αξίζει η αγορά τηλεοράσεων lcd?

tvmania

New member
5 July 2010
7
Λοιπόν δεν μπόρεσα να αντισταθώ στον πειρασμό και να γραφτώ σε ένα ακόμη forum. Ο λόγος ότι έχω βγάλει τα μάτια μου για να αποφασίσω σχετικά με αγορά νέων tv's.

και οι δύο συσκευές θα έχουν κυρίως χρήση mega antenna κλπ.

Δεν θα έμπαινα στον κόπο αν δεν υπήρχε το θέμα με το mpeg4 αφού οι υπάρχουσες 32 trinitron 100 Hz CRT (απόσταση 2.5 ως 3 μ από θεατή) και 14 CRT (2 και κάτι από θεατή) και οι δύο είναι οκ για μένα.

Αν το καλοσκεφτεί κανείς, το μόνο που αλλάζει σήμερα είναι το mpeg4. Η ίδια ανάλυση 480p σήματος όπως και πριν και στη θέση των χιονιών θα έχουμε pixels. Ούτε hd ready, ούτε full hd ούτε hd ready 1080p και γω δεν ξέρω πως θα τα πουν αύριο. :idea:

Διαβάζω για τις LED (φωτάκια στην ουσία) τις οποίες αν δεις λίγο λοξά βλέπεις άλλα χρώματα, ιδίως αυτές με τα φώτα στις άκρες βλέπεις αλλού μαύρο και αλλού γκρι.

Τις περίφημες plasma που ορισμένοι τις βάζουν ψηλά όμως δεν λένε ότι η κατανάλωση τους είναι 400 watt (τέσσερις φορές πάνω από τη δικιά μου crt !). το χειμώνα δεν χρειάζεσαι καλοριφέρ αλλά το καλοκαίρι κλιματιστικό στο φουλ. Ασε την κατανάλωση επί 10 ώρες τη μέρα, να μου λείπει. -bye-

Χιλιάδες και τώρα εκατομύρια contrast, 120 και 240 hz, όλα κόλπα του μαρκετιγκ για να μας πείσουν.

Λέγαμε κάποτε για απόσταση από το κουτί το τριπλάσιο της διαμέτρου. Τώρα λέει για να δεις hd στα τρία μέτρα θες 50ρα και 52ρα γιατί με μικρότερη διάμετρο δεν διακρίνεται διαφορά με την 720p ή 480p.
Πρώτον τόσο μεγάλη tv θα στραβωθούμε, δεύτερον δεν έχουμε τόσα χρήματα και τρίτον πρέπει να πετάξουμε και τα έπιπλα μας για νέα (νέα έξοδα).

Κατάφεραν να μας βάλουν σε νέο τριπάκι :FSGSFGS4:

επί του προσωπικού βλέπω να κρατάω τη 32ρα με ένα mpeg4 tuner και στη θέση της 14ρας (2 και κάτι από θεατή) μια εικοσιεξάρα π.χ. LG 26LD320 26".

Αντιστρέφω το ερώτημα : Αξίζει η αγορά ενός αυτοκινήτου ή θα είναι καλύτερα να μείνουμε με του παππού μας με την προσθήκη ενός τριοδικού καταλύτη;

Ο καθένας ανάλογα με τις ανάγκες του σταθμίζει τα όποια πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα και προβαίνει σε αγορές. Εάν είσαι ικανοποιημένος με τις τωρινές τηλεοράσεις τότε και εγώ μαζί σου. Δεν χρειάζεται να αγοράσεις τίποτα άλλο και με τον δέκτη είσαι φούλ κομπλέ. Γύρνα σε 4~5 μαγαζιά και αν πιστεύεις ότι οι νέες τηλεοράσεις δεν πρεσβεύουν κάποια βελτίωση σχετικά με το τί έχεις ήδη τότε δεν χρειάζεται να μπείς σε κανένα νέο τρυπάκι.

Γλυτώνεις και τα έξοδα και το άγχος......-bye--bye--bye-

Μεχρι το 2012 (τουλαχιστον) δεν χρειαζεσαι καν ψηφιακο δέκτη - εκτος αν εχεις αναλογικη ληψη μονο απο Αιγινα.

Αντιστρέφω το ερώτημα : Αξίζει η αγορά ενός αυτοκινήτου ή θα είναι καλύτερα να μείνουμε με του παππού μας με την προσθήκη ενός τριοδικού καταλύτη;

Εγω θα ελεγα οτι ο γαιδαρος ειναι ακομη καλυτερη λυση καθως καταναλωνει σανο που ειναι πολυ φθηνοτερος απο την βενζινη...

