Αξίζει να βάλω 2ο πιάτο για Αstra 28*E - Hellasat 39* ???

Messenger

AVClub Addicted Member
31 January 2008
2,688
Αθήνα
Έχω ένα πιάτο 1,20 (μάλλον 1,10*1,20 είναι...) και πιάνω τους Hotbird 13*E - Astra 19*E. Έχω άλλο ένα τέτοιο πιάτο στην αποθήκη και σκέφτομαι να το βάλω δίπλα για να πιάνω και τους Αstra 28*E - Hellasat 39*. Είναι σωστή επιλογή δηλ. πιάνω τίποτα κανάλια της προκοπής παραπάνω;
Υπ όψη:
1. Δεν έχω λεφτά για NOVA
2. Από γλώσσες ξέρω μόνο Ελληνικά και Αγγλικά αλλα οι γυναίκες μου (σύζυγος και κόρη) ξέρουν και Γαλλικά.
3. Δεν είμαι και πολύ φανατικός με τα δορυφορικά (δηλ. δεν υπάρχει χρόνος...)

Ακούω τις συμβουλές σας. Να το κάνω και, αν ναι, αυτούς τους δορυφόρους να στοχεύσω ή άλλους;

Θα χρειαστώ άλλο ένα Disceq 4 σε 1 και άλλα 3 τετραπλά LNB (από τα δύο που έχω το ένα χάλασε και χρειάζομαι και δύο ακόμα για τους 2 νέους δορυφόρους). Πόσο κάνουν αυτά;

Στις 5w - A.Bird 3 ειναι ελευθερα τα Γαλλικα (για τις γυναικες σου..)
Normandie TV
Vosges TV
KTO
TV 8 Mont Blanc
NRJ Paris
BFM Business
TV 5 Monde FBS
France 2
France 5 F
France Ô
France 3
TMC
LCP
TéléGrenoble Isère
Mirabelle TV
TLP
Demain

Ισως αν βαλεις ενα LNB στο πιατο που ηδη εχεις να πιασεις στον Astra 2B 28.2 E την ευκολη συχνοτητα 12441 V 27500 2/3 FTA (και καποιες αλλες) για να βλεπεις τα
BBCi 3 0/3 1/3 2/3 3/3 4/3 5/3 6. Σε αυτα τα καναλια εχεις F1, τενις, ποδοσφαιρο καμια φορα, μουσικη, κ.α
Τωρα αν θες να ασχοληθεις λιγο παραπανω, και σου αρεσουν τα αθλητικα, βαλε το αλλο πιατο στις 42e Turksat (οπου με τον καταλληλο δεκτη-ισως κανει και ο δικος σου- και λιγο ψαξημο, θα μπορεις να βλεπεις αρκετα!) και στις 39e Hellasat εν οψη ΟΤΕ.
Για τιμες δεν ξερω..

Σε ευχαριστώ πολύ για τις χρήσιμες πληροφορίες.
Μόνο που αν πιάσω 5 δορυφόρους δεν θα μου βγαίνουν τα 4-->1 Diseqc.
Άρα θέλω να μάθω ποιοί πρέπει να είναι αυτοί οι δύο δορυφόροι.

Α ναι: τι εννοείς "...εν όψει ΟΤΕ";;;

Last edited:
από αθλητικά σε αυτούς τους δορυφόρους,
εκτός από αυτά που παίζουν στο Χομπερντ...???

Οι 28 έχουν αρκετά ελεύθερα κανάλια, αγγλόφωνα. Σίγουρα η θέση κυριαρχείται από το συνδρομητικό Sky αλλά υπάρχουν και αρκετά ελεύθερα.

Στις 39 δε θα βρεις και πολλά ελεύθερα, καλύτερα οι 42 που πρότεινε και ο φίλος. Με κέντρο 28 και παράκεντρο 42 ίσως να είναι δύσκολο να βγει, ας πουν και άλλοι που το έχουν δοκιμάσει.

Για τις 5W μπορείς να βάλεις άλλο πιάτο, νομίζω η super δέσμη στις 5W για Αθήνα θέλει πιάτο ενός μέτρου. Για πάνω από τέσσερις δορυφόρους θα χρειαστείς 8πλο diseqc, αφού δεν έχεις ήδη 4πλο ίσως είναι καλύτερο να πας κατ' ευθείαν σε 8πλο, αλλά εκεί θέλει συμβατότητα με diseqc 1.1 ή 1.2, οπότε πρέπει να τα υποστηρίζει και ο δέκτης σου (δε μας είπες τι δέκτη έχεις).

Αν από τα 4πλα lnb χρησιμοποιείς και τις 4 εξόδους, τότε θα χρειαστείς 4 8πλους διακόπτες (ο πιο φτηνός με συμβατότητα diseqc 1.1 κάνει 20 ευρώ), ενώ τα τετραπλά Lnb ξεκινάνε από τα 21 ευρώ περίπου.

Για να πιάσω
1. 5w - A.Bird 3
2. Hotbird 13*E
3. Astra 19*E
4. Astra 2B 28.2 E

υποθετω χρειάζονται 3 πιάτα...
Το λέω γιατί απ' ότι είδα στο Lyngsat αυτά έχουν κάποια προγράμματα που με ενδιαφέρουν...

