Αξίζει να διαβαστεί!

BobbyD123

New member
25 November 2007
17
Έβαλλα έτσι προβοκατόρικο τίτλο...Καλο μεσημέρι σε όλους και γεια είμαι κι εγώ νέο μέλους του φόρουμ. Δε περίμενα να σας πω την αλήθεια να βρω έτσι κάτι τόσο αξιόλογο στα πρότυπα fora του εξωτερικού. Αλλά να που τελικά υπάρχει!

Ασχολούμε κι εγώ με την αγορά τηλεόρασης, και τους τελευταίους μήνες έχω διαβάσει αρκετά τα τι και τα πως για να ενημερωθώ αφού κατάλαβα ότι λίγοι, ελάχιστοι, προσπαθούν να ενημερώσουν το κοσμάκι για τη τεχνολογία και οι περισσότεροι θέλουν να του πουλήσουν ότι να´ναι. Η αλήθεια είναι ότι θέλει αρκετό ψάξιμο η υπόθεση, αλλά ας είναι καλά το ίντερνετ...

Τελικά έχω αποφασίσει να αγοράσω (δε περίμενα να φτάσει η ημέρα αλλά να 'την ) και θα ήθελα και τη γνώμη από τους γνώστες φίλους εδώ στο φόρουμ. Κινούμε από τα 800 ευρώ ως τα 900 (βία 1000) και έχω περιορίσει την αναζήτηση στα ακόλουθα.

Πρώτα απ'όλα θέλω μια άποψη για την

TOSHIBA REGZA 37A3000PG 37'' LCD TV

η οποία ούτε στο φόρουμ ούτε αλλού έχω βρει να σχολιάζεται. Πολύ θετικά έχω βρει έιναι αλήθεια δύο site αλλά ήταν το ίδιο μοντέλο με Ε στο τέλος αντί PG, δηλαδή 37A3000PG, και δε ξέρω εαν αυτά τα δύο ταυτίζονται ή όχι. Γενικά έχω ακούσει ότι οι Toshiba διαθέτουν αν όχι τη καλύτερη, από τις καλύτερες εικόνες αμοιγώς και επίσης η τιμή της είναι πολύ ικανοποιητική. Τι λέτε; Επίσης έχει dci, αλλά αξίζει αυτό;

Η pfl5322 της philips είναι ακόμα μια πρόταση, να και θα ήθελα αν είναι philips πολύ και ambilight που αυτή δεν έχει... Μου πρότειναν ακόμα και τη sony 37p3000 για την οποία δε ξέρω πολλά...

Σε πλάσμα κοιτάζω τις LG 42PC52 42'' PLASMA TV,

Ευχαριστώ!

Εαν θέλετε προτείνετε κάτι άλλο, πάντως όχι samsung γιατί δε τις θέλω λόγω απαίσιας αισθητικής. (Η Μόνη που σκεφτόμουν γιατί πραγματικά έχω ακούσει καλά λόγια για αυτή είναι η πλάσμα PS42Q97 αλλά δε τη βρήσκω στην Ελλάδα.)

Α, και κάτι ακόμα, ποιά από αυτές έχει ψηφιακό δέκτη; Dvb δε λέγεται, με - κάτι για του διάφορους τύπους;

Φιλε BobbyD123, καλως ορισες αρχικα στην παρεα μας -bye-
Ελπιζω εδω με εμας που εμπλεξες τωρα να παρεις τελικα τηλεοραση και να μην περιμενεις ακομα περισσοτερο απο οσο περιμενες ηδη :D
Σημαντικος παραγοντας για την επιλογη μιας τηλεορασης ειναι η αποσταση θεασης. Πιστευω, οπως προειπες, αφου εχεις διαβασει τοσα ηδη, οτι εχεις καταληξει στο μεγεθος που σου αρμοζει. Αφου μιλας για 37" και 42", θα σου προτεινω μονο 40"-42". Αυτο γιατι (1) το μεγεθος οπως και να το κανουμε μετραει και (2) συνηθως οι 37" δεν φορανε κι οτι καλυτερο απο πανελς.
Για 1000 που θελεις να διαθεσεις, δεν μπορω να σκεφτω κατι καλυτερο απο:
a. Panasonic 42PX70
b. Philips 42PFL5532
c. Samsung LE42C96

