αξιζει η πωληση sony vw80 για αγορα jvc dla x3

george4791

New member
29 November 2006
72
καλησπερα σε ολους τους φιλους,

οπως λεει και ο τιτλος εχω τον sony vpl vw80 με τον οποιο ειμαι υπερ-ευχαριστημενος (ειχε παρει τις καλυτερες κριτικες οταν βγηκε) αλλα
τωρα λογο του 3d σκεφτομαι να τον πουλησω και να παρω τον x3,

γνωριζει καποιος φιλος εαν σε 2d o x3 ειναι το ιδιο καλος με τον sony και αξιζει αυτο που σκεφτομαι?
μηπως να περιμενω για να βγουνε και αλλα νεα μοντελα 3d?

επισης τον sony ξερει κανεις ποσο μπορω να τον πουλησω περιπου?

ευχαριστω προκαταβολικα

χμους/γιωργος

σε 2d o x3 και μονο που ειναι 3 γενιες νεωτερος ειναι πιο καλος απο τον sony .
εαν αξιζει αυτο που σκεφτεσαι μονο εσυ το ξερεις .
τα εργα ειναι ελαχιστα σε 3d

οσο για την τιμη του σονυ ουτε 2000 δεν το κοβω ...

Για το 3D δεν αξίζει να αλλάξεις προβολέα, δοκίμασε να δεις 3D με ενεργά γυαλιά. Εγώ έχω 3D τηλεόραση και νομίζω πως το 3D με ενεργά γυαλιά είναι αποτυχία, μην ξεχνάς αναβοσβήνει κάθε γυαλί μπροστά στο μάτι σου με 50 κύκλους. Εμένα με ενοχλεί φοβερά και το ίδιο συμβαίνει και με προβολέα που δοκίμασα. Στο σινεμά με τα παθητικά γυαλιά δεν έχω αυτήν την ενόχληση. Πιστεύω καλύτερα να περιμένεις τους προβολείς με παθητικά γυαλιά, δεν θα αργήσουν, αυτή θα είναι η σωστή επιλογή και τότε θα υπάρχουν και αρκετοί τίτλοι για να δεις.

το θεμα ειναι ποσο μπορεις να δωσεις το sony και ποσες ωρες εχει η λαμπα του.

O σονυ είναι ένα καταπλήκτικό μηχάνημα με πλήρη ρυθμιστικά. Σε 2d δε νομίζω να τον ξεπερνάει ο dla x3 (τον οποίο έχω στην κατοχή μου), αλλά αυτό θα το διαπιστώσεις βλέποντας έναν x3. Εγώ για παράδειγμα σκέφτομαι κάποια στιγμή να αποκτήσω κι ένα τέτοιο μηχάνημα. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.
Τώρα όσον αφορά το 3d επέτρεψε μου να διαφοροποιηθώ απο τις λοιπές τοποθετήσεις και να πώ ότι άλλο το 3d σε τηλεόραση κι άλλο σε προβολέα. Η απόδοση του x3 είναι εξίσου καλή με μια πολύ καλή 3d tv, αλλά οι ίντσες δίνουν άλλη αίσθηση. Απο εκεί και πέρα τα ζυγίζεις και βλέπεις.

Τώρα όσον αφορά το 3d επέτρεψε μου να διαφοροποιηθώ απο τις λοιπές τοποθετήσεις και να πώ ότι άλλο το 3d σε τηλεόραση κι άλλο σε προβολέα.
Συμφωνώ μαζί σου πως άλλο το 3D σε τηλεόραση και άλλο σε προβολέα, αλλά εγώ δεν μίλησα για αυτό αλλά για την έντονη ενόχληση που προξενούν τα ενεργά γυαλιά μετά από δέκα με δεκαπέντε λεπτά παρακολούθησης.

Καλημερα.Η γνωμη μου ειναι να τον κρατησης κανα δυο χρονια μεχρι να κατασταλαξη το 3D (τεχνολογια-τιτλους).

Συμφωνώ μαζί σου πως άλλο το 3D σε τηλεόραση και άλλο σε προβολέα, αλλά εγώ δεν μίλησα για αυτό αλλά για την έντονη ενόχληση που προξενούν τα ενεργά γυαλιά μετά από δέκα με δεκαπέντε λεπτά παρακολούθησης.

Καλημέρα. Το θέμα με τα γυαλιά είναι υποκειμενικό. Θα δώσω ένα παράδειγμα. Τα γυαλιά της panasonic τα βρίσκω άβολα, βαριά και θεωρώ ότι αφήνουν πολύ φως να περάσει απο το πλάι. Απο την άλλη αυτή η τηλεόραση περιορίζει το crosstalk στο ελάχιστο.
Αντίθετα, τα γυαλιά της jvc είναι αρκετά άνετα. Crosstalk υπάρχει, αλλά δεν ενοχλεί. Τέλος επειδή οι συνθήκες προβολής το επιβάλλουν (σκοτάδι) δεν υπάρχει θέμα με το περιβάλλοντα φωτισμό. Αν υπάρχει ένα θέμα είναι ότι όσο γέρνεις το κεφάλι σου ο φωτισμός της εικόνας πέφτει. Αυτό οφείλεται εν πολλοίς και στην οθόνη που χρησιμοποιώ (διατηρεί την πόλωση).
Γενικά πάντως δε νιώθω ζαλάδες ή ιδιαίτερες ενοχλήσεις με τη χρήση ενεργών γυαλιών. Να μην ξεχνάμε ότι ζήτημα είναι αν το 10-15% της χρήσης του προβολέα είναι για 3d.
Δεν παραβλέπω ότι θα υπάρχουν πολλοί που θα έχουν πρόβλημα με τα γυαλιά, αλλά όπως είπα και στην αρχή είναι υποκειμενικό το θέμα.

Αν μπορέσεις να δώσεις τον 80 κανα διχιλιαρο (χλωμό βέβαια....) αξίζει η διαφορά για τον Χ3.

Και λίγο καλύτερο 2D θα έχεις και πολύ καλό 3D.

Οι τίτλοι πλέον δεν είναι λίγοι και βγαίνουν συνέχεια νέοι.

ευχαριστω για τις απαντησεις σας, θα ηθελα να δω καπου τον x3 να παιζει και 3d υλικο αλλα δεν ξερω εαν υπαρχει σε καποιο μαγαζι, μονο ετσι θα μπορουσα να εχω μια ασφαλης γνωμη,

τωρα σχετικα με τον vw80 δεν ειναι θεμα τοσο πολυ εαν θα τον δωσω 1500 η 2000 η 2500 χιλιαδες αλλα εαν πχ απο το καλοκαιρι και μετα ωριμασει το 3d στους προβολεις και βγει κατι πολυ πρωτοποριακο ωστε να αναγκαζομαι παλι να πουλαω τον x3...

θα το ψαξω παντως παραπανω και θα δω

χμους/γιωργος

τον Χ3 μπορεις να τον δεις (2D&3D) στην Ηχοεκφραση οπου τον ειδα κι εγω.