Μήπως όμως γίνεται πιάτο #1 για 5w-A.Bird 3 και Hotbird 13*E καί πιάτο #2 για Astra 19*E και Astra 2B 28.2 E ;;;

ή

πιάτο #1 για 5w-A.Bird 3 μόνο καί πιάτο #2 για και Hotbird 13*E, Astra 19*E και Astra 2B 28.2 E ;;;

@Malakudi
Ευχαριστώ
Οι δέκτες που έχω είναι δύο Edision Argus Mini 2in1 IP, ένας Μ-vision και ένας SilverCrest SL65-CI (LIDL).
Κάπου θυμάμαι ότι τα 4-πλά LNB είναι 2 ειδών "Quadro" και "Quad" αλλά δεν θυμάμαι ποιά είναι η διαφορά... Ποιά παίζουν με 8-πλό diseqc;

Δεν είμαι και πολύ φανατικός με τα δορυφορικά (δηλ. δεν υπάρχει χρόνος...)

Οι δέκτες που έχω είναι δύο Edision Argus Mini 2in1 IP, ένας Μ-vision και ένας SilverCrest SL65-CI (LIDL).

Αν ήσουν φανατικός με τα δορυφορικά, πόσους δέκτες θα είχες βρε; :flipout:

Αν ήσουν φανατικός με τα δορυφορικά, πόσους δέκτες θα είχες βρε; :flipout:

Ένα καί καλό που να τα πιάνει όλα...
Μάλλον είμαι φανατικός με τα μηχανήματα (βαριά ασθένεια...)

Λοιπόν νομίζω ότι το καλύτερο που έχω να κάνω είναι να βάλω ένα πιατάκι 70cm που να στοχεύει κατ' ευθείαν στον Helasat 39E που απ´ότι μαθαίνω έχει ενδιαφέροντα κανάλια. Ο Astra 28.2E λένε ότι από FTA δεν έχει τίποτα...

O astra 28,2 εχει FTA τα εξαιρετικα BBC. (live αθλητικα, συναυλιες, φορμουλα κλπ)
Η προταση μου ειναι, ουτε δευτερο πιατο, ουτε ντισεκ, ουτε διακοπτες ουτε τιποτα. Ενα μοτερ 60 ευρω με ενα LNB, και τελειωσες.

"O astra 28,2 εχει FTA τα εξαιρετικα BBC. (live αθλητικα, συναυλιες, φορμουλα κλπ)" συμφωνω απολυτα.
Επειδη δεν εισαι φανατικος..εχεις ενα πιατο 1.10-1.20.. και αλλο ενα 1.10 -1.20.. και θελεις να βαλεις και ενα πιατακι 70!
και οπως ειπε και ο kblachos "Αν ήσουν φανατικός με τα δορυφορικά, πόσους δέκτες θα είχες βρε;"
Αν οπως λεει ο skysound "Ενα μοτερ (στοιχιζει) 60 ευρω με ενα LNB, και τελειωσες".. Εγω θα σου προτεινα να κρατησεις τους δυο δορυφορους (13Ε-19Ε) οπως ειναι (για να μη χασεις το αμεσο ζαπινγκ) και εκτος απο το μοτερ να παρεις και ενα διακοπτη (7Ευρω?) και να συνδεσεις εκει το αλλο πιατο που εχεις με το μοτερ που θα παρεις.
Κι εγω edision mini 2in1 εχω..

O astra 28,2 εχει FTA τα εξαιρετικα BBC. (live αθλητικα, συναυλιες, φορμουλα κλπ)
Η προταση μου ειναι, ουτε δευτερο πιατο, ουτε ντισεκ, ουτε διακοπτες ουτε τιποτα. Ενα μοτερ 60 ευρω με ενα LNB, και τελειωσες.

Ευχαριστώ πολύ.

Αυτά τα κανάλια του Astra 28.2 τα πιάνουμε στην Άθήνα με πιάτο 1,2μ; Η θέλει κανένα τεράστιο;

πρόσεξε μόνο ότι στην λύση με το μοτερ θα πρέπει όλοι οι δέκτες να βλέπουν κανάλια του ίδιου δορυφόρου (αν μιλήσουμε για 4πλο Lnb) καθώς αν θελήσει ένας δέκτης hotbird και άλλος astra τότε θα υπάρχει θέμα. μπορείς να συνδέσεις στο μοτερ το καλώδιου του "κεντρικού" δέκτη ώστε μόνο αυτός να μπορεί να γυρίζει το μοτερ και τους άλλους δέκτες κατευθείαν στο 4πλο lnb.

εγώ θα σου πρότεινα ένα πιάτο για 42 κ 39 (turksat hellasat ποδοσφαιρο -οτε) και το άλλο να στοχεύσει 19 και 13. βέβαια αποτ την στιγμή που δεν έχεις συνδρομή σε κάποιο πακέτο καλύ λύση είναι οι 26badr και 28,2 για το bbc (ποδοσφαιρο,γαλλικά κ.α.)