Και οι 3 προαναφερθεισες ειναι μεσα στα ορια του μπατζετ σου και ειναι οτι καλυτερο μπορεις να αγορασεις (best value for money, με λιγα λογια). Δεν πιστευω με 1000 να ζητας και αναλυση 1920*1080, γιατι πολυ απλα δεν υπαρχει! Ομως εαν καθεσαι στα 3-4μ, δεν θα δεις σχεδον καμια διαφορα λογω πανελ χαμηλοτερης αναλυσης.

Τις 37" που αναφερεις και ζητας γνωμη, δεν τις σχολιαζω, γιατι πολυ απλα δεν συμφωνω καθολου με την αγορα τους. :grinning-smiley-043

εξαιρετική η βοήθειά σου Πάνο, και γέλασα πολύ για το θέμα της αναποφασιστικότητας, κι εγώ έτσι είμαι, ειδικά στη τεχνολογία (ακόμα παίρνω laptop περιμένωντας τα solid state drives...)

Tα έχω διαβάσει κι εγώ για την απόσταση θέασης, και καλά κάνεις και τα επισημαίνεις (έχω ορισμένες απορίες για τα αμερικάνικα standards αλλά είναι για άλλο thread). Αλλά γιατί δε σου αρέσουν τόσο σθεναρά οι 37; Γιατί με τα λίγα που ξέρω μου φάνηκε ένα καλό μεσαίο μεγάλο μέγεθος ώστε και να μη κυριαρχεί άσχημα σε ένα μεσαίου μεγέθους σαλόνι αλλά και να έχει μια συμπαθητική διάσταση να βλέπεις.

Last edited:
Απάντηση: Re: Αξίζει να διαβαστεί!

Tα έχω διαβάσει κι εγώ για την απόσταση θέασης, και καλά κάνεις και τα επισημαίνεις (έχω ορισμένες απορίες για τα αμερικάνικα standards αλλά είναι για άλλο thread).

Οι Αμερικανοι εχουν αλλα προτυπα, αστους αυτους. Αυτοι βλεπουν σε 65" απο τα 2.5μ! :ears:

Αλλά γιατί δε σου αρέσουν τόσο σθεναρά οι 37; Γιατί με τα λίγα που ξέρω μου φάνηκε ένα καλό μεσαίο μεγάλο μέγεθος ώστε και να μη κυριαρχεί άσχημα σε ένα μεσαίου μεγέθους σαλόνι αλλά και να έχει μια συμπαθητική διάσταση να βλέπεις.

Γιατι σε μια εβδμαδα θα την συνηθισει το ματι σου και μετα θα λες "γιατι δεν πηρα μεγαλυτερη?!". Οσο για την αισθητικη...οσο πιο μεγαλο τοσο πιο ωραιο!!!! :ernaehrung004:

:2thumb22sup:

"Αυτοι βλεπουν σε 65" απο τα 2.5μ! "

Ακριβώς αυτό ρε συ...κι έλεγα κι εγώ, τόσο κοντά, πλάκα κάνουν...

Re: Απάντηση: Αξίζει να διαβαστεί!

Για 1000 που θελεις να διαθεσεις, δεν μπορω να σκεφτω κατι καλυτερο απο:
a. Panasonic 42PX70
b. Philips 42PFL5532
c. Samsung LE42C96

Συμφωνω με τον Πανο. Σε σχεση με την entry level Toshiba που αναφερεις αυτες ειναι κλασεις ανωτερες.

ναι; Τόσο πολύ; Πάντως αυτές παιδιά όλες έχουν και το ψηφιακό αποκωδηκοποιητή σωστά;

Κάτι ακόμα σημαντικό παίδες.

Σε ορισμένα μοντέλα της phillips διαβάζω ένα /12 ή /10 τέλος του μοντέλου. πχ. 42PFL5532/12 ή 42PFL5532/10, αυτό τι σημασία έχει;

Yπάρχει και μια Toshiba αν δεν κάνω λάθος στο Media 37άρα full HD με 999 αλλά αμφιβόλου ποιότητας..

