αξίζουν τα 75άρια ή γκρεμίζεται το perf / value;;

gtf

New member
20 July 2021
3
γεια σας, φίλος μου σκέφτεται να πάρει την Sony KE-75XH8096 - 75" (περίπου 1100ε)

ο χώρος είναι μεγάλος, φωτεινός με αρκετά παράθυρα, οι γωνίες θέασης ποικίλουν και η χρήση απλή
οπότε το θέμα ips vs va ως προς την έννοια angles / glow έρχεται λίγο οριακά αλλιώς θα διαφωνούσα
το κυριότερο πρόβλημα μάλλον θα είναι το brightness / contrast (λόγω ανακλάσεων) - δεν ξέρω τι θα ήταν καλύτερο

σε budget μπορει να πάει μόνο πιο κάτω, δεν πάει πιο πάνω
χλωμό να κοιτάξει προς Samsung γιατί τους έχουν χαλάσει 4 Samsung
γενικά δεν βλέπω να κοιτάζουν κάτι άλλο πέρα από Sony ή LG

πολλά ερωτήματα
1) δεν παρακολουθώ την αγορά και δεν ξέρω, αξίζει να πάνε σε 75 ίντσες; ή μειώνεται παράλογα το value for money σε σημείο που να μην αξίζει καν να κοιτάνε σε αυτήν την κατηγορία; επίσης μήπως υπάρχει πολύ μεγαλύτερη ποικιλία σε 65 ίντσες;
*όχι στα ίδια λεφτά όμως - αν κοιτάξουν για 65 λογικά θα κοιτάνε σε αντίστοιχα χρήματα (πες 850ε)
2) τι προτείνετε εσείς σε αυτό το μέγεθος (70-75) και τι σε 65; υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε VA;
3) θα υπάρχει πρόβλημα με την εγγύηση λόγω σπανιότητας του μεγέθους; αξίζει να πάρουν επέκταση από Sony Center;

ευχαριστώ

Μια 75" τηλεόραση είναι περίπου κατά 1/3 μεγαλύτερη από μια 65". Οπότε, αν συγκριθούν μόνο οι επιφάνειες μοντέλων που διαφέρουν μόνο στη διαγώνιο (ή παρόμοιων χαρακτηριστικών), σε αρκετές περιπτώσεις οι 75" είναι πιο συμφέρουσες επιλογές. Αυτό ισχύει κυρίως για LCD τηλεοράσεις, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια. Περαιτέρω, μια 75" θα είναι καλή επιλογή, ανάλογα και με το περιεχόμενο που θα προβάλλεται, για απόσταση θέασης έως τέσσερα μέτρα. Η εγγύηση δεν επηρεάζεται από το οποιοδήποτε μέγεθος, ενώ συμπαθητικές εναλλακτικές είναι οι φετινές 75" LG UP7800 και Nano75 (με Magic Remote, αμφότερες), των οποίων οι τιμές έχουν ήδη πλησιάσει τα αντίστοιχα περσινά μοντέλα και λογικά θα συνεχίσουν να μειώνονται σταθερά στους επόμενους μήνες. Τέλος, περί φωτεινότητας, οι πλείστες οικονομικές επιλογές δεν είναι πολύ φωτεινές (πιθανώς, θα χρειάζεται η χρησιμοποίηση κουρτινών, δηλαδή), ενώ η φωτεινότητα σε SDR και HDR υλικό (εφόσον απουσιάζει οποιαδήποτε μορφής local dimming) είναι περίπου η ίδια.

ευχαριστώ πολύ
όχι, η διαγώνιος είναι το προφανές, εγώ ρωτάω για τα υπόλοιπα και για αυτό σωστά γράφεις "αν" συγκρίνονταν μόνο οι επιφάνειες
γίνεται όμως αυτό; αφού ακόμη και στις ίδιες σειρές, τα μεγαλύτερα μοντέλα όχι απλά φοράνε διαφορετικά panel αλλά ακόμη και διαφορετικής τεχνολογίας panel
άρα είναι πιο δύσκολη η σύγκριση (αλλιώς δεν θα ρωτούσα εδώ βέβαια, ξέρω μέθοδο των τριών :) )

κοίταξα την LG UP7800 που πρότεινες αλλά έρχεται δεύτερη σε κύρια σημεία οπότε απορρίπτεται
δυστυχώς δεν βρήκα κριτική από την ίδια πηγή για τις Nano75 και δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα (είναι καινούργιες; )
είδα από κοντά μια Samsung UE75AU8072, που είναι δημοφιλής σειρά VA περίπου στα ίδια χρήματα, για να δω τι αντίστοιχο θα έπαιρναν σε VA & Samsung και παρότι είμαι προκατειλημμένος υπέρ του VA νομίζω πως κι εγώ την Sony (IPS) θα έπαιρνα

σε Sony ποιο VA αξίζει να κοιτάξω; έχω χαθεί λίγο με τις σειρές

Μάλλον δεν υπάρχει 75" Sony με VA panel, κάτω από 1500 ευρώ. Επίσης, όλες οι LCD, με κοινού τύπου panels, έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά (στην εικόνα). Οι ακριβότερες διαφέρουν κυρίως στον φωτισμό, δηλαδή μοντέλα με full array local dimming ή (πλέον) mini LED.

α ok ευχαριστώ
KD-75XG8096
αυτή είχα υπόψιν μου αλλά είναι παλαιότερο μοντέλο, παραπάνω σε budget, δεν βρήκα κριτικές (γιατί όλη η υπόλοιπη σειρά είναι ips οπότε δεν μπορεί να βγει συμπέρασμα) και επίσης πολλοί χρήστες διαμαρτύρονται για παρόμοια κολλήματα σε λειτουργικό / τηλεκοντρόλ που θα είναι μεγάλο πρόβλημα γιατί οι χρήστες δεν είναι εξοικιωμένοι
ευχαριστώ