και 3 ανάλογα με το τι επίπεδο παράνοιας έχει ο καθένας μας) Θα δώσω ένα προσωπικό παράδειγμα. Πριν από ~10 χρόνια είχα την τύχη να ακούσω την γιαγιά μου σε ηχογράφηση από μπομπινόφονο. (Ταινία από ~40 χρόνια). Είχα πολύ μεγάλη τύχη διότι και το μέσο είναι ευπαθές και στις ταινίες του θείου γινόταν το έλα να δεις από γράψε σβήσε. Αν η εγγραφή είχε γίνει σε σκληρό δίσκο με γράψε σβήσε 40 χρόνια δύσκολα θα άντεχε ο δίσκος. Σε δισκάκι σίγουρα θα είχα πιο πολλές πιθανότητες (και πάλι 100% δεν δίνω)

2 Εάν μιλάμε για ταινίες κατεβασμένες από το Internet (γιατί η σκληρή αλήθεια αυτή είναι) τότε δεν χρειάζεται καν αντίγραφο. ΑΝ πραγματικά θέλεις να την ξαναδείς, ξανακατεβάζεις την ταινία. Σιγά μην μιλάει κανένας εδώ για back up που έκανε στις ταινίες που αγόρασε.

3 Εάν μιλάμε για τις αγαπημένες μας/σας/τους ταινίες που τις ψιλοβλέπουμε που και που, με ένα δίσκο και ~ 100 ευρώ, είσαι παραπάνω από σούπερ. Πόσες ταινίες θα είναι αυτές 50-60. Άντε 100. Μια χαρά χωράνε σε ΕΝΑΝ δίσκο.

Αυτά. Τόσο απλά
Σίμος

Τελικά μου φαίνεται πως το thread μετατράπηκε περισσότερο σε κάτι σαν "Αξίζει το backup σε δισκάκια ή σε HDD?" και το βλέπω και λογικό μάλιστα γιατί μάλλον αυτό είναι το τελικό ερώτημα.
Για την ευχρηστία του HDD κανείς δεν αντιλέγει, όπως επίσης δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί πως τα DB θα αντέξουν στα σίγουρα 40 χρόνια στα συρτάρια μας (εδώ άντεξε η μπομπίνα θα μου πεις!!)
Κατά την άποψή μου το οικονομικότερο* και το πρακτικότερο είναι πάντα το καλύτερο, όταν όμως συνοδεύεται από (όπως σωστά ειπώθηκε πιο πριν) backup από backup και βέβαια για να μη ξεχνιόμαστε από backup!

Ποτέ δε θα ξεχάσω την εμπειρία που είχα πριν λίγα χρόνια με το (θεωρητικά άριστης ποιότητας) 3πλό DVD backup από οικογενειακή εκδήλωση και που είχα φυλαγμένο σαν τα μάτια μου στο ντουλάπι. Τελικά κατάφερα να χάσω την εγγραφή και από τα τρία DVD τα οποία είχαν ελεγχθεί πριν αποθηκευτούν και είχαν παραμείνει σφραγισμένα (τα δύο τουλάχιστον).
Το πάθημα έγινε μάθημα και πλέον έχω τριπλό backup σε HDD όλων των σημαντικών και "ευαίσθητων" δεδομένων. 2 RAID NAS (το ένα σε μόνιμη λειτουργία) και έναν σκληρό στο ντουλάπι ψηλά - ψηλά και πίσω στο ράφι!!! Και αν μετά από λίγα χρόνια χαλάσει κάποιος δίσκος θα αντιγράψω σε νέους δίσκους τα δεδομένα (ανεκτίμητα βλέπεις)
Σε 40 χρόνια, αν ζω, τα εγγόνια μου ελπίζω να έχουν καλά φυλαγμένο το ψηφιακό μέσο αποθήκευσης που θα υπάρχει τότε, με όλα τα αρχεία μου!

Μέχρι τότε το blueray θα έχει "πεθάνει" όπως και ο HDD!!! Ελπίζω να ζήσουμε να τα δούμε όλα αυτά!!:ernaehrung004:

*Το οικονομικότερο αναφέρεται περισσότερο σε αυτό που συμφέρει από διάφορες απόψεις, παρά στο απολύτως φτηνότερο!

Είναι σωστός ο προβληματισμός για το πως μετατράπηκε το thread. Πλην όμως το όποιο recorder το παίρνεις για να κάνεις recording. Αν είναι να βλέπεις μόνο αλλάζει όλο το νόημα όποιας και αν είναι η κουβέντα (και ο τίτλος)

Την γνώμη μου για το backup την έχω εκφράσει πριν. Όποιος κάνει λόγο για backup ταινιών που έχει αγοράσει προφανώς δεν πρόκειται να τον πάρω στα σοβαρά. Πολύ απλά διότι, αυτοί που πραγματικά έχουν τέτοιες ταινίες, ΗΔΗ τις έχουν κάνει backup. Δεν περιμέν(-ω)/-ουν από περιστασιακούς χρήστες, συμβουλές περί backup.

Όπως πολύ σωστά πρόσθεσε ο Xamurabi δεν είναι μόνο να ΕΧΕΙΣ recorder και να γράψεις τα δισκάκια. Πρέπει να έχεις και πολλές πιθανότητες να το ξαναδείς αυτό που κάνεις backup.
Εγώ θα προσθέσω και την παράμετρο κόστος, πράγμα που, κακώς, δεν είχα κάνει στο προηγούμενο post μου.

Έτσι λοιπόν λέω ότι εάν μιλάμε για backup με κόστος εντός ΠΟΛΥ λογικών ορίων τότε το recorder είναι μια χαρά. (Παραπάνω από μια χαρά, αν γράψεις 3 φορές, σε 3 διαφορετικά δισκάκια.) Εάν όμως μιλάμε για backup με ΜΕΓΑΛΟ κόστος τότε ΔΕΝ είναι καλή λύση. Η λύση που προτείνει ο Xamurabi είναι καλύτερη.

Σίμος