Κι εγώ συμφωνώ με τον Πάνο απλά θα άλλαζα την σειρά:
a. Panasonic 42PX70
b. Samsung LE42C96
c. Philips 42PFL5532
Όλα τα παραπάνω αφού μελέτησα τις παραπάνω τηλεοράσεις ως προς χαρακτηριστικά, reviews και αφού τις είδα και από κοντά έκλεισα τελικά από τα Experts Βόλου 2 x 42PX70Ε για συγγενικά μου πρόσωπα. Αν δεν είχα το PC θα χτυπούσα και για μένα μία και θα γλίτωνα και 1400 που πληρώνω παραπάνω για την 46Χ3500 :flipout:.
Πάντως η 42PX70E στα 1190 με 12 άτοκες που την δίνουν πιστεύω μπορείς να τα διαθέσεις αφού διαθέτεις 800-1000 μετρητά και αξίζει τον κόπο. Η Philips 42PFL5532 είναι σε προσφορά στα 1000 αλλά εγώ θα έπαιρνα την Panasonic

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια. Να ρωτήσω πάλι εαν ξέρετε τη διαφορά μεταξύ αυτώ των /12 /10 στα μοντέλα phillips που ρώτησα και πριν.

Format Master,

Η TH-42PZ70Ε υποθέτω είναι το ίδιο μοντέλο με τη TH-42PZ70 που έχω διαβάσει πάρα πολύ καλά πράγματα από πηγές που εμπιστεύομαι. Ναι; Έχεις πάντως δίκιο σε αυτά που λες για τιμές και δόσεις. Το σκέφτομαι. Το θέμα είναι ότι ξεκινάς με μία τιμή και ανεβαίνεις για κάτι παραπάνω και με δόσεις πας παραπάνω κλπ. και τελικά φεύγεις αρκετά από αυτό που είπες στην αρχή. Και δεν είναι θέμα εαν τελικά τα έχεις ή όχι, αλλά ότι ξεκινάς με κάτι και πας κάπου αλλού. Θα το σκεφτώ σίγουρα πάντως, παρόλα αυτά με φοβήζουν ακόμα οι plasma. Γιατί παρά τα όσα λέγονται από κάποιους με συμφέρον και βαριές, και εύθραστες και πιο καταναλωτικές σε ρεύμα είναι και το burn in παίζει ακόμα ότι και να ακούγεται. Δηλαδή εαν ήθελα, όχι ότι θα το κάνω αλλά εαν κάποια στιγμή τη συνέδεα με υπολογιστή αυτό θα ήταν αδύνατο. Έχοντας πει αυτά βέβαια, οι τιμές τους πια είναι σίγουρα ανταγωνιστηκές σε σχέση με παλιότερα και η ποιότητά τους πολύ καλή.

Γιάννης.

Δεν υπάρχει καμία ουσιαστική διαφορά μεταξύ των /10 και /12. Έχει να κάνει είτε με την αγορά που προορίζονται είτε με το εργοστάσιο που κατασκευάζονται. Μάλλον το δεύτερο, αλλά δεν είμαι σίγουρος :D

Mην μπερδευτείς με τις Panasonic, τα παιδιά σου πρότειναν την PX70 . Η PZ70 είναι 1920x1080 και εκτός budget που έθεσες. Οι plasma απαιτούν κάποιους περιορισμούς όσον αφορά το είδος της χρήσης, αν είσαι διατεθειμένος να τους κάνεις καλώς, αν όχι κοίτα για LCD. Απλά σε αυτή την κατηγορία τιμής δεν υπάρχει καμία LCD να παίζει όπως η PX70. Συνήθως δεν είμαι τόσο απόλυτως :D