Τις περίφημες plasma που ορισμένοι τις βάζουν ψηλά όμως δεν λένε ότι η κατανάλωση τους είναι 400 watt (τέσσερις φορές πάνω από τη δικιά μου crt !). το χειμώνα δεν χρειάζεσαι καλοριφέρ αλλά το καλοκαίρι κλιματιστικό στο φουλ. Ασε την κατανάλωση επί 10 ώρες τη μέρα, να μου λείπει.

Χρηστο που εισαι?:p

ΥΓ1. Την ακτινοβολια που τρως καθε ημερα απο την CRT γιατι δεν την εβαλες στην συζητηση? Ασε το flicker και τα αλλα μεονεκτηματα των CRT...

ΥΓ2. Δεν ξερω ποιος σε ενημερωσε λαθος αλλα με την μικρη TV στραβωνεσαι (προσπαθωντας πχ. να διαβασεις υποτιτλους σε 14" απο τα 2 μετρα) οχι με την μεγαλη...

Χρηστο που εισαι?:p

ΥΓ1. Την ακτινοβολια που τρως καθε ημερα απο την CRT γιατι δεν την εβαλες στην συζητηση? Ασε το flicker και τα αλλα μεονεκτηματα των CRT...

ΥΓ2. Δεν ξερω ποιος σε ενημερωσε λαθος αλλα με την μικρη TV στραβωνεσαι (προσπαθωντας πχ. να διαβασεις υποτιτλους σε 14" απο τα 2 μετρα) οχι με την μεγαλη...

σωστό για τους υποτίτλους, αλλά για σκέψου μια μεγάλη πηγή φωτός στα δύο μέτρα...

στα τρία μέτρα με 32ρα είναι μεγαλύτερη η ακτινοβολία από μια 52 ρα; μη μου πεις ότι οι plasma έχουν μηδέν ακτινοβολία ..

Εγω θα ελεγα οτι ο γαιδαρος ειναι ακομη καλυτερη λυση καθως καταναλωνει σανο που ειναι πολυ φθηνοτερος απο την βενζινη...

εξαρτάται που θέλεις να πας, για το περίπτερο πας και με τα πόδια, εσύ πάρε το τζιπ οκ.

ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΚΛΑΝΙΕΣ ΚΑΙ Ν ΑΜΟΛΗΣΕΙ ΤΟΣΟ CO ΟΣΟ ΤΟ ΤΟΥΤΟΥ ΔΕΝ......

Τις περίφημες plasma που ορισμένοι τις βάζουν ψηλά όμως δεν λένε ότι η κατανάλωση τους είναι 400 watt (τέσσερις φορές πάνω από τη δικιά μου crt !).

Eίσαι σίγουρος γι' αυτό;

Εγώ βλέπω την π.χ. Sony KV-32LS60 (Sony 100Hz CRT 30") να καταναλώνει 130W και την π.χ. Panasonic ΤΧ-P50U20 (Plasma 50") να καταναλώνει ~173W...

tvmania said:
στα τρία μέτρα με 32ρα είναι μεγαλύτερη η ακτινοβολία από μια 52 ρα; μη μου πεις ότι οι plasma έχουν μηδέν ακτινοβολία ..

Ακτίνες Χ, μόνο οι καθοδικοί έχουν το προνόμιο να εκπέμπουν...

Απάντηση: Re: αξίζει η αγορά τηλεοράσεων lcd?

σωστό για τους υποτίτλους, αλλά για σκέψου μια μεγάλη πηγή φωτός στα δύο μέτρα...

Στα 3 μέτρα δεν μπορείς να δείς σε 32 και οι 50 είναι λίγες.Για ακτινοβολία ούτε λόγος στις plasma-lcd,οι crt έχουν πολλαπλάσια.

Eίσαι σίγουρος γι' αυτό;

Εγώ βλέπω την π.χ. Sony KV-32LS60 (Sony 100Hz CRT 30") να καταναλώνει 130W και την π.χ. Panasonic ΤΧ-P50U20 (Plasma 50") να καταναλώνει ~173W...

Ακτίνες Χ, μόνο οι καθοδικοί έχουν το προνόμιο να εκπέμπουν...

αλλά υπάρχουν και άλλες μορφές ακτινοβολίας και μιλάμε για μεγαλύτερα μεγέθη tv :-)

http://www.youtube.com/watch?v=TvXQ_9DfNVY
Για να κάνεις σωστό τεστ πρέπει να έχεις δίπλα μια crt και να μετρήσεις αντίστοιχα την κατανάλωση για 9 ώρες δεν θα είναι η ονομαστική που λέει το manual, με αυτή τη λογική η πραγματική θα είναι 40 watt για την crt.

