Αξίζει να φέρω μια Βίντεο κάμερα με σκληρο δίσκο από αμερική;

kvargiam

New member
4 November 2006
8
Λέω να φέρω μια Βίντεο κάμερα με σκληρο δίσκο από αμερική.

ξέρουμε ότι εκέι το συστημα ειναι SECAM.

Πρέπει να με νοιάζει εμένα όμως που ειναι secam; εμεις εδω έχουμε PAL.

ΒΑσικά, εγώ ότι τραβάω θέλω να το κατεβάζω στον υπολογιστη για να το μοντάρω και μετα να το σβηνω απο την καμερα.

η ερώτηση μου όμως είναι, σε τι με επηρεάζει αυτη η διαφορα των συστηματων? Αφου ετσι κιάλλιως θα μεταφερω στον Η/Υ οτι τραβάω. δε με νοιαζει να συνδεσω την καμερα σε TV.

και μετά να φτιάχνω AVI η DVD.

το εχει δοκιμασει κανεις ;

Last edited:
Λέω να φέρω μια Βίντεο κάμερα με σκληρο δίσκο από αμερική.

ξέρουμε ότι εκέι το συστημα ειναι SECAM.

Πρέπει να με νοιάζει εμένα όμως που ειναι secam; εμεις εδω έχουμε PAL.

ΒΑσικά, εγώ ότι τραβάω θέλω να το κατεβάζω στον υπολογιστη για να το μοντάρω και μετα να το σβηνω απο την καμερα.

η ερώτηση μου όμως είναι, σε τι με επηρεάζει αυτη η διαφορα των συστηματων? Αφου ετσι κιάλλιως θα μεταφερω στον Η/Υ οτι τραβάω. δε με νοιαζει να συνδεσω την καμερα σε TV.

και μετά να φτιάχνω AVI η DVD.

το εχει δοκιμασει κανεις ;

ntsc

Η διαφορά είναι στις αλλεπάλληλες μετατροπές.
Πρώτα απ' όλα η ποιότητα της εγγραφής σε σκληρό είναι χειρότερη από την κλασική κασσέτα (κι όμως ναι!) λόγω συμπίεσης (1 ώρα dv ασυμπίεστο πιάνει περίπου 12 γίγα -αν θυμάμαι καλά- στο πισί).
Για επεξεργασία στον υπολογιστή το φορμά της κλασσικής κασσέτας DV είναι καλύτερο και από εγγραφή σε σκληρό και σε dvd.
Στη μετατροπή από ntsc σε pal θα πρέπει να αλλάξει και η συχνότητα (60Hz και 50 αντίστοιχα) ανανέωσης και η ανάλυση (525 γραμμές και 625).
Οπότε από μετατροπή σε μετατροπή όλο και κάτι θα χάνεις.
Αν δεν πρόκειται για κάτι εξαιρετικό (τιμή ή ποιότητα), θα πρότεινα IMHO να μην ασχοληθείς.

Στην δικιά μου κάμερα που είναι 3τιας (SonyPC101E) έχει αυτή την επιλογή,επομένως και οι πιο καινούργιες θα την έχουν.