Format Master,

Η TH-42PZ70Ε υποθέτω είναι το ίδιο μοντέλο με τη TH-42PZ70 που έχω διαβάσει πάρα πολύ καλά πράγματα από πηγές που εμπιστεύομαι. Ναι; Έχεις πάντως δίκιο σε αυτά που λες για τιμές και δόσεις. Το σκέφτομαι. Το θέμα είναι ότι ξεκινάς με μία τιμή και ανεβαίνεις για κάτι παραπάνω και με δόσεις πας παραπάνω κλπ. και τελικά φεύγεις αρκετά από αυτό που είπες στην αρχή. Και δεν είναι θέμα εαν τελικά τα έχεις ή όχι, αλλά ότι ξεκινάς με κάτι και πας κάπου αλλού. Θα το σκεφτώ σίγουρα πάντως, παρόλα αυτά με φοβήζουν ακόμα οι plasma. Γιατί παρά τα όσα λέγονται από κάποιους με συμφέρον και βαριές, και εύθραστες και πιο καταναλωτικές σε ρεύμα είναι και το burn in παίζει ακόμα ότι και να ακούγεται. Δηλαδή εαν ήθελα, όχι ότι θα το κάνω αλλά εαν κάποια στιγμή τη συνέδεα με υπολογιστή αυτό θα ήταν αδύνατο. Έχοντας πει αυτά βέβαια, οι τιμές τους πια είναι σίγουρα ανταγωνιστηκές σε σχέση με παλιότερα και η ποιότητά τους πολύ καλή.

Γιάννης.

Κοίτα υπολογιστής και Plasma για μένα είναι κάτι που δεν θα το συνιστούσα. Από την άλλη εξαρτάται πως θα τον δουλέψεις τον υπολογιστή στην Plasma. Αν τον βάλεις να βλέπεις ταινίες HD η για λίγη χρήση δεν θα έχεις πρόβλημα. Εμένα ο αδερφός μου όμως παίζει πχ online πόκερ και τόσο τα εικονίδια όσο και το τραπέζι παραμένει σταθερό για ώρες στην οθόνη. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχω burn-in. Γιαυτό πάω σε LCD. Κατά τα άλλα από κατανάλωση η 42PX70E καίει 270W ή 280W όταν μια LCD είναι κοντά στα 200W. Δεν μιλάμε για διαφορά θανάτου. Βέβαια το μοντέλο που λες εσύ (42PZ70Ε) είναι άλλο μοντέλο από αυτό που σου προτείνουμε εμείς και αρκετά πιο ακριβό. Απλά εμείς σου λέμε ότι στα λεφτά που διαθέτεις καλύτερα να κάνεις ένα κλικ πιο πάνω και να δεις κάτι πολύ καλύτερο. Δεν σε καθοδηγούμε σε κάτι με πολύ μεγάλη διαφορά της τάξεως των 500 -1000 από την αρχική πρόθεση διάθεσης χρημάτων από μέρους σου. Στο λέω γιατί κι εγώ όταν πήρα την 32S2030 ήμουν άσχετος. Πήγα και τις είδα όλες δίπλα δίπλα και ήθελα να πάρω την πιο μεγάλη αλλά λέω είμαι μόνο στα 2 μέτρα. Θα τυφλωθώ με την πιο μεγάλη. Τόσα ήξερα, τόσα έλεγα. Και σήμερα βρίσκομαι να ξανααγοράζω τηλεόραση για να απολαύσω HD στα 2 μέτρα όπως περίπου πρέπει. Γιατί αλλιώς πρέπει να στήνω καρέκλα στο 1,5 μέτρο για να γουστάρω πραγματικά.
Για να μην βρεθείς κι εσύ στη θέση μου σε κανα χρόνο αν θέλεις ακολούθησε την συμβουλή μας και πάρε μια 42άρα Plasma και στρώσε την τις πρώτες 200 ώρες όπως προτείνουν οι σχετικοί εδώ μέσα και μην φοβάσαι μετά για burn-in. Εκτός αν έχεις σκοπό να δουλέψεις PC πάνω της με τον τρόπο που σου προανέφερα οπότε πάρε μια 37άρα LCD (γιατί πραγματικά αξιόλογη 40άρα σε αυτά τα χρήματα που διαθέτεις δεν υπάρχει)
.