Panasonic 42pz86,από τότε έχουν βγεί πολλά μοντέλα με λιγότερη κατανάλωση,αλλά είμαστε σοβαροί;Δεν θα αγοράσει κάποιος Plasma λόγω των 3 ευρώ παραπάνω στην ΔΕΗ;

Μονο που η Panasonic που μας δειχνεις στο video ειναι μοντελο 2008...

Επισης η καταναλωση δεν εχει οσο μεγαλη διαφορα στον λογαριασμο οσο νομιζεις...δεν ειναι πανω απο 30-35 ευρω το χρονο στις περισσοτερες περιπτωσεις...

Aυτος ο πινακας δειχνει πραγματικη καταναλωση για διαφορες τηλεορασεις...

http://reviews.cnet.com/green-tech/tv-consumption-chart/

Αν προσεξεις τις διαφορες θα δεις τι εννοω...

ΥΓ. Και η ΒΜW 530 καει περισσοτερο απο το FIAT Punto...εγω παντως θα την προτιμουσα....:p

αλλά υπάρχουν και άλλες μορφές ακτινοβολίας και μιλάμε για μεγαλύτερα μεγέθη tv :-)

Ναι, όπως η φωτεινή ακτινοβολία και η ηλεκτρομαγνητική, που είναι μη ιονίζουσες και μακράν πιο ακίνδυνες...

Για να κάνεις σωστό τεστ πρέπει να έχεις δίπλα μια crt και να μετρήσεις αντίστοιχα την κατανάλωση για 9 ώρες δεν θα είναι η ονομαστική που λέει το manual, με αυτή τη λογική η πραγματική θα είναι 40 watt για την crt.

Το βιντεάκι αφορά μοντέλο του 2008. Οι καταναλώσεις από τότε, έχουν πέσει περίπου στο μισό.

Όσον αφορά τις CRT, η εμπειρία έχει δείξει πως η πραγματική τους κατανάλωση είναι πολύ κοντά στην ονομαστική. Από την άλλη, καθένας είναι ελεύθερος να προβεί σε μετρήσεις, αν περιμένει όμως να δει 40W μέση κατανάλωση σε 32άρα 100Hz CRT, μάλλον θα απογοητευτεί...

μια μέτρηση κατανάλωσης (pdp,neopdp,lcd)

http://www.youtube.com/watch?v=WrU4pKuBWm0&feature=related

σίγουρα αν είχαν και LED θα έδειχνε πιο λίγο αλλα μιλάμε τώρα για ποσά που δεν αξίζει να συζητάει κανείς.

η ταινία παίζει τον batman και τα πλάνα είναι ως επί το πλείστον μαύρα :-) έτσι η διαφορά στη συγκεκριμένη ταινία είναι μικρή.

Επίσης βλέπω ότι ο φίλος που μέτρησε 173 w στην πλάσμα έβαλε συγκεκριμένες ρυθμίσεις ώστε να πετύχει αυτό το αποτέλεσμα π.χ. eco κλπ που σίγουρα θα έχουν επιπτώσεις στην ποιότητα της εικόνας.

Last edited:
ναι σιγουρα, αλλα αν δεις στο 0:25 μετά απο μια έκρηξη η neopdp έχει 271watt και η LCD 201watt

οι διαφορες είναι πλέον μικρές για να σε εμποδίσουν να απολαύσεις μια plasma! (σαν διαφήμηση νεσκαφέ ακούγεται! :laugh: )

Απάντηση: Re: αξίζει η αγορά τηλεοράσεων lcd?

η ταινία παίζει τον batman και τα πλάνα είναι ως επί το πλείστον μαύρα :-) έτσι η διαφορά στη συγκεκριμένη ταινία είναι μικρή.

Επίσης βλέπω ότι ο φίλος που μέτρησε 173 w στην πλάσμα έβαλε συγκεκριμένες ρυθμίσεις ώστε να πετύχει αυτό το αποτέλεσμα π.χ. eco κλπ που σίγουρα θα έχουν επιπτώσεις στην ποιότητα της εικόνας.

Η λειτουργία eco απλά μειώνει τον οπίσθιο φωτισμό και τίποτα παραπάνω.Οπότε και δεν έχει επίπτωση στην ποιότητα της εικόνας.Από ότι κατάλαβα δεν έχεις δεί ποτέ σε σωστά ρυθμισμένη πλάσμα για να αναφέρεις τα παραπάνω,απλά επειδή εάν το είχες κάνει δεν θα σχολίαζες την κατανάλωση.Επίσης δεν βγάζει τόση πολλή θερμότητα όσο νομίζεις.Σε καμιά περίπτωση δεν νομίζω ότι μπορούμε να συγκρίνουμε τις Plasma με τις crt.Η πρώτη είναι BMW και η δεύτερη Fiat όπως ανέφερε και ο Yperion.