Αξίζει η τιμή στην Sony 65XH9077 ή να κάνω υπομονή;

haduken

New member
1 January 2009
68
Κοιτούσα την Sony 65XH9077, με το 10% του Κωτσόβολου βγαίνει στα 1259.
60 παραπάνω από την τιμή του Black Friday, που δεν τόλμησα τότε να την πάρω.
Αξίζει η τιμή ή να κάνω υπομονή;
Έχω διαβάσει ότι τα καινούρια μοντέλα μάλλον θα αργήσουν, οπότε ίσως κι οι τιμές αργήσουν να πέσουν. (Θέλω Sony+Android, γι' αυτό δεν αναφέρομαι σε άλλες συσκευές).

Άμα θέλεις Sony και Android, τι απαντήσεις περιμένεις; Εκτός απροόπτου, άμα περιμένεις, θα την πετύχεις με λιγότερα από 1200 ευρώ, στο μέλλον.

Re: Απάντηση: Αξίζει η τιμή στην Sony 65XH9077 ή να κάνω υπομονή;

Άμα θέλεις Sony και Android, τι απαντήσεις περιμένεις; Εκτός απροόπτου, άμα περιμένεις, θα την πετύχεις με λιγότερα από 1200 ευρώ, στο μέλλον.

Δεν ρωτάω αν αξίζει η τηλεόραση, αλλά αν αξίζει η τιμή. Προφανώς θα πέσει στο μέλλον κάποια στιγμή η τιμή, όπως σε όλες τις τηλεοράσεις και σε όλες τις συσκευές. Ρωτάω αν λόγω της γενικότερης κατάστασης τα νέα μοντέλα θα καθυστερήσουν και μαζί τους και οι πτώσεις στις τιμές των περσινών.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αξίζει η τιμή στην Sony 65XH9077 ή να κάνω υπομονή;

Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω, τι απαντήσεις περιμένεις... Αν έχεις τα χρήματα και βιάζεσαι σχετικά για νέα τηλεόραση, την αγοράζεις. Δε βρίσκεις κάποιαν καλύτερη, με λιγότερα. Αν θα καθυστερήσουν τα μοντέλα για το 2021, μάλλον δεν μπορεί κάποιο άτομο να το γνωρίζει. Συνήθως, στα μέσα της άνοιξης γίνονται διαθέσιμες οι καινούργιες τηλεοράσεις.

Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να το κάνω πιο σαφές και δεν καταλαβαίνω τι σε μπερδεύει.
Δεν είναι παράλογο να υπάρχει μια ενημέρωση σχετικά με την κυκλοφορία συσκευών. Αυτό ρώτησα. Ανάλογα προφανώς θα κινηθούν κι οι τιμές
Έχεις δώσει άλλωστε σχετική απάντηση σε άλλο νήμα:
https://avclub.gr/forum/showthread....υ-2021?p=1058608649&viewfull=1#post1058608649

Γράφεις αρχικά, ότι "διάβασες πως οι καινούργιες τηλεοράσεις θα καθυστερήσουν". Σου απάντησα πως δεν υφίσταται τέτοια πληροφορία. Επίσης, θέλεις Sony και Android. Δηλαδή, ουσιαστικά κάποια εκ των XH90xx και XH9505, αν δε θέλεις OLED. Συνεπώς, εσύ απλά χρειάζεσαι ένα "σπρώξιμο" για να γίνει άμεση αγορά;

Γράφεις αρχικά, ότι "διάβασες πως οι καινούργιες τηλεοράσεις θα καθυστερήσουν". Σου απάντησα πως δεν υφίσταται τέτοια πληροφορία. Επίσης, θέλεις Sony και Android. Δηλαδή, ουσιαστικά κάποια εκ των XH90xx και XH9505, αν δε θέλεις OLED. Συνεπώς, εσύ απλά χρειάζεσαι ένα "σπρώξιμο" για να γίνει άμεση αγορά;

