Αξίζει η αγορά DAC για σύνδεση PC ή όχι

Αυγερινός Παπαδάκης

AVClub Addicted Member
29 November 2006
1,621
Νέα Ιωνία, Αθήνα
Σκέφτομαι σοβαρά την αγορά ενός DAC για να συνδέσω το ΗΤPC μου και να μπορέσω να απολαύσω τα διάφορα FLAC αρχεία που έχω περασμένα. Αυτή την στιγμή ακούω μέσω της X-Meridian, σε έναν Pionner LΧ-70 με ROTEL RMB-1075 τελικό. Την προτίμησα λόγω των πολυ καλών αναλογικών σταδίων και μου γιεννέται η απορία πόσο καλύτερα θα ακούω με ένα εξειδικευμένο DAC τύπου (Cambridge Audio DACMagic) και εάν θα ακούω καλύτερα. Τι λέτε;

Προσωπικα θα ελεγα καπου εκει μεσα,ψαξε και στο ebay για μεταχειρισμενοΠριν λιγες μερες αγορασα απο μελος του avclub ενα και πληρωσα λιγο παραπανω απο 100,πιστευω οτι αξιζε,αλλα οχι παραπανω

Γιατί δεν κάνεις μια δοκιμή με το DAC του ενισχυτή σου για αρχή? Και θα σου πρότεινα πριν αγοράσεις οτιδήποτε να το ακούσεις σπίτι σου για να δεις αν αξίζει τα λεφτά που ζητάει.

Και πιο θα μου προτείνατε ρε παιδιά, εγώ λόγω του ντόρου που έχει δημιουργηθεί, ζαχαρώνω το DACMAGIC της Cambridge Audio. Συμφωνώ πως είναι το μέλλον και απ' ότι φαίνεται σε λίγο όλοι οι σοβαροί audiophile κατασκευαστές θα έχουν και από ένα τέτοιο στη λίστα με τα προϊόντα τους.

Καλό το DacMagic αλλά οι μαυραγορίτες εδώ το δίνουν 350 ευρώ και δεν θα το βρείς πουθενά φτηνότερα γιατί δεν το πουλάνε on line.
Στα λεφτά που θέλεις μοναδική επιλογή είναι αυτό εδώ στίς 150 λίρες.

Απάντηση: Re: Αξίζει η αγορά DAC για σύνδεση PC ή όχι

Καλό το DacMagic αλλά οι μαυραγορίτες εδώ το δίνουν 350 ευρώ και δεν θα το βρείς πουθενά φτηνότερα γιατί δεν το πουλάνε on line.
Στα λεφτά που θέλεις μοναδική επιλογή είναι αυτό εδώ στίς 150 λίρες.

Οπότε πάμε στις 150 λίρες + μεταφορικά = κάνα 200 άρι υποθέτω. Και aprile πιστεύεις πως δεν αξίζουν τα 150 για να πάει κάποιος στο DACMAGIC ή απλά μας τη σπάει η πολιτική των ελλήνων εμπόρων - αντιπροσώπων. Αν μας τη σπάει να ξηγηθούμε κάνα Power Βuy πάλι σε κάποιο απ' αυτά να τελειώνουμε, να τους χωθούμε κιόλας!

Βλέποντας τα χαρακτηριστικά του DAC magic διαπιστώνω ότι κανένα μηχάνημα στην αγορά τύπου player δεν τα έχει.

Κατά τη γνώμη μου 200 ευρώ (αν είναι τόσα) θα πιάσουν τόπο.

Αρχίζω και το σκέφτομαι κι εγώ.
Το καρφώνεις στην ψηφιακή έξοδο και παίρνεις ήχο αξιώσεων.

Απάντηση: Re: Αξίζει η αγορά DAC για σύνδεση PC ή όχι

Βλέποντας τα χαρακτηριστικά του DAC magic διαπιστώνω ότι κανένα μηχάνημα στην αγορά τύπου player δεν τα έχει.

Κατά τη γνώμη μου 200 ευρώ (αν είναι τόσα) θα πιάσουν τόπο.

Αρχίζω και το σκέφτομαι κι εγώ.
Το καρφώνεις στην ψηφιακή έξοδο και παίρνεις ήχο αξιώσεων.

Το Dacmagic κοστίζει 350 από Ελλάδα ενώ το Beresford 200 από Αγγλία με μεταφορικά περίπου. Αν έβρισκα το Dacmagic κοντά στα 250 θα το είχα χτυπήσει ήδη!

Re: Απάντηση: Re: Αξίζει η αγορά DAC για σύνδεση PC ή όχι

Οπότε πάμε στις 150 λίρες + μεταφορικά = κάνα 200 άρι υποθέτω. Και aprile πιστεύεις πως δεν αξίζουν τα 150 για να πάει κάποιος στο DACMAGIC ή απλά μας τη σπάει η πολιτική των ελλήνων εμπόρων - αντιπροσώπων. Αν μας τη σπάει να ξηγηθούμε κάνα Power Βuy πάλι σε κάποιο απ' αυτά να τελειώνουμε, να τους χωθούμε κιόλας!

H διαφορά ανάμεσα στο Beresford και στο DacMagic είναι μικρή όπως λένε και οι Αγγλοι.
Το DacMagic είναι λίγο καλύτερο στις μεσαίες