Αξίζει η αγορά δέκτη για τα ελεύθερα κανάλια hotbird (έχοντας ήδη τον pace της nova);

eko13

Established Member
4 March 2013
284
Ειμαι νεος συνδρομητης Νοβα με το κριστμας πακ, αν και δεν πολυκαιγομουν να βαλω Νοβα το θεωρω συμφερουσα προσφορα και το εβαλα. Μετα απο διαφορες μεταπτωσεις (με νεες σαρωσεις) στον αριθμο ελευθερων δορυφορικων που πιανει τις τελευταιες μερες εχει κατασταλαξει στα 489 καναλια.

Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι εαν με το ιδιο πιατο, αλλαζοντας απλα τον δεκτη μπορω να πιασω και αλλα καναλια (να εχω δυο δεκτες)

Σε σχεση με αυτα εδω
http://gr.kingofsat.net/freqs.php?&sat=70&standard=All&ordre=date_maj&filtre=Clear

χοντρικα απο οσο θυμαμαι δεν πιανω το RTL 1 (ενω εχει ηχο...), Poker Italia, και τα καναλια με DVB-S "OIV Zagreb" υπαρχουν αλλα αξιολογα που δεν τα πιανει η Νοβα? Θα μπορω να πιασω με αλλον δεκτη?

Δεκτη εχω τον 831 και ειναι για τα μπαζα, πολλες φορες στο ζαπινγκ αλλα και σε εντολες κολλαει και αποκρινεται μετα 5-6 δευτερολεπτα...

Απάντηση: Επιπλεον FREE to AIR σε Nova

Ερώτηση: Συνεχίζεις να είσαι συνδρομητής Nova?
Αν ναι, τότε μπορείς να αγοράσεις οποιονδήποτε ψηφιακό δορυφορικό δέκτη FTA και να τον συνδέσεις με τον 831 που έχεις. Θα πρέπει όμως ο νέος σου δέκτης να διαθέτει έξοδο LNB Out (παράδειγμα εδώ) έτσι ώστε να μπορείς να έχεις δύο δέκτες σε ένα.
Η κεραία συνδέεται με το νέο κουτί, και μέσω LNB OUT με τον 831.

Αν όχι, τότε βάζεις τον 831 στο κουτί και κατευθείαν στο πατάρι. Αγοράζεις έναν οποιονδήποτε δορυφορικό δέκτη του εμπορίου (στα Praktiker έχει με 60 Ευρώ!) και με αυτόν βλέπεις ΟΛΑ τα ελεύθερα κανάλια χωρίς περιορισμούς κτλ.

Ερώτηση: Έχεις αναφέρει την απορία σου στη Nova? (λίγα κανάλια, χαοτικός δέκτης)
Αν όχι, φρόντισε να το κάνεις.

Πράγματι ο δέκτης δεν πιάνει όλα τα κανάλια του δορυφόρου. Στην ουσία όλοι λίγο πολύ απορούμε γιατί υπάρχουν και τόσα κωδικοποιημένα κανάλια ξένων υπηρεσιών. Για την ιστορία: είχαν υποσχεθεί από το καλοκαίρι του 2011 πως θα το φτιάξουν με ανανέωση. Οι ανανεώσεις ήρθαν, τα κανάλια παρέμειναν ίδια.

Re: Επιπλεον FREE to AIR σε Nova

Το θεμα ειναι οτι με βαση τα Free to air του λινκ δεν υπαρχει κατι τοσο αξιολογο ωστε να προβω σε αγορα αλλου δεκτη, σχεδον ολα του hotbird τα πιανει, εχει βαλει καποιος αλλος δεκτη ωστε να πει αν πιανει καποια καλυτερα καναλια.

Απο τα γνωστα χοντρικα πιανω rai 1, rai 2, rai 3, rtl2, dmax, arte, zdf, alzazira sport 2, και νομιζω ολα τα ειδησεογραφικα υπαρχει κανα αλλο αξιολογο καναλι (ευρωπαικο κυριως) στον hotbird? Το μουσικο το Viva μου κανει εντυπωση που δεν το πιανει...

Ερώτηση: Συνεχίζεις να είσαι συνδρομητής Nova?
Στην πρώτη σειρά του μηνύματος το αναφέρει ο φίλος...
Το θεμα ειναι οτι με βαση τα Free to air του λινκ δεν υπαρχει κατι τοσο αξιολογο ωστε να προβω σε αγορα αλλου δεκτη, σχεδον ολα του hotbird τα πιανει, εχει βαλει καποιος αλλος δεκτη ωστε να πει αν πιανει καποια καλυτερα καναλια.
Αυτά που βλέπεις στο σύνδεσμο είναι τα ελεύθερα κανάλια. Κοίταξε ποια μπορεί να σε ενδιαφέρουν και τσέκαρε αν τα κατεβάζει ο pace. Μετά βλέπεις τι θα κάνεις.

Last edited:
Re: Επιπλεον FREE to AIR σε Nova

Απο τα γνωστα χοντρικα πιανω rai 1, rai 2, rai 3,
Εντύπωση μου κάνει που πιάνεις τα RAI 1, 2 και 3 με τον 831, νόμιζα ότι δε γίνεται. Εγώ πιάνω τα Rai Med και Rai Scuola, αλλά όχι αυτά που λες.

Με έναν άλλο δέκτη τα μόνα αξιόλογα που κατάφερα να πιάσω που δεν πιάνω με τον 831 είναι το Press TV και το RTdoc και νομίζω μπορείς να πιάσεις και το γερμανικό Das Erste.

προσφατα βρηκα στην Νοβα ελευθερο το supertennisHD, αλλα δεν το βρισκω στο digimax, αν και λογικα δεν θα το δειχνει λογω οτι δεν ειναι HD, επρεπε να το βγαζει χωρις εικονα.
Είναι φυσιολογικό που δεν το βρίσκεις, ο δέκτης δεν μπορεί να το "δει" καν.

Αν και παλιό το θέμα, με αφορμή το κόψιμο του ERT World αυτές τις ημέρες από την Nova, έχω την απορία αν με κάποιον από τους παρακάτω δέκτες http://www.skroutz.gr/products/comp...202878,2948944,2948797,2368694,2546057,352583 θα μπορούσαμε να πιάσουμε το ERT World από την εκπομπή της EBU και αν κάποιος από αυτούς παίζει παρέα με τον 831 χωρίς προβλήματα.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για την οποιαδήποτε πληροφορία.

Αν και παλιό το θέμα, με αφορμή το κόψιμο του ERT World αυτές τις ημέρες από την Nova, έχω την απορία αν με κάποιον από τους παρακάτω δέκτες http://www.skroutz.gr/products/comp...202878,2948944,2948797,2368694,2546057,352583 θα μπορούσαμε να πιάσουμε το ERT World από την εκπομπή της EBU και αν κάποιος από αυτούς παίζει παρέα με τον 831 χωρίς προβλήματα.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για την οποιαδήποτε πληροφορία.

Αν θέλεις να πάρεις άλλον δέκτη και να τον συνδέσεις με τον 831, όπως έχει αναφερθεί και πιο πάνω, πρόσεχε να έχει έξοδο LNB Out. Οσο για το ERT world, όποιον δέκτη και να πάρεις, δεν πρόκειται να το δεις. Η ισραηλινή εταιρεία που είχε αναλάβει τη διαχείρισή του, το έκοψε. Πλέον η εκπομπή της EBU γίνεται μόνο μέσω 7Ε για τα κανάλια της ΝΕΤ και της ΕΤ3.