ΟΚ, δεν είχα καταλάβει ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο, νόμιζα ότι απλώς δεν γνώριζες κάτι. Το έχω διαβάσει κάποιες φορές (νομίζω κι εδώ μέσα, σίγουρα σε άλλα φόρουμ) γι' αυτό και αναρωτιόμουν αν λόγω συνθηκών αλλάζει κάτι. (π.χ. σε κάρτες γραφικών υπάρχει σημαντικό θέμα)
Οι επιλογές είναι σχετικά περιορισμένες όπως λες κι εσύ. Το Android είναι πολύ σημαντικό και από εκεί και πέρα, περιορίζονται οι λύσεις (μια που Samsung-LG βγαίνουν εκτός).
Την τηλεόραση την έχω "ψάξει" αρκετά, διαβάζοντας και τα σχετικά τόπικ εδώ. Δεν είναι τόσο θέμα "σπρωξίματος", όσο αν υπάρχει περίπτωση κάποιας σημαντικής πτώσης τιμής σχετικά σύντομα. Δεν θέλω "σήμερα τηλεόραση", θα μπορούσα να περιμένω λίγο ακόμα. Όχι όμως μέχρι το καλοκαίρι π.χ.
Δεν θέλω να μου υπογράψεις ότι δεν θα πέσει η τιμή προφανώς, αλλά επειδή υπάρχουν άτομα που γνωρίζουν πολλά περισσότερα από μένα όπως εσύ, την ενημέρωση/πρόβλεψή τους για κάτι τέτοιο. Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα ξανά :)

Δεν τίθεται θέμα μπερδέματος, αλλά απορίας, αφού υφίσταται μια επιλογή για αγορά, με μια συγκεκριμένη τιμή. Για να είναι πιο ξεκάθαρο, τα μοντέλα 2021 θα καθυστερήσουν, αν δε φτάσουν στα καταστήματα, για διάθεση στο κοινό, πριν από τον Ιούνιο. Η αναμενόμενη κυκλοφορία τους, κάθε χρόνο, είναι την άνοιξη. Όσον αφορά την τιμή για τις XH90xx, προφανώς δεν μπορεί να γνωρίζει ένα άτομο αν θα προκύψει μια σημαντική πτώση. Αν παρακολουθείς τα (δύο) σχετικά νήματα με τις προσφορές στο AVClub, βλέπεις ότι στις υφιστάμενες, χειμερινές εκπτώσεις, εμφανίζονται ανά εβδομάδα διαφορετικές προσφορές και προωθητικές ενέργειες. Εν τέλει, αν θες προσωπική άποψη, σχεδόν πάντα προτείνω υπομονή, σε παρόμοιες περιπτώσεις, ειδικά αν το budget είναι περιορισμένο ή στα όρια του υποψήφιου αγοραστή.

Με κάλυψες απόλυτα. Βλέπω ότι τελικά συνυπάρχουν 10% και go4more προσφορά με 20% σε πόντους στον Κωτσόβολο, οπότε θα προχωρήσω γιατί νομίζω ότι δεν είναι άσχημη η τιμή.
Σε ευχαριστώ πολύ για την υπομονή.

Έχοντας δει τις XH90xx από κοντά, δεν έμεινα ικανοποιημένος από τις γωνίες θέασης. Κατά τα άλλα, είναι αξιόλογες. Επίσης, να έχεις υπόψιν πως σε stand by, οι τηλεοράσεις με Android καταναλώνουν περισσότερο ρεύμα από το αναγραφόμενο στα χαρακτηριστικά τους (συνήθως, κάτω από 1 watt). Μπορείς να κοιτάξεις και το σχετικό thread, για τις Sony XH90xx, για περισσότερα. Η προαναφερθείσα κατανάλωση, πιθανώς θα αναγράφεται στις ετικέτες των τηλεοράσεων για το 2021. Αν δε σε ενοχλούν τα παραπάνω, προχώρα για αγορά.

Έχοντας δει τις XH90xx από κοντά, δεν έμεινα ικανοποιημένος από τις γωνίες θέασης. Κατά τα άλλα, είναι αξιόλογες. Επίσης, να έχεις υπόψιν πως σε stand by, οι τηλεοράσεις με Android καταναλώνουν περισσότερο ρεύμα από το αναγραφόμενο στα χαρακτηριστικά τους (συνήθως, κάτω από 1 watt). Μπορείς να κοιτάξεις και το σχετικό thread, για τις Sony XH90xx, για περισσότερα. Η προαναφερθείσα κατανάλωση, πιθανώς θα αναγράφεται στις ετικέτες των τηλεοράσεων για το 2021. Αν δε σε ενοχλούν τα παραπάνω, προχώρα για αγορά.

Android έχω και τώρα, πάλι Sony, οπότε σε αυτόν τον τομέα τα γνωρίζω τα αρνητικά. Αυτό με τις γωνίες με προβληματίζει λίγο γιατί η τωρινή μου είναι 48αρα IPS. Βέβαια μιλάμε για μοντέλο 5ετίας. Δεν βλέπω εντελώς υπό γωνία, απλά δεν είναι και "καρφί" 90ο